US Open 2019 | Copil a obținut prima victorie a carierei la Flushing Meadows, la finele unui duel-maraton! Cîrstea merge în turul doi, după un meci mare cu Siniakova. Buzărnescu, învinsă de Petkovic

US Open 2019 | Copil a obținut prima victorie a carierei la Flushing Meadows, la finele unui duel-maraton! Cîrstea merge în turul doi, după un meci mare cu Siniakova. Buzărnescu, învinsă de Petkovic
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România are patru reprezentanți calificați în turul doi la US Open 2019: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Marius Copil.
  • Sorana Cîrstea (106 WTA) – Katerina Siniakova (Cehia, 37 WTA), 7-5, 6-2 pe Terenul 11. Cîrstea a făcut unul dintre cele mai bune partide ale anului, reușind 16 lovituri câștigătoare, 4 break-uri și gestionându-și perfect emoțiile într-un duel greu, cu o sportivă cu multe rezultate notabile în ultimele luni.
  • Marius Copil (93 ATP) – Ugo Humbert (Franța, 63 ATP), 6-3, 5-7, 7-6(11), 4-6, 6-1, pe Terenul 8. Copil a acces în premieră în turul secund la US Open.
  • Mihaela Buzărnescu (129 WTA) – Andrea Petkovic (Germania, 88 WTA), 3-6, 4-6, pe Terenul 13. „Miki” rămâne fără victorie pe tabloul principal de la US Open, nereușind să valorifice la maximum o perioadă bună de joc avută în setul secund al unei partide în care și adversara sa a înregistrat fluctuații semnificative. Românca a ratat startul de meci, cedând primele patru game-uri, oferindu-i un confort psihologic nemțoaicei, care, chiar și după cedearea avantajului, a găsit resursele pentru un nou sprint, fără ca Mihaela să fi ajuns măcar la scor egal. Setul secund a adus mai mult aplomb în jocul bucureștencei, mai multă agresivitate și precizie, însă un nou start lent, cu 0-2, a cântărit din nou mult în economia finală. Curățându-și jocul și depășind-o pe nemțoaică la mingi câștigătoare (15-11 în actul doi), Buzărnescu a recuperat din nou break-ul, însă a terminat benzina înainte de a obține un al doilea break, iar game-ul opt, salvat de Petkovic de la 0-30, a frânt linia ascendentă a româncei, trimițând-o pe linia rapidă spre eliminare.
  • US Open 2019 este în transmisiune directă pe canalele Eurosport, iar partidele românilor sunt în format LIVE TEXT pe www.prosport.ro.

 

â–º GAME, SET, MECI SORANA CÎRSTEA 7-5, 6-2. Românca obține victoria cu un nou break, după o dublă greșeală a Siniakovei și o oră și 22 de minute de tenis de nivel extrem de înalt.

â–º BREAK CÎRSTEA. Sorana se desprinde pe tabelă la 4-2 în setul doi, reușind să contabilizeze ca o furnicuță cadourile făcute de Siniakova, aflată pe modul auto-distrugere. Cehoaica este un pachet de nervi, obține rar inițiativa în punct și acest lucru îi vine mănușă Soranei.

â–º SET CÎRSTEA, 7-5. Sorana are nevoie de peste 50 de minute pentru a închide primul set cu Siniakova, însă finișul ei este extrem de spectaculos, cehoaica ajungând să dea cu racheta de pământ de nervi.

â–º GAME, SET, MECI ȘI PRIMĂ‚ VICTORIE PE TABLOUL PRINCIPAL LA US OPEN PENTRU MARIUS COPIL: 6-3, 5-7, 7-6(11), 4-6, 6-1. Marius Copil valorifică a patra minge de meci, după un duel dramatic, de 4 ore și 15 minute cu Ugo Humbert.

â–º REBREAK Sorana Cîrstea. Jucătoarea din Târgoviște salvează manșa întâi, reușind break la 15, pentru 5-5.

â–º BREAK SINIAKOVA. Sorana Cîrstea se clatină, a depășit-o pe Siniakova la numărul de greșeli neforțate (14-13), după ce sportiva din Cehia adunsase 9 în primele trei game-uri, iar acum se vede nevoită să facă break pentru a salva setul întâi, la 4-5.

â–º Susținut de un grup numeros de români, Marius Copil obține un nou break, care îi securizează în mare măsură, la 5-1, prima victorie a carierei în turneul de la US Open.

â–º BREAK COPIL. Marius a lăsat în urmă dezamăgirile finalului de set patru și joacă extrem de potrivit, pentru a obține break-ul, pentru 3-1.

â–º BREAK SINIAKOVA. După ce a avut două mingi de 4-0, Sorana Cîrstea pierde break la zero în game-ul șapte, cehoaica având șansa de a servi pentru a egala scorul la 4.

â–º Start excelent pentru Sorana Cîrstea! 2-0, cu un singur punct cedat, urmat de confirmare a break-ului pe serviciu, după o minge de rebreak anulată cehoaicei. Siniakova a greșit extrem de mult, iar Sorana a atacat eficient la fileu.

â–º Sorana Cîrstea începe și ea duelul cu Katerina Siniakova, însă la meciul Copil – Humbert este în toi o imensă controversă, La 0-30, arbitra de scaun anunță out la serviciul francezului, iar Ugo cere reluare video. Hawk-Eye arată că arbitra a greșit, însă problemele nu se opresc aici. Arbitra de scaun nu își amintește dacă returul lui Marius Copil a trecut sau nu fileul. Ugo vrea punctul, spunând că românul a ratat returul și îl întreabă pe Marius dacă a dat sau nu în fileu. Românul spune că a lovit în fileu, iar arbitra decide să schimbe decizia pe fondul autodenunțului românului, considerând că intervenția ei nu l-a afectat pe Copil în momentul execuției returului. Meciul este întrerupt minute bune, arbitra repetând că nu își amintește ce s-a întâmplat cu mingea, cerându-i însă lui Marius să accepte că punctul l-a pierdut. Jocul se reia cu punct pentru Humbert, iar Marius nu mai câștigă alt punct în game și, implicit, în set.

Partida Marius Copil – Ugo Humbert ajunge, așadar, în decisiv, după trei ore și jumătate de luptă. Arădeanul are avantajul de a servi primul în setul cinci.

â–º BREAK HUMBERT: Francezul în vârstă de 21 de ani întrerupe seria perfectă de servicii din setul patru cu un break cedat de Marius Copil, la 4-4, pe dublă greșeală.

â–º Setul patru a ajuns la startul game-ului cu numărul opt fără ca vreun jucător să fi beneficiat de vreo minge de break. Marius Copil a jucat totuși cel mai lung game, cu o egalitate, în drumul spre 4-3.

â–º Copil deschide setul patru cu tură la zero pe lansare.

â–º SET MARIUS COPIL, 13-11 în tiebreak. Românul câștigă un adevărat război mental.

Primul mini-break apare în tiebreak după o dublă greșeală a lui Marius Copil, la punctul al treilea. Românul încearcă să revină rapid, scoate incredibil cu reverul din defensivă și îl împinge cu o minge pe tușă înapoi la linia de fund pe francez, însă Ugo găsește o nouă lovitură de atac și, în cele din urmă, trece barajul creat de Marius, revenind în preajma plasei pentru finalizare, desprinzându-se la 3-1.

La 1-4, Copil urmărește la fileu serviciul, pentru a-i limita opțiunile lui Humbert și este răsplătit, pentru a schimba terenul la 2-4. Humbert dă înapoi mini-break-ul tot cu o dublă greșeală, iar cărțile se reamestecă în pachet, la 4-4. Humbert returnează bine serviciul doi al lui Marius la 5-5 și face din nou diferența cu jocul la fileu, oferindu-și prima minge de set. Copil însă returnează lung, în picioarele francezului, astfel încât se joacă prelungiri la prelungiri și se schimbă din nou terenul, la 6-6 în tiebreak. Cu un serviciu spre corp, Umbert face 7-6, însă Copil prinde un excelent serviciu doi, prin care se salvează o dată în plus. Copil are prima minge de set la 8-7, însă cu noroc, din banda fileului, Humbert pune câștigător răspunsul la returul românului în jumătatea lui Marius și trece apoi imediat în față, 9-8, grație unui nou serviciu bun. Testat cu slice-ul de Humbert, Copil prinde un răspuns excelent cu dreapta, câștigător, pentru a împinge tiebreak-ul dincolo de a treia pauză, la 9-9. Marius își oferă a doua minge de set, dar Humbert se apără cu un excelent serviciu la teu, pentru 10-10. Mingea de set ajunge pentru a patra oară în dreptul francezului, după un nou serviciu nereturnabil, iar Copil, deși pare vulnerabil în spatele serviciului doi și întins la limită în executarea loviturilor cu dreapta, scapă o dată în plus după o minge trimisă larg de Ugo Humbert. A treia minge de set a lui Marius, la 12-11, este cu noroc, românul construind cu răbdare, pe centru până când, cu o minge mai plată și moale, smulge eroarea decisivă francezului, arădeanul adjudecându-și manșa și preluând din nou conducerea la seturi, 2-1, după două ore și 46 de minute de luptă.

â–º Setul trei se decide la tiebreak, după ce Copil se adună pentru a-și apăra cu brio lansarea.

â–º REBREAK. Humbert joacă excelent la retur și, de la 30-0 pentru român, francezul smulge break-ul cu patru puncte consecutive. Marius este furios, după ce a primit avertisment pentru depășirea timpului alocat serviciului chiar la minge de break pentru adversar. Humbert profită de iritarea românului și trece în viteză de game-ul pe lansare, elevul lui Andrei Pavel îndreptându-se la bancă tot cu gândul la avertismentul primit, pornind un dialog cu arbitra partidei.

â–º BREAK COPIL. Game-ul cinci este unul în care, din nou, românul fac e diferența la retur. Românul va servi la 5-4.

â–º REBREAK COPIL! Marius își repară imediat greșeala din game-ul precedent, câștigând la 15 contra serviciului. Egalează apoi la 3, fără emoții.

â–º Marius Copil este în dificultate în aceste momente pe micuțul Teren 8. Arădeanul a salvat trei mingi de break în game-ul secund al setului trei, însă nu a mai putut face nimic în tura următoare pe lansare, Humbert distanțându-se la 3-1.

â–º SET UGO HUMBERT, 7-5. Francezul egalează scorul la seturi, Marius Copil cedând break după trei ture ușoare pe lansare, câștigate la zero. Singura dublă greșeală în manșă a românului a contat mult, iar per total, cele 17 lovituri câștigătoare ale sportivului din Hexagon au fost răsplătite.

â–º După un game patru în care Marius Copil a salvat la rândul său o minge de break, setul doi avansează cu game-uri foarte autoritare pe serviciu spre preungiri. 5-5

â–º Marius Copil nu poate valorifica nici una dintre cele două mingi de break avute în primul game al setului secund, însă rămâne o amenințare constantă pentru Umbert.

â–º SET MARIUS COPIL 6-3. După 36 de minute, cu o minge de break anulată în ultimul game, elevul lui Andrei Pavel pune capăt manșei întâi, una în care a servit 5 ași.

â–º Marius Copil își menține cu autoritate pe serviciu avantajul luat devreme, avansând la 5-2.

â–º BREAK Marius Copil! Românul se desprinde pe tabelă la 3-1, după un sfert de oră de joc. Românul profită de frecvența scăzută a primului serviciu advers (40%)

â–º Start pe Terenul 8 în partida dintre cei doi foști parteneri din proba de dublu de la Wimbledon, Marius Copil și Ugo Humbert. Arădeanul are primul serviciu în partidă. Deși a comis două duble greșeli, Copil câștigă primele două ture pe lansare, reușind să și salveze o minge de break.


â–º GAME, SET, MECI ȘI CALIFICARE ÎN TURUL DOI PENTRU ANDREA PETKOVIC, 6-3, 6-4, după o oră și 35 de minute. Mihaela Buzărnescu părăsește Flushing Meadows-ul fără victorie, la finalul unei partide în care nu a reușit să speculeze momentul bun de joc, apărut în perioada mediană a setului secund.

â–º Într-o etapă a jocului în care părea mai puțin inspirată, Petkovic reușește cu patru puncte la rând să schimbe soarta unui game pe serviciu început la 0-30, iar apoi, profitând de tulburarea evidentă a Mihaelei, plusează cu returul și, cu un răspuns imparabil, obține un break extrem de important în final de set doi, oferindu-și șansa de a servi pentru victorie, la 6-3, 5-4.

â–º Răspunsul Mihaelei este un prim hold la zero în meci, în care a dictat ritmul fără cusur.

â–º Petkovic scapă cu bine pe lansare din cel mai lung game al setului doi, salvând trei mingi de break. Cel mai frumos punct – o diagonală scurtă pusă cu mâna ce răspunde scurtei româncei antrenate de Artemon Apostu Efremov. 3-3

â–º Buzărnescu își confirmă seria pozitivă cu un game solid pe serviciu, reușind să treacă la conducere pe tabelă, pentru prima dată în meci, 3-2 în manșa secundă.

â–º REBREAK BUZĂ‚RNESCU. Mihaela egalează în setul secund, la 2, reușind câteva puncte la un nivel superior. Face pasul în față, este mai bine poziționată la fiecare lovitură și schimbă, totdată, aspectul general al jocului.

â–º Break Petkovic. Buzărnescu începe setul secund cu patru greșeli și un 0-2 care complică și mai mult lucrurile.

â–º SET PETKOVIC, 6-3. Germanca închide manșa în 47 de minute, având un procentaj aproape perfect de reușită la fileu (7 din 8). SErviciul o ajută și el, iar cu un număr dublu de lovituri câștigătoare, are un pas în fața Mihaelei.

â–º BREAK PETKOVIC. Româca nu se poate bucura prea mult timp de gustul revenirii. Petkovic variază atacurile și pune probleme din nou, impunându-se la 30.

â–º Buzărnescu recuperează și al doilea break, punând pe tabelă al treilea game consecutiv. După mai bine de opt minute de luptă, Petkovic este trecută cu un passing de rever-trasor, care o face pe Miki să strângă pumnul sus. Servește pentru a egala la 4.

â–º Primul game al Mihaelei vine la retur – un aspect care nu surprinde chiar atât de mult, având în vedere faptul că Petkovic a cedat nu mai puțin de șapte break-uri în ultimul meci disputat. Românca a alergat, în medie, cu peste jumătate de metru în plus la fiecare punct, însă asta nu se vede pe tabelă în favoarei ei. 4-1 pentru Petkovic, cu un break recuperat de Miki.

â–º Dublu break Petkovic. Andrea se desprinde, reușind să impună ritmul în schimb. Cu patru duble greșeli și un procentaj scăzut la frecvența primei mingi, Buzărnescu suferă la toate capitolele jocului ei. Petkovic joacă spre linii, deschide unghiuri și nu iartă nici la capitolul forță.

â–º Break Petkovic. Andrea este jucătoarea cu o viziune mai clară în start de meci. Cu un prim hold lejer în cont, Petkovic pune presiune pe Mihaela, ieșită pe teren cu un look nou – echipament Lotto cu inserții pe maiou rar văzute pe un teren de tenis, dar și cu un bandaj mare pe umărul stâng. Petkovic o trece rapid în poziție defensivă pe româncă. Retrasă și adesea destabilizată, Buzărnescu cedează după 16 puncte disputate, la a treia minge de break avută de jucătoarea din Germania, care închide game-ul cu un rever câștigător dezarmant.

18:10 Start-joc în ziua a doua la US Open 2019. Miki Buzărnescu începe meciul cu Andrea Petkovic la retur.


Marți, România are patru șanse de a mai trimite reprezentanți în turul doi, alături de Ana Bogdan, victorioasă luni în fața britanicei Harriet Dart. Mihaela Buzărnecu, Sorana Cîrstea și Marius Copil debutează toți împotriva unor adversari cu poziții mai bune în clasamentul mondial, Simona Halep fiind singura care, în fața lucky loser-ului Nicole Gibbs pornește clar cu prima șansă.

Mihaela Buzărnescu și Marius Copil, în căutarea primei victorii la US Open

Absentă de la US Open anul trecut din cauza accidentării la gleznă, Mihaela Buzărnescu încearcă să obțină o primă victorie pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem pe hard. După ce a tras-o de două ori pe Wozniacki în primul tur și apoi pe Venus Williams la Australian Open și US Open, duelul cu Petkovic este unul mult mai accesibil și ofertant pentru Miki și forehandul său de stângace.

Ambele jucătoare au avut însă mari probleme în a lega victorii în 2019, Petkovic având totuși un bilanț de victorii / înfrângeri sensibil mai bun decât Buzărnescu 16-21, față de 11-25. Petkovic a pătimit mult în fața româncelor în Grand Slam-urile ultimilor doi ani, fiind învinsă de Monica Niculescu la Wimbledon 2019 (6-2, 2-6, 5-7), de Irina Begu la Australian Open 2019 (abandon în setul doi) și de Simona Halep la Roland Garros 2018 (5-7, 0-6). Andrea, fost număr 9 mondial și sfertfinalistă în 2011 la US Open, vine după un meci scăpat dureros din mână în fața Camilei Giorgi, la Bronx, după ce fusese la două puncte de victorie. Miki nu are însă amintiri prea plăcute de la unicul meci direct cu Andrea: în 2009, la un turneu din seria 25K, i-a câștigat un singur game lui Petkovic.

Marius Copil încearcă și el, în fața unui jucător pe care a avut șansa să îl cunoască mai bine, după ce au făcut pereche la dublu la Wimbledon, să spargă gheața la US Open, pe tabloul principal, cu un prim succes. Arădeanul are un sezon complicat, îndepărtându-se mult de locul 56 ocupat în ianuarie, adunând doar cinci victorii ATP. Speranțele lui Marius se leagă de faptul că singurele sale două victorii în Grand Slam-uri au venit pe hard, însă la Australian Open (în fața a doi spanioli, Pablo Andujar și Marcel Granollers, în 2015 și 2019).

Ugo Umbert a fost însă una dintre revelațiile turneului de la Wimbledonul, francezul fiind oprit doar în optimi de Novak Djokovic, după victorii la Monfils, Granollers și Auger-Aliassime.

Sorana Cîrstea speră să se împace cu US Open-ul

Cîrstea este, alături de Monica Niculescu, una dintre tricolorele care au tras cele mai grele adversare pentru primul tur. Locul 37 în clasamentul mondial, Siniakova este și o excelentă jucătoare de dublu, având astfel un joc de atac bine calibrat. Cu o semifinală la Bronx, săptămâna trecută, sportiva din Cehia ajunge la Flushing Meadows cu multă încredere și un ritm de joc important.

Pentru Sorana Cîrstea, US Open-ului a fost mereu cel mai slab dintre cele patru Grand Slam-uri, ea nereușind decât o dată, în 2009, să acceadă în turul trei.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Ungaria se ”implică” după ce UEFA a decis să dea cele 3 puncte României: ”Va plăti un preţ mare!”
Ungaria se ”implică” după ce UEFA a decis să dea cele 3 puncte României: ”Va plăti un preţ mare!”
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot:
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot: "I-am spus că nu ştie fotbal. Antrenorul s-a făcut mic". Toţi…
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista a rămas aproape dezgolită
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista a rămas aproape dezgolită
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. '' Îi urez tot binele din lume''
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. ''…
BANCUL ZILEI.  Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara. Cele mai afectate zone
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara. Cele mai afectate zone
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Prima mare iubire a lui Gabi Balint a împlinit 50 de ani! Cât de frumoasă este femeia de care a divorţat legenda Stelei
Prima mare iubire a lui Gabi Balint a împlinit 50 de ani! Cât de frumoasă este femeia de care a…
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit:
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu…
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
S-a anunţat componenţa lotului naţionalei feminine pentru meciul amical contra Albaniei
S-a anunţat componenţa lotului naţionalei feminine pentru meciul amical contra Albaniei
Cât costă cea mai ieftină Dacia Logan la final de 2024. Varianta full e mai scumpă decât noul Duster
Cât costă cea mai ieftină Dacia Logan la final de 2024. Varianta full e mai scumpă decât noul Duster
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce…
×