„Sunt atât de «moartă»… Joc ridicol!” Tensiuni între Simona Halep și Darren Cahill, în timpul meciului pierdut la Miami: „Nu mai da din cap când greșesc!” Dialogul dintre cei doi
Simona Halep a fost eliminată în faza sferturilor turneului WTA de la Miami, după un meci de trei seturi cu Johanna Konta, pe care constănțeanca l-ar fi putut tranșa după două seturi. Simona a servit pentru meci în setul secund, însă nu a profitat de oportunitate, iar sportiva britanică a revenit în meci și s-a impus câștigând clar setul decisiv, scor 6-2.
- Simona Halep – Johanna Konta, scor 6-3, 6-7 (7), 2-6
Tensiunea meciului și-a spus cuvântul, iar între Halep și antrenorul ei, australianul Darren Cahill a avut loc un dialog aprins, în timpul căruia Simona a părut să-și verse frustrările acumulate după pierderea setului secund. „Nu mai da din cap când greșesc! Nu îmi face bine în aceste momente„, i-a transmis Simona Halep antrenorului ei în primul time-out cerut în timpul partidei cu Johanna Konta.
În a doua pauză cerută de Halep, nemulțumirile româncei au fost și mai evidente, însă Cahill a făcut tot posibilul să o motiveze pentru a putea câștiga setul decisiv. Iată cum a decurs dialogul dintre cei doi.
Darren Cahill: „Nu e nicio problemă, resetează totul, nicio problemă. Haide, pune-ți ordine în gânduri.”
Simona Halep: „Uneori cred… (neinteligibil) cer prea mult. Ă‚sta e caracterul meu. Sunt atât de moartă (en. I’m so dead). Am un joc ridicol.”
D.C: „Atunci, cum rezolvăm asta?”
S.H: „Nicio șansă.”
D.C: „Nu? Eliberează-te…”
S.H: „Am făcut două duble greșeli, două duble greșeli în tiebreak și am ratat toate mingile… Servește puternic, are un forehand puternic.”
D.C: „Eliberează-te, mai ai două minute să dai frâu liber frustrărilor.”
S.H: „Ceri îmi prea mult și eu îți cer doar să… (n.r. face semn cu măna a lehamite)”
D.C: „Ce? Tu ce îmi ceri? Fii mai exactă… ce îmi ceri (n.r. Halep repetă gestul făcut cu mână, semn că nu vrea să spună ce gândea)
Ce ar fi să ai o conversație reală cu persoana care stă cu tine. Acea persoană ți-ar spune că ești la egalitate de seturi cu o jucătoare foarte bună și în majoritatea acestui meci tenisul tău a fost foarte bun. Poți să fii dură cu tine, eu nu voi fi.”
S.H: „Mă complic tot timpul.”
D.C: „Atunci, Simo, ai șansa de a face diferența, asta e tot ce pot spune. Ai mai fost în poziția asta de multe alte ori și de cele mai multe ori ai pierdut, cu atitudinea asta. Acum ai șansa de a schimba lucrurile. Depinde de tine, tu decizi ce vrei să faci cu tine: poți să urmezi calea asta și e în regulă, sau poți să iei o gură mare de aer, să îți pui prosopul pe cap și să încerci să îmbunătățești puțin situația. E atât de simplu. Ține de tine, e ceva ce vine din interior. Așa că nu e nicio problemă în a te elibera, atât timp cât ești pregătită să faci diferența. Dacă te bate jucând un tenis extraordinar, nicio problemă! Îi strângi mâna și îi spui: „Bravo!””
S.H: „Crezi că pot să câștig acest meci?”
D.C: „Absolut! Cred că poți să câștigi acest meci.”
S.H: „Dacă nu am câștigat al doilea set, în care am avut atâtea șanse…”
D.C: „Nu ai făcut totul greșit. Bine, au fost vreo două duble greșeli, ea a avut câteva lovituri extraordinare, a fost curajoasă la punctele mari. De aceea vreau să fii curajoasă! Fii curajoasă în momentele mari. Ai servit de câteva ori fals cu al doilea serviciu, dar nu e nicio problemă în a fi curajoasă.”
S.H: „În unele momente am fost curajoasă.”
D.C: „Nu o să mă cert cu tine pe tema asta, ok? Trebuie să îți demonstrezi ție, nu mie. Nu eu sunt cel care poate răspunde acestor întrebări, ci doar tu poți și ai șansa de a îndrepta asta. Ești o atletă mai bună decât ea, trebuie să transformi meciul într-o întrecere atletică. Mișc-o de pe loc, fă un pas înainte! Nu lovi mingea pe mijlocul terenului și asigură-te că nu alergi doar tu. Fii atletă! La naiba, o să mă duc eu acolo și o să alerg, dacă tu nu o faci. Fă-o să se miște de fiecare dată. De fiecare dată când ai șansa de a deschide terenul, profită de ea! Bine, poți să faci câteva greșeli, nu e nicio problemă. Joacă după regulile tale și fă din acest meci un concurs atletic. Și păstrează-ți concentrarea. Pune-ți prosopul pe cap, concentrează-te la ce ai de făcut și hai, să facem un meci mare în acest ultim set. E timpul pentru o schimbare. E primul turneu unde esti la 100% din punct de vedere fizic. Hai, vreau să văd un mic zâmbet”