Reacția agenției care a distrus-o pe Simona Halep înaintea judecării apelului la TAS! Riscă românca o suspendare și mai mare? Răspunsul ITIA: „Ne asigurăm că procesul va fi corect”. EXCLUSIV
Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a oferit o reacție în exclusivitate pentru ProSport înaintea judecării apelului depus de Simona Halep (32 de ani) la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), împotriva suspendării de patru ani.
În primă instanță, la Tribunalul Sport Resolutions de la Londra, ITIA a cerut o suspendare de șase ani pentru Simona Halep, dar și anularea premiilor și rezultatelor obținute de româncă în perioada martie – septembrie 2022.
În condițiile în care Halep a fost interzisă patru ani la turnee și a pierdut doar premiul de la US Open 2022, Agenția de de Integritate a fost întrebată de ProSport dacă va menține solicitările și va cere o pedeapsă și mai mare pentru Simona, la TAS.
ITIA, reacție pentru ProSport înaintea judecării apelului în cazul Simona Halep
Deși este de așteptat ca acest lucru să se întâmple, reprezentanții ITIA au evitat să răspundă la întrebare, dar au dat asigurări că procesul Simonei Halep va fi unul echitabil:
„Pentru a asigura un proces corect, nu facem niciun comentariu cu privire la acest caz, până la audierea apelului”, a fost reacția ITIA înaintea judecării apelului depus de Simona.
De partea cealaltă, Simona Halep își dorește să obțină cel puțin o înjumătățire a pedepsei la TAS, pentru a mai putea reveni în circuitul profesionist de tenis. Perioada de ineligibilitate a româncei este luată în considerare din 7 octombrie 2022, data la care a fost suspendată provizoriu.
Acuzații incredibile făcute de ITIA la adresa Simonei Halep: „Dopajul sanguin a fost repetitiv și sofisticat”
ITIA o acuză pe Simona Halep că s-a dopat cu bună știință, în mod repetat, reușind să fenteze controalele din luna martie 2022, până pe 29 august 2022, când a picat testul de la US Open.
„Circumstanțele agravante pretinse de ITIA pot fi rezumate astfel: (1) Dopajul sanguin al doamnei Halep a fost repetitiv și sofisticat;
(2) Potrivit grupului de experți, a fost clar că stimularea a fost eficientă cel mai devreme din martie 2022 până în septembrie 2022. Prin urmare, trebuie să fi folosit mai mult de o substanță și/sau metodă interzisă în mai multe ocazii; (3) Jucătorul a avut un comportament înșelător și/sau obstructiv pentru a evita depistarea sau judecarea unei încălcări.
(4) Momentul suprimării eritropoetinei sugerează că dopajul a fost programat pentru a oferi jucătorului sânge foarte oxigenat în timpul Wimbledon (iulie 2022) și apoi la US Open (august 2022)”, a susținut ITIA în timpul audierilor de la Sport Resolutions. Tribunalul londonez nu i-a găsit circumstanțe agravente Simonei Halep, care a fost, totuși, declarată vinovată pentru două încălcări ale regulamentului anti-doping.