Simona Halep, umilită în procesul de dopaj! Britanicii anunță cât mai are de așteptat românca până când va fi audiată în tribunalul de la Londra: „Atât va mai dura!”

Jurnaliștii britanici au anunțat cât trebuie să mai aștepte Simona Halep (31 de ani), pentru a-și putea demonstra nevinovăția în fața judecătorilor de la Tribunalul Sport Resolutions.

Simona Halep mai are de îndurat umilința la care este supusă în procesul de dopaj timp de câteva săptămâni! Au trecut 7 luni de când românca a primit înștiințarea privind suspendarea provizorie, având de suferit din cauza tergiversării procesului.

Simona Halep, umilită în procesul de dopaj! Britanicii anunță cât mai are de așteptat românca până când va fi audiată în tribunalul de la Londra: „Atât va mai dura!”

Simona Halep va rata, cel mai probabil, și sezonul de zgură, întrucât mai are de așteptat câteva săptămâni până să fie audiată de judecătorii sportivi: „Se înțelege că Simona Halep trebuie să mai aștepte câteva săptămâni până să își poată prezenta apărarea în fața tribunalului”, au anunțat săptămâna aceasta jurnaliștii de la The Telegraph.

Halep trebuia să fie audiată încă din luna februarie la tribunalul de la Londra, potrivit fostului ei antrenor, Darren Cahill, însă procesul româncei a suferit o nouă amânare. Simona este acuzată de dopaj de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în urma testului picat la US Open 2022.

Ultimul meci jucat de Simona Halep a fost unul de coșmar! Deși i s-a găsit o substanță interzisă din clasa EPO în organism, constănțeanca a fost de nerecunoscut în timpul partidei cu Daria Snigur, pierdută cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4 în runda inaugurală a Grand Slam-ului de la Flushing Meadows.

De ce este atât de complicat procesul Simonei Halep

Procesul Simonei Halep este foarte complicat prin prisma faptului că, în cazul ingerării unui supliment nutritiv contaminat, așa cum ar fi pățit românca, lipsa intenției nu poate servi drept scuză: „Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor.

În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1. Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și / sau substanțe periculoase pentru sănătate. Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție.

Au avut loc mai multe încălcări ale regulilor anti-doping în cadrul TADP (Programul anti-doping de tenis) din cauza prezenței unor substanțe interzise în suplimentele consumate. Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului. Jucătorii din America de Sud ar trebui să fie foarte atenți la utilizarea suplimentelor, inclusiv a celor preparate în farmacii, deoarece în acea regiune au avut loc mai multe încălcări rezultate din suplimentele preparate din surse similare. ITIA nu a recomandat utilizarea niciunui supliment. În cele mai multe cazuri, o dietă echilibrată cu alimente normale este suficientă pentru a satisface cerințele nutriționale”, a precizat ITIA.

Publicat: 07 04. 2023, 15:30