Românca Simona Halep, locul 3 WTA, a fost desemnată de site-ul bleacherreport.com drept cea mai bună tânără jucătoare de tenis în anul 2014, ea fiind urmată, în ordine, pe Eugenie Bouchard (Canada), Belinda Bencic (Elveția), Garbine Muguruza (Spania) și Madison Keys (SUA).
„Tinerele jucătoare de tenis își fac simțită prezența în elită, aranjând scena pentru ierarhia viitoare. În 2014, o serie de noi nume și-au făcut simțită prezența. Simona Halep și Eugenie Bouchard au fost vârfurile, ambele jucând finale de Grand Slam, întărindu-și poziția în Top 10. Belinda Bencic, Garbine Muguruza și Madison Keys au arătat, de asemenea, că au un potențial mare„, a notat bleacherreport.com.
Conform sursei citate, potențialul Simonei Halep, împachetat într-un trup de 1,68 metri, este uriaș. „Picioarele și mâinile rapide îi oferă o combinație de elită în mișcarea pe teren și în loviturile defensive. Ea joacă precum un zid, returnând în teren cele mai bune lovituri ale adversarelor. Abilitatea sa de anticipare este dezlănțuită în circuitul feminin. Aceste instincte s-au arătat destul de des în 2014. Halep a obținut 46 de victorii, a câștigat titlurile de la Doha și București și a terminat sezonul pe locul doi (n.r. – Simona Halep a terminat sezonul pe locul 3 WTA). Ea a atins primul sfert de finală într-un turneu de Grand Slam la Australian Open și nu s-a oprit acolo„, a adăugat site-ul american.
Bleacher Report a mai scris că jocul Simonei Halep este potrivit pentru zgură, din acest motiv sportiva reușind să atingă finala de la Roland Garros, unde a pierdut în fața rusoaicei Maria Șarapova. „Jocul lui Halep este potrivit pentru zgură. Ea l-a imitat cel mai bine pe Rafael Nadal la Roland Garros, calificându-se în finală fără să piardă vreun set. Acolo ea a întâlnit-o pe Maria Șarapova, ele producând unul dintre cele mai bune meciuri ale anului și o finală de Grand Slam legendară. Sub o presiune imensă, ambele jucătoarele au adus ce au mai bun, realizând 16 break-uri în meci. Loviturile puternice ale Șarapovei și-au găsit antidotul în apărarea lui Halep. Șarapova s-a impus cu 6-4, 6-7 (5/7), 6-4, dar a avut nevoie de peste trei ore pentru a o învinge pe Halep„, a precizat B/R.
Chiar dacă multe jucătoare ar fi suferit în urma unei asemenea înfrângeri, Halep și-a revenit reușind să atingă faza semifinalelor la Wimbledon, iar la finalul anului finala la Turneul Campionilor. „Înfrângerea ar fi dărâmat majoritatea jucătorilor, dar nu și pe Halep, care și-a revenit și a ajuns în semifinale la Wimbledon. Ea și-a păstrat cel mai bun tenis pentru finalul anului. Halep a dominat-o pe Serena Williams în faza grupelor la Turneul Campioanelor, câștigând cu 6-0, 6-2. Serena a câștigat rejucarea din finală, dar Halep și-a întărit statutul la turneu ca o pretendentă în 2015„, a subliniat Bleacher Report.
Jocul Simonei Halep este comparat de sursa citată cu cel al danezei Caroline Wozniacki. „Românca de 23 de ani joacă un tenis similar cu al danezei Caroline Wozniacki. Ea se simte bine când lovește pe contre, folosind viteza ei stelară și loviturile puternice pentru a le doborî pe celelalte sportive. Precum Wozniacki, pe Halep o împiedică pasivitatea uneori. Împotriva mașinăriilor ofensive precum Șarapova, ea se luptă să preia controlul asupra punctelor și lasă rezultatul meciurilor în mâinile adversarelor„, și-a explicat motivaea B/R.
În final, Bleacher Report consideră că Halep va putea câștiga multe turnee de Grand Slam dacă va continua să joace la fel de agresiv ca în partida cu Serena Williams, din faza grupelor de la Turneul Campioanelor de la Singapore. „Halep a început să profite de ocaziile de pe teren în timp ce anul trecea, o strategie care a dat roade în victoria contra Serenei. Odată ce va deveni mai confortabilă în postura de «agresor», jocul îi va permite lui Halep să câștige multe titluri de Grand Slam„, a concluzionat site-ul american, deținut de Time Warner.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER