Fost lider mondial, celebra Margaret Court (76 de ani), de 24 de ori câștigătoare de titluri de Mare Șlem, n-a avut timp să o menajeze pe Serena Williams și să intre în clubul apărătoarelor americancei în vârstă de 36 de ani. Cu 192 de titluri în palmares, dintre care 92 în Era Open, australianca susține că regulamentul stă mai presus de orice vedetă a tenisului mondial.
Retrasă în 1977, Margaret Court, stabilită în Perth, spune că sportul, în ansamblul lui, are de pierdut în urma reacțiilor necontrolate ale protagoniștilor.
„E trist când un sportiv vrea să fie mai presus de regulament”, a rezumat Margaret Court, într-o discuție cu reporterii de la The Australian.
Americanca a insistat să îi spună arbitrului că nu a fost coaching, i-a cerut socoteală, a cerut să fie anulat acel code violation și chiar și la final de partidă a anunțat că așteaptă scuze. Serena Williams a primit un al doilea avertisment pentru că și-a aruncat racheta și, astfel, a primit punct de penalizare. Americanca a continuat tirada împotriva arbitrului, iar Ramos a dictat într-un final, la 6-2 și 4-3 pentru Osaka, al treilea avertisment – după ce fusese numit hoț și mincinos („Mi-ai furat un punct. Ești un hoț”). Automat, Williams a primit conform regulamentului un game pierdut pentru trei code violations – adică avertismente pentru comportament nesportiv. Serena Williams a început să se plângă oficialilor ajunși imediat pe teren, susținând în continuare că este furată, în mod repetat și că „mulți bărbați fac lucruri mult mai grave și lor nu li se întâmplă asta, pentru că sunt bărbați”.
18.000 de dolari e amenda primită de Serena Williams din partea organizatorilor după „recitalul” din timpul finalei cu Naomi Osaka
„Sunt sincer, a fost coaching, dar nu cred că ea s-a uitat la mine și cred că de aceea a fost atât de categorică spunând că nu i-am transmis nimic! Dar, am făcut doar ceea ce fac 100% dintre antrenori în 100% din meciuri. Trebuie să punem punct acestei ipocrizii. Și Sascha a făcut coaching la fiecare punct. Mă surprinde, pentru că acest arbitru a fost la mai toate finalele lui Nadal, iar Toni face coaching la fiecare punct, dar atunci nu a dat niciun avertisment. Chiar nu înțeleg. Eu nu am mai primit niciodată avertisment pentru coaching. Nu înțeleg de ce… într-o finală de Grand Slam”
ProSport a stat de vorbă în această dimineață cu George Cosac, președintele Federației Române de Tenis. Fostul jucător al echipei de Cupa Davis consideră că nimeni nu ar trebui să se abată de la litera regulamentului. Șeful de la CS Dinamo spune însă că foarte mulți antrenori dau indicații în șoaptă.
„Sunt jucători profesioniști și ar trebui să respecte regulamentele. Cu excepția Grand Slamurilor, la toate celelalte turnee este permis coachingul, în sensul că antrenorii au dreptul o dată pe set să intre în teren pentru a le da sfaturi jucătorilor. Din punctul meu de vedere, peste 90 la sută dintre antrenori, fără să fie văzuți de arbitri, dau indicații în șoaptă sau folosesc comunicarea non-verbală. De ce sunt împotriva acestor metode? Pentru că sportivii profesioniști reprezintă exemple pentru toți juniorii și copiii care participă la competiții și care, de asemenea, le este interzis să primească sfaturi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER