Simona Halep (31 de ani) are o nou speranță că i se va face dreptate în cazul de dopaj! Candidatul care îi poate lua locul actualului președinte al Federației Internaționale de Tenis (ITF) vrea să restructureze din temelii forul internațional.
Alegerile pentru șefia ITF, programate în luna septembrie a acestui an, o interesează în mod direct pe Simona Halep! Românca este revoltată de modul anevoios în care decurge procesul de dopaj, ITF, tribunalul său independent și Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) fiind instituțiile cheie.
David Haggerty (65 de ani), americanul care conduce de opt ani destinele tenisului mondial, are un contracandidat pe măsură la alegerile din luna septembrie, în persoana neamțului Dietloff von Arnim (63 de ani). Președintele Federației Germane de Tenis (DTB) vrea să preia conducerea ITF și să restructureze forul internațional.
Cu peste 45 de ani de implicare în tenis, von Arnim susține că deține o vastă experiență pentru a ajuta la „unificarea și democratizarea tenisului, stimulând în același timp investițiile și inovația”.
Alegerile vor avea loc pe 24 septembrie 2023, la Cancun, Mexic, la următoarea Adunare Generală a ITF. Președinția va defini ulterior direcția ITF și a tenisului mondial pentru următorul mandat de patru ani, iar Dietloff von Arnim poate fi salvatorul Simonei Halep. Românca este acuzată de două încălcări ale programului anti-doping, deși susține că este nevinoată.
În interviul manifest pe care l-a acordat celor de la Tennis Majors, Simona s-a declarat indignată că ITF a cerut anularea unei audieri și nu i-a ridicat suspendarea provizorie pentru dopaj. De asemenea, Halep a acuzat forul internațional că i-a respins probele pe bandă rulantă. Deși ITF a transmis că nu are nicio implicare în cazul româncei, care este gestionat de ITIA, avocatul lui Halep a ieșit la contraatac.
Howard Jacobs, omul care a apărat-o și pe Maria Sharapova în procesul de dopaj, a afirmat că, în practică, nu s-a schimbat nimic după înființarea ITIA, iar rolul ITF în judecarea cazurilor de dopaj a rămas unul primordial: „Nu există nicio diferență vizibilă în modul în care sunt tratate cazurile anti-doping, deoarece ITIA a preluat de la ITF aceiași avocați care judecă cazurile!
Toate documentele sunt depuse prin același portal online, este exact același grup de judecători, iar procesele sunt administrate exact de aceeași agenție – Sport Resolutions – care și în ziua de astăzi precizează pe site-ul său că procesele anti-doping din tenis sunt decise de Tribunalul Independent ITF”, a declarat Jacobs.
Mai mult, actualul președinte al ITF nu are o relație deloc bună cu românii! Ion Țiriac i-a cerut recent demisia lui David Haggerty, după ce acesta a semnat un parteneriat cu Gerard Pique, pentru schimbarea formatului Cupei Davis, care s-a dovedit un eșec.
Haggerty l-a scos din sărite pe Țiriac și în urmă cu câțiva, după ce americanul l-a criticat pe Ilie Năstase, din cauza incidentelor din Fed Cup: „Acesta este un comportament inacceptabil pentru un căpitan al unei echipe de Fed Cup. Niciun sportiv, oficial, reprezentant al mass-media sau fan nu ar trebui să suporte vreun fel de abuz, iar domnul Năstase, în mod corect, nu va mai juca niciun rol în această întâlnire de Fed Cup.
O anchetă este deja în curs şi orice decizie sau sancţiune va fi luată de comisia ITF. Nu putem face alte comentarii cu privire la o anchetă în curs de desfăşurare”, a spus președintele ITF, după ce Năstase le-a înjurat pe componentele echipei Marii Britanii, fiind evacuat din arenă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER