Ovidiu Șola s-a infectat cu noul coronavirus în luna august, și nu a avut simptomele considerate cele mai frecvente ale bolii COVID-19, cum ar fi febra sau tusea, ci, pur și simplu, a avut o stare mare de slăbiciune.
”Am avut pur și simplu o astemie, mă simteam foarte slăbit. Prima dată am mers la Spitalul Județean din Timișoara, unde nici măcar nu mi-au făcut testul de coronavirus. M-au trimis la Hematologie, la Spitalul Municipal, pentru că aveam imunitatea foarte scăzută. Acolo abia mi-au făcut testul. Cred că pe fondul unei imunități scăzute am luat virusul foarte ușor. Am și căzut din picioare într-o zi în casă, înainte de test. A venit salvarea și efectiv nu au avut ce să-mi facă”, a povestit, pentru ProSport, Ovidiu Șola, care nici până astăzi nu știe de la cine a luat virusul.
La 63 de ani, Ovidiu Șola a stat zece zile în spital, patru în secția de Infecțioase și apoi alte șase la ATI, însă nu s-a ajuns la intubare.
”Am stat patru zile pe secție, la Spitalul de Boli Infecțioase, iar apoi m-au transferat la ATI, pentru că mi s-a înrăutățit starea. Febră mare nu am avut niciodată, doar că aveam anemie. Nu puteam să mă ridic din pat. Nici cu saturația de oxigen nu am avut probleme. Mi-au dat Kaletra, Azitromicină, tot ce se spune acum că nu mai este bun. Mi-au dat și aerosoli prin mască, și asta cred că m-a ajutat foarte mult. După șase zile, pentru că eram în locul acela în care nimeni nu-și dorește să ajungă vreodată, am plecat pe proprie semnătură, pozitiv fiind. Doctorița Lăzureanu mi-a spus de varianta aceasta și am acceptat imediat. M-au trimis acasă cu un concentrator de oxigen și tratament. Ulterior, mi-am închiriat alt concentrator, pentru că acela a fost doar pentru câteva zile. Am mai luat dexametazonă, biseptol. Am tras vreo lună și jumătate”, a mărturisit Șola.
Până la urmă, deși spune și el că simte că a rămas cu o oboseală care se instalează mai ușor decât înainte să se infecteze, Ovidiu Șola a reușit să biruiască temutul virus.
”În proporție de 99 la sută mi-am revenit. Sportul m-a salvat, vreau să scrieți asta. Pentru că aveam o capacitate pulmonară foarte bună. Eu și în liceu, când ne faceau testele de spirometrie la Liceul Sportiv, aveam o capacitate de 6000, în timp ce alți colegi aveam 4200, 4400. Cum se spune, am avut de unde pierde. Dar și acum mă mai resimt, obosesc mai repede. Am avut și părintele unei fete care face tenis la mine care a murit după ce a făcut covid. Și acum mai am concentratorul, de rezervă. Îl mai pun câteva minute, după antrenamente”, a povestit fostul ”vice” al FRT.
La fel ca majoritatea cluburilor de tenis din țară care organizează turnee, și clubul condus de Ovidiu Șola în comuna Giroc, lângă Timișoara, a fost afectat de pandemia și restricțiile impuse de autorități. Cu atât mai mult cu cât în noiembrie, comuna Giroc a fost și carantinată, din cauza ratei mari de infectare printre locuitori.
Atunci, Ovidiu Șola nu a mai făcut nici măcar antrenamente, deoarece elevii săi din Timișoara nu aveau acces în comuna carantinată. Chiar dacă a trecut prin infectare, Șola nu ezită la întrebarea dacă s-ar vaccina.
”Vom mai avea de tras o vreme cu pandemia aceasta. Eu m-aș vaccina, da. Chiar dacă eu aș mai avea acum imunitate câteva luni. Șase luni ar fi, deja patru au trecut. Multă lume se teme, că vaccinurile din copilărie conțineau un pic și din boală. Dar acest vaccin are doar secvențe de ARN care atacă proteina din jurul virusului, nu virusul în sine. Deci nu ai cum să te îmbolnăvești”, crede Ovidiu Șola.
Altfel, pentru că a fost și el membru al conducerii Federației Române de Tenis, ProSport l-a întrebat pe Ovidiu Șola ce părere are despre viitorul forului, în contextul juridic ”zbuciumat” al ultimelor ani.
”Tocmai a venit o hârtie de la Înalta Curte de Casație și Justiție care anulează decizia MTS pentru alegerea lui Ion Țiriac. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt departe de a fi terminate, chiar dacă lumea crede că s-au terminat. Și asta se repercutează direct asupra finanțărilor, mai ales în ceea ce privește competițiile pe echipe”, spune Ovidiu Șola.
Simona Halep pune punct celui mai greu an din cariera sa: „O restricție e greu de acceptat” + Obiectivele pentru 2021
Amintire incredibilă! Cum a transportat Ilie Năstase o armă letală pentru Ion Țiriac în Franța, în timpul Revoluției din 1989: „Mi-a zis mie de vreo două ori să i-o aduc la Paris”
Simona Halep a anunțat când se va retrage din tenis: „Îndrăznesc să spun asta!”. Ce obiectiv și-a fixat pentru anul 2021
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER