Cătălin Moroșanu (foto) a devenit sâmbătă primul român din istorie calificat la turneul Final 8 al SuperKombat programat în luna octombrie. „Moartea din Carpați” a câștigat piramida de patru de la World Grand Prix Podgorica, după ce l-a învins în marea finală, prin decizie unanimă, pe Andreson „Braddock” Silva la sfârșitul timpului regulamentar de joc.
În semifinale, el l-a făcut KO, în repriza a doua, printr-o lovitură de picior secerătoare, la cap, pe Utley Meriana din Curacao. La Gala de la Podgorica au mai concurat Raul Cătinaș, Andrei Stoica și Ionuț Atodiresei, primii doi impunându-se în meciurile cu Yuksel Ayaydin, respectiv Redouan Cairo, iar Atodiresei fiind învins de Sașa Jovanovic.
„Bă, băiatule, sunt așa de fericit! Am câștigat și eu o piramidă! Prima piramidă din viața mea! Tuturor românilor, vă mulțumesc că sunteți alături de mine, voi mă faceți să fiu puternic!”, a spus ieșeanul la finalul evenimentului. „A fost o gală reușită și vor urma altele și mai bune”, a promis promotorul Edi Irimia.
ȘTIRI
TENIS / Finală de Top 100 pentru Cadanțu Alexandra Cadanțu (foto, 110 WTA) a spart gheața în circuitul WTA. Bucureșteanca a bifat ieri, prima ei finală WTA, urcând în ultimul act al turneului de la Monterrey, după ce a trecut în semifinale de Greta Arn (68 WTA) cu 6-2, 4-6, 7-5. Pentru această performanță ea va primi 19.000 de dolari și 200 de puncte WTA, ceea ce o va aduc
Campioana en-titre a Ligii Mol, HSC Csikszereda nu-și va mai apăra trofeul cucerit sezonul trecut, după ce a ratat calificarea în finala competiției. Ieri seară, la Ciuc, harghitenii au fost învinși, în prelungiri, cu 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1) de către Miskolci JJSE, în meciul decisiv al semifinalei. Elevii lui Eduard Giblak au condus cu 2-0 la general, după care au pierdut trei meciuri consecutive.
Zăpada și temperaturile extreme nu îi sperie pe rugbyștii din națională, care mâine își fac speranțe că vor debuta în Cupa Europeană a Națiunilor (ora 14:00), contra Portugaliei, la București.
Revenire spectaculoasă pentru Steaua Rangers. Elevii lui Nelu Alexe sunt la o victorie de a urca în play-off-ul Ligii Mol, după ce au învins duminică seara, în Ungaria, pe UTE cu 4-1 (2:0, 1:1, 0:1). „Militarii” rămân tot în țara vecină, unde azi vor disputa penultimul meci din sezonul regulat al competiției, cu Ferencvaros. Steaua se află acum pe locul 6, ultimul care asigură prezența în playoff. „Roș-albaștrii” vor juca ultimul meci al sezonului 2011-2012 din Liga Mol pe teren propriu, împotriva formației HSC CsÃkszereda, pe data de 20 ianuarie.
În această săptămână, lumea gimnasticii se întrece pentru ultimele bilete ce asigură calificarea la Jocurile Olimpice din acest an. La Londra, în O2 Arena, a început astăzi a doua și ultima serie de calificări, după ce la Mondialele de la Tokyo, primele opt echipe, atât la masculin, cât și la feminine au obținut viza olimpică. Echipele care în sesiunea de calificări la Tokyo s-au clasat între locurile 9-16 se vor duela acum pentru cele patru locuri rămase. Țările care luptă pentru cele patru locuri rămase:
Victor Hănescu a urcat două poziții și se află pe locul 88, cu 620 de puncte, în clasamentul ATP dat publicității ieri. În schimb, Adrian Ungur a coborât două poziții și se află pe locul 116, cu 501 puncte. În primii 300 de jucători se mai află Marius Copil și Victor Crivoi. Marius Copil se menține pe 217, cu 225 de puncte, iar Victor Crivoi a urcat de pe locul 240 pe 237, cu 199 de puncte. La dublu, Horia Tecău a coborât o poziție și se află pe locul 13, cu 4.310 puncte.
Secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Ioan Dobrescu, a declarat pentru Agerpres că se așteaptă la un lot numeros pentru Londra 2012. „Sper să ducem cel puțin 100 de sportivi, iar ținta noastră e să cucerim minimum opt medalii”, a spus oficialul COSR, adăugând că la capitolul dezamăgiri în 2011 include federațiile de natație și lupte.
Selecționata „Lupii București” s-a reunit astăzi la Izvorani pentru ultimele două meciuri din grupele Amlin Challenge Cup. În lotul „Lupilor” au revenit mai mulți jucători pe care nu s-a putut conta în ultimele meciuri din cauza accidentărilor.
„Lupii București”, selecționată ce reprezintă România în a doua competiție rugbistică intercluburi din Europa, Amlin Challenge Cup se reunește azi, la Izvorani.
Cătălina Ponor și Larisa Iordache revin în competițiile internaționale. Deși inițial oficialii FRG au decis ca până la finalul acestui an, componentele lotului olimpic să nu mai participe la concursurile internaționale tocmai pentru a acumula cât mai multe elemente în această perioadă, Cătălina Ponor și Larisa Iordache vor lua startul la o competiție în Italia.
România – Franța a început sub semnul calculelor, iar de la început până la sfârșit a fost un meci destul de ciudat. În final, a câștigat trupa lui Krumbholz, cu 39-20, iar România a terminat pe locul trei în serie. Un meci special a fost și Danemarca – Suedia, disputat la aceeași oră în grupa D, și nordicele părând că joacă ultima partidă în funcție de interese.
Frustrarea după egalul cu Japonia a persistat și la două zile distanță, însă tricolorele au avut șansa de a șterge cu buretele acest rezultat printr-o victorie cu Brazilia. N-au reușit întrucât au dat peste o echipă pregătită din toate punctele de vedere și au cedat cu 33-28.
Lucian Bute rămâne campion mondial IBF la supermijlocie, după ce l-a învins prin decizie unanimă pe Glen Johnshon, la capătul a 12 runde dominate clar de român. Lucian își apără astfel cu succes pentru a noua oară centura cucerită în 2007 și acum așteaptă un meci pentru unificarea centurilor, cu învingătorul din partida Carl Froch – Andre Ward, din finala Super Six.
Cupa Mondială de rugby își va afla noua campioană peste numai patru zile. Competiția se apropie rapid de finiș, însă pentru o parte dintre jucători, Noua Zeelandă este deja istorie.
Echipa masculină de gimnastică a evoluat în această dimineață în sesiunea de calificări a Campionatului Mondial de la Tokyo. Obiectivul băieților antrenați de Ioan Suciu și Marius Urzică este acela de a obține calificarea directă la Londra 2012, pentru care trebuie să se califice în primele opt echipe. De asemenea, aceștia mai vizează și prezența în finala la individual compus, dar și în finalale pe aparate la sol, sărituri, cal cu mânere și paralele. La finalul subdiviziunii a doua, România se află pe locul 3 în clasamentul general, cu un total de 350,900 puncte, după Japonia cu 364,291 puncte și Statele Unite ale Americii cu 361,583 puncte. Pe locul 4 se află Ucraina cu 350,434 puncte, urmată de Puerto Rico cu 344,460 puncte.
Echipa feminină de gimnastică a României a terminat în vârful ierarhiei prima zi a calificărilor la Campionatul Mondial de la Tokyo. După un concurs pigmentat cu multe ratări, „taxate” la sânge de arbitre, fetele pregătire de Octavian Bellu și Mariana Bitang au adunat un total de 227,228 puncte și vor trebui să aștepte evoluția de mâine a celorlalte echipe pentru a vedea dacă vor rămâne în primele opt echipe. Accederea în finala competiției, le-ar asigura și biletul pentru Londra 2012.
Echipa feminină de gimnastică a evoluat în această dimineață în sesiunea de calificări a Campionatului Mondial de la Tokyo. Fetele nu au reușit un concurs foarte bun, ratările și ezitările punându-și amprenta pe nota finală. Campioana mondială la bârnă, Ana Porgras a fost ghinionista zilei, ea ratând la trei (bârnă, sol și paralele) din cele patru aparate de concurs. Șanse ei de a prinde finala pe „puntea suspinelor”, chiar și la individual compus sunt minime. Cătălina Ponor a obținut cea mai mare notă pentru România, 15.000 la sol, în timp ce Raluca Haidu a reușit cel mai bun concurs dintre toate tricolorele, ea având șanse să prindă finala la individual compus. România trebuie să aștepte pânâ mâine, când se va termina a doua zi de calificări pentru a afla cu exactitate finalele în care va fi prezentă. Tot mâine, vor concura și echipele Rusiei, Statelor Unite ale Americii și Chinei.
Echipa feminină de gimnastică a României se pregătește pentru debutul la Campionatul Mondial de la Tokyo. Mâine dimineață, elevele lui Octavian Bellu și Marian Bitang vor evolua în sesiunea de calificări, concurs care le poate asigura prezența în toate finalele (echipă, individual compus și aparate), dar și biletul pentru Londra 2012, dacă vor termina în primele opt țări.
Emoții pentru echipa feminină de gimnastică în această dimineață la antrenamentul de rutină susținut la Tokyo, unde peste trei zile debutează Campionatul Mondial. Cătălina Ponor, cea mai experimentată gimnastă din lot a suferit o accidentare la gleznă. La finalul exercițiului la bârnă, tripla campioană olimpică a acuzat dureri la picior, fiind consultată de medicul echipei care i-a aplicat o pungă cu gheață. Cătălina nu a mai continat antrenamentul și după o scurtă discuție cu antrenorul coordonator, Octavian Bellu a părăsit sala de antrenament. Deocamdată nu se cunoaște cât de grav este și nici dacă va putea evolua în concursul de calificări.
n plină desfășurare a Cupei Mondiale de Rugby, Alex Gârbacea, în prezent pilot în Campionatul Mondial de Rally-Raid, dar până nu de mult component al lotului național de juniori la rugby organizează o competiție unică în lume. Pe 7 octombrie va avea loc cea de-a treia ediție a „Cheile Grădiștei Endurocross” singura competiție de endurocross desfășurată într-un holiday complex montan. Startul pe traseu se va da la o altitudine de 1.300m acesta fiind cel mai înalt punct de la care se dă startul în Campionatul Național de Endurocross.
Campioana est europeană și națională la enduro, Sorina Sandu a terminat pe locul 10 prima ei participare la Mondialul de Endu
Naționala de rugby a României întâlnește miercuri (ora 09:30, DigiSport) în cel mai important meci la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, reprezentativa similară a Georgiei.Staff-ul tehnic a stabilit deja echipa cu care îi vom înfrunta pe „Lelos”.
Cu două zile înaintea partidei șoc de sâmbătă, ora 09:00 (Digi Sport) în care România va întâlni vicecampioana mondială Anglia, staff-ul „stejarilor” a anunțat primul XV. Astfel, România va fi condusă din teren de cel mai selecționat jucător român din istorie, Cristian Petre.
Francezul Benoit Fortunato, pilot ce activează în Campionatul Mondial de Enduro, a fost cel mai rapid pe traseul de hard-enduro creionat în munții Goșmanului. Podiumul clasei Experți a fost completat de Ervin Kovacks și Paul Harpă. Câștigătorul clasei Hobby este Mirel Pandrea, iar ocupanta locului doi de la categoria fete Iulia Conciu, o adolescentă de doar 12 ani.
Federația Română de Gimnastică a stabilit loturile care vor prezenta România la Campionatul Mondial de la Tokyo (7-16 octombrie), competiție ce va conta și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Deși inițial în componența loturilor nu se regăsec Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu aceștia urmează să fie trecuți în echipă după 1 octombrie, când vor avea oficial dreptul să concureze în competiții.
Naționala de rugby a României a debutat la Cupa Mondială cu o înfrângere, 24-34 cu Scoția, însă a făcut cel mai bun meci din ultimii ani. „Stejarii” s-au aflat la numai 10 minute de o victorie istorică, conducând în min. 67 cu 24-21, însă „ciulinii” și-au adjudecat victoria prin două eseuri marcate în ultimele patru minute de joc. Căpitanul României, Marius Tincu a fost ales de către organizatorii Cupei Mondiale, „omul meciului”. Taloneurul „stejarilor” a accordat un interviu în care a vorbit despre meciul împotriva Scoției și ce le pregătesc românii următorilor adversari.
Debutul campionatului de hochei pe gheață din Rusia a fost amânat, după ce un avion de linie Yakovlev 42, în care se afla echipa Lokomotiv Iaroslavl, s-a prăbușit, miercuri, în apropierea aeroportului din Iaroslavl, provocând moartea a 44 dintre cele 45 de persoane aflate la bord, informează AFP.
România rescrie istoria la US Open: pentru prima dată în ultimii 40 de ani, nicio deținătoare a trofeelor de Mare Șlem din acel an nu a ajuns în turul secund. Responsabile de acest lucru sunt româncele Alexandra Dulgheru și Simona Halep, ce au lăsat turneul de la Flushing Meadows fără campioanele de la Wimbledon și Roland Garros. Kim Clijsters, învingătoarea de la Australian Open, a declarat forfait din cauza unei accidentări.
Veste tristă pentru naționala de rugby a României, ce va pleca astăzi în Noua Zeelandă, la Cupa Mondială. Cel mai valoros jucător de treisferturi din ultimii ani, Cătălin Fercu nu mai merge cu echipa în Emisfera Sudică. Internaționalul de 26 de ani a anunțat staff-ul tehnic că are rău de avion și nu ar suporta un zbor de aproape 40 de ore.
Campion european en-titre, Flavius Koczi a fost „omul-orchestră” al României la Universiada de la Shenzen. Reșițeanul a devenit dublu campion mondial universitar la sol și sărituri și a mai cucerit două medalii de bronz, la cal cu mânere și cu echipa. Competiția din China a fost repetiția perfectă pentru Mondiale, unde Flavius țintește podiumul.
La câteva luni după ce campioana olimpică de la Sydney, Andreea Răducan și-a lansat volumul autobiografic, „Reversul medaliei”, gimnastica românească se mai îmbogățește cu o publicație. Cartea „Performanță și prestigiu. O istorie a gimnasticii românești”, apărută în acest an, la Editura Napoca Star, sub semnătura Mariei -Daniela Pănăzan este primul volumul dedicat istoriei gimnasticii feminine românești.
După retragerea vicecampioanei europene la bârnă din 2009, Ana Maria Tămîrjan, lotul olimpic feminin de gimnastică mai pierde o sportivă de perspectivă. Claudia Voicu, legitimată la CSS Cetate Deva a decis să renunțe la sportul de performanță din cauza problemelor de sănătate.
Accidentată în urmă cu o săptămână, Claudia Voicu a fost diagnosticată cu entorsă ușoară la genunchi, evitând astfel artroscopia și o perioadă mai lungă de recuperare.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER