Simona Halep este noua regină de la Wimbledon! 6-2, 6-2 scorul unei finale de pus în ramă contra Serenei Williams: românca a făcut meciul perfect

  • Simona Halep a câștigat Wimbledon 2019, cu o prestație de vis în finală, declinându-i Serenei Williams al 24-lea titlu de Mare Șlem al carierei. Românca a reușit patru break-uri, a salvat unica minge de break înfruntată și a încheiat meciul cu  doar trei greșeli neforțate.
  • Simona Halep (#7) – Serena Williams (#11), 6-2, 6-2 în finala Wimbledon 2019, după 55 de minute!

 

â–º SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT WIMBLEDON 2019! Românca închide finala cu hold la zero, se lasă în genunchi și ridică mâinile în aer. Visul a devenit realitate.

â–º DUBLU BREAK SIMONA HALEP. Loja Serenei este în faza de negare, împietrită. Simona pune din nou presiune câștigând primele două puncte pe retur. Serena își amintelte că poate da ași – primul în meci. Dar, după egalitate, vine o nouă minge de break, după un retur de nota zece. Serena pune toată frustrarea într-o servă la teu, spre care Simona pleacă lansat și ratează cadența pașilor, astfel încât mingea e foarte aproape să o lovească. Simona ar fi depășit din alergare mingea!

E egalitate, 24-3 greșelile neforțate în meci. Simona atacă, Serena e greoaie în spatele liniei de fund a terenului și pune mingea în fileu. Cu un rever în lungul liniei, o execută din nou pe Serena Williams.

â–º Simona are doar o clipă de dubiu, face un pas în spate, însă doar un punct se vede asta. Hold la 30, autoritar, pentru 402.

â–º BREAK HALEP, 6-2, 3-2! Simona inventează din defensivă două reveruri uriașe, care, revenite în terenul Serenei, o lasă pe americancă uimită, incapabilă să închidă. Pentru 0-30 Simona inventează un passing în diagonală, apoi pentru minge de break se repetă istoria, iar Serena, care atacă ca un tăvălug fileu, forțează reverul decisiv și trimite OUT!

â–º Simona arată că se poate lua la trântă în servici cu Williams. Servește bine, la 30-30 vine un rateu dureros pentru Williams la retur, iar românca egalează. În cadrul aceluiași schimb de terenuri, Serena trece o dată în plus lejer de Simona, la zero, reușind să o destabilizeze pe Simona și acoperirea sa exclenetă a terenului cu o scurtă bine amortizată.

â–º Simona începe cu punct la retur setul doi, apoi Serena dă drumul unui urlet, după ce interceptează bine la fileu un passing al româncei. Al 10-lea winner în meci o descătușează, apărându-și mai departe lansarea.

â–º SET SIMONA HALEP, 6-2, în 26 de minute! Simona servește cu mingi noi pentru câștigarea primului set. Primul serviciu este bun, pe al doilea punct o joacă alternativ pe Williams, de o parte și de alta, dar ratează reverul în plasă. Logica orice minge în plus pe care adversara trebuie să o joace se dovește o dată în plus eficientă: Serena ia inițiativa în raliu, Simona se întinde, iar americanca trimite în fileu din apropierea plasei o minge ce părea că vine în rachetă. Daniel Dobre e în picioare și are palme vesele, iuți la aplauze, cum îi place Simonei, Virginia Ruzici zâmbește. Simona avansează la 40-15 și fructifică a doua minge de set, culmea, reușind să o lase fără replică pe Williams cu mingea a doua.

8 puncte a pierdut Simona pe serviciu, 4 pe primul, 4 pe al doilea.

2 greșeli neforțate a comis Simona. A avut 7-0 raportul winners / UEs. La final, a fost egalitate la winners între finaliste, 8-8

â–º Simona rezistă primelor atacuri ale americancei și face 5-1! Serena Williams face un prim punct la nivelul ei pe serviciul Simonei. Atacă, o împinge în defensivă și finalizează la fileu. Ce face Simona? Tot împinsă în defensivă, tot văzând-o pe Serena în buza fileului, inventează un passing pe linie, cu un rever de paradă 7-0 winners / UEs în statistică. Un fel de – that don’t impress me much al Shaniei Twain. Serena insistă cu forehandul, trimite bine în diagonală, dar Simona egalează cu servă bună. Prim game care trece pe la egalitate. Veterana pulverizează serviciul doi al Simonei, apoi însă, la minge de break, ratează diagonala de forehand, într-un punct în care Simona era cam izolată în colțul terenului.

Simona ia avantaj, cu un serviciu unu în exterior superb. Williams bubuie două forehanduri, lovește apoi o minge cu efect, înălțată, iar Simona atacă fără ezite, închizând cu diagonală scurtă cu dreapta.

â–º Abia în game-ul al cincilea Serena reușește să închidă câștigător un punct din lovitură directă, fără ca mingea să mai fie ajunsă de Simona. A servit pe dreapta Simonei și face primul game.

â–º 11 minute pentru 4-0 pe tabelă pentru Simona. Serena încearcă să o surprindă pe Simona, se schimonosește în timp ce lovește dar ratează. A noua greșeală neforțată. Simona a ratat un singur prim serviciu (9 din 10), are zero greșeli neforțate, șase winners. E mai mult ca perfectă în acest moment pe teren.

â–º DUBLU BREAK Simona Halep! Retururile exclente pun mare presiune pe Williams, care nu a reușit niciun winner, dar a greșit de 7 ori. Românca convertește minge de break cu un retur câștigător de rever, elegant, eficient, cu marjă de eroare.

â–º BREAK CONFIRMAT CU LEJERITATE! Simona se impune la zero pe lansare, Are 2-0 la lovituri câștigătoare, game-ul revenindu-i după un excelent trasor de rever.

â–º START CU BREAK pentru Simona Halep. Serviciul îi câștigă Serenei Williams primul punct în finală, însă imediat Simona își face propria declarație de intenție cu un passing în diagonală, de pe forehand, câștigător. Primul punct din meci jucat de Serena cu serviciul doi îi aduce minge de break Simonei, după un raliu intens, în care reverul Simonei a funcționat la cele mai înalte cote. Halep fructifică prima oportunitate avută, deși americanca joacă cu primul serviciu.

â–º Simona Halep încearcă să devină a cincea jucătoare în activitate care câștigă prima sa finală disputată la Wimbledon, după surorile Williams, Maria Șarapova și, cel mai recent, Petra Kvitova. Serena Williams a pierdut ultimele două finale de Grand Slam disputate (Wimbledon și US Open 2018)

â–º Serena Williams a câștigat tragerea la sorți și alege serviciul. Simona a așteptat-o la fileu pe americancă, secunde bune, dar după tradiționala fotografie de start de meci cu finalistele, Serena a demarat în trombă, în timp ce românca încă o privea, adresându-i câteva cuvinte.

â–º Simona Halep, urmată de Serena Williams, intră în arenă, fiind întâmpinate cu buchete imense de flori în culorile tradiționale ale turneului.

â–º La Londra, pe Terenul Central, în galeria Simonei se vor afla părinții Tania și Stere Halep, plecați de urgență spre capitala Angliei, dar și Ion Țiriac.

â–º Dăm timpul înapoi cu ajutorul britanicilor. Primul duel S&S, Simona versus Serena.

â–º Fanii Simonei Halep s-au adunat la evenimentul organizat de ProSport și Eurosport pe tersasa MegaMall, în așteptarea finalei. Este un fan-zone deja tradițional pentru finalele româncei.


Simona Halep încearcă să aducă primul trofeu României în probele de simplu la Wimbledon, într-o finală așteptată cu sufletul la gură de toată lumea. De partea cealaltă, Serena Williams caută al 24-lea titlu de Mare Șlem al carierei, pentru a egala recordul absolut de trofee înregistrat de Margaret Court, cumulat, de ambele părți ale Erei Open (doar 11 dintre trofeele australiencei au venit după startul Erei Open, considerat reperul începutului tenisului profesionist pe care îl știm acum).

Cele două jucătoare, acum ambele aflate pe lista câștigătoarelor de turnee de Mare Șlem și a sportivelor care au ocupat prima poziție în clasamentul mondial, se vor duela din nou în turneul care consemna, în 2011, în turul doi, primul lor duel direct. Românca, pe atunci o tânără aflată doar în Top 60, reușea să câștige primul set al duelului cu Williams, abia revenită după problemele de sănătate provocate de un cheag de sânge care i-a pus chiar și viața în pericol la momentul respectiv. Americanca revenea și se impunea 3-6, 6-2, 6-1, continuându-și apoi parcursul până în optimi, unde era învinsă de Marion Bartoli, favorită 9.

Serena Williams a câștigat 9 dintre cele 10 meciuri directe cu Simona Halep, singura victorie a româncei venind în 2014, în grupele Turneului Campioanelor, un memorabil 6-0, 6-2.

Traseul până în finală al Simonei Halep:

  • turul 1: 6-4,7-5 cu Aliaksandra Sasnovici (Belarus, 36 WTA)
  • turul 2: 6-3, 4-6, 6-2 cu Mihaela Buzărnescu (România, 53 WTA)
  • turul 3: 6-3, 6-1 cu Victoria Azarenka (Belarus, 40 WTA)
  • optimi: 6-3, 6-3 cu Cori Gauff (SUA, 313 WTA)
  • sferturi:7-6 (4), 6-1 cu Shuai Zhang (China, 50 WTA)
  • semifinale: 6-1, 6-3 cu Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA)

Traseul până în finală al Serenei Williams:

  • turul 1: 6-2, 7-5 cu Giulia Gatto-Monticone (Italia, 161 WTA)
  • turul 2: 2-6, 6-2, 6-4 cu Kaja Juvan (Slovenia, 133 WTA )
  • turul 3: 6-3, 6-4 cu Julia Goerges (Germania, 17 WTA)
  • optimi: 6-2, 6-2 cu Carla Suarez Navarro (Spania, 31 WTA)
  • sferturi: 6-4, 4-6, 6-3 cu Alison Riske (SUA, 55 WTA)
  • semifinale: 6-1, 6-2 cu Barbora Strycova (Cehia, 54 WTA)
     
Publicat: 13 07. 2019, 17:09
Actualizat: 13 07. 2019, 17:41