Părinții Soranei Cîrstea, audiați toată noaptea în dosarul cărnii stricate. Cei doi au fost duși la audieri cu duba jandarmilor

Zece persoane au fost reținute miercuri seară într-un dosar de evaziune fiscală și punere în circulație de produse alterate. Cercetările sunt încă în desfășurare la structura centrală a DIICOT. Printre cei duși la audieri se numără și părinții tenismenei Sorana Cârstea, care dețin o fabrică în Târgoviște, susține adevarul.ro. Procurorii DIICOT urmăresc destructurarea a două grupări infracționale specializate în evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulație de produse alterate și trafic de influență.


Anchetatorii cred că firma familiei Cîrstea are legătură cu dosarul cărnii instrumentat de DIICOT. După mai bine de zece ore, părinții tenismenei au fost duși miercuri seara la audieri cu duba jandarmilor. Ofițerii DGA au percheziționat întreg depozitul alimentar deținut de familia cunoscuitei tenismene Sorana Cîrstea. Mai mult, aceștia au percheziționat toate mașinile deținute de firmă, dar și cele personale. Două persoane, cel mai probabil părinții Soranei Cîrstea, au fost luate de anchetatori și conduse la sediul DIICOT pentru audieri. Avocatul familiei Cîrstea susține că în depozit nu există carne și că perchezițiile au vizat niște afaceri cu societățile implicate în dosarul cărnii. Anchetatorii au ridicat și mai multe calculatoare și documente. „Au fost niște probleme de afaceri ale doamnei Liliana Cîrstea care au avut legătură cu cauza care se instrumentează de către DIICOT. Aici au fost numai niște probleme de afaceri. Firma doamnei Cîrstea avea legătură cu firmele din dosarul cărnii”, a declarat Ion Nicolae, avocatul familiei, pentru Adevărul.

Potrivit surselor judiciare, părinții jucătoarei au plecat acasă în această dimineață, după o noapte de audieri.

Sorana Cîrstea, locul 27 în clasamentul WTA, se află în acest moment în SUA. Ea a fost eliminată în turul II la Indian Wells și se pregătește pentru turneul de la Miami.

Prejudiciul estimat e de peste 15 milioane de euro

Potrivit anchetatorilor, suspecții din dosarul cărnii ar fi achiziționat prin intermediul unor societăți comerciale din România carne și ouă din Olanda, Polonia, Marea Britanie și Germania fără să plătească TVA. Marfa ar fi fost apoi vândută către beneficiarul final prin adăugarea TVA. Există și unele suspiciuni că produsele alterate erau trimise către abatoare pentru a fi procesate și amestecate cu alte produse ce urmau a fi puse în vânzare. Procurorii DIICOT – Structura Centrală au realizat miercuri 102 percheziții domiciliare în 18 județe, în cadrul unor acțiuni vizând destructurarea a două grupuri infracționale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulație de produse alterate și trafic de influență, informează instituția într-un comunicat de presă. Controale au avut loc și la depozite din București, Iași, Bistrița-Năsăud și Cluj. Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.
FOTO: Adevărul

Publicat: 13 03. 2014, 11:49
Actualizat: 13 03. 2014, 14:25