TAS i-a micșorat suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni, iar asta înseamnă că va reveni în scurt timp pe teren. În ciuda verdictului favorabil, nu i-a fost deloc ușor lui „Simo”.
Directorul executiv al Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis susține că românca a suferit daune ireparabile pe toată durata procesului de dopaj.
Ahmad Nassar este încântat că pedeapsa Simonei Halep a fost redusă de la 4 ani la 9 luni. Deși verdictul dat în cazul lui „Simo” a fost unul favorabil pentru ea, directorul executiv al Asociației Jucătorilor Profesioniști de Tenis crede că pierdea punctelor din clasament, pierderea premiilor în bani, timpul stat pe bară și știrbirea reputației sunt niște lucruri ireparabile care au afectat-o enorm pe româncă.
„Suntem încântați că Simona poate, în sfârșit, să treacă de acest capitol teribil. Recunoaștem, de asemenea, că apelul ei, încheiat cu succes, nu compensează timpul pierdut și nici nu șterge tulburarea cu care s-a confruntat în ultima vreme.
Timp de 17 luni – aproape de două ori mai mult decât suspendarea sa redusă de nouă luni – s-a confruntat cu pierderea punctelor din clasament, pierderea premiilor în bani, știrbirea reputației, o frenezie mediatică și alte daune ireparabile.
Am fost în contact cu mai mulți membri ai echipei Simonei în diferite momente pe parcursul cazului. De asemenea, am colaborat cu Asociația Mondială a Jucătorilor în numele ei, o entitate care cunoaște foarte bine sistemele de testare și de apel din sport și, mai ales, limitele acestora.
Am avut, de asemenea, avocați independenți în așteptare pentru a ne ajuta cu orice aspect al apelului. Așa cum am fi făcut-o, am făcut-o și o vom face pentru orice jucător și așa cum nimeni altcineva din cadrul lumii tenisului (turnee, federații, Slam-uri etc.) nu a făcut-o. Acesta este un alt motiv pentru care PTPA este atât de necesară – nimeni altcineva nu încearcă măcar să umple această lacună din sistem.
După cum am menționat, prioritatea noastră este de a ne asigura că drepturile jucătorilor la un proces echitabil și la recurs sunt protejate și susținute de forurile tenisului. În timp ce colaborăm cu ITIA, și facem presiuni pentru îmbunătățiri echitabile ale sistemului antidoping din tenis, este important să înțelegem modul în care sistemul actual protejează și, uneori, nu protejează drepturile jucătorilor.
Novak este pasionat de sprijinirea colegilor săi jucători, așa cum o demonstrează co-fondarea PTPA, serviciile sale în Comitetul nostru executiv și numeroasele cazuri în care a sprijinit direct sportivii aflați în dificultate. S-a implicat activ în discuțiile noastre despre starea sistemului anti-doping din tenis și despre îmbunătățirile sensibile care ar putea fi aduse în beneficiul tuturor jucătorilor”, a declarat Ahmad Nassar, potrivit iAMsport.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER