Într-o epocă în care toate celelalte trei turnee de Mare Șlem au cel puțin o arenă acoperită pentru ca meciurile să continue în caz de ploaie, Roland Garros și-a programat pasul spre următorul nivel abia în 2021, când „Philippe Chatreier” va fi, în sfârșit, acoperit și protejat împotriva ploii. Iar Ion Țiriac (78 de ani) s-a asigurat că francezii îi înțeleg punctul de vedere și i-a criticat dur pentru modul în care au ales să se comporte cu propriul turneu.
Fostul tenismen consideră că Openul Franței ar fi trebuit să accepte oferta de a-și desfășura activitatea la Versailles, într-un complex ultramodern, și nu-i iartă pe organizatori pentru alegerile făcute în ultimii ani. La fel ca în turneele trecute, și programul competiției din acest an a avut de suferit din cauza ploii, iar evenimentele nu i-au picat bine lui Țiriac: „Nu aș construi doar un acoperiș la Roland Garros, ci patru sau cinci! Nu vă dați seama că ați comis o mare greșeală când ați refuzat să vă mutați la Versailles, unde se putea face cel mai mare complex sportiv din lume? Iar toată treaba cu acoperișul e ridicolă! Aveți 200 de țări care transmiteți acest turneu și le spuneți că Roland Garros este singurul loc din lume unde nu se joacă atunci când plouă? Ce sport e ăsta? Ce imagine faceți voi Parisului? Nu înțeleg de ce ați așteptat atât de mult”, a spus miliardarul român, în Le Parisien.
Gilles Jourdan, șeful operațiunii de modernizare a turneului de la Roland Garros, a vorbit pe larg, luni, la startul celei de-a doua săptămâni de întreceri la Paris, despre un proiect întins pe o decadă, începând cu 2011 și având ca termen de finalizare 2021. Francezul a luat ca termen de comparație în operațiunea Acoperiș pentru Roland Garros, acoperișul de la Caja Magica, complex sportiv administrat de Ion Țiriac și gazda Mutua Madrid Open (turneu Premier Mandatory la feminin și Masters 1000 la masculin).
„Terenul Philippe Chatrier va avea un acoperiș ca o umbrelă, nu un acoperiș retractabil clasic. Este o mare provocare, dar va fi gata în 2020. Va rămâne o arenă deschisă. Avem exemplul Madridului – acolo, nu s-au gândit la umbră. Nu poți juca atât de bine. Cu varianta aleasă de noi, nu vor exista umbre pe teren. Soarele se mută o dată la 20 de minute. Altfel, am juca cu o parte a terenului în umbră, restul în soare. Nu se poate așa. Este bine, însă, că alții au făcut erorile înaintea noastră, pentru că, așa, noi vom reuși să învățăm din experiența lui le evităm”, a declarat presei Jourdan.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER