În timp ce o parte din gimnaștii români concurează la Jocurile Europene de la Baku, cei rămași în pregătire la Complexul Național Sportiv „Lia Manoliu” pregătesc noile elemente cu care vor ieși în concurs la Mondialele de la Glasgow.
Revenit în pregătire la începutul lui 2015 cu obiectivul de a urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 , Marian Drăgulescu se antrenează pe șase aparate și pregătește o a doua săritură care îi poartă numele, mult mai valoroasă ca prima. Gimnastul legitimat la CS Steaua a pus pe o rețea de socializare un filmuleț cu noua lui săritură.
Drăgulescu 2, cum va fi numită este o îmbunătățire a săriturii Drăgulescu 1, având jumătate de întoarcere în plus. „Ideea acestei sărituri mi-a venit anul trecut și am început să lucrez la ea din luna februarie, întâi la plasă și apoi la groapa cu bureți. Este de 10 ori mai grea decât prima săritură Drăgulescu pentru că nu poți vedea aterizarea, practic aterizezi în orb. În plus, trebuie să ai înălțime mult mai mare și să fie mai rotată. Este greu, dar dacă vreau să mă lupt pentru medalia de aur, trebuie să vin cu ceva nou și dificil. Mă bucur că încă mă mai pot bate de la egal la egal cu gimnaștii tineri, de azi”, ne-a declarat Marian Drăgulescu (34 de ani). Acesta își dorește să sară oficial Drăgulescu 2, la Naționalele României, din luna septembrie, de la București.
În acest moment, conform Codului de punctaj actual, Drăgulescu 1 are o notă de plecare din 6.0. Drăgulescu 2, ar urma să aibă nota de plecare din 6.4. În gimnastica masculină mondială, sunt doar două sărituri din 6.4, cea care poartă numele lui Yang Hak Seon și cea a lui Ri se Gwang.
Toată lumea sare Drăgulescu Marian Drăgulescu a inventat prima săritură care îi poartă numele și este executată de majoritatea sportivilor din gimnastica mondială, în urmă cu aproape 20 de ani. „Era o săritură foarte îndrăzneață la acea vreme, ea neavând nici măcar număr de concurs, scriam pe tabelă 0.00 ca la Nadia, când a luat primul 10. După câteva luni se auzise de noua săritură și, când puneam 0.00, era parcă un murmur în sală, toată lumea aștepta să o vadă. M-am simțit foarte mândru”, a rememorat Marian. Acesta a prezentat-o oficial, la Memorialul Gander din Elveția în 1999.
Cum arată Drăgulescu 1:
România are tradiție în ce privește săriturile în gimnastica mondială, Simona Amânar dând numele unei sărituri considerată una dintre cele mai grele și mai valoroase din concursul feminin.
În ultima perioadă,Marian este prezent și în social media, unde poate fi urmărit pe adresa Marian Dragulescu Official (Facebook) și MarianDragulescu (Instagram)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER