VIDEO Fenomenul volei pe plajă. Cristian Brînză a fost invitatul lui Andru Nenciu la ProSport Raport

This browser does not support the video element.

Vezi galeria foto - 2 poze

Într-o ediție specială a emisiunii ProSport Raport, Andru Nenciu l-a avut invitat, miercuri seara, pe fostul voleibalist Cristian Brînză (26 de ani / 1,95 m), organizatorul Campionatul Național de Beach Volley, competiție care va avea loc la Mamaia, în perioada 30 iulie – 2 august. La turneul la care participă numai jucători profesioniști va fi prezent și unul dintre cei mai buni voleibaliști români de după Revoluție, bucureșteanul Bogdan Olteanu (34 de ani / 1,99 m), cel care evoluează la vicecampioana Argentinei, UPCN, echipă medaliată cu bronz la Campionatul Mondial al cluburilor, care a avut loc recent în Brazilia.

Cristian Brînză, protagonistul unui material recent din ProSport, deține unica fabrică de magneți din România. A început afacerea cu 10.000 de euro, iar în 2013 a avut o cifră de afaceri de 350.000 de euro. Brînză a evoluat în carieră la Tomis Constanța și Steaua.

Emisiunea ProSport Raport e în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00.


1996 e anul în care voleiul pe plajă a apărut la o ediție a Jocurilor Olimpice

  • La volei pe plajă o echipă e formată din doi jucători
  • În România, primul turneu de volei pe plajă a avut loc la Constanța în anul 1993, cu ocazia „Cupei Mării Negre”, fiind o competiție organizată inopinat, paralel cu cea din sală, bucurându-se de participare internațională, deoarece fiecare echipă a avut și câte o reprezentantă pe nisip.

Începând cu anii ”90 regulile acestui joc s-au schimbat din ce în ce mai mult, turneele au crescut ca număr și s-au extins și în afara Statelor Unite ale Americii (1990 – Brazilia, Franța, Italia, Japonia; 1991 – Brazilia, Australia, Japonia, Franța, Italia, Spania; 1992 – Australia, Spania, Brazilia, Japonia, Italia; 1993 – Brazilia, Japonia; 1994 – Brazilia, Rusia, Franța, Japonia, Chile, Puerto Rico; 1995 – Brazilia, Venezuela, Spania, Franța, Germania, Coreea, Japonia, Italia, Portugalia, Belgia, Indonezia, Puerto Rico, Africa de Sud, Chile, Australia), premiile în bani s-au mărit considerabil deoarece, fiind un sport extraordinar de spectaculos, priza la public era din ce în ce mai mare.

În anul 1996, după o masivă evoluție în întreaga lume, voleiul pe plajă a devenit sport olimpic. La Atlanta, arena de 11.000 de locuri, special amenajată pentru acest sport, a fost ocupată până la refuz la toate meciurile disputate. După Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, pe harta marilor turnee, dotate cu premii în valoare de 150.000$ – 200.000$, se numărau țări precum: Brazilia, Australia, Japonia, Coreea, Cehia, Italia, Germania, Franța, Austria, Belgia, Portugalia, Bulgaria, Turcia, Spania, Elveția. Din acel an, această ramură a voleiului a început să se extindă și în Europa, unde s-a mărit numărul de țări organizatoare de turnee.

Publicat: 18 06. 2014, 22:00
Actualizat: 18 06. 2014, 23:35