Vorbim tot timpul despre cât de comunist e sistemul în fotbalul românesc. Spunem mereu că trebuie schimbat ceva și, când microfoanele emisiunilor sunt oprite sau discuțiile telefonice intră sub incidența lui „off the record”, afli și vinovații. Asta pentru că, dintre conducători, fotbaliști sau ziariști sunt doar câțiva cei care nu-i înjură pe Sandu & Dragomir: cei care preferă bășcălia, nervilor. Toată lumea așteaptă în continuare revoluția șușotită pe la colțuri și deturnată de unanimitatea aplauzelor plictisite ale unor adunări generale obosite după seri lungi, cu garnitură de muștar și cartofi. Râdem cu toții când ni se oferă imagini cu jumătatea cea autoproclamată „sexy” a cuplului de dictatori luminați călcată pe bombeuri și urlând ca din gură de șarpe: „Mă înghiontiți cu pumnul în spate, bă, nebunilor!” și sperăm că e similar cu acel: „Mă, copii, nu mă legați, mă doare! V-am fost ca o mamă!”, rostit la finalul unui proces de acum 22 de ani.
În fața Rapidului, Legia a avut un supliment de calm, de viteză și de tehnicitate. Și chiar dacă giuleștenii au avut un penalty neacordat, polonezii au câștigat pe merit: 1-0
1-0 pentru Legia la București, pe Național Arena, și visele de primăvară ale Rapidului încep încet-încet, să se depărteze. Nu pentru că n-ar mai fi meciuri dejucat și puncte de câștigat, ci pentru că polonezii, principalii contracandidați la locul doi, au arătat un fotbal la care nu ne-am fi așteptat.
Ceea ce în fotbalul românesc se auzise deja la nivel de zvon s-a confirmat ieri: Comitetul Executiv al UEFA a validat numirea lui Gică Popescu ca membru în Comisia de Disciplină a forului de la Nyon. Informația a fost întoarsă imediat pe toate fețele la București.
Se știe acum clar cine și cum a votat la Comitetul Executiv care a decis dezafilierea Universității. Ceea ce nu se știe este ce s-a petrecut exact în spatele ușilor închise. Din punctul de vedere al duratei, a fost ceva destul de scurt, dar îndeajuns pentru câteva momente interesante.
Roș-albaștrii au avut probleme mai ales din cauza greșelilor individuale și a lipsei de coordonare dintre compartimente. Primul stagiu de pregătire se încheie fără foarte multe certitudini, dar mai e mult până la debutul sezonului.
Steaua începe să se transforme după dorința patronului. „Tiki-taka” este ce vrea Becali la Steaua, iar acest stil prinde contur în Austria. Până și jocul portarilor, Tătărușanu și Stanca (foto), e vizat pentru un „refresh”.
Se rușinează când îl întrebi dacă are prietenă. La 15 ani, Valentin Cojocaru (foto) și-a stricat vacanța pentru un cantonament cu Steaua. Și îi pare un pic rău. „Sunt copil încă, ce vrei!”, râde portarul de 1,93 metri, elev într-a X-a la Liceul „Mircea Eliade” din București.
„Toate-s vechi și nouă-s toate”, sună un vers din Eminescu care se potrivește perfect situației de la Dinamo. Partea cu „lucrurile noi” se referă la nivelul declarativ al șefilor de la Dinamo, care și-au tot răcit gura cu exerciții de imagine pe ideea de „New Dinamo”. La aproximativ șase luni de la momentul în care remanierea a fost anunțată, situația la Dinamo s-a schimbat, într-adevăr. Nu e la fel ca anul trecut, ci la fel ca acum doi ani!
Rapid reușește prima victorie din turneul din Austria, 1-0 cu Maccabi Haifa, fosta echipă a lui Ron Levi.
Singurul gol a fost înscris de Ovidiu herea, în minutul 15. Mingea șutată de rapidist, din lovitură liberă, s-a oprit în vinclul porții israeliene.
Ca orice fotbalist român trecut de 30 de ani, își dorește să fi avut mintea de acum la 20. Spune că înălțimea l-a tras în jos și afirmă că și-ar fi dorit mai devreme să aibă parte de antrenorii de portari din ziua de azi. El e Răzvan Stanca, rezerva de portar din Ghencea.
Ultima achiziție a giuleștenilor, Filipe Teixeira (foto, 31 de ani), a semnat un contract pe două sezoane cu Rapid de o săptămână, dar nu a făcut încă niciun antrenament.
Giuleștenii au sărbătorit în cantonamentul de la Waidring aniversarea clubului
Steaua a anunțat ieri oficial, prin vocea lui Becali, că transferul lui Bourceanu în Ghencea e ca și făcut. ProSport a aflat că alături de acesta urmează să îmbrace tricoul Stelei și
Cel mai scump transfer al Stelei din această vară, Mihai Costea, nu a reușit un meci prea grozav în primul amical din Austria. De multe ori, fotbalistul a fost ieșit din joc, iar preluările l-au trădat în câteva rânduri. Evoluția lui „Nilă” a fost analizată de fostul său antrenor, Aurel Țicleanu, care le dă câteva sfaturi șefilor Stelei.
Un 4-3-3 care se confundă de multe ori cu 4-1-4-1. E sistemul pe care Răzvan Lucescu l-a testat la amicalul de ieri cu Karpaty Lvov (1-2), primul al stagiului de pregătire din Austria.
Ieri, în timp ce jucătorii Stelei se odihneau după masa de prânz, directorul sportiv Narcis Răducan a ieșit pe terenul de lângă hotel pentru o partidă de golf. „Nu știu chiar foarte bine, dar mai încerc prin cantonamente.
Prima oară am jucat când Steaua a avut meci la Birming
„Sunt stelist de mic copil” sau „Am ajuns la cea mai mare echipă din România” sunt vorbele pe care cei mai mulți jucători români le spun pentru că „dau bine” în fața fanilor roș-albaștri atunci când se
Răzvan nu e diferit față de antrenamentele de la echipa națională. Vorbește la fel, testează același sistem de joc, și chiar și jucătorii încep să fie aceiași. Numai că, parcă aici cuvântul lui are altă greutate.
E o diferență imensă între Mogoșoaia și Sankt Urlich. În prima locație, după garduri, pândea o armată de ziariști care aștepta măcar un gest care să semene a neînțelegere între el și Mutu, dar și un batalion de oameni de fotbal gata de o ceartă pe tema: „De ce joacă x și nu joacă y”. La Sankt Urlich, de după munți nu pândesc poate decât urșii.
4-4-1-1 și joc pe benzi Sistemul pe care îl testează pare similar cu cel încercat la echipa națională. 4-4-1-1, cu Cassio vârf împins și, surpriză, cu Roman în spatele lui. Asta pentru că Deac a fost încercat și în banda dreaptă, de unde trebuie să iasă acțiunile periculoase pentru adversari. Ideea e simplă: translație rapidă, una sau maximum două atingeri, și mingea scoasă pe margini. Și aici începe partea grea.
În careu, ca la baschet! Viteza e ceea ce Răzvan le cere elevilor săi. Din momentul în care mingea ajunge aproape de poartă, antrenorul începe să numere. Iar în maximum cinci secunde trebuie să finalizezi. Altfel, faza se încheie. Exact ca la baschet, când sub panou ai doar trei secunde pentru a arunca la coș. Decisivi în această filosofie sunt atacanții centrali Herea și Cassio.
Pancu e șeful Daniel
26 de ani și șase sezoane în Ghencea. Toate momentele frumoase, de la Betis Sevilla la Standard Liege, dar și toate cele urâte, de la Boro la autogolul de pe „Bernabeu”, despre care nu prea mai vrea să vorbească, trăite cu el pe teren ca personaj principal. E imposibil să explici în câteva rânduri ce a însemnat Bănel pentru Steaua, dar probabil că nicio carte n-ar fi suficientă. Deși, la despărțire, poate ar trebui scrisă una. Anunțat în exclusivitate ieri, în ediția tipărită, transferul lui Bănel la Samsunspor e doar o chestiune de zile. Până atunci, se pregătește cu colegii de la Steaua, care deja îl tachinează pe seama plecării.
După cinci zile de pregătire fizică pentru jucătorii Stelei, ieri a fost timpul și pentru niște zâmbete. Prima parte a antrenamentului de ieri a fost transformată într-un adevărat campionat de minifotbal. A triumfat, în urletele generale, echipa condusă de bulgarul Valentin Iliev și botezată „ȚSKA Sofia”.
Americanul John Isner l-a învins, ca și anul trecut, pe francezul Nicolas Mahut, în primul tur la Wimbledon, însă în trei seturi, scor 7-6 (7/4), 6-2, 7-6 (8/6) și două ore și trei minute de joc, adică nouă ore mai puțin față de „meciul fără sfârșit” din 2010.
Steaua va susține joi, de la ora 20:00 primul amical din cantonamentul austriac. Adversară îi va fi echipa Zestafoni, campioana Georgiei, jocul urmând a avea loc la Bischofshofen. Cu această ocazie, antrenorul Roni Levi va putea vedea la lucru și noile achiziții,
Cum au coborât din autocar pentru antrenamentul de ieri-dimineață, steliștii au avut surpriza să vadă doi polițiști lângă teren. Imediat au început glumele de genul: „Au venit să ne aducă banii furați de la hotel” sau „Ă‚știa cred că ne-am înscenat furtul și vor să ne aresteze”. Glumele au fost înlocuite de stupefacție atunci când și-au dat seama de motivul prezenței oamenilor de ordine: supravegheau o serie de 15 copii care… aveau programată proba de traseu pentru obținerea carnetului de conducere. Al bicicletelor! Dincolo de glumă, steliștii așteptau și ieri să se rezolve situația și păgubiții să-și primească banii înapoi. Lista cuprinde șapte nume, jucători și oameni din staff, printre care și Marius Bilașco.
„Din fericire, eu am ținut banii în seif. Se plângeau colegii mei când am venit de la antrenamentul de duminică. Nu ne așteptam la cei de la hotel, vă dați seama”, a spus Mihai Răduț.
Să nu credeți că s-au furat sume impresio-nante. Nu suntem chiar așa bogați Mihai Răduț, mijlocaș Steaua
Steaua e „clubul cu cea mai mare presiune din România”. O știe foarte bine și Roni Levi, iar antrenorul israelian spune că atât jucătorii, cât și el trebuie să se împace cu asta și să fie buni în orice condiții. Încă nu s-a decis între 4-4-2 și 4-3-3 ca sistem de joc și e probabil singurul om de la Steaua care nu spune răspicat că obiectivul e titlul.
În general, în ultima vreme, fotbalul românesc are parte de campioane cu jucători care aleargă 90 de minute în stil de sprinteri, organizare dusă la extrem și urcatul adversarilor pe garduri. Clișeul cu „fotbaliștii români sunt tehnici” începe să nu mai fie de actualitate, iar Roni Levi exact asta pare că vrea să schimbe la Steaua.
Atmosfera idilică din stațiunea austriacă și confortul luxosului stabiliment „Europaischer hof”, cotat la patru stele, au fost scurtcircuitate atunci când mai mulți membri ai delegației steliste au constatat că din camere le lipsesc sume de bani și alte bunuri.
În chiar primele zile ale cantonamentului austriac, atunci când se aflau la antrenament, mai mulți fotbaliști au reclamat faptul că din camere le-au dispărut sume de bani, în
Când ai un lot numeros, de 24 de jucători, și încă n-au apărut la treabă „vedetele”, care se relaxează încă după stagiul naționalei din America de Sud, atunci e cazul să te faci remarcat încă de la primele antrenamente. Mai ales dacă ai tehnician nou! Așa gândesc și fotbaliștii Stelei, care mai aveau puțin și mușcau din teren la ședința de pregătire de ieri!
În liniștea, insuportabilă pentru el, a Austriei, Meme Stoica se pregătește de furtuna Ligii I. Pe care o așteaptă cu multe pariuri de câștigat. Cele mai de preț dintre ele: Roni Levi, Gabi Matei și Dorinel Popa.
Sârbul din apărarea Stelei laudă metodele de antrenament ale lui Levi și și-ar dori să formeze cuplul de stoperi în Ghencea cu prietenul Iliev. „Știu câți antrenori am schimbat: șase în total!”, răspunde prompt fundașul stelist. Pentru el, care e doar de un an la Steaua, e mai ușor să țină evidența. Până una-alta, sârbul e încântat de Roni Levi și pare că nu o spune doar pentru a se pune bine cu noul tehnician.
Steaua își repetă, practic, cantonamentul de anul trecut. Tot Bad Gastein, tot hotelul de șapte stele „Europäischer hof”, însă de data asta fără Victor Pițurcă. Dar cu Roni Levi și Mihai Stoica și cu același vis: titlul!
„Este prima și singura echipă de fotbal care a ajuns aici. Sperăm că vor mai veni și alții”, ne explică managerul hotelului de șapte stele din Bad Gastein. Stațiunea, celebră pentru băile termale, dorește să intre și pe harta fotbalului și vrea ca Steaua să fie începutul. „Primăria a refăcut terenurile și stadionul tocmai pentru a atrage multe echipe să se pregătească aici. Mai ales pe cele din România”,
United versus Barcelona e și Ferguson versus Guardiola. Prima bătălie a câștigat-o tânărul, pe „Olimpico”, în 2009. Mâine, pe „Wembley”, veteranul caută răzbunarea, în a doua finală de Ligă din ultimii trei ani între „diavoli” și „extratereștri”.
Universitatea Craiova n-a fost dintotdeauna echipa lui Mititelu! Cu alte cuvinte, nu a fost mereu formația care să lupte pentru evitarea retrogradării. Fanii Științei trăiesc și acum cu nostalgia Craiovei Maxima.
Finala Ligii Campionilor este ultimul meci important al finalului de sezon. Barcelona și Manchester United vor juca din nou, după doi ani, cu trofeul pe masă, sâmbătă seară de la 21:45.
Puțini cunosc faptul că înainte de a deveni mari fotbaliști, cinci dintre componenții fostei Craiova Maxima au practicat și alte discipline sportive, cei mai mulți dintre ei în cadrul Liceului „Nicolae Bălcescu”, instituție care avea clase cu program special de educație fizică.
Străzi închise, taximetriști înjurând Portugalia mai ceva ca pe Majestatea Sa, regina Elisabeta a II-a, steaguri ale lui FC Porto peste tot și toată poliția din Irlanda (nu din Dublin!) pe străzi. Cam așa arăta capitala insulei de smarald în ziua în care Săpunaru și Falcao își făceau ultimele cruci înainte de a intra să inspecteze gazonul de pe „Aviva Stadium”.
În primul rând, costurile. 410 milioane de euro, plus 190 suplimentat de la bugetul statului pentru finalizarea arenei. Înainte de asta, se cheltuiseră și vreo 20 de milioane pentru dărâmarea vechii arene, „Lansdowne Road”. Cheltuieli imense pentru o arenă care nu strălucește prin absolut nimic. Cum s-a ajuns la asta, e o poveste care la noi ar fi de domeniul SF-ului: s-a ținut cont de dorințele comunității.
Coregrafii, torțe, scandări înainte de partidă, haos pe străzile Bucureștiului. Jandarmi care își puneau mâinile în cap când auzeau că e zi de meci… toate asteau au fost la Steaua – Rapid. „Au fost”, dar în anii trecuți. Acum, nici măcar bannere n-au existat pe gard, iar asistența a fost la nivel de Steaua – Bistrița.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER