Într-unul dintre cele mai tari meciuri de UFC ale anului, astă-noapte, în Las Vegas, Anderson Silva a pierdut prin KO tehnic în repriza a doua în fața lui Chris Weidman (11 victorii – nicio înfrângere). Eșecul a survenit după o accidentare înspăimântătoare pe care a brazilianul (38 de ani, 1,88 m, 85 kg) a suferit-o, cedând astfel a doua confruntare consecutivă în fața lui Weidman (29 de ani, 1,88 m, 84 kg).
„Spider” a încercat în runda secundă o lovitură joasă de picior, un procedeu obișnuit în repertoriul său, dar din contactul rezultat s-a ales la segmentul stâng cu o dublă fractură de tibie și peroneu. După ce dominase și actul inaugural, Chris a blocat inteligent low-kickul cu genunchiul. „M-am antrenat mult la recepționarea unor astfel de lovituri. Mi-am dat seama că dacă voi pune o contră cu genunchiul, îl va durea. Dar nu mi-am imaginat o astfel de nebunie”, a mărturisit omul care și-a făcut debutul în UFC pe 3 martie 2011, într-o dispută cu Alessio Sakara.
Considerat cel mai valoros luptător din istoria UFC, Andreson se impusese în 16 meciuri consecutive înainte ca Weidman să-i întrerupă în vară șirul victoriilor.
„Nu am nicio satisfacție atunci când câștig într-un asemenea mod. Niciodată nu-mi doresc să-mi văd adversarul suferind astfel”, a declarat la finele luptei Chris Weidman, cel care în iulie câștigase centura categoriei mijlocii în fața brazilianului, bun prieten cu fostul fotbalist Ronaldo.
USA Today scrie că în pofida accidentării, Silva (33-6) nu își va încheia cariera.
De la jiu-jitsu cu prietenii care-și permiteau lecții, la burgerii din McDonald’s
Născut în 1975, într-o familie săracă din Curitiba, Anderson a crescut sub ochii unei mătuși și a unui unchi, ofițer de poliție în orașul brazilian mai sus menționat. Captivat de jiu-jitsu, Silva a început să soarbă orice mișcare a puștilor din cartier care-și permiteau să urmeze cursuri într-un cadru organizat. Într-un interviu pentru Fight Magazine, sud-americanul de 38 de ani dădea timpul înapoi: „Jiu-Jitsu era doar pentru elite când eram copil și dacă erai sărac, nu aveai posibilitatea să te inițieze un profesor. A trebuit să învăț de unul singur… Câțiva vecini au început să ia lecții și eu mă uitam la ei. Apoi am început să exersez eu prietenii mei. Nu era o pregătire organizată, dar era mai bine decât de loc”. Pe când avea 12 ani, Silva a cârmit spre Takwondo, iar după ce s-a mutat în Capoeira, la 16 ani, și-a canalizat toată energia pe stilul muay-thai. Pentru a dispune de resursele financiare menite să-i asigure continuarea pregătirii centralizate, brazilianul a lucrat mult timp în restaurantele McDonalds. Eroul său e „Omul Păianjen” și deseori, în interviuri, Silva și-a dezvăluit pasiunea pentru cărțile de benzi desenate.
Ultimate Fighting Championships (UFC) e cea mai mare companie de promovare a artelor marțiale mixte și are înțelegeri parafate cu cei mai importanți luptători din lume (8 divizii). Primul eveniment a avut loc în 1993, la Denver, acțiunea urmărind identificarea unor sportivi complețim practicanți ai unor stiluri diferite: box, ju-jitsu, judo, lupte, muay thai, sambo și karate. Ulterior, specialiștii din diferitele discipline au început să asimileze și procedee din alte sporturi, cizelându-și treptat tehnica în ceea ce azi numim Arte Marțiale Mixte.
Vom reveni cu amănunte!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER