Anul viitor, Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii, dar abia peste încă un ”ciclu olimpic” va avea în mod cert sala polivalentă de mare capacitate, promisă de ani de zile, iar acum nici măcar începută. Proiectul, finanțat de Compania Națională de Investiții, a fost mult timp blocat din cauza licitațiilor contestate.
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, spune că abia acum s-au terminat de soluționat contestațiile depuse. Nu mai puțin de 16 firme au fost interesate să facă studiul de fezabilitate pentru sala polivalentă.
”Am fost informat că s-au terminat contestațiile, iar contractul pentru studiul de fezabilitate este la semnat. Se va semna în câteva zile cu societatea câștigătoare. Termenul de realizare va fi de trei luni de la semnare, excepând obținerea tuturor avizelor neceare. Fac apel la toate agențiile eliberatoare de avize să le rezolve cu celeritate, să nu blocheze aceste proiecte”, a declarat viceprimarul, soț al gimnastei Simona Amânar.
Sala de 16.000 de locuri e promisă de ani buni Timișoarei. Realistic vorbind, sunt șanse ca lucrările să înceapă abia peste doi ani!
”Ulterior, se va trece la licitația pentru proiectare și execuție. Noi estimăm că dacă totul va merge bine, la finalul acestui an se va trece la licitația pentru proiectare și execuție. Asta înseamnă că undeva la jumătatea anului 2023 se va trece la execuție, dar, cel mai probabil, lucrările vor începe în primăvara anului 2024”, a spus Tabără, luând în considerare că și a doua licitația va avea contestații.
În contextul în care despre noul stadion al Timișoarei nu se aude nimic, deși studiul de fezbailitate realizat a intrat din vară (!!!) în procedură de avizare la CNI, Cosmin Tabără a spus că a întrebat și el de ce în alte orașe lucrurile se mișcă mai repede. Ei bine, se pare că în alte orașe, municipalitățiile merg la CNI cu studii de fezbailitate deja făcute, plătite de primării.
”Am întrebat de ce se vorbește de stadioane noi la Constanța sau Pitești, deși proiectul pentru stadionul nou al Timișoarei e mai vechi. Mi s-a explicat că în alte cazuri, studiile de fezabilitate sunt făcute de primărie, care merg cu ele la CNI și astfel, se câștigă timp”, a spus viceprimarul Timișoarei.
Ei bine, în Timișoara, autoritățile locale și județene preferă să facă studile de fezabilitate pe cheltuiala CNI și astfel, să aștepte ani și ani de zile pentru o infrastructură sportivă modernă.
A început procedura pentru stadionul-lego de la Timișoara, ”masacrat” însă de autoritățile locale, care au fixat un termen de realizare incredibil!
Guvernul a lăsat în stand-by aprobarea finanțării pentru un nou stadion la Timișoara. Actualul ”Dan Păltinișanu” se degradează vizibil, pe zi ce trece, iar tabela nici măcar nu se mai aprinde la meciuri!
Noi vise năstrușnice ale politicienilor ar putea distruge încă un stadion de fotbal la Timișoara! CFR, casa ”leoparzilor”, în pericol
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER