Va avea România turneu feminin de tenis și după 2017? Jeno Marky: „Răspunsul este la Federație”. „Dacă nu vom putea juca pe Central, nu o să putem să mai avem turneu”. Dumitru Hărădău propune o întâlnire în regim de urgență pentru săptămâna viitoare

BRD Bucharest Open își dispută a patra ediție în perioada 15-23 iulie. Este vorba despre a patra ediție la București, întrucât competiția se desfășoară pe o licență a vechiului turneu din Ungaria, ajungând în 2017 la episodul 22.  Fondul total de premiere la București este de 25.000 de dolari, învingătoarea urmând a fi răsplătită cu 280 de puncte WTA și un cec în valoare de 43.000 de dolari.

Ediția 2018 este una sigură, prevăzută de contractul deja existent între deținătorul licenței – Jeno Marky și Federația Română de Tenis.

Răspunsul este la Federație, dacă vor prelungi înțelegerea„, a fost răspunsul tranșant dat de Jeno Marky întrebărilor jurnaliștilor români prezenți la conferința de presă a ediției 2017 BRD Bucharest Open.

Cu siguranță vor exista discuții pentru prelungirea acestui contract. Dar nu este ușor nici să realizăm acest turneu. Ai nevoie de infrastructură. La ce avem noi astăzi, turneul ar trebui să fie chiar mai jos în categorie. Dar facem eforturi deosebite și cu ajutorul sponsorilor, îl facem”, a punctat George Cosac.

Mai vehement a fost Dumitru Hărădău, președintele BRD Bucharest Open.

Lucrurile sunt foarte simple. Dacă vom avea un Teren Central, o să mai jucăm 100 de ani turneul în România. Dacă nu vom putea juca pe Central, nu o să putem să mai avem turneu. Deja turneul de băieți a fost mutat. George Cosac, președintele Federației, discută cu toată lumea – de la Guvern, la președintele BNR, la ministrul sportului, Comitetul Olimpic. Eu îi propun ca în această săptămână să facem o întâlnire cu toată lumea – ministrul de la MTS, președintele COSR – să discutăm din nou și lumea să se angajeze într-un proiect care să ne aducă în situația de a juca pe Terenul Central. Este atât de simplu! Cred că tenisul românesc și România merită turnee -, dacă ne ducem în istorie, la tradiție, vedem cam ce performanțe am avut. Dacă ne uităm bine, pe seară, Monica joacă o finală de Wimbledon. Dacă analizăm performanțele jucătorilor de tenis din România – rezultatele sunt remarcabile – medalie olimpică! Și cred că tenisul reprezintă România într-un mod în care eforturile extrem de mici care sunt necesare trebuie făcute pentru ca la anul să discutăm în continuare despre turneu de tenis la București„, a concluzionat Dumitru Hărădău.

Publicat: 16 07. 2017, 08:16
Actualizat: 16 07. 2017, 08:17