Lesia Tsurenko (Ucraina, 135 WTA), deținătoare a patru titluri WTA la simplu, este așteptată în România după ce și-a strigat disperarea pe rețelele de socializare.
Lesia Tsurenko se află într-o situație teribilă, campioana ucraineană nemaiputându-se întoarce acasă după ce a părăsit prematur turneul de la Marbella (Spania), 4-6, 6-7(5) cu Ocean Dodin (Franța, 97 WTA).
Locuința Lesiei Tsurenko se află la Kiev, iar capitala Ucrainei este sub asediul trupelor rusești de mai bine de o lună.
Lesia Tsurenko a pierdut în primul tur atât la Miami, cât și la Marbella, iar ucraineanca a cedat psihic, în condițiile în care nu se poate întoarce acasă: „După cea mai proastă lună din viața mea, cu dureri constante de cap, atacuri de panică și vinovăție pentru războiul din Ucraina, mă confrunt cu o nouă provocare… Ca jucătoare din Kiev, nu am unde să merg. Fiecare ucrainean are acum propria sa poveste de coșmar… Unde ar trebui să merg?”, a fost mesajul postat de Lesia Tsurenko pe contul de Twitter.
After the worst month of my life with constant headache, panic attacks and guilt over the war in Ukraine, I face a new challenge… as a player based in Kyiv, I have nowhere to go. Now every Ukrainian has his own nightmare story…Where should I go? @wta #wta #tennis #ukraine pic.twitter.com/T5Wep4QpLY — Lesia Tsurenko (@LTsurenko) March 29, 2022
After the worst month of my life with constant headache, panic attacks and guilt over the war in Ukraine, I face a new challenge… as a player based in Kyiv, I have nowhere to go.
Now every Ukrainian has his own nightmare story…Where should I go? @wta #wta #tennis #ukraine pic.twitter.com/T5Wep4QpLY
— Lesia Tsurenko (@LTsurenko) March 29, 2022
Internauții din România i-au sărit imediat în ajutor Lesiei Tsurenko, transmițându-i acesteia că este binevenită în țara noastră: „Vino în România! Bucureștiul este aproape și avem condiții bune! Ne pare rău pentru ceea ce se întâmplă la voi în țară. Slavă, Ucrainei!”, a fost doar unul dintre sutele de mesaje de susținere primite de Lesia.
Persoanele care vin din Ucraina și primesc statutul de refugiat în România au aceleași drepturi ca și cetățenii români, mai puțin dreptul de vot și de a fi aleși în funcții publice.
Aceștia pot munci, beneficiază de servicii medicale, acces la educație, dar și un ajutor bănesc plus o sumă pentru plata chiriei. Și persoanele care solicită azil pot munci după 3 luni de la depunerea cererii.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER