Simona Halep a respins toate solicitările pentru interviuri adresate de mass-media, după eșecul cu ucraineanca Daria Snigur, singura excepție fiind pentru difuzorul TV paneuropean care deține drepturile de televiziune, Eurosport.
Jucătoarea noastră a ignorant cererile și insistențele jurnaliștilor români acreditați la US Open între care Romanian Televizion of New York (televizunea reprezentată de Cristian Boghian) și New York Magazine, ziarul editat în Statele Unite ale Americii de Grigore Culian.
Jurnaliștii români au aplicat pentru interviuri în limba română în modul “0ne to one” sau în “zonă mixtă”.
Simona Halep, locul 7 WTA şi favorită 7, a fost eliminată, luni, în primul tur al turneului de Grand Slam US Open, ea fiind învinsă de jucătoarea ucraineană Daria Snigur, numărul 124 mondial. Daria Snigur s-a impus cu scorul de 6-2, 0-6, 6-4.
Declinarea obilgațiilor mass-media o poate costa pe Simona între 2.500 și 5.000 de dolari, marja amenzii specificată în “Official Rulebook WTA” pentru o jucătoare aflată, ca ea, în Top 10 mondial.
Ce scrie la regulamentul US Open?
“Jucătoarea trebuie să fie disponibilă pentru cel puțin douăzeci (20) de minute, dar nu mai mult de 60 de minute, pentru a participa la activități media post-meci, indiferent de rezultatul partidei (victorie sau înfrângere)
Informația este consemnată obligatorie în secțiunea VII, RESPONSABILITĂȚIILE JUCĂTOARELOR/REGULILE ȘI PROCEDURILE PE TERMEN
Activitățile media pot include orice combinație dintre următoarele:
Debutul colaborării cu Patrick Mouratoglou a însemnat o schimbare radicală de relaționare a lui Halep cu mass-media în condițiile atipice prin care antrenorul francez încalcă regulile elementare impuse staff-urilor tehnice ale jucătoarelor: este interzis accesul oricui altcineva din echipa tehnică a jucătoarei la acțiunile mass-media (conferințe de presă, interviuri, radio-TV, presă scrisă/online).
Mai mult, la Wimbledon, Mouratoglou a filmat și a realizat fotografii și, chiar dacă nu avea acces în spațiile rezervate presei (săli de conferințe, platouri de filmare), francezul intervenea în discuțiile Simonei Halep cu jurnaliștii.
We have our first massive upset of the #USOpen 🇺🇦 qualifier Daria Snigur defeats No. 7 Simona Halep in three sets! pic.twitter.com/pz2ZqrhufX — US Open Tennis (@usopen) August 29, 2022
We have our first massive upset of the #USOpen
🇺🇦 qualifier Daria Snigur defeats No. 7 Simona Halep in three sets! pic.twitter.com/pz2ZqrhufX
— US Open Tennis (@usopen) August 29, 2022
Este probabil motivul pentru care, atât la Roland Garros, cât mai ales la Wimbledon (în primele trei tururi), jurnaliștii străini au evitat să participe la conferințele de presă programate de organizatorii turneelor respective cu Simona Halep după partide (câștigate sau pierdute: la Roland Garros, românca a fost eliminată în turul secund, iar la Wimbledon a jucat semifinală).
Parteneriatul cu Mouratoglou a însemnat pentru Halep și o modificare a adresabilității Simonei Halep față de fanii români care cheltuiesc sume uriașe pentru cumpărarea biletelor la marile turnee.
Totul constituie cel mai impresionant suport avut de vreo jucătoare in circuitul mondial: spre deosebire de lipsa de atenție și de respect minimal pe care Halep le avea față de spectatorii români prezenți la marile turnee ale lumii să o încurajeze și să o susțină în perioada în care Virginia Ruzici i-a fost manager, Mouratoglou nu și-a ascuns respectul pentru “incredibilii fani români din tribune” mai ales la Toronto, ultimul mare concurs câștigat de Simona.
“Nu am mai văzut în toată lumea un asemenea popor care să își sprijine atât de puternic campioana” a scris Mouratoglou după ce Halep a cucerit primul ei trofeu de la debutul colaborării cu antrenorul francez de origine greacă.
Pe de altă parte, Mouratoglou a impus concedierea de către Halep a tuturor românilor din staff-ul tehnic: mai întâi kinetoterapeutul român a fost inlocuit cu franțuzoaica Candice Gohier, iar apoi, imedait după Roland Garros, Simona a reziliat contractul de management cu Virginia Ruzici pentru a semna cu “We Sport”, agenție suedeză condusă de fosta jucătoare de tenis Nina Wennerstrom.
Exact la două zile după ce a zburat în Statele Unite pentru a evolua la Washington, Simona l-a dat afară pe Theo Cercel, preparatorul fizic care îi era cel mai vechi colaborator: în 2013, Halep l-a ofertat pe Cercel chiar dacă acesta avea contract cu Sorana Cîrstea pentru ca, trei ani mai târziu să renunțe la servicilie acestuia.
Un nou contract a semnat Halep cu Cercel până în ianuarie 2020 când, într-o manieră grosolană la Adelaide (”Să îi spui lui Theo că sunt obosită !” a fost mesajul pe care Simona i-a cerut lui Darren Cahill să i-l transmită preparatorului fizic în timpul primului meci jucat cu Ajla Tomljanovic).
După un sezon 2020 fără titluri, Simona Halep i l-a luat încă o dată Soranei Cîrstea pe Cercel (angajat de un an și jumătate de Sorana) pentru ca la Washington (începutul acestei luni), Halep să renunțe la ultimul român pe care-l mai avea în staff.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER