A fost „Bibi-bis” în rivalitatea Irina Begu – Bianca Andreescu, una ce și-a consumat două episoade în dubla Indian Wells – Miami.
După un meci strâns la BNP Paribas Open, de două ore și 25 de minute, cele două s-au mai luptat încă două ore și jumătate și joi, la Miami Open by Itau, iar reprezentanta Canadei a triumfat din nou, tot în decisiv, tot revenind după pierderea primului set, dar mai dramatic.
Dacă la Indian Wells s-a putut spune că Irina a fost aproape de Bianca, la Miami românca a deținut controlul. I-a lipsit un punct. Begu a ratat însă mingea de meci, iar balanța s-a răsturnat cu brutalitate, dur pentru jucătoarea mai experimentată. Bianca Andreescu a revenit fantastic de la 4-6, 1-5, salvând o minge de meci, pentru a-și continua seria fantastică în sezonul 2018. Tânăra reprezentantă a Canadei și-a trecut în cont victoria cu numărul 29 pe 2019, a opta consecutivă (în circuit, pe tărâm american și în seria Premier Mandatory).
Dacă la conferința de presă de după câștigarea trofeului de la Indian Wells Bianca își caracteriza parcursul de vis făcând comparație cu povestea Cenușăresei, atunci acum concluzia nu poate fi decât că povestea Cenușăresei continuă.
Meciul de joi a fost o saga în două acte.
În primul, Irina Begu a jucat matur, potrivit din punct de vedere tactic, punând întrebările juste și incomode unei adversare puțin marcate de efortul ultimelor 12 zile, în care a învins opt sportive de top, a devenit ținta jurnaliștilor din întreaga lume și a privirilor tuturor fanilor tenisului. Bianca Andreescu a intrat pe teren cu o nervozitate evidentă, la o turație mai jos decât ce arătase la Indian Wells. Cu greșeli ici și colo prin momente importante și o dreaptă ce și-a ratat ținta la mingea de 4-4 în primul set, apoi la 15-30 în game-ul final al manșei inaugurale.
Cu atacuri variate, multe invitații la curse stânga-dreapta, schimbări bune de direcție și calm, Irina Begu a gestionat perfect această secvență a meciului, părând capabilă să pună punct invincibilității recent descoperite a Biancăi. Sportiva de 18 ani a clătinat capul de multe ori, după mingi pierdute, după scurte care nu și-au atins scopul, în timp ce Irina a făcut contabilitate pe teren între propriile reușite și cadourile venite de pe partea cealaltă a fileului.
Ce s-a înâmplat la 6-4, 5-1?
A început actul doi și a fost ca în reclamele cu iepurași pentru Duracell: Bianca a pus, parcă, alte baterii, iar balanța s-a dat peste cap.
Dreapta Biancăi a prins zvâc și s-a împrietenit magnetic cu liniile, scurtele au început să taie din elanul Irinei, aducându-i canadiencei punct după punct. Pe o clipă de neatenție și de lipsă de inspirație a Irinei, a devenit vizibilă diferența din statistica dinaintea partidei: Andreescu a redevenit fata cu șapte victorii consecutive, agresivă, încrezătoare și cutezătoare, în timp ce Begu s-a îndoit sub greutatea celor trei înfrângeri consecutive, cărora, în zeci de minute, avea să li se alăture o a patra.
În secvența a doua, Irina a împrăștiat puncte, a oferit cadouri, a ezitat în momente decisive, a clătinat din cap și s-a enervat când Bianca a luat o pauză mai lungă de vestiare înaintea decisivului. Românca a făcut un pas înapoia liniei de fund a terenului, a pierdut inițiativa și controlul în schimb, iar asta s-a tradus prin tabelă prin doar trei game-uri câștigate până la finalul partidei.
Prăbușire? Poate fi una dintre descrieri. O dovadă în plus că, în tenis, niciun meci nu e câștigat înainte de ultimul punct? Cu siguranță.
Pe retină, rămâne dialogul sugestiv avut de Bianca Andreescu, în setul doi, cu antrenorul Silvain Bruneau.
Bianca: „Nu fac nimic acolo. De fiecare dată când încerc să fac ce trebuie… niciodată nu iese în favoarea mea”
Bruneau: „Folosește-ți mingile grele, care o împing în spate. Vrei să construiești și apoi să îți folosești dreapta. Trebuie să fii dispusă. Muncește!”
Bianca: „Sunt atât de furioasă pe mine”
Bruneau: „Stai în bula ta și nu te duce nicăieri în altă parte. Concentrează-te asupra lucrurilor pe care le-am discutat înaintea meciului. Ești atât de aproape în atâtea game-uri. Poți să răstorni situația. Variază. Poți”
FILMUL PARTIDEI IRINA BEGU – BIANCA ANDREESCU, PAS CU PAS
â–º GAME, SET, MECI BIANCA ANDREESCU, 4-6. 7-6(2), 6-2. Bianca pune punct partidei cu un hold la zero și respiră ușurată după două ore și 33 de minute de suferință pe teren, în care și-a depășit limitele și a surprins pe toată lumea.
How did she do that!? Down a set and 5-1 and match point, @Bandreescu_ downs Begu, 4-6, 7-6(2), 6-2 to advance to the @MiamiOpen second round! pic.twitter.com/TpnlDlrrUy — WTA (@WTA) 21 martie 2019
How did she do that!?
Down a set and 5-1 and match point, @Bandreescu_ downs Begu, 4-6, 7-6(2), 6-2 to advance to the @MiamiOpen second round! pic.twitter.com/TpnlDlrrUy
— WTA (@WTA) 21 martie 2019
â–º DUBLU BREAK ANDREESCU. Bianca a inspirată chiar și la Challenge, zâmbește și se hrănește cu energie pozitivă. Irina pune parcă toate resursele în sprintul și în inspirația care îi salvează prima minge de break, dar o ratează pe a doua. 5-2 plus serviciul pentru „Bibi”
â–º Suntem la jumătatea celei de-a treia ore de joc. Bianca parcă are respirația ușor mai greoaie, dar game-urile se adună în contul ei. Publicul ține cu ea și trimite un plus de energie, Irinea încă ajută cu câte una-două greșeli și așa se completează puzzle-ul pentru-
â–º Schimb de terenuri „liniștit”: Bianca apără lansarea la 30, reușind să o domine de pe linia de fund a terenului pe Irina, r în decisiv.omânca răspunde cu un hold temperat la 15.
â–º Irina Begu strigă și reușește să se mobilizeze, punctând pe tabelă în decisiv. Strigătul de frustrare a fost însă extrem de sugestiv.
â–º Bianca Andreescu profită de toată încrederea adunată în ultimele 12 zile și asta se vede în selecția loviturilor, în scor și în mimică. 2-0 în decisiv. Irina nu a mai câștigat decât un singur game după acel 5-1 în setul doi.
Everything is going @BAndreescu_‘s way, including this drop shot! #MiamiOpen pic.twitter.com/0DoqGeY0Lu — WTA (@WTA) 21 martie 2019
Everything is going @BAndreescu_‘s way, including this drop shot! #MiamiOpen pic.twitter.com/0DoqGeY0Lu
â–º Irina începe rău decisivul: două greșeli neforțate consecutive și o dublă greșeală, plus un retur infernal al Biancăi aduc break-ul la zero.
â–º Bianca își oferă o pauză prelungită de vestiare – ceea ce nu este nici pe placul Irinei, nici al publicului, însă partida a depășit deja de două ore de joc. Andreescu a înlocuit tricoul polo cu un maiou precum cel folosit și de Simona Halep din gama Nike.
â–º Irina rezistă pe serviciu, cu emoții. Tiebreak și victorie în setul doi pentru senzaționala Bianca Andreescu, reactivată parcă prin magie.
Bianca Andreescu ia primul punct, pe serviciu, cu o acoperire excelentă a fileului. Urmează minibreak pentru 2-0, luând la țintă reverul Irinei. Begu transmite prin toți porii și prin postură că este în corzi, la 0-3. Irina face, evident, pas în spate în raliu, este testată cu o nouă minge scurtă și ratează intensitatea răspunsului. Bianca strânge pumnul după un punct câștigat în doi timpi – serviciu la teu plus scurtă letală, fiind la două puncte de accederea în decisiv, la 5-0 în tiebreak. Begu câștigă un prim punct în spatele serviciului, pentru a schimba terenul la 1-5, dar la reluare forțează cu reverul și ratează cu mult ținta, oferind 5 mingi de set. Andreescu o fructifică pe a doua, cu o nouă scurtă imparabilă!
WOW! What a second set comeback for @Bandreescu_! â°Takes it in a tiebreak, 7-6(2) and we’re going three! Live Blog—>https://t.co/RkCkeEksOk pic.twitter.com/Ix9myVEhGo — WTA (@WTA) 21 martie 2019
WOW!
What a second set comeback for @Bandreescu_! â°Takes it in a tiebreak, 7-6(2) and we’re going three!
Live Blog—>https://t.co/RkCkeEksOk pic.twitter.com/Ix9myVEhGo
â–º Bianca Andreescu trece în față pe tabelă, la 6-5. Acum, până și dropshot-ul are alt aspect și altă eficiență pentru Bianca, fiind un adevărat pumnal înfipt în rana Irinei.
â–º Situație complicată de tot pentru Irina, care ratează și a doua oară închiderea partidei și se vede egalată de Bianca Andreescu, 5-5 în setul secund. O serie de greșeli și decizii neinspirate pentru Irina dărâmă construcția atât de atent făcută: românca face un pas în teren, însă nu urmărește mai departe spre fileu și este prinsă în zona interzisă de Bianca. Vine dubla, apoi o minge la limită, iar decizia Ochiului de Șoim confirmă out-ul Irinei și pune break-ul în contul Biancăi.
â–º BREAK Andreescu! Bianca are o replică excelentă, salvează minge de meci, atacă și ia un break înapoi! Dreapta a intrat în regim parcă dintr-o dată. Sportiva din Canada pune pe tabelă al treilea game consecutiv, de la 1-5, punând ceva presiune pe Irina, care îl cheamă pe Adrian Marcu.
â–º Stânga-dreapta, cu o nouă avansare în teren, Bianca Andreescu prelungește meciul și își face rost de o nouă pauză. Irina va servi la 5-2/
â–º Irina Begu se apropie la un game de calificarea în turul doi, expediind două servicii precise în prelungirile game-ului pe lansare (un serviciu doi uriaș, cu efect, la minge de break), apoi campioana de la Indian Wells ratează o dată în plus cu dreapta.
â–º DUBLU BREAK BEGU. Irina pare a avea ecuația rezolvată, la 4-1. Bianca Andreescu a luptat și a anulat două mingi consecutive de break, dar a comis dublă greșeală pe a treia, iar nivelul de energie pare și el destul de scăzut pentru canadianca venită după șapte victorii consecutive.
„Nu fac nimic acolo. De fiecare dată când încerc să fac ce trebuie… niciodată nu iese în favoarea mea. Sunt atât de furioasă pe mine”, i s-a plâns Bianca antrenorului Silvain Bruneau. Tehnicianul i-a sugerat că se poate, că este nevoie de răbdare și agresivitate cu forehandul, pentru a o împinge în defensivă pe Irina.
â–º Bianca Andreescu se lasă pe genunchi, după un raliu superb adjudecat de Begu, cu minge pe tușă. Irina rezumă practic în acest punct ideea de bază a meciului: în fața unei adversare care a scăzut puțin turația față de săptămâna de vis de la Indian Wells, Irina pune constant presiune, este prezentă în fiecare moment, nu ezită să schimbe direcțiile, să o trimită din colț în colț pe adversara sa, iar constanța ei este răsplătită. Confirmă break-ul, la 15, și se detașează la 3-1 pe tabelă.
Absolute 🔥from @irina_begu! #MiamiOpen pic.twitter.com/SIuRVpNPsF — WTA (@WTA) 21 martie 2019
Absolute 🔥from @irina_begu!
#MiamiOpen pic.twitter.com/SIuRVpNPsF
â–º Seria de break-uri continuă, greșelile fiind mai evidente în acest moment al partidei. 2-1 pentru Irina.
â–º BREAK în start de set doi pentru Irina Begu. Ezitările canadiencei se adună, iar Irina se impune la 15 în game-ul pe retur. Rebreak-ul Biancăi vine însă la zero și este rândul româncei să clatine din cap, după ce Bianca a făcut-o de mai multe ori în primul set.
â–º SET BEGU, 6-4! După aproape 50 de minute de la startul partidei, Irina închide primul set, învingătoare. Bianca a fost aproape de a-și apopia mingi de break, însă nu a găsit intensitatea potrivită din apropierea fileului. Calmă, Irina a fructificat a treia minge de set avută, valorificând din nou schimbarea de direcție, după ce la rândul ei fusese pusă să alerge de Andreescu.
Două greșeli pe forehand ale Biancăi ne rămân pe retină: mingea de 4-4 și mingea de 15-40 pe serviciul Irinei, la 4-5. Irina a ținut contabilitatea perfect în acest prim set.
â–º Irina Begu va trebui să încheie setul cu serviciu, la 5-4, iar Bianca Andreescu solicită sfatul antrenorului.
â–º Un prim moment de descătușare, la 3-4, 30-30, pentru Bianca Andreescu, după un excelent passing trimis în lung de linie, cu reverul. Irina simte amenințarea unei noi mingi de break, însă joacă prudent pe centru iar Bianca forțează și greșește. Begu este răsplătită pentru efortul depus la primul break-point, după o cursă de recuperare excelentă a unei scurte: canadianca o lobează și preia controlul, însă ratează destul de urât, determinând continuarea game-ului. Andreescu abuzează parcă de scurtă în acest game, iar Irina taxează prompt, reușind să refacă diferența de douî game-uri, după două mingi de break anulate.
What a point! What a reaction!@Bandreescu_ looks to come back at Begu!#MiamiOpen pic.twitter.com/SzdxGpTYq5 — WTA (@WTA) 21 martie 2019
What a point!
What a reaction!@Bandreescu_ looks to come back at Begu!#MiamiOpen pic.twitter.com/SzdxGpTYq5
â–º Bianca Andreescu „pensionează” primul set de mingi cu o scurtă care își face treaba în fața Irinei. Românca păstrează avantajul break-ului, la 4-3.
â–º Irina continuă să arate, la fel ca la Indian Wells, că știe exact cum să o testeze tactic pe Bianca Andreescu (ne amintim că a câștigat primul set și a fost singura sportivă, până în semifinale, care i-a câștigat o manșă Biancăi). Andreescu încearcă, evident, să fie cât mai agresivă, pășește în teren când are ocazia, dar Irina este suficient de agresivă și face, pentru moment, legea în schimburile puțin mai lungi. În plus, alegerea contre-pied-ului este una inspirată, iar variația îi face bine, nepermițându-i Biancăi să găsească ritmul ideal.
â–º BREAK BEGU. Irina obține două mingi de break conducând schimbul de mingi excelent cu forehandul, spre reverul Biancăi, lovitura decisivă fiind trimisă apoi în lung de linie, spre dreapta adolescentei de 18 ani. Andreescu scapă un forehand lung pentru a-i pune în cont Irinei un nou break, de 3-2.
â–º BREAK recuperat de Andreescu. Mingile spre tușă devin repetitive pentru Bianca, retururile sunt lungi și incomode pentru Irina, care pierde repede, la 15, avantajul luat din blocstarturi.
â–º Bianca Andreescu se scutură rapid după un start destul de ezitant, în care a ratat câteva mingi sub presiunea unui joc bine gândit de Irina. Pentru simetrie, închide și ea game-ul cu o lovitură câștigătoare. Se schimbă terenul la 2-1 pentru Irina. Dacă vreți un motiv în plus de mândrie, până și oficialii WTA au remarcat numărul mare de fani prezenți la acest meci.
â–º BREAK BEGU. Partida începe cu game făcut pe retur de Irina, profitând pe mingea a doua a Biancăi. La 30-30, Bianca oferă un cadou cu dublă greșeală, iar Irina profită imediat, convertind cu o finalizare din interiorul terenului (winner) pentru 1-0 pe tabelă. La opt minute de la debutul meciului diferența se dublează, după o primă evoluție sigură la serviciu pentru eleva vicepreședintelui FRT. Adrian Marcu.
It’s @irina_begu making the liveliest start against Andreescu! 🇷🇴 🇷🇴 🇷🇴#miamiopen pic.twitter.com/o9VzMzjtM6 — WTA (@WTA) 21 martie 2019
It’s @irina_begu making the liveliest start against Andreescu!
🇷🇴 🇷🇴 🇷🇴#miamiopen pic.twitter.com/o9VzMzjtM6
â–º Un lucru remarcabil: chiar dacă nu suntem pe Stadium, se joacă cu tribunele pline!
â–º Bianca Andreescu are, în continuare, un bandaj pe antebrațul drept. De altfel, reprezentanta Canadei vorbea înainte de acest meci despre importanța de a evita o accidentare. Ea începe partida la serviciu.
! Ultima victorie a Irinei Begu în turneele din seria Premier Mandatory a venit anul trecut, la Madrid, 6-3, 6-3 în fața Jelenei Ostapenko. De partea cealaltă, Bianca Andreescu are o serie câștigătoare de 7 victorii.
21:05 Butch Buchholz Arena este pregătită pentru duelul Begu – Andreescu. Bielorusul Ilya Ivashka l-a învins pe italianul Thomas Fabbiano, cu 6-3 în decisiv. La Miami, vremea ne păsuiește, chiar dacă umiditatea este mare, iar vântul bate cu peste 20 km/h. Dar, un cer aproape senin arată excelent, după cele trei ore de așteptare de miercuri noapte.
JOI, 20:00 Argentinianul Leonardo Mayer a avut nevoie de două ore și jumătate pentru a tranșa duelul cu Mikael Ymer, 4-6, 6-3, 6-4. Pe terenul pe care așteptăm partida Begu – Andreescu s-a reluat meciul dintre Thomas Fabbiano și Ilya Ivashka, întrerupt de ploaie la scorul de 4-6, 3-0. Cel mai probabil, nu le vom vedea pe Irina și pe Bianca pe teren înainte de ora 21:00
După aproape trei ore de așteptare de la primele picături de ploaie căzute în seara zilei de miercuri, 20 martie, organizatorii au decis să amâne toate partidele rămase de disputat pentru ziua de joi. Astfel, al doilea meci direct dintre Irina Begu și Bianca Andreescu în turnee consecutive pe cimentul american, se va juca joi, alături de primele partide din turul doi al competiției feminine. Partida lui Marius Copil cu ibericul Albert Ramos a fost și ea amânată pentru joi.
La Miami, în noua gazdă – Hard Rock Stadium, tenisul a fost pus în așteptare pentru a doua zi la rând din cauza ploii. Irina Begu și Bianca Andreescu, protagonistele meciului WTA vedetă pe terenul central, au intrat pe teren cu o oră întârziere față de startul anunțat inițial, însă nu au depășit momentul tragerii la sorți, aversele de ploaie intensificându-se și trimițându-le înapoi la vestiare. După alte câteva tentative eșuate de a relua acțiunea, organizatorii au anulat oficial sesiunile în desfășurare, partidele fiind reportate pentru ziua următoare.
Halep și Buzărnescu nu și-au aflat încă adversarele din primul meci
Printre partidele amânate de miercuri pentru joi se numără și Townsend – Larsson și, respectiv, Cornet – Lapko (întrerupt la scorul de 7-5, 6-7/7, 0-1), care trebuie să stabilească adversarele celor două românce de pe lista capilor de serie – Simona Halep și Mihaela Buzărnescu.
4:05 Organizatorii spun stop-joc, după trei ore de așteptare frustrantă în blocstarturi! Meciurile se vor relua joi.
3:50 Încă o repriză de ploaie. 4:15 este următorul termen dat de organizatori.
3:30 Ploaia s-a oprit la Miami, iar terenurile sunt uscate. Organizatorii promit acțiune în 15 minute
3:00 O fi un semn bun? Bianca Andreescu butonează telefonul… WTA Insider Courtney Nguyen anunță termenul de reluare a partidelor a devenit 3:30 – echivalentul orei locale 21:30.
Haha currently watching Amy Shummers new special tho so it”s not that bad 🤣 https://t.co/taaHRIIa40 — Bianca V. Andreescu (Bibi) (@Bandreescu_) March 21, 2019
Haha currently watching Amy Shummers new special tho so it”s not that bad 🤣 https://t.co/taaHRIIa40
— Bianca V. Andreescu (Bibi) (@Bandreescu_) March 21, 2019
2:40 Organizatorii anunță că nu se va juca până la ora 3:00. În scurt timp, ora probabilă pentru reluare devine 3:15.
