Veste uriașă dată de Cîrstea! Sorana a început să lucreze cu una dintre cele mai mari jucătoare din istorie: „A fost idolul meu, e ceva incredibil pentru mine”. Ce simte o jucătoare care va fi antrenată de modelul din copilărie
La puțin timp după ce a obținut o victorie foarte importantă, 7-5, 6-3, cu Magdalena Rybarikova în primul tur de la Wimbledon, Sorana Cîrstea (28 de ani, 51 WTA) le-a dat o veste mare fanilor tenisului din România. Începând de luni, „Sori” a dat startul colaborării cu legendara Kim Clijsters, fostă număr 1 mondial și câștigătoare a patru titluri de Mare Șlem.
„După Roland Garros am încheiat colaborarea de trei ani de zile cu domnul Marius Comănescu, am încheiat-o chiar foarte frumos. Știi că eu cu dânsul aveam o relație și la nivel personal, a fost un fel de tată pentru mine în toți acești ani. Am avut trei ani foarte buni, dar simțeam nevoia de o schimbare, și atunci am zis că e momentul. Și acum lucrez cu Kim Clijsters și cu Carl Maes (n.a. fostul antrenor al lui Kim între 1996-2002 și 2011-2012). Lucrez de luni, de o săptămână, de când am venit aici. Sunt extraordinar de încântată, pentru că Kim a fost idolul meu și în momentul în care mi-am pus problema de antrenor, ea a fost prima mea opțiune, primul meu gând. Și mă bucur enorm că s-a putut concretiza și sunt extraordinar de încântată să o am alături, să o am pe teren, să mă uit la ea în momentele importante și să văd cum mă încurajează. Înseamnă enorm pentru mine și, în momentul de față, sunt foarte încântată pentru viitor”, a spus Sorana, pentru site-ul treizecizero.ro.
Acum, Sorana nu mai e fetița care visează să ajungă precum Kim, ci jucătoarea pe care belgianca va încerca să o ghideze în restul carierei. Ce simte Sorana? „E incredibil să pot să lucrez cu idolul meu și atât ea, cât și Carl au o experiență, pff, cum rar găsești. E fost numărul 1, campioană de Grand Slam-uri și știe. Știe ce simt acolo. Plus că e o persoană incredibilă, ăsta e un alt motiv pentru care mi-am dorit-o. Este extraordinar de modestă, și la locul ei, o campioană în adevăratul sens al cuvântului. Mi-am dorit această colaborare foarte mult și sunt foarte fericită că s-a putut să se urnească lucrurile”, mai spune Cîrstea, care se pregătește de un meci cu Evghenia Rodina (Rusia) pentru un loc în turul al treilea de la Wimbledon.
Pentru început, Sorana și Kim, care deține o Academie de Tenis în Belgia, vor colabora pentru un anumit număr de săptămâni pe an, dar totul se poate transforma într-o relație „full-time”, dacă lucrurile merg bine: „Da, avem un număr de săptămâni pe an pe care le-am stabilit. Și în rest voi avea un antrenor care va fi zi de zi cu mine sub comanda lor și vom vedea de la perioadă la perioadă. Momentan, ne concentrăm pe turneul ăsta și după aceea vom mai pune la punct lucruri. Simt că e ca un nou start pentru mine. Privesc lucrurile altfel. Sunt foarte recunoscătoare domnului Marius, am avut trei ani de zile în care m-a dus de pe 250 pe locul 30 și am în continuare o relație incredibilă cu dânsul, tocmai mi-a scris un mesaj de felicitare. La un moment dat simți nevoia de o schimbare, mai ales că am lucrat trei ani, ceea ce în tenis e o perioadă lungă. Sunt încântată de noua echipă și acum sperăm să se lege lucrurile cât mai bine, însă știu că e un proces. Nu vor veni lucrurile mâine, e un proces, dar sunt dispusă și încântată să-l fac”, a mai spus Sorana.
În vârstă de 35 de ani, Kim Clijsters e considerată, alături de Justine Henin-Hardene, cea mai importantă jucătoare de tenis pe care a dat-o Belgia. Câștigătoare a turneelor de la US Open (2005, 2009, 2010) și Australian Open (2011), de trei ori triumfătoare la Turneul Campioanelor (2002, 2003, 2010), Kim și-a terminat cariera cu 41 de titluri câștigate, dar și cu un trofeu Fed Cup în palmares. A fost lider mondial atât la simplu, cât și la dublu, și s-a retras din tenis în 2012, la 29 de ani, după ce încercase să pună capăt carierei și în 2007 și 2009. În ultimul an al deceniului trecut, Clijsters a revenit pe teren, a jucat doar două turnee și tot a reușit să se impună pe hard-ul de la US Open, devenind prima jucătoare fără clasament, prima jucătoare din afara capilor de serie, prima beneficiară a unui wild-card și prima mamă care câștigă un trofeu de Mare Șlem.