Pentru un concurs de sărituri în condiții optime, organizatorii au cărat zăpada cu 30 de camioane dintr-o pădure. Pîtea a fost cel mai bun român ieri la sărituri, locul 8. Întrecerile n-au avut niciun panou de afișaj
Un câine vagabond a atacat și la FOTE. Un spectator a fost luat cu salvarea după o mușcătură
Râșnovul a fost ieri un oraș amorțit pentru vreo trei ore, cel puțin prin centru. Toată gălăgia a fost „transferată” la periferie, la vreo 2 kilometri distanță, pe Valea Cărbunării, unde a fost programat cel mai important eveniment sportiv din istoria celor aproximativ 16.000 de locuitori. Cel puțin un sfert dintre ei au nu au ratat momentul.
Vremea a fost destul de rece la ora startului probei masculine pe K90, dar prima reacție când am pătruns printre văi, în drumul spre trambuline, a fost că primăvara este gata să-și facă apariția. Zăpada s-a dus aproape în totalitate, singura zonă acoperită de nea fiind doar cele patru trambuline. Cum de a rezistat omătul acolo? Minunea s-a produs în zilele precedente și a avut la bază o armată: de oameni și de camioane.
„Am adus zăpadă adevărată, tare, cu 30 de camioane din pădure. Am pus primul strat și peste am venit și cu tunurile de zăpadă, astfel încât trambulinele să arate bine”, ne-a dezvăluit Puiu Gașpar, secretarul general al FRSB. Iar trambulina mare a arătat impecabil. „Este fantastic ce s-a făcut aici. Nu credeam că este posibil așa ceva și la noi”, a fost prima reacție a lui George Boroi, comandantul CSA Steaua, aflat ieri la concurs. Recordul a fost corectat de două ori de un sloven
România a intrat cu patru băieți în concurs, Iulian Pîtea, Eduard Torok, Valentin Tatu și Alexandru Mocăniță. Numai primul a fost însă cotat cu șanse să se bată cu slovenii, cei mai puternici la FOTE. Cene Prevc și-a dovedit clasa, prin două recorduri consecutive ale trambulinei, 97.5 metri în prima manșă și 98,5 metri la a doua săritură, cu care, de altfel a și câștigat concursul. Vechiul record era de 96 de metri. Iulian Pîtea a fost primul român în clasament, pe locul 8, cu două sărituri de 89,5 metri, respectiv 90 de metri. Mult însă sub ce a sărit în urmă cu o lună pe aceeași trambulină, adică 95 de metri. „Este cel mai bun rezultat din istoria săriturilor din România. Am avut foarte mari emoții și poate că acest lucru a contat”, a declarat Iulian la final. Torok a terminat pe 16, iar Tatu pe 18, în timp ce Mocăniță nu a prins manșa secundă.
Brand românesc: un câine rătăcit Dincolo de pregătirea pârtiilor și a spectacolului sportiv, au fost și două probleme la sărituri, ambele ce au ținut de organizare. Un câine vagabond, brand românesc, a mușcat un spectator în timpul concursului, astfel că printre oameni și-a făcut apariția și salvarea. Apoi, întrecerile n-au avut niciun panou de afișaj, astfel că spectatorii au apeciat doar după lungimea săriturilor învingătorul. Nici concurenții nu au știut pe ce loc au terminat minute bune după evoluții.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER