Kickboxerul român Benny Adegbuyi (35 de ani) ar trebui să lupte contra legendarului Badr Hari pe 20 iunie, la Rotterdam, în Olanda, în meciul cap de afiș al galei Glory Kickboxing. Totuși, din cauza pandemiei COVID-19, lupta poate fi amânată.
Daniel Ghiță, cel mai valoros luptător român, conform specialiștilor, nu crede că duelul va avea istoric, Hari urmând să se impună lejer.
ProSport: Daniel, dacă ar fi să pariezi pe învingătorul dintre Benny Adegbuyi și Badr Hari pe cine ai miza?
Daniel Ghiță: Nici nu trebuie să pariez. Se știe din start câștigătorul. În primul rând, Benny nu are viteză, nu are forță, deplasare, combinații pentru a-l surprinde pe Badr, în schimb Hari are viteză, tehnică, explozie, combinații și lovituri imprevizibile.
Înțeleg că nu ar face față sub nicio formă.
Pe cine a bătut Benny? Că nu a bătut pe nimeni. Eu l-am învins pe Jamal Ben Saddik în 15 secunde și el a luat bătaie de la Jamal, care putea folosi doar o mână. Pentru mine nu este un meci important, așa cum spune presa, deja se știe…Eu vorbesc rațional și practic. Spun despre fiecare sportiv ce calități are și ce putere deține de a realiza ceva în ring.
Care ar fi nivelul, comparativ cu duleurile tale din K1?
Eu luptam în meciuri în care șansele erau de 50 la sută pentru fiecare, nimeni nu știa cine va câștiga. Acum se știe din start: cine învinge, cine e avantajat de manageri! La mine vorbesc perfomanțele.
Deci, lupta…
Ce să mai vorbesc?!…Aș zice așa, în general, nu vreau să dau nume, dar iei câte unul de la supermarket, care e tatuat și urât, după care te lauzi că ai câștigat. Păi, pe cine ai bătut? Nu luptă tatuajele niciodată. E vorba de sportivul pe care-l ai în față, de calități. Revenind la discuția despre nivel: nu există comparație!
Niciuna?
Vorbesc pragmatic. Spun lucrurilor pe nume, așa cum sunt ele și lumea îmi dă dreptate, așa e și-n postările mele. Ce e acum nu e kickbox, cei care sunt acum în ring nu intrau în top zece dacă eram noi acolo. Eu am fost singurul român campion mondial în Showtime, competiție mare, după am fost finalist K1 și numărul unu în Glory, dacă vorbim de gale de cel mai înalt nivel. La un moment dat antrenorul meu a spus: Daniel Ghiță poate să lupte fără niciun ban cu fiecare sportive din top zece și nu stă unul în picioare, asta a fost într-un interviu la Glory, și nimeni nu l-a contrazis.
S-a născut la data de 22 aprilie 1981, în București, iar primi pași ai carierei i-a făcut în sala de judo, la clasa profesorului Dan Deliu
Evoluează la categoria supergrea, debutul având loc la Campionatul Mondial de Muay Thai în 1999 (Bangkok, Thailanda)
A câștigat majoritatea meciurilor prin knock-out
A triumfat la Campionatului European de Muay Thai din Thailanda, în 2001, și s-a plasat pe locul doi la Campionatul European la aceeași disciplină în Portugalia, în 2002.
În 2003 a reușit cel mai rapid knock-out din istoria Muay Thai, la Campionatul Mondial din Thailanda, când l-a zdrobit pe un australian în 30 de secunde.
În palmares are nenumărate titluri: 2012 – It’s Showtime – Campion Mondial categoria grea, Campion Local Kombat la categoria grea, 2005 – WKN European Thai-boxing Campion la categoria grea, 2002 – Campion European de Muay Thai în Portugalia, 2001 – IFMA World Muay Thai Championships medaliat cu Bronz (+91 kg), 2000 – Campion European de Muay Thai în Germania
În 2006 a fost declarat cel mai bun luptător, după ce în 2005 a fost desemnat ca fiind cel mai tehnic
În kickboxing are 52 de victorii și doar 11 înfrângeri
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER