VIDEO INTERVIU | Halep, invitată la ESPN. De ce a schimbat antrenorul și cum s-a fâstâcit când a fost întrebată de câștigarea unui turneu de Mare Șlem
Imediat ce s-a recuperat după victoria obținută în primul tur la Australian Open (6-3, 6-2 cu Karin Knapp), Simona Halep (23 de ani) a vorbit despre obiectivele pe care și le-a fixat în continuare, aflate în strânsă legătură cu staff-ul ei. Halep a început anul cu doi noi antrenori, Thomas Hogstedt și Victor Ioniță, iar constănțeanca explică rolul pe care îl are fiecare în cariera sa. În interviul acordat postului ESPN, Simona abordează și modul în care s-a acomodat la primul Grand Slam al anului:
„Mă concentrez pe meciul din turul doi”
Cum e să ai un prim meci tare? Cum te ajută asta în restul turneului?
Debutul unui turneu e întotdeauna dificil, mai ales la un Mare Șlem. E primul turneu de acest gen din an, dar eu mi-am dorit să fiu relaxată pe teren. Nu a fost ușor, dar mă bucur că am reușit să câștig în două seturi pentru că am avut o adversară foarte bună.
Anul trecut, în perioada asta, ai făcut un pas important în carieră ajungând pentru prima dată într-un sfert de finală. Îți amintești cât de emoționant a fost… Cum s-au schimbat lucrurile pentru tine acum, când vii aici ca una dintre favorite?
Nu vreau să mă gândesc la asta. Simt că ar fi o presiune în plus pe mine dacă m-aș gândi că am șanse să câștig acest turneu. Vreau să o iau meci cu meci și să văd cât de departe pot ajunge în turneu. Cred în șansa mea și sunt convinsă că pot câștiga mai multe meciuri aici. Totuși, vreau să mă concentrez pe meciul din turul doi. Apoi voi vedea cât de departe pot să ajung.
- Halep va juca miercuri în turul doi la Australian Open, de la ora 12:00, împotriva australiencei Jarmila Gajdosova (63 WTA).
„Am vrut sfaturi noi de la Hogstedt”
Am vorbit despre schimbările făcute în extrasezon. O pauză extrem de scurtă, e adevărat, dar tu ai făcut o schimbare în ceea ce privește antrenorul și lucrezi cu Thomas Hogstedt. Care e cea mai mare diferență?
Uneori decid singură ceea ce trebuie să fac în viitor și așa am făcut și acum. Am vrut ceva nou. O experiență nouă, sfaturi noi. Acum încerc să fiu cu Thomas Hogstedt aici, în Australia, și vom vedea cât de mult vom colabora. Dar am alături și echipa mea din România, pentru tot anul. Alături de ei mă simt foarte bine și relaxată. Am muncit mult în pauza de iarnă la pregătirea fizică. Am făcut antrenamente în zăpadă, în țara mea, și a fost o pregătire bună pentru această perioadă. Am stat acasă și mi-am îmbunătățit mult serviciul. Chiar am simțit la Shenzhen că am servit mult mai bine decât anul trecut. De asemenea mi-am dorit să fiu mai agresivă pe teren. Țelul meu pentru acest an e să fiu mai bună decât anul trecut și să ajung la Singapore (n.r. Turneul Campioanelor).
Păi, anul trecut ai ajuns până pe locul doi, deci „mai bine” ar însemna locul 1…
Sper!
Ai câștigat la Shenzhen. Cât de multă încredere îți oferă o serie de victorii consecutive, inclusiv una în marea finală, înainte de un turneu de top?
Da, am avut un start bun la Shenzhen și am jucat mai bine de la meci la meci. E bine să câștigi un trofeu chiar la început de an, dar totuși a fost un turneu mic și aici e o diferență enormă. Toți jucătorii evoluează la cel mai înalt nivel. Eu sper că voi avea un an bun și acum, cu rezultate importante.
„Jucătoarele tinere vin din spate”
Ți-ai făcut un țel din a câștiga un titul de Grand Slam în acest an?
Aaaa.. Da, poate. Dar nu vreau să mă gândesc la asta (n.r. evident încurcată de întrebare, dar și cu un limbaj non-verbal care transmite contrariul). E poate prea multă presiune să mă gândesc la un trofeu de Grand Slam. Sper să câștig unul în decursul carierei mele, deci stau relaxată deocamdată.
Serena Williams rămâne favorită de câteva sezoane, dar ai avut un meci excepțional împotriva ei în finalul anului trecut, în Singapore. Simți că e prinsă din urmă de celelalte jucătore? Că acum lupta e mai deschisă decât în trecut?
Da, cred că fiecare turneu e deschis oricărui rezultat acum și că oricine din TOP 10 poate câștiga un Mare Șlem. Da, sigur, simt că Serena rămâne cea mai puternică jucătoare, dar uneori poate pierde, ca toate lumea. Lupta e deschisă. Simt că jucătoarele tinere vin din spate și poate, știți, în câțiva ani vom fi în top.
- După interviul acordat jurnaliștilor americani, Simona a trebuit să răspundă și curiozităților fanilor. Organizatorii i-au adresat întrebările primite pe Twitter, legate de viața din circuit, dar și despre activitățile din afara terenului:
Care este cea mai bună prietenă a ta din circuit?
Nu pot spune că am o prietenă foarte bună, dar pot spune că Kvitova este noua mea prietenă.
A reușit să câștige turneul de la Sydney…
Da, a jucat foarte bine, iar la Shenzhen a ajuns în semifinale. Așa că este o jucătoare extraordinară.
Care este țara pe care preferi să o vizitezi, în afară de România?
Franța. Îmi place Parisul. Iubesc orașul, acolo se dispută Roland Garros, pe care l-am câștigat la nivel de juniori. Este frumos să te afli acolo, chiar și pentru cumpărături.
Care este lovitura pe care îți place cel mai mult să o execuți? Nu neapărat cea mai bună, dar pe care îți face plăcere să o execuți.
Îmi place să dau rever în lung de linie.
Când îți iese, este un sentiment frumos?
Da, este un sentiment frumos când reușesc lovitura.
Ești talentată la alte sporturi sau îți place să practici alte sporturi atunci când nu joci tenis?
Da, joc fotbal ocazional, nu mult, pentru că este periculos pentru un jucător de tenis. Am jucat și handbal atunci când eram mică, la școală.
Urmărește mai jos filmarea interviului realizat de ESPN cu Simona Halep