Nadal a fost răpus. Deținătorul titlului la Australian Open a abandonat în disputa cu Andy Murray, la scorul de 2-0 la seturi ( 3-6, 6-7) și 3-0 în setul 3 pentru britanic.
Rafa a intrat extrem de motivat în meci, dar în același timp părea că este copleșit de miza partidei (după accidentarea suferită anul trecut, Nadal și-a pierdut din încredere, așa cum singur a recunoscut. Revenit în circuit, el nu a mai reușit să câștige niciun turneu important și nici nu a reușit să bată vreun tenismen din Top 5). Chiar dacă ibericul a reușit break-ul devreme în primul set, scoțianul a revenit imediat și a preluat chiar conducerea, după un nou break. Momentele importante ale primei manșe au fost mult mai bine gestionate de către fostul finalist de la US Open: chiar dacă Rafa a condus în 2 rânduri pe serviciul scoțianului cu 40-0, acesta din urmă a avut puterea să revină și să își păstreze serviciul.
Chiar și așa, Nadal a intrat mult mai montat în setul secund și părea că este dispus să îl secătuiască pe oponent de toate resursele. Fostul număr 1 mondial a avut 4-2 și serviciul, dar a pierdut din nou avantajul luat, ca urmare, probabil, și a durerii la genunchi.
Din primele investigații, nu este vorba de o recidivă la genunchiul la care a avut probleme în sezonul trecut; ibericul susține că accidentarea nu este gravă și speră să revină în circuit într-un timp extrem de scurt.
„De când am revenit, nu am mai avut probelme la genunchi. Am făcut o mișcare greșită care mi-a generat acea durere. Nu cred că genunchiul este obosit și nici nu cred că accidentarea este gravă. Vreau să revin cât mai repede. Durerile au apărut spre finalul celui de al doilea set, aceasta este o problemă similară cu cea pe care am avut-o anul trecut. După asta, pur și simplu am scăzut în joc, era imposibil să câștig meciul. Nu îmi stă în obicei să renunț, îmi pare extrem de rău, dar mă simțeam prost și nu vreau să repet aceeași greșeală ca anul trecut. Nu am vrut să depășeasc limita. Este însă prea devreme pentru a spune mai multe„, a spus Rafa după meci.
Nadal, numărul doi în clasamentul mondial (loc pe care îl va pierde dacă Novak Djokovic trece de Tsonga și ajunge în semifinale) a fost deja afectat de unele probleme la ambii genunchii în 2009, fiind nevoit să renunțe la participarea la turneul de la Wimbledon din acest motiv. „The man from Manacor” a adăugat că până să-i apară durerea la genunchi a jucat, la fel ca și adversarul său, un „tenis de necrezut„: „Nu cred că am jucat așa bine de la la victoria mea din acest turneu, de acum un an„.
Sportivul iberic a ținut să-l laude și pe adversarul său de marți, britanicul andy Murray. „Dacă el va continua în acest fel, are șanse mari de a câștiga turneul„, a punctat Nadal.
Surpriza Cilic
Dintre toate sferturile masculine, duelul Roddick – Cilic părea, pe hârtie, cel mai dezechilibrat. Croatul fusese nevoit să joace 3 meciuri maraton, care l-au vlăguit: cu Tomic, Wawrinka și Del Potro. Totuși, Marin a început mult mai proaspăt partida cu americanul și s-a impus în primele două manșe: 7-6(4), 6-3. Din acel moment, timp de două seturi partida a curs într-o singură direcție, capul de serie numărul 7 dominând total și dând impresia că partida îi este la îndemână.
Declickul pentru Cilic s-a produs în decisiv, când fostul număr unu mondial a avut 1-0 și 40-0 pe serviciul croatului. Din acel moment, Cilic a găsit resurse nebănuite și a revenit, impunându-se în cele din urmă cu 6-3 în setul 5.
Henin, semifinalista fără serviciu Justine Henin își continuă revenirea de senzație. După finala de la Brisbane, de la începutul anului, belgianca a ajuns în semifinale la Melbourne.
Partida cu Petrova se anunța extrem de grea, din două motive extrem de clare. Rusoaica a arătat în tururile anterioare o formă excepțională (reușind să îi administreze lui Clijsters cea mai severă înfrângere din carieră, 6-0, 6-1). Al doilea argument al Nadiei privea durata petrecută pe teren; dacă capul de serie numărul 19 a fost extrem de expeditivă cu adversarele întâlnite, Queen Justine a avut trei meciuri extrem de grele: cu Dementieva, cu Kleybanova și cu Yanina Wickmayer (ultimele două întinse pe durata a trei seturi). Dealtfel, dintre toate cele opt jucătoare prezente în sferturi, fostul număr unu mondial petrecuse cel mai mult timp pe teren.
Chiar și așa, Henin a demonstrat că ambiția, deplasarea și loviturile sale magistrale (mai ales reverul, care a salvat-o aseară în dese rânduri) sunt date suficiente pentru a trece de o rusoaică de nerecunoscut (Petrova a comis 41 de greșeli neforțate și a comis 6 duble greșeli). În aceste condiții, chiar dacă serviciul nu i-a funcționat deloc nici tenismenei din Belgia (a avut un procentaj mizerabil, de 45% la primul serviciu) Henin s-a impus destul de clar, în două seturi: 7-6(3), 7-5.
În semifinale, câștigătoarea din 2004 a Openului de la Melbourne va da piept cu marea surpriză din turneul feminin, chinezoaica Jie Zheng, învingătoare în duelul cu Maria Kirilenko: 6-1, 6-3.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER