În afară de titlul de campion mondial, obținerea unui break maxim este una dintre cele mai mari distincții pe care un jucător profesionist de snooker le poate obține. Ken Doherty, de exemplu, fost campion mondial, nu a reușit niciodată să introducă toate bilele în buzunare, jucând de fiecare dată bila neagră după bila roșie.
Cu atât mai mult a șocat Ronnie O’Sullivan când a refuzat, astăzi, la World Open, să închidă masa și să atingă cifra magică `10` în topul celor mai multe break-uri de 147 de puncte. Abia după intervenția arbitrului Jan Verhaas, „Racheta” a revenit la masă și a trimis și bila neagră în buzunar, în uralele publicului; englezul a dorit să protesteze, astfel, pentru faptul că organizatorii turneului nu oferă niciun premiu special pentru break-ul maxim și apucase deja să strângă mâna lui Mark King, jucător pe care tocmai îl învinsese.
„Nu am vrut să bag bila neagră pentru că s-a decis ca break-ul de 147 să nu fie premiat special„, a fost explicația care i-a lăsat cu gura căscată de reporterii BBC.
4000 de lire va primi Ronnie pentru break-ul de 147 de aseară.
Verhaas îl inspiră?
Faptul că O’Sullivan face de multe ori gesturi necugetate e arhicunoscut de toți iubitorii snooker-ului. Talentul său și spectacolul pe care îl oferă la masă a fost uneori eclipsat de deciziile mai puțin „ortodoxe”. În 2006, tot cu Verhaas arbitru, Ronnie a plecat inexplicabil de la masa de snooker în semifinala contra lui Hendry de la UK Championship, la scorul de 1-4.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER