VIDEO Așa-i în tenis. Provocările unui arbitru de scaun: Mohamed Lahyani, fără microfon pe o arenă cu 13.800 de locuri

Tenisul le întinde capcane în timpul meciurilor nu numai principalilor actori. Dacă jucătorii implicați la fileu ies cu bine din situațiile limită, vă întrebați probabil cum reacționează în momentele delicate arbitrii partidelor.
ProSport vă prezintă reacția unui arbitru de scaun în timpul turneului de la Miami

Lui Rafael Nadal i s-a rupt șiretul pantofului sport chiar în timpul unui punct în optimile Openului Australian din acest an. Roger Federer a trebuit să renunțe după primul meci de la Wimbledon 2013  la adidașii cu talpă portocalie care încălcau codul vestimentar. Tot la turneul de Mare Șlem londonez, în 2012, Fabio Fognini a trebuit să își taie cu foarfeca, pe teren, extremitățile bandanei pentru ca aceasta să se încadreze în limitele nregulamentare înainte de a putea începe meciul cu Roger Federer. Însă în tenis, nu doar jucătorii au probleme „tehnice”.


Voce de operă

La Miami, arbitrul suedez Mohamed Lahyani a avut probleme cu microfonul în timpul meciului câștigat de Andy Murray, scor 6-3, 6-1 împotriva lui Jo-Wilfried Tsonga. La scorul de 4-1 în setul al doilea, sonorizarea de pe terenul central a început să dea rateuri. Oficialii au reușit cu greu să oprească muzica la finalul pauzei destinate schimbului de terenuri, întârziind reluarea meciului. Apoi, microfonul arbitrului de scaun s-a defectat, iar oficialul partidei a fost nevoit să improvizeze. Timp de un game, Lahyani s-a bazat doar pe forța plămânilor săi pentru a anunța scorul, de două trei ori, din ce în ce mai tare pentru a fi auzit atât de jucători, cât și de public. Pentru game-ul următor, ultimul al meciului, suedezul a primit microfonul folosit în timpul interviurilor câștigătorilor zilei.

Cel mai „încercat” arbitru

Mohamed Lahyani este un obișnuit al situațiilor inedite în scaun. El a fost arbitrul celui mai lung meci din istoria tenisului – partida dintre John Isner și Nicolas mahut, din 2010, de la Wimbledon. Meciul s-a desfășurat pe durata a trei zile, a durat 11 ore și 5 minute.

Articol scris de Cezara Paraschiv

 

Publicat: 27 03. 2014, 09:34
Actualizat: 27 03. 2014, 09:44