Turneul Campioanelor 2019. Scenariu neașteptat în Grupa Roșie. Rezervă la Shenzhen, Kiki Bertens a învins-o pe #1 WTA, Ashleigh Barty, scoțându-i din buzunar biletul de semifinală. Bencic a învins-o pe Kvitova

Turneul Campioanelor 2019. Scenariu neașteptat în Grupa Roșie. Rezervă la Shenzhen, Kiki Bertens a învins-o pe #1 WTA, Ashleigh Barty, scoțându-i din buzunar biletul de semifinală. Bencic a învins-o pe Kvitova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Turneul Campioanelor 2019: rezultatele de marți, în Grupa Roșie.
    • Kiki Bertens – Ashleigh Barty 3-6, 6-3, 6-4.
    • Belinda Bencic – Petra Kvitova, 6-3. 1-6, 6-4.
  • Cu Naomi Osaka retrasă din competiție la începutul zilei, înainte de startul meciurilor, Grupa Roșie ajunge la meciurile decisive având patru jucătoare cu câte o victorie. Toate păstrează șanse de calificare mai departe. Meciurile de joi devin eliminatorii.
  • Kiki Bertens a produs o mare surpriză la Shenzhen. Intrată din postura de rezervă pentru etapa a doua a Grupei Roșii, după retragerea lui Naomi Osaka, olandeza care a jucat neîntrerupt după US Open a învins-o pe numărul unu mondial, Ashleigh Barty, după o schimbare incredibilă de tactică. Barty a condus pe tabelă 6-3, 3-2, plus serviciul, fiind la trei game-uri de calificarea matematică în semifinale, însă a pierdut de acolo opt game-uri consecutiv. Bertens a adoptat o tactică ultra-ofensivă, apelând la atacuri succesive la fileu. La cei 1,82 m, Bertens a reușit să scurteze punctele radical și să își domine îndemânatica adversară, care a ajuns să rateze exasperant de mult pentru standardele ei (31 de greșeli neforțate în ultimele două seturi). La 0-4 în decisiv, Barty a părut capabilă să revină, câștigând două game-uri uriașe, cu raliuri brutale, după 34 de puncte disputate. Bertens a reinstaurat logica atacurilor rapide și a închis partida, după două ore și nouă minute de joc.
  • Belinda Bencic a profitat de greșelile mai numeroase ale Petrei Kvitova pentru a se impune într-o partidă cu zece break-uri.

Belinda Bencic, victorie în fața Petrei Kvitova la Turneul Campioanelor 2019

♦ Belinda Bencic câștigă partida cu Petra Kvitova într-o oră și 47 de minute, 6-3, 1-6, 6-4.

BREAK-ul decisiv? Bencic își procură trei mingi consecutive de break, iar Kvitova, lovind tare, nu o poate salva decât pe prima.

♦ Un nou schimb de break-uri continuă seria, Kvitova fiind prima care se redresează la serviciu. La 4-3, Petra înghite în sec când Bencic găsește un serviciu uriaș pentru a-i anula minge de break. 4-4.

♦ Kvitova are parte de inevitabila scădere de nivel în game-ul trei al setului decisiv. Cu dublă greșeală și forehand-uri ratate, sportiva din Cehia îi pune game-ul pe tavă lui Bencic, în ciuda faptului că moralul elvețiencei nu e prea sus. Kvitova repară însă imediat stricăciunile, adjudecându-și break-ul cu un forehand-torpilat în diagonală.

♦ Petra Kkvitova trimite duelul supraviețuirii în cursa pentru semifinale în decisiv cu alte două game-uri câștigate, pentru 6-1. Niciuna dintre jucătoare nu se descurcă strălucit în spatele serviciului doi, însă Kvitova are avantaj clar în raliu.

♦ Bencic rupe seria Kvitovei, cu un game în care a salvat două mingi de break. Kvitova servește la 4-1.

♦ După ce a pierdut patru game-uri consecutiv în final de prim set, Kvitova fuge de pe teren, pentru o pauză de vestiare. Apoi, fuge pe tabelă spre 4-0, cu un joc mult mai îngrijit.

♦ Belinda Bencic câștigă primul set cu un break la zero, 6-3, după puțin peste jumătate de oră de joc. Ultimul punct a fost o dublă greșeală a dublei campioane de la Wimbledon. Forehand-ul de stângace al Petrei a făcut și el multe cadouri.

Momentele decisive ale primului set. Kvitova ratează minge de break în game-ul al șaselea și cedează apoi imediat pe lansare, chiar dacă are un procentaj excelent la frecvența primului serviciu – 75%. Bencic preia în premieră conducerea în partidă, 4-3.

♦ Bencic trece pe la egalitate în primul game pe lansare, însă se merge cap la cap, fără break-uri, până la 2-2.

♦ Învinsele primei zile de întreceri la Turneul Campioanelor, Belinda Bencic și Petra Kvitova joacă acum al doilea meci al zilei de marți.

Ashleigh Barty – Kiki Bertens, în Grupa Roșie la Turneul Campioanelor 2019. „Rezerva” a învins dramatic liderul mondial, atacând furibund la fileu

♦ GAME, SET, MECI Kiki Bertens, 3-6, 6-3, 6-4, după două ore și 9 minute. Olandeza începe cu dublă greșeală tura de serviciu pentru victorie, însă revine imediat cu execuții mult mai precise și o învinge pe numărul unu mondial!

♦ Barty rezistă în partidă, servind pentru a duce scorul la 4-5. Bertens servește însă pentru o victorie nesperată după prima oră de joc.

Bertens s-a regrupat! Un game lejer pe serviciu o duce la 5-3 în decisiv. Kiki a deplasat-o excelent pe Barty, din colț în colț.

♦ Barty revine! Game-ul anterior este o sursă de energie impresionantă pentru Barty. Ashleigh anulează patru mingi de game ale olandezei, câștigă un raliu de 26 de lovituri și recuperează unul dintre cele două break-uri. Imediat, vine un hold la zero care taie practic ecartul lui Bertens, de la 4-0, la 4-3.

♦ Game uriaș pentru Barty! Un hold autoritar o propulsează pe Bertens la 4-0, iar Barty simte presiunea pe lansare chiar și după ce luase avantaj liniștitor, 40-15. Australianca are nevoie de 20 de puncte pentru a închide game-ul, după trei mingi de break anulate. Efortul depus este unul imens.

♦ Bertens începe fenomenal decisivul, cu două break-uri în primele trei game-uri și un 3-0 sec în fața liderului mondial! Barty arată acum un joc dezlânat, presărat cu erori necaracteristice. De partea cealaltă, Bertens atacă în valuri, conștiincioasă, ajungând la șapte game-uri câștigate consecutiv. De la 6-3, 3-2 pentru Barty, tabela indică acum 3-6, 6-3, 3-0 pentru Bertens.

♦ Bertens împinge partida în set decisiv! Al treilea meci din Grupa Roșie are nevoie și el de set decisiv, la fel ca primele două. Kiki închide prompt cu serviciul, la 15 și prelungește suspansul. După 20 de minute de vis și o schimbare clară de tactică, Bertens o destabilizează complet pe Barty. Olandeza atacă cu religiozitate la fileu, a scurtat punctele și este răsplătită.

Bertens a dus raportul loviturilor câștigătoare în setul doi la 12-7 față de Barty. Trebuie remarcat însă și colapsul primului serviciu al australiencei, de la 56% în primul set, la 41% în al doilea.

♦ După patru break-uri consecutive, Bertens se impune pe serviciu. Este un moment decisiv în partidă, pentru că olandeza smulge al treilea break pe lansarea lui Barty și se desprinde la 5-3 în setul secund.

♦ Iaca și seria de break-uri din setul doi! La fel ca în actul inaugural, unde au fost cinci break-uri consecutive, Barty nu reușește să confirme pe lansare și să se desprindă decisiv pe tabelă. Bertens își destabilizează adversara cu o scurtă îndrăzneață, iar apoi este rândul lui Barty să rateze câteva execuții din poziții nu tocmai confortabile. Barty păstrează totuși o lungime în față, la 3-2, cu break avantaj, însă nici de această dată nu confirmă.

♦ Barty obține primul break al setului doi în game-ul trei. Bertens nu face față ritmului impus de campioana de la Roland Garros, greșește mult, iar „asortat” este un limbaj non-verbal sugestiv, care trădează criza de încredere și de soluții.

♦ Bertens salvează un game important în start de set doi, apărându-și lansarea după două mingi de break anulate.

♦ Ashleigh Barty câștigă primul set al partidei cu Kiki Bertens, 6-3, în 34 de minute, după un al doilea hold la zero consecutiv.

Liderul mondial a câștigat ultimele opt puncte pe serviciu și este la un set de calificarea în semifinalele WTA FInals. Barty s-a agățat și de ultimul game de retur din manșă, revenind de la 0-40, însă Bertens a reușit să își adjudece prima tură pe lansare. Olandeza a încheiat manșa inaugurală cu număr dublu de greșeli neforțate față de lovituri câștigătoare.

♦ Break și confirmare la serviciu pentru Barty! Australianca își păstrează incisivitatea la retur, iar la 4-2 face un game excelent pe serviciu, impunându-se la zero. La 5-2, jucătoarea care are deja asigurată prima poziție pentru final de an este la un game de câștigarea primului set, după mai puțin de jumătate de oră de joc.

♦ Seria break-urilor continuă. Patru dintre primele cinci game-uri revin jucătoarei aflate la retur. Doar Ashleigh Barty a reușit să își apere lansarea până acum. Ea a obținut un nou break grație unei lovituri de trecere spectaculoase, reușind să pună multă presiune, per total, pe reverul adversarei sale. Cu diferența de două game-uri refăcută, la 3-1, Barty nu reușește totuși să fructifice și mingea de 4-1 avută, fiind învinsă după două egalități de o Bertens performantă cu dreapta. Barty conduce 3-2 la schimbul de terenuri.

♦ Start intens. Liderul mondial câștigă prima tură pe lansarea olandezei, profitând de greșelile adversarei sale. Bertens însă răspunde prompt la 0-2, reușind să convertească a treia minge de break, pe o dublă greșeală a australiencei. Kiki și-a adjudecat și cel mai spectaculos punct al primelor trei game-uri – reușind un dificil voleu. Astfel, se păstrează echilibrul la primul schimb de terenuri.

♦  Ashleigh Barty deschide partida cu Kiki Bertens cu serviciul. Scenariile în grupă sunt destul de clare: dacă se impune în fața lui Bertens, indiferent de scor, australianca își asigură prezența în semifinale cu un meci rămas de jucat în Grupa Roșie.

Turneul Campioanelor 2019, programul zilei a treia

Lider în Grupa Roșie după primele două partide disputate, Barty revine pe teren având acum, clar, prima șansă de a avansa în semifinale. Bertens va încerca să obțină totuși o primă victorie a carierei în fața lui Barty, la al șaselea duel direct. După trei meciuri strânse în 2019, cu decisiv, pe hard, la Sydney, Miami și Beijing, cele două jucătoare se cunosc bine. Olandeza a jucat și săptămâna trecută la Turneul Elitelor, rezervat ocupantelor pozițiilor 9-15 WTA. Bertens a pierdut finala de la Zhuhai în fața Arynei Sabalenka, în minimum de seturi, la 4 și la 2.

În meciul secund, Petra Kvitova, aflată la a șaptea prezență la Turneul Campioanelor, o va înfrunta pe Belinda Bencic, 22 ani. Kvitova conduce 4-1 la meciuri directe și 2-1 pe 2019. Bencic a câștigat poate cel mai important duel din 2019 – finala de la Dubai.

Bencic deține recordul în sezon pentru cele mai multe victorii în decisiv (19) și cele mai multe victorii versus Top 10.

Turneul Campioanelor 2019, a 49-a ediție WTA Finals

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Câți lei a dat acest turist, pe 100g de hamsii, în Eforie Nord. A crezut că nu vede bine
Câți lei a dat acest turist, pe 100g de hamsii, în Eforie Nord. A crezut că nu vede bine
Ce sancțiune riscă Jude Bellingham la EURO, după gestul golănesc îndreptat spre banca Slovaciei
Ce sancțiune riscă Jude Bellingham la EURO, după gestul golănesc îndreptat spre banca Slovaciei
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Transfer de 5 stele pentru Andrei Burcă! Fundașul României poate deveni coleg cu un alt tricolor după EURO 2024
Transfer de 5 stele pentru Andrei Burcă! Fundașul României poate deveni coleg cu un alt tricolor după EURO 2024
Șocant! Vedeta care ține la congelator PLACENTE de ani buni: „Am și mâncat cu ulei de trufe, sare și piper”
Șocant! Vedeta care ține la congelator PLACENTE de ani buni: „Am și mâncat cu ulei de trufe, sare și piper”
Emily Burghelea, absolut desfigurată pe internet: „E o minune că sunt în viață!” Ce a pățit celebra influenceriță
Emily Burghelea, absolut desfigurată pe internet: „E o minune că sunt în viață!” Ce a pățit celebra influenceriță
BANCUL ZILEI. Bubulina e dusă la Urgență. Doctorul către Bulă: - Îmi pare rău, domnule, pare în comă!
BANCUL ZILEI. Bubulina e dusă la Urgență. Doctorul către Bulă: - Îmi pare rău, domnule, pare în comă!
Subiecte Bac 2024 - Matematică, publicate astăzi
Subiecte Bac 2024 - Matematică, publicate astăzi
Motivul pentru care cercetătorii INJECTEAZĂ substanțe RADIOACTIVE în COARNELE RINOCERILOR. Nimic altceva nu a funcționat!
Motivul pentru care cercetătorii INJECTEAZĂ substanțe RADIOACTIVE în COARNELE RINOCERILOR. Nimic altceva nu a funcționat!
Răzvan Burleanu a împlinit 40 de ani şi se mândreşte cu o soţie superbă. Se iubesc de peste 20 de ani
Răzvan Burleanu a împlinit 40 de ani şi se mândreşte cu o soţie superbă. Se iubesc de peste 20 de…
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor
BAC 2024 | Rezolvarea subiectelor la limba română de la Bacalaureat. Unde au greșit majoritatea elevilor
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Au început reducerile de vară la jocuri video. 6000 de jocuri și colecții la prețuri reduse
Superliga începe exploziv: programul noului sezon ne oferă o prima etapă incendiară
Superliga începe exploziv: programul noului sezon ne oferă o prima etapă incendiară
O vedetă OnlyFans, ofiţer de penitenciar, face sex cu un deţinut din Londra. Videoclipul devine viral, iar ea este arestată
O vedetă OnlyFans, ofiţer de penitenciar, face sex cu un deţinut din Londra. Videoclipul devine viral, iar ea este arestată
Amenda pentru rovinietă: Unde se plătește și cum verifici perioada de valabilitate?
Amenda pentru rovinietă: Unde se plătește și cum verifici perioada de valabilitate?
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
×