Simona Halep a respectat, cu sfințenie, regula devenită reflex, de a face ultimul antrenament din ziua meciului cu exact 3 ore înaintea debutului partidei. Românca o întâlnește în „optimi” la Madrid pe Coco Gauff.
În afara acomodării cu cele mai posibile condiții de joc similare orei de start-temperatură, umiditate, riscul de evolua pe un Central cu acoperișul arenei tras, Simona își rezervă timp pentru a servi un fel de mâncare caracteristic ei: paste simple, fără sos, doar cu o lingură de ulei de măsline sau puțin parmezan.
Helicobacter pylori este cea mai frecventă cauză bacteriană a gastritei iar Simona a fost diagnosticată cu acest tip de afecțiune. Bacteria pătrunde în mucoasa gastrică al cărei rol este unul protectiv, apărarea celulelor sistemului imunitar. Mucoasa gastrică odată subțiată, acidul gastric ajunge la pereții stomacului și produce leziuni.
· Durere sau arsură la nivelul stomacului · Greață și vărsături · Senzația de „prea plin” imediat după masă sau de saturație precoce · Lipsa apetitului · Sughiț frecvent · Indigestie
Dieta este capitală pentru minimalizarea efectelor “Helicobacter pylori” iar aceasta este indicat a conține:
· Legume · Leguminoase boabe (daca sunt tolerate) · Fasole verde · Soia boabe · Ouă (fierte, nu prăjite) · Miere · Fructe de mare (neprăjite) · Vegetale cu aciditate scăzută: castraveți, morcovi, cartofi albi, broccoli, salată, varză, gulii, spanac, țelină · Fructe cu aciditate scazută · Brânză slabă, nesărată · Iaurt degresat · Ulei de floarea-soarelui, de măsline (crude) · Turmeric, ghimbir · Probiotice (iaurturi, varză murată) · Carne de pui/curcan fără piele · Pește · Paste și cereale integrale: pâine integrală, orez brun, ovăz, mei, amarant, hrișcă.
· Sosuri iuți, maioneză · Porumb și produse pe bază de porumb · Fructe acide (citrice) · Legume acide (ceapă) · Usturoi (cantități mici) · Alcool · Ciocolată (ispita ei mare, ca și a lui Nadal !!!) · Cafea · Ceai · Bauturi energizante · Alimente prăjite · Dulciuri, înghețată și produse de patiserie · Alimente grase · Alimente condimentate · Carne procesată (mezeluri) · Carne roșie · Carne de rață/gâscă · Carne afumată · Roșiile și produsele pe bază de roșii (sosuri, bulion) · Băuturi carbogazoase · Cereale rafinate · Snacksuri, chipsuri · Smântână · Piper negru
Minimal ca alimentație comparativ cu Halep înaintea meciului, Andy Roddick era obișnuit să mănânce doar orez simplu sau cartofi cu un pic de sare.
În schimb, Roger Federer manâncă, cu exact două ore până începe partida, paste cu sos roșu în condițiile ăn care elvețianul servește dimineața alimente dulci, la fel ca și Halep: vafe făcute în casă cu compot de fructe proaspete. Pentru a scăpa de caloriile vafelor, Federer bea suc proapsăt, cafea și un shot de oțet.
Pe de altă parte, Djokovic nu își începe ziua fără fructe și piureuri verzi dar sârbul a fost diagnosticat în 2012 cu intoleranță la gluten fără a fi afectat de boala celiacă. În anumite perioade, actualul număr 1 mondial nu mănâncă timp de 16 ore.
Nadal preferă dieta mediteraneană: mâncărurile sunt preparate cu ulei de măsline dar care exclud carnea roșie, oule și dulciurile. Cu dulciurile Rafa are însă grave probleme: “ Obișnuiam să mănânc și noaptea ciocolată cu lapte” a dezvăluit spaniolul care nu a ascuns că soția îi ascunde borcanele cu Nutella prin spatele sifonierelor si dulapurilor.
Austriacul Dominic Thiem urmează de 4 ani un regim diferit care l-a făcut să piardă 4 kilograme: dieta pe bază de sushi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER