Simona Halep, omagiu pentru fostul mare actor Ion Caramitru: „Un fabulos actor! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”
Simona Halep a dorit să-i transmită un omagiu celui care a fost Ion Caramitru, un actor uriaș. Fostul lider WTA a postat pe contul personal de Facebook, duminică seara, o imagine alb-negru, ce-l ilustrează pe celebrul actor.
De asemenea, fotografia a cuprins și un mesaj prin care constănțeanca își exprimă regretele pentru această pierdere.
În mai puțin de jumătate de oră, postarea Simonei Halep a strâns mii de reacții și zeci de comentarii.
Simona Halep mesaj de condoleanțe pentru Ion Caramitru
Actorul Ion Caramitru a decedat, duminică după-amiază, la Spitalul Elias din Capitală. Avea 79 de ani și, din primele informații, ar fi fost ucis de o bacterie intraspitalicească, denumită științific Clostridium difficilae.
La aproximativ aceeași oră cu nefericitul eveniment, Simona Halep juca la US Open, împotriva ucrainencei Elina Svitolina, în turul trei al competiției. Din păcate, românca a fost învinsă cu un dublu 6-3.
Imediat după partidă, Simona Halep a aflat teribila veste și a postat un mesaj de condoleanțe pe contul personal de Facebook:
Un fabulos actor ! Dumnezeu să îl odihnească în pace !
Jucătoarea de tenis a apucat să-l cunoască personal pe Ion Caramitru. Ba chiar a imortalizat momentul și l-a împărtășit cu prietenii de pe rețelele de socializare. Se întâmpla în urmă cu aproape șase ani, cu ocazia piesei de teatru „Dineu cu proști”, unde Ion Caramitru și Horațiu Mălăele au fost actorii principali.
Cine a fost Ion Caramitru
Ion Caramitru, care era director al Teatrului Național din București din 2005, a fost actor de teatru și film, dar și regizor. El a fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.
Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în “Pădurea spânzuraților” în regia lui Ciulei (1964). Printre cele mai cunoscute producții în care a jucat se numără “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, “Moartea lui Danton” de Georg Büchner, Oresteia de Eschil, “Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, “Mincinosul” de Carlo Goldoni.
Ca regizor de teatru, operă și operetă, Caramitru a pus în scenă lucrări de Frederick Loewe (My Fair Lady), Marin Sorescu (A treia țeapă), Benjamin Britten (Micul coșar), Aleksei Nikolaevici Arbuzov (Minciuna), și Shakespeare (Neguțătorul din Veneția). În 2012, a primit o stea pe Aleea Celebrității – Walk of Fame, din Piața Timpului din București.