România va organiza grupa D a Campionatului European de Volei, la Cluj-Napoca, în perioada 18-25 august. Cu câteva zile înainte de start, Guvernul României nu a deblocat încă finanțarea pentru achiziția instalațiilor și materialelor necesare pentru buna desfășurare a competiției, lucruri impuse de forul european.
Naționala feminină face parte dintr-o grupă cu Turcia, Olanda, Ucraina, Finlanda și Suedia.
Meciul de debut al tricolorelor este pe data de 18 august, împotriva Turciei. Primele patru din grupă se califică în optimile de finală.
România se pregătește de organizarea unui eveniment important la „jocuri sportive”, o grupă din cadrul Campionatul European de volei senioare. Evenimentul va fi găzduit la Cluj.
Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei, a făcut un anunț incredibil cu câteva zile înainte de start. Guvernul nu a deblocat finanțarea pentru achiziția instalațiilor și materialelor necesare pentru buna desfășurare a competiției, lucruri impuse de forul european.
În cadrul emisiunii „Execuții matinale” de la Sport Total FM, Adin Cojocaru a dat detalii privind organizarea CE de Volei la Cluj-Napoca.
„Suntem exact pe ultima sută de metri a realizării a tot ceea ce este necesar pentru organizarea grupei D a Campionatului European de Volei, între 18 și 25 august. Suntem pregătiți pentru absolut orice, deja am început să facem ce ne cere Federația Europeană.
Suntem într-o mică întârziere, nu din cauza noastră, cu contractul de finanțare care trebuie aprobat de Guvern. De acolo se derulează toate plățile, suntem într-o zonă de stand-by cu achizițiile. Sper ca toată lumea să înțeleagă că este un eveniment sportiv la nivel național, unde este reprezentată România și voleiul românesc, nu anumite persoane. Ținta noastră și a oricărei federații sănătoase este să tindă către modele, așa cum spuneați, cum sunt cele de la Olimpiadă”, a declarat Adin Cojocaru.
Președintele federației a explicat faptul că guvernanții nu oferă soluții reale, iar situația devine dificilă, având în vedere că startul competiției este foarte aproape.
„În devizul pe care noi l-am înaintat acum 2 ani, de când aveam acea aprobare prealabilă, după acea a devenit reală organizarea anul acesta, conform regulamentului internațional, trebuie să ai suprafață de joc nouă, să ai instalații aprobate de Federația Internațională și să ai acel sistem de challenge. Toate astea sunt obligatorii. Noi le-am înaintat cu ceea ce este prevăzut într-o Hotărâre de Guvern. Pentru realizarea acțiunilor sportive se pot efectua cheltuieli pentru achziția de instalații și materiale sportive.
Acum, federația are altă regulă, nu are voie să aibă mijloace fixe. Bun, și ce facem? Cum realizăm? Vom fi amendați. Le-am zis să ne dea o sugestie astfel încât lucrurile să fie făcute corect. Lumea fuge, ca în România, de responsabilitate. Cum facem? Dacă eu am bani pentru așa ceva, rămân în România (n.r. materialele), nu fugim cu ele, nu facem nimic cu ele. Aici ne-am cramponat. Soluția nu ne-o dă nimeni. Vă dați seama că mai sunt 2 săpămâni și trebuie să găsim soluția necesară. E vorba de imaginea federației, de imaginea României”, a explicat președintele FRV.
Din fericire, meciurile de la Cluj se vor desfășura cu spectatori în tribune. 75% din capacitatea sălii va fi disponibilă pentru accesul spectatorilor
„Accesul va fi de 75%, vor intra cei care sunt vaccinați, cu test PCR sau test antigen, care se face la sală. Ne-am pregătit din toate punctele de vedere, să încercăm să aducem 75% din capacitate pentru a susține și a crea un eveniment așa cum trebuie să fie în România”, a mai spus Cojocaru.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER