Traseul infernului la US Open pentru multipla câștigătoare de Grand Slam. E pentru prima dată în istoria tenisului când se întâmplă așa ceva

SURSA FOTO: PROFIMEDIA
Vezi galeria foto - 8 poze

Naomi Osaka (26 de ani – 85 WTA), multiplă câștigătoare de Grand Slam și fost lider mondial în 2019, are parte de un traseu infernal la ultimul mare turneu al anului, US Open 2024.

E pentru prima oară când o sportivă de calibrul ei are ghinionul de a fi extrasă pe o jumătate de tablou care presupune să aibă dueluri exclusiv cu finaliste sau câștigătoare de Grand Slam.

Misiune imposibilă la US Open 2024! Ce veste a primit Naomi Osaka după tragerea la sorți a tabloului principal de la ultimul Grand Slam al anului

US Open 2024, ultimul turneu de Grand Slam al anului, va debuta luni, 26 august și se va încheia aproximativ două săptămâni mai târziu, duminică, pe 8 septembrie. Pe tabloul masculin, marii favoriți par să fie Novak Djokovic, Carlos Alcaraz și Jannik Sinner, în timp ce pe tabloul feminin, Aryna Sabalenka, Iga Swiatek și Coco Gauff pornesc cu primele șanse.

Tragerea la sorți a tabloului principal a fost deja efectuată, iar România va avea două reprezentante la US Open 2024: Jaqueline Cristian (70 WTA) și Ana Bogdan (103 WTA).

Tot pe tabloul principal o regăsim și pe nipona Naomi Osaka, revenită în circuitul WTA la începutul lui 2024, după ce a născut. Osaka nu s-a descurcat tocmai bine în precedentele turnee de Grand Slam din acest an. La Australian Open a părăsit competiția în runda inaugurală, după ce a pierdut cu Caroline Garcia, la Roland Garros a fost eliminată în turul 2 de Iga Swiatek, iar la Wimbledon a cedat tot în turul 2, fiind învinsă de Emma Navarro.

Osaka speră să poată face o figură frumoasă la ultimul Grand Slam din 2024, US Open, însă prima veste pe care a primit-o din Statele Unite ale Americii nu este nici pe aproape una bună. Tragerea la sorți a tabloului principal a plasat-o pe reprezentanta Japoniei pe jumătatea infernală.

Pe scurt, din runda inaugurală și până într-un potențial ultim act, Naomi Osaka se va duela exclusiv cu finaliste sau câștigătoare de Grand Slam.

Jelena Ostapenko, prima care îi va ieși în cale

Naomi Osaka are 4 titluri de Grand Slam câștigate de-a lungul carierei, US Open 2018/2020 și Australian Open 2019/2021, iar în ianuarie 2019 a fost lider mondial în clasamentul WTA. Cu toate acestea, trecutul nu a ajutat-o să aibă parte de o tragere la sorți mai ușoară la ediția din 2024 a US Open.

În prima rundă a turneului de la Flushing Meadows, Naomi Osaka va da peste Jelena Ostapenko, câștigătoarea de la Roland Garros 2017. Atunci, sportiva din Letonia a învins-o în marea finală pe Simona Halep. Ulterior, până în finala de la US Open 2024, Osaka mai poate da peste alte 3 campioane de Grand Slam, și anume Elena Rybakina, care s-a impus la Wimbledon 2022, Iga Swiatek, campioană la Roland Garros 2020/2022/2023/2024 și US Open 2022, plus Aryna Sabalenka, care a triumfat la Australian Open 2023/2024.

Mai jos traseul complet pe care îl are Naomi Osaka la US Open 2024

  • Turul 1: Jelena Ostapenko (campioană la Roland Garros 2017)
  • Turul 2: Karolina Muchova (finalistă la Roland Garros 2023)
  • Turul 3: Leylah Fernandez (finalistă US Open 2021)
  • Optimi: Jasmine Paolini (finalistă Roland Garros și Wimbledon 2024)
  • Sferturi: Elena Rybakina (campioană la Wimbledon 2022)
  • Semifinale: Iga Swiatek (campioană la Roland Garros 2020, 2022, 2023, 2024 și US Open 2022
  • Finală: Aryna Sabalenka (campioană la Australian Open 2023 și 2024

Naomi Osaka, despre lipsa de rezultate de la revenirea în circuit: „Greșesc mingi pe care nu ar trebui să le ratez”

De la revenirea în circuit, cele mai bune rezultate bifate de Naomi Osaka au fost un sfert de finală la Doha și o optime la Roma. În rest, nipona a părăsit prematur toate turneele la care a luat parte.

Înainte de startul US Open, Osaka a recunoscut că nu traversează cea mai bună formă și a explicat că după revenirea în circuit nu a izbutit să își regăsească forma de dinainte de retragere:

Cea mai mare problemă a mea în prezent nu sunt înfrângerile, ci faptul că nu simt că sunt în corpul meu. Este un sentiment ciudat, greșesc mingi pe care nu ar trebui să le ratez, lovesc mingi mai moale decât înainte. Încerc să-mi spun «Este bine, te descurci grozav, treci peste asta și continuă să muncești». Dar, din punct de vedere mental, este totuși foarte epuizant, pentru că nu simt că aș fi eu. Cunosc bine lumea tenisului și știam că va fi greu să revin după o perioadă lungă de pauză. A fost o situație complet nouă și nu am putut să mă antrenez, dar revenirea reprezintă o provocare și încă am încredere că pot face lucruri notabile”, a spus Osaka.

Publicat: 24 08. 2024, 16:10