2:30 Ploaia se joacă cu nervii tuturor. Jucătoarele nu au ajuns decât până la fileu, pentru efectuarea tragerii la sorți de început de partidă, și ploaia a reînceput. Begu și Andreescu au fost trimise înapoi la vestiare de arbitra Jenny Zhang, iar așteptarea continuă.
.@Bandreescu_ and @irina_begu made it onto court for the coin toss before the 🌧 had other plans #MiamiOpen pic.twitter.com/Nw1koNs3lg — WTA (@WTA) March 21, 2019
.@Bandreescu_ and @irina_begu made it onto court for the coin toss before the 🌧 had other plans #MiamiOpen pic.twitter.com/Nw1koNs3lg
— WTA (@WTA) March 21, 2019
2:20 Organizatorii pregătesc aducerea jucătoarelor pe teren. Cu o oră întârziere, partida Begu – Andreescu poate începe.
1:50 Meciurile nu se vor relua înainte de ora 2:15 a României, însă oamenii cu prosoape au reapărut pe teren.
1:45 Pe site-ul WTA, Couyrtney Nguyen ne aduce veștile proaste: ploaia a revenit, iar organizatorii au întrerupt eforturile de uscare a terenurilor.
1:40 Anunțul oficial referitor la reluarea partidelor întrerupte sau începerea meciurilor în așteptare întârzie. Organizatorii lucrează la terenuri, în speranța că a fost vorba doar despre o aversă.
â–º Între timp, sportivele trecute de sita calificărilor au fost plasate pe tabloul principal. Monica Niculescu (138 WTA) o va înfrunta pentru prima dată în carieră pe Tamara Zidansek (Slovacia, 66 WTA), o sportivă cu zece ani mai tânără, joi, în apropiere de miezul nopții.
1:10 Picături de ploaie la Miami. Meciurile sunt întrerupte pentru moment, spectatorii părăsesc tribunele, în timp ce organizatorii încearcă să usuce liniile. Rămâne de văzut ce se va întâmpla.
â–º Ce s-a întâmplat până acum la Miami?
După o zi în care ploaia nu a permis ca vreun meci să se joace, avem primele rezultate de pe tabloul feminin, concentrate pe jumătatea superioară, dominată de Naomi Osaka. Victoria Azarenka (48 WTA) a câștigat derby-ul primului tur, învingând-o după peste două ore și jumătate de luptă pe Dominika Cibulkova (35 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-4, decisivul depășind o oră de joc.
Bielorusa are nevoie ca de aer de victorii la Miami, având în vedere faptul că în 2018 reușea una dintre cele mai bune evoluții ale sale în sezon, învingând patru sportive din Top 20 și ajungând până în semifinale. Azarenka poate părăsi Top 60 dacă nu va mai câștiga măcar două partide. Deocamdată, și-a consolidat locul cinci în topul jucătoarelor cu cele mai multe victorii la Miami Open – 36, în urma Serenei Williams (75 victorii), a lui Venus Williams (64 victorii), a lui Steffi Graf (59 victorii) și a Gabrielei Sabatini (45 victorii). Azarenka va juca în turul doi împotriva liderului viitoarei adversare a României în Fed Cup, Caroline Garcia (cap de serie 19), iar învingătoarea se va duela cu învingătoarea meciului dintre semifinalista din 2014 de la Wimbledon, Magdalena Rybarikova și Julia Goerges – partenera de dublu surpriză a Simonei Halep la Miami.
Marketa Vondrousova este la un pas de Top 50: cehoaica în vârstă de 19 ani a trecut cu 6-3, 6-2 de mult mai rodata sa conațională, Barbora Strycova (47 WTA) și o va înfrunta mai departe pe faborita 22, Jelena Ostapenko.
PERFORMERA ZILEI este deținătoarea titlului junioarelor la US Open, Wang Xiyu. La 17 ani, Wang a reușit prima victorie în fața unei jucătoare din Top 100 în afara Chinei natale. Wang a eecutat-o în 67 de minute pe campioana olimpică Monica Puig (Puerto Rico, 61 WTA), scor 6-3, 6-1.
Vă era dor de Tipsarevic? După intervenții la ambele picioare, sârbul revine pe teren cu o victorie cu dublu 6-3 în fața americanului beneficiar de wildcard Bradley Klahn (93 ATP, 28 ani). Janko nu mai jucase la Miami din 2013, ne-au amintit organizatorii.
🌴 First @MiamiOpen appearance since 2013 😩 Missed whole of 2018 season after surgery on both hamstrings@TipsarevicJanko is through to R2 of the #MiamiOpen 👠pic.twitter.com/3zPTCEoDng — Tennis TV (@TennisTV) March 20, 2019
🌴 First @MiamiOpen appearance since 2013 😩 Missed whole of 2018 season after surgery on both hamstrings@TipsarevicJanko is through to R2 of the #MiamiOpen 👠pic.twitter.com/3zPTCEoDng
— Tennis TV (@TennisTV) March 20, 2019
Un motiv de bucurie pentru fanii români – Monica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal, după o victorie în minimum de seturi în fața Kozlovei.
00:30 Schimbări pe Stadium. Organizatorii au trebuit să schimbe din nou programul de joc. De data asta nu din cauza ploii, ci a unei retrageri de ultim moment de pe tabloul masculin. Cehul Tomas Berdych a fost nevoit să abandoneze înainte de startul duelului cu australianul Bernard Tomic. În mesajul transmis, finalistul din 2010 al turneului de la Wimbledon a punctat „spatele meu nu este la sută la sută și trebuie să am grijă în această perioadă cu deciziile pe care le iau. Am nevoie de timp pentru a mă reface și pentru a redeveni puternic„.
În aceste condiții, pe terenul principal a fost mutat înainte de partida Begu – Andreescu o altă partidă de la masculin, Hubert Hurkacz – Matteo Berrettini, polonexul impunându-se cu scorul de 6-4, 6-3.
În medie, Bianca și Irina au jucat câte două ore și jumătate la fiecare episod al rivalității. Raportul de forțe și contextul s-au schimbat însă mult, chiar și comparativ cu duelul din urmă cu două săptămâni. Bianca Andreescu este acum o jucătoare de top 25, dar una care nu prinde lista capilor de serie la Miami pentru că tabloul s-a făcut, conform tradiției, fără a lua în calcul rezultatele de la Indian Wells. Bianca Andreescu a avut totuși puțin mai multă șansă decât avea anul trecut Naomi Osaka, la rândul ei o campioană-surpriză a primului stop din „Sunchine Double”. Nipona a fost nevoită să joace împotriva Serenei Williams la Miami, în primul tur, iar Osaka nu a câștigat mai mult de cinci game-uri.
Pentru Bianca Andreescu se repetă startul de la Indian Wells, cu duel împotriva Irinei Begu. Românca nu traversează o perioadă fastă: după Indian Wells ea a mers în Mexic, pentru a juca în Challenger-ul de la Guadalajara, însă fără succes. În fața italiencei Errani, eleva lui Adrian Marcu nu a câștigat set.
Evident, de partea cealaltă, pentru Bianca Andreescu lucrurile devind din ce în ce mai complicate din punct de vedere fizic, deoarece sportiva de 18 ani are cele mai multe victorii în circuitul WTA, dar și 31 de meciuri disputate la simplu – o treime cu set decisiv. În consecință, consumul de energie a fost unul imens, iar oboseala o va ajunge din urmă la un moment dat pe noua senzație din WTA, locul 5 în „Race” și drumul către Turneul Campioanelor.
Bianca Andreescu a primit aprecieri pentru jocul său, fiind deja comparată de Martina Navratilova cu Hingis sau Murray, reprezentanta de origine română a Canadei demonstrându-și forța de a învinge pe oricine.
Partida de la Indian Wells cu Irina Begu a fost una dintre cele mai dificile din seria de șapte pentru Bianca, iar unul dintre aspectele care au influențat scorul a fost eficiența serviciului Irinei. Bucureșteanca și-a pierdut serviciul de câte trei ori în primele două seturi, apoi de două ori în decisiv, eficiența în spatele serviciului doi fiind constant la sub 40%. Andreescu a revenit atunci de la 1-3 în setul decisiv, cu serie de cinci game-uri pentru a-și asigura victoria.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER