Când Ion Țiriac, unul dintre cei mai cunoscuți proprietari de turnee de tenis din lume, laudă organizarea unei competiții aflate la prima ediție, trebuie să fie ceva special! ProSport vă prezintă un reportaj despre cum au găsit rețeta succesului organizatorii turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca (1 – 8 august).
Turneul Winners Open 2021, desfășurat în această săptămână la Cluj, reușește să îmbine tenisul și socializarea, într-o atmosferă de vară toridă! Chiar și Ion Țiriac a fost dat pe spate de ceea ce a găsit pe arena centrală, acolo unde oamenii pot urmări pe viu meciurile Anei Bogdan, Mihaelei Buzărnescu sau Andreei Petkovic în timp ce stau la terasă.
Patrick Ciorcilă, directorul Winners Open 2021, ne-a introdus în culisele singurului turneu WTA din România. Am aflat care este povestea arenelor de tenis și a trofeului inedit destinat campioanei, dar și cum au reușit organizatorii să atragă sponsori importanți, cum ar fi Banca Transilvania sau Porsche.
Turneul WTA de la Cluj impresionează de la prima vedere, datorită suprafeței de joc de foarte bună calitate! Vorbim despre aceeași zgură care se folosește și la Roland Garros: „Noi am amenajat aici cea mai bună zgură din lume, adusă din Serbia! Este cea care se folosește și la Roland Garros, iar terenurile s-au transformat foarte mult”, spune Patrick Ciorcilă.
Iar complexul Winners Sport a necesitat multe îmbunătățiri pentru a putea găzdui un turneu din seria WTA 250: „Noi am avut aici un club frumos, cu multe facilități, dar nu cele care erau prevăzute în mod normal pentru un turneu de asemenea anvergură. A trebuit să adăugăm multe lucruri, inclusiv la terenul central, e mărit și pe o parte și pe cealaltă. A fost ca și cum am luat-o de la zero, pentru că a trebuit să extindem terenurile, să aducem corturi, containere – avem peste 20 de containere”.
Pe arena centrală este o atmosferă unică, ce l-a cucerit până și pe Ion Țiriac: „Faptul că acest club e atât de șic, atât de bine aranjat și de frumos, e meritul celor care îl au în administrație”, a spus miliardarul român când a văzut clubul cu terasă și loje private, amenajat în spatele scaunului de arbitru. Patrick Ciorcilă a descris și el atmosfera de la Winners Open: „Este un restaurant, cu a doua cea mai mare terasă din Cluj. Aici, tenisul devine un mijloc de socializare, oamenii vin la sport și se relaxează în același timp, pot petrece timpul alături de copii. E foarte interesant pentru că acest club este aproape de jucătoare, se creează o atmosferă frumoasă”.
Organizatorii au lucrat în două luni cât alții într-un an, pregătind mai multe surprize frumoase atât pentru spectatori, cât și pentru jucătoare. Un trofeu inedit, realizat de o firmă locală, este format dintr-o rachetă de tenis și o minge care se învârte, nerăbdătoare parcă să ajungă la campioana primei ediții a Winners Open: „Ne-am sfătuit foarte mult legat de trofeu, fiecare a venit cu câte o idee și am vrut să fie ceva foarte atractiv pentru jucătoare. A fost realizat de o firmă locală”.
Avem și trofeul pregătit, suntem gata de start! 😍 Cine va fi câștigătoarea? 🤔#winnersopen pic.twitter.com/PXJ7jhOB89 — WinnersOpen (@WinnersOpen) July 29, 2021
Avem și trofeul pregătit, suntem gata de start! 😍
Cine va fi câștigătoarea? 🤔#winnersopen pic.twitter.com/PXJ7jhOB89
— WinnersOpen (@WinnersOpen) July 29, 2021
Chiar dacă numai una va ridica trofeul deasupra capului, toate participantele de la Cluj au rămas impresionate de condiții. Mobilitatea sportivelor este asigurată de 16 bijuterii pe roți, marca Porsche Taycan. Una dintre mașinile producătorului din Stuttgart a fost a fost expusă chiar într-un colț al centralului, la fel ca la cunoscutul turneu din Germania: „A fost foarte greu să aducem sponsorii, pentru că am fost nevoiți să ne mișcăm foarte repede, dar am reușit! Toată lumea, inclusiv supervizorul, arbitrul principal, Simona Halep sau Ion Țiriac, ne-au spus că acest turneu arată precum unul dotat cu premii mult mai importante. Avem un parteneriat foarte tare cu Porsche, ne-au furnizat 16 mașini, toate electrice și numai la Stuttgart s-a întâmplat acest lucru. Parteneriatul cu ei a fost o lovitură de imagine!”, explică Patrick Ciorcilă.
În ciuda faptului că perioada de desfășurare a turneului de la Cluj nu este cea mai bună, pentru că a se joacă în paralel cu sezonul de hard american, directorul competiției e optimist că va găsi o soluție să rezolve și acestă problemă: „Noi am luat-o de la bază, am început să creștem și am ajuns la acest nivel în care am ridicat ștacheta destul de sus! E o onoare să avem turneul aici, iar dacă vorbim de un turneu de nivel WTA 500, va fi greu să ajungem la acel nivel din punct de vedere al costurilor. Obiectivul este să avem un turneu într-o perioadă mai bună, pentru că săptămâna pe care am primit-o, pentru un turneu pe zgură, este cumva contra sezonului”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Winners Open 2021, pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER