Înfrângerea suferită pe teren propriu împotriva campioanei Unirea Urziceni i-a înfuriat pe suporterii gălățeni, care au cerut demisia lui Dorinel Munteanu.
La finalul jocului de ieri, mai mulți fani moldoveni au vrut explicații din partea tehnicianului pentru cele două partide pierdute cu Steaua și cu Unirea Urziceni. „Trebuie să accept și ce au strigat fanii (n.r. – „Demisia!”), pot să le dau un răspuns, dar nu acum. Vedem dacă îmi voi da demisia, după ce voi avea o discuție cu Marius Stan. Eu am venit cu încredere și cu poftă de muncă la Galați și sunt dezamăgit de reacția fanilor. Am crezut că pot obține mai mult în aceste etape, dar nu am putut anticipa această situație. Suntem departe de ceea ce ne doream”, a declarat „Munti”.
Președintele Oțelului, Marius Stan, a lăsat de înțeles că se ia în discuție și o eventuală despărțire de Munteanu. „Nu iau decizii la cald, dar este clar că ceva trebuie schimbat”, a spus la finalul jocului oficialul gazdelor.
Campioana a urcat în premieră în fotoliul de lider în acest sezon.
După meciul de săptămâna trecută disputat pe teren propriu în compania Stelei, gălățenii au primit în prologul etapei a cincea încă o vizită-șoc, cea a campioanei din Urziceni.
Iar pentru că partida contra Stelei a fost pierdută la limită, iar jocul elevilor lui Dorinel Munteanu a fost unul apreciabil, de la meciul împotriva ialomițenilor așteptările erau mari. Startul primei reprize nu a fost însă deloc pe placul inimoșilor fani gălățeni. Eliminarea lui Iorga, coroborată cu reușita din penalty a lui Bilașco, a turnat practic plumb în ghetele gazdelor. Rămași în inferioritate numerică, chiar dacă decizia nu se impunea, dat fiind faptul că la faza ce a precedat golul mingea intrase oricum în poartă, gălățenii au revenit ușor-ușor în joc până la jumătatea primei părți. „Oțelarii” au și reușit egalarea, prin căpitanul Gabi Paraschiv, acesta marcând ieri primul gol al Galațiului pe teren propriu în actuala stagiune. Bucuria reușitei nu a durat însă decât șase minute, campionii de la Urziceni punctând încă o dată până la pauză prin achiziția din vară, ex-giuleșteanul Maftei.
Spre Sevilla via Alba Iulia
Partea secundă a început în aceeași notă de dominare a ialomițenilor, elevii lui Dan Petrescu trecând pe lângă golul trei în mai multe rânduri în primele 20 de minute ale mitanului secund, atât la șutul lui Rusescu, cât și la bara de peste un minut a lui Bilașco. Resemnat, Dorinel Munteanu l-a aruncat în lup
Atmosferă de sărbătoare ieri, la Urziceni. Nu erau nici zilele orașului și nici vreo schimbare a primarului sau un alt concert al Madonnei. Dar era ziua în care echipa ialomițeană, campioana României în ultima ediție de campionat, urma să își afle adversarele din grupele Ligii Campionilor, cea mai importantă competiție europeană intercluburi.
O competiție la care localnicii din Urziceni nu puteau decât visa până acum câțiva ani. Dar, de când trupa lui Dan Petrescu a triumfat în Liga I, visul a devenit realitate. Scăpați de grijile tururilor preliminare, cei aproximativ 17.000 de locuitori ai Urziceniului – un număr de trei ori mai mic decât cel al fanilor Barcelonei prezenți la stadion la prezentarea lui Ibrahimovic – au privit cu interes doar tragerea la sorți de ieri. „Să fie Chelsea, așa cum își dorește Dan Petrescu? Sau Barcelona? Ori Inter?”. Acestea erau întrebările care nu le dădeau liniște celor câțiva pensionari din parc, cu o oră înainte să înceapă ceremonia.
În sfârșit, Bănel Nicoliță a reușit să impresioneze iar la un meci al Stelei. La finalul meciului, mijlocașul nu a mai trecut pe lângă reprezentanții presei refuzând să vorbească, de data aceasta avea ce să spună.
O întâmplare. La antrenamentul de miercuri seara, Bănel Nicoliță știa că este favorit la titularizare, dar avea o mină încruntată. În timpul exercițiilor tactice, fusese jucătorul către care s-au îndreptat cele mai multe critici ale lui Bergodi. Rata execuție după
Un român plecat de ani buni din țară se descurcă de minune în Germania, acolo unde fotbalul a rămas marea sa pasiune.
Marcel Răducanu, fost mare fotbalist la Steaua, Borussia Dortmund și în Elveția, dar și fost internațioal român se pregătește să serbeze 15 ani de când conduce o școală de fotbal, în Dortmund, acolo unde deși rata șomajului este una destul de mare, părinți investesc bani buni în copii care au talent și pot ajuge fotbaliști.
Victoria din partida de la Paris e singura variantă care ne menține în lupta pentru calificarea la CM din Africa de Sud. Față de partida de miercuri, de la Budapesta, naționala se va întări cu câteva nume pentru jocul de pe 5 septembrie, de la Paris.
La Budapesta s-a putut și fără starul Adrian Mutu. Naționala condusă de Răzvan Lucescu s-a luptat și a demonstrat că are forță și fără briliantul Fiorentinei, dar apariția decarului în următoarea partidă este determinantă totuși, pentru că Franța nu e Ungaria. Aceasta ar fi cea mai importantă mutare de efectiv pentru Răzvan Lucescu, cel pe care îl va înlocui Mutu fiind Dănciulescu. În poartă va rămâne cel mai probabil Dani Coman. El a făcut o partidă bună împotriva Ungariei, fiind sigur pe intervențiile sale. În linia defensivă se vor produce aproape sigur două schimbări. Pe partea dreaptă va reveni Cristi Săpunaru, fundașul celor de la FC Porto, care nu a putut da curs convocării la meciul cu maghiarii din cauza unei accidentări. În centru va juca deja sudatul cuplu Chivu – Rădoi, iar pe partea stânga va reapărea Răzvan Raț în locul lui Neșu, accidentat, la rându-i, pentru meciul cu Ungaria.
În urmă cu mai bine de o săptămână, suporterii de la Peluza Sud din Ghencea au primit o veste extrem de dură. După o lungă suferință cauzată de o boală nemiloasă, unul dintre cei mai cunoscuți camarazi ai lor s-a stins din viață. În vârstă de 32 de ani, Iulian Mihai Iordan, pentru toată lumea din peluză „Casetă”, a plecat să-și susțină echipa din ceruri.
Răzvan Raț, fundașul echipei Șahtior Donețk, nu va mai lua parte la amicalul echipei naționale de la Budapesta. Internaționalul român s-a accidentat duminică seară în minutul 32 al partidei dintre „mineri” și Metalurg Donețk, scor 4-1.
„M-am accidentat în zona inghinalilor. Nu știu cât de grav este, dar este cert că nu voi mai veni la amicalul cu Ungaria”, a declarat pentru ProSport, Răzvan Raț. Selecționerul Răzvan Lucescu nu va mai chema pe nimeni în locul accidentatului de la Șahtior dat fiind faptul că este un meci amical și că accidentarea s-a produs cu doar o seară înaintea plecării naționalei spre Budapesta, programată luni în jurul prânzu
Federația Maghiară de Fotbal a luat marți decizii drastice în privința a două echipe, ale căror suporteri au înjurat românii la o partidă din campionat.
Sâmbătă, în timpul meciului dintre Kecskemeti TE și Videoton Fehervar, încheiat cu victoria oaspeților, 3-6, fanii ambelor formații au scandat împotriva României, adresând injurii la adresa poporului român. „Țiganii!” și „Cine nu sare este român împuțit” s-au putut auzi pe stadionul celor de la Kecskemeti, conform kesport.hu. Ca urmare, Federația Maghiară de Fotbal a decis să analizeze în cadrul Comisiei de Disciplină evenimentele petrecute în tribună la această partidă și a decis să amendeze ambele cluburi și să închidă porțile fanilor celor două echipe la următoarea partidă de pe teren propriu.
Președintele Federației de Fotbal din Ungaria, dar și un alt oficial al forului de la Budapesta condamnă comportamentul din tribune de la partida Ujpest – Steaua.
Istvan Kisteleki, omologul lui Mircea Sandu din fruntea forului fotbalistic maghiar, a vorbit ieri pentru ProSport despre incidentele din dubla manșă din Europa League: „Ceea ce a fost în tribune nu are legătură cu fotbalul. A fost urât comportamentul fanilor atât la București, cât și în meciul de la Budapesta”. Președintele federației din Ungaria a precizat că nu știe ce pedeapsă va primi Ujpest, dar că se așteaptă ca UEFA să ia măsuri. „Nu este treaba mea ce pedeapsă va da UEFA clubului Ujpest. Este de competența lor să stabilească asta, dar mai mult ca sigur va fi o amendă usturătoare”, a declarat, pentru ProSport, Kisteleki.
„Șalupă”, așa cum este poreclit fanul stelist care a pătruns pe gazon în timpul partidei dintre Steaua și Ujpest, a primit 2.000 de lei amendă și nu va mai putea intra pe stadion în următorii doi ani.
Suporterii din România sunt în ultima perioadă în prim-plan și datorită unor acte care nu au nimic în comun cu spiritul fotbalului. Dacă în anii trecuți galeriile se remarcau și prin spectacolul pe care îl organizau în peluză, incidentele sunt acum din ce în ce mai frecvente pe stadioanele din România.Chiar dacă nu a atacat pe niciunul dintre jucătorii de pe gazon, Ciprian, ultrasul stelist de la Peluza Sud, se adaugă pe o listă a celor care au sărit din tribună pe teren. Epigoni ai celebrilor „Jimmy-Jump” din Occident De la „Poștașul” până la „Șalupă”
Ungurii de la Ujpest au ajuns cu mari emoții în România, avionul cu care plecaseră inițial având probleme cu motorul. Adversarii roș-albaștrilor au ajuns patru ore mai târziu, ceea ce le-a dat peste cap programul. Aceștia au plecat de la aeroport direct la stadion, unde au efectuat un antrenament de 15 minute, timp în care au glumit mai tot timpul.
„Am avut probleme cu motorul avionului, însă întârzierea nu ne-a afectat programul. Nu suntem obosiți, suntem pregătiți pentru acest meci”, a spus Willie McStay, la conferința de presă pe care a susținut-o pe stadion, nemaiavând timp să meargă în sala de conferințe. Scoțianul a recunoscut că Steaua este favorită, dar a adăugat că el crede în miracole: „Am fost învinși de Pandurii, care este o echipă mai slabă decât Steaua, însă eu cred în minuni. Le-am insuflat elevilor mei mentalitatea de învingător a scoțienilor”.
Gheorghe Simion, antrenorul din mâna căruia au ieșit adevărați campioni ai boxului, veghează de trei săptămâni la liniștea miilor de călători ai metroului bucureștean.
„Bună ziua, agent-șef principal Gheorghe Simion! Vă rog să îmi prezentați buletinul dumneavoastră!”. S-ar putea să auziți această prezentare dacă încercați să intrați fără să plătiți la metrou sau dacă deranjați ceilalți călători din trenul subteran. Din sala de antrenamente, acolo unde lucrează dimineața cu cei 32 de copii care vor să deslușească tainele boxului, Gheorghe Simion vine direct în tura de polițist care începe la ora 14:00 și se termină la ora 22:00.
Bucureștiul a găzduit de vineri până duminică turneul de footvolley, unul la care au venit să joace câteva partide demonstrative și foști sau actuali fotbaliști. Oficialul FRF Miodrag Belodedici, Răduță și Straton de la Rapid au fost vedetele care au animat prin prezență și prin joc terenul amenajat la intrarea în Parcul Tineretului.
Retras din activitate încă din 2001, Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, și-a făcut timp printre finalele campionatelor de juniori ce se desfășoară la Mogoșoaia să vină la turneul de footvolley adus și organizat în România de Pepsi. Fostul internațional, 53 de selecții în naționala României, a făcut echipă cu redactorul-șef al ProSport, Dan Filoti, declarându-se la finalul partidei câștigate cu 18-13, în fața unei echipe adverse de la ProSport, încântat de acest joc. „Joc pentru prima dată footvolley. Este mai greu decât mă așteptam, pentru că noi, românii, chiar dacă suntem considerați brazilienii estului, nu avem acest obicei de a juca fotbal pe nisip. Plus că aici nu e doar fotbal, trebuie să și salți mingea peste fileu”, a declarat directorul Departamentului de Copii și Juniori din cadrul FRF.
Acesta a completat spunând că spera ca inițiativa Pepsi să prindă în România și de la an la an să se găsească mai mulți adepți ai acestui sport, chiar dacă pe nisip este mai greu. „Eu sper să se găsească adepți cât mai mulți ai acestui sport, dar ideea este să se și țină de footvolley cei care se apucă de practicarea lu
10 iulie 1994 putea reprezenta data calificării României în semifinalele Mondialului din SUA, dar a rămas doar data eliminării din sferturi după partida pierdută, la penalty-uri, în fața Suediei.
Cu doar 12 minute înaintea finalului, Suedia deschidea scorul și era cu un pas în careul de ași. Am reușit însă să egalăm prin Răducioiu la una dintre ultimele faze ale meciului, trimițând partida în prelungiri. Rolurile s-au inversat aici, Răducioiu reușind „dubla”, iar România era aproape de semifinala cu Brazilia, în timp ce suedezii alergau după egalare. Andersson a egalat însă pe final la doi. Totul urma să se decidă la penalty-uri. Deși rataseră prima lovitură, nordicii au revenit în joc grație ratării lui Dan Petrescu, pentru ca după șase lovituri de ambele părți să fie câștigători după încă o ratare a noastră, atunci când șutul lui Belodedici a fost apărat de Ravelli. „Nu vreau să îmi amintesc nimic despre acel meci. Mă gândeam cu teamă la o posibilă semifinală împotriva Braziliei, dar, din păcate, la penalty-uri am ratat o performanță de neegalat probabil în fotbalul românesc”, a rememorat Belodedici pentru ProSport partida de acum 15 ani.
5 minute au despărțit naționala României de semifinala împotriva Braziliei dacă scorul rămânea 2-1
Anumite probleme de sănătate, accidente survenite în afara terenului sau chiar pe gazon sunt motivele morții mai multor fotbaliști de la Chindia Târgoviște, o generație care pare să fie blestemată. Mihai Baicu, decedat luni seară, completează lista tristă a celor care au trecut pe la clubul târgoviștean și au murit mult prea devreme.
Krum Bibișkov a ajuns duminică seară în cantonamentul Stelei, când a discutat cu Bergodi, iar ieri a negociat până spre după-amiază cu Valeriu Argăseală condițiile contractuale. Într-un final și-a pus semnătura pe un contract valabil pe trei ani și va purta numărul 99! ProSport a discutat cu bulgarul în timp ce acesta se deplasa către aeroportul din Klagenfurt. Într-o germană impecabilă, fostul jucător al lui Bayern Munchen și-a expus planurile de viitor cu trupa lui Bergodi.
Vârful de 1,94 achiziționat de Steaua pentru următoarele trei sezoane, Krum Bibișkov, își dorește să ajungă cu Steaua cât mai departe în Europa League și le promite suporterilor din Ghencea că va încerca să repete performanța din 2007, atunci când a marcat patru goluri lui Dinamo. Într-o germană impecabilă, bulgarul a vorbit cu ProSport în drum spre aeroportul din Klagenfurt, de unde a luat cursa spre Sofia. El este așteptat miercuri în București.
Întors la campioana Germaniei după ce în returul campionatului trecut a evoluat la Arminia Bielefeld, Vlad Munteanu a efectuat alături de trupa pregătită de Armin Veh primul cantonament, dar a fost anunțat că de astăzi se va pregăti cu echipa secundă.
Cum e la Wolfsburg ? Foarte plăcut. Au fost zece zile de cantonament în care am lucrat și fizic, și cu mingea.
În primul amical al verii, Spalletti a folosit sistemul 4-2-4, cu Piț fundaș stânga și Stoian extremă dreapta. În fața unei selecționate de amatori, Luciano Spalletti, antrenorul Romei, și-a permis să folosească un mai rar întâlnit sistem de joc 4-2-4, la care au pus umărul și românii Piț și Stoian.
După debutul de vis de la Mondialul american, 3-1 cu Columbia, România avea să piardă pe 22 iunie 1994 cea de-a doua partidă jucată în faza grupelor, 1-4, în fața Elveției.
Pe lângă rezultatul nefavorabil, partida a rămas în mintea iubitorilor fotbalului și pentru un incident petrecut în minutul 73: Ion Vlădoiu primea cartonaș roșu după un fault cu talpa pe genunchiul adversarului, Christophe Ohrel. Nu trecuseră decât 143 de secunde de la intrarea lui Vlădoiu pe teren. Momentul este menționat și în Cartea Recordurilor, în dreptul lui Vlădoiu fiind scris că este jucătorul cel mai rapid eliminat la un turnel final al Campionatului Mondial.
Adrian Mititelu a reacționat vehement în momentul în care a aflat că Florin Costea nu a fost reținut în lot pentru partida de aseară.„Giuvaerul” Craiovei, așa cum este poreclit atacantul în vârstă de 24 de ani al Universității, golgeterul la zi al campionatului, nu a fost nici măcar rezervă la partida de debut a noului selecționer pe banca României. Răzvan Lucescu a hotărât să îl trimită în tribună pe Costea, alături de un alt oltean, portarul Mircea Bornescu, dar și de Mihai Neșu, George Galamaz și Răzvan Pădurețu.
Atent cu imaginea sa, Lucescu junior a avut de-a lungul carierei puține momente în care nu și-a putut stăpâni nervii. Meciul Dinamo II – FC Brașov, disputat pe 8 martie 2008, a fost unul dintre ele.
Conștient de importanța imaginii, selecționerul a stat mai mereu departe de scandalurile din fotbalul românesc și e în continuare considerat unul dintre cele mai elegante personaje din fotbalul românesc. Derapaje au fost puține în cariera lui Răzvan Lucescu, iar cel de pe 8 martie 2008 a rămas cel mai faimos. Furioși din cauza arbitrajului Teodorei Albon la partida de ligă secundă Dinamo II – FC Brașov (2-1), Lucescu și Dinu Gheorghe nu s-au putut stăpâni și au insultat-o pe clujeancă. S-au ales cu câte 6.000 de RON amendă și suspendări consistente, însă conflictul a fost aplanat ulterior.
Ultimul antrenament dinaintea plecării spre Lituania, unul închis până spre final presei, a fost un bun prilej pentru selecționer pentru a încerca și alte variante în formula de start de mâine.
Răzvan Lucescu a testat ieri doi jucători noi în echipa pe care vrea să o trimită pe teren cu Lituania. Locul lui Tiberiu Ghioane, mijlocașul revenit la prima reprezentativă după o pauză de patru ani, a fost luat joi de Iulian Apostol, în timp ce în atac Ciprian Marica a fost înlocuit de Gigel Bucur, vârful lui Poli Timișoara. Totuși, experiența mult mai mare pe plan internațional a lui Ghioane pare să cântărească decisiv în alegerea lui Lucescu. În ceea ce privește cuplul de atacanți, el pare să fie format tot din Dănciulescu și Marica, discuția pe care selecționerul a avut-o cu cei doi la finalul sesi
Se știe că Răzvan Lucescu va folosi la națională sistemul 4-4-2. În urma convocărilor – unele surprinzătoare -, a primelor antrenamente și a informațiilor de culise, ProSport a schițat unsprezecele probabil pentru primul meci al „noii” naționale, cel cu Lituania de sâmbătă. Trebuie ținut cont de faptul că Lucescu a schimbat permanent echipele astfel încât să-i mențină „în priză” pe jucători. Și probabil să-i mai încurce pe ziariști.
1. PORTAR: Coman, după un an! La sfârșitul lunii mai 2008, Dani Coman primea vestea că nu poate merge la Euro din cauza unei accidentări la deget. Un an mai târziu, a primit vestea că este din nou convocat la națională. Ar fi al doilea meci oficial din nouă în total, în care a primit patru goluri.
Cu puține ore înainte de a fi decorat de președintele Băsescu, Răzvan a vorbit cu ProSport despre postura de a fi primul fotbalist român care câștigă Cupa UEFA de la reușita lui Hagi și Popescu cu Galatasaray în 2000.
Răvan, cum te simți la o națională care nu mai e izolată? Pentru mine nu a fost niciodată o problemă un cantonament. Știi cum e? Fiecare antrenor are ideile lui de joc și de pregătire, iar eu nu am comentat. Dacă Răzvan cosideră că e bine așa, eu respect programul, așa cum făceam și înainte. E altă atmosferă la Mogoșoaia? Eu cred că entuziasm a fost tot timpul. Eu cel puțin am venit să dau totul și am avut parte mereu de atmosferă bună. Ești în cel mai bun moment al carierei. După titluri în Ucraina și Cupa UEFA, ce poate urma pentru tine?
Premierul Emil Boc a petrecut ieri la Mogoșoaia 45 de minute alături de Mircea Sandu, Răzvan Lucescu și componenții echipei naționale. Politica și fotbalul fac casă bună în România chiar dacă FIFA și UEFA nu sunt prea încântate de implicarea politicului în sportul rege.
Agitație mare la centrul de pregătire de la Mogoșoaia… Naționala României se pregătește să primească o vizită importantă. Nu este vorba nici de campioana mondială, nici de cea europeană. Premierul Emil Boc, însoțit de o întreagă echipă de SPP-iști, plus câteva rezerve, își pregătea sosirea la antrenamentul tricolorilor. Împreună cu Mircea Sandu, prim-ministrul a urmărit partea finală a ședinței de pregătire, interesându-se la bossul FRF de starea jucătorilor, de la ce echipe au fost convocați și de programul unei zile de cantonament. A pășit apoi pe gazon, acolo unde a primit din partea căpitanului Cristi Chivu un tricou cu numărul zece. „Sper ca și evoluția voastră să fie de nota zece”, a declarat Boc, după care a pus pariu cu tricolorii că dacă reușește să marcheze un gol din trei lovituri de la 11 metri îi asigură că noul stadion va fi gata la timp. În schimb, dacă marchează două ei trebuie să se califice la Mondialul din 2010. Zis și făcut… Bogdan Stelea a intrat în poartă, a asistat cum prima lovitură trece pe lânga, a parat-o pe cea de-a doua, și în momentul în care toată lumea se gândea că nu vom mai găzdui finala Europa League 2011, Boc a transformat, la vinclu, cea de-a treia lovitură. Avem premi
Bănățenii știu cu adevărat ce înseamnă să fii suporter. Chiar și dacă adversarul nu a avut un nume de rezonanță, precum Steaua, Rapid sau Dinamo, fanii de pe Bega au luat cu asalt stadionul „Dan Păltinișanu” pentru a vedea ultima reprezentație a lui Bucur&co.
Primul jucător aclamat de spectatorii timișoreni a fost chiar portarul de rezervă al oaspeților, Cătălin Grigore,care a îmbrăcat în trecut și tricoul fostei echipe Poli Aek Timișoara. Stadionul a izbucnit apoi în urale când elevii lui Gabi Balint au ieșit la încălzire. Paradoxal, începutul de meci i-a găsit pe cei doi tehnicieni cu stări de spirit diferite. Vulcanicul Dan Petrescu s-a ridicat rar de pe bancă, și atunci doar pentru a-l certa pe Varga pentru o pasă neglijentă. De partea cealaltă, Balint nu a luat loc o clipă, părând mult mai conectat la miza partidei decât omologul său. Meciul în sine a fost trăit la maximum în tribune, acolo unde veștile dinspre Dinamo erau întâmpinate cu aplauze.
1. CULISE Dinamo campioană
După înfrângerea de la Urziceni, toți dinamoviștii au luat în brațe un discurs de genul „s-a dus o nouă șansă de a juca în Ligă”. Fiecare a disecat la cald programul până la final, iar concluzia a fost aceea că doar o minune mai putea face posibil visul Champions League în Ștefan cel Mare. Cam acestea au fost cele declarate de oficialii câinilor în culise, dar și public. În ultimele 24 de ore, lucrurile s-au schimbat considerabil. ProSport vă oferă tabloul complet al jocurilor de culise din ultimele z
Ultima ediție a Cupei UEFA, competiție care, de la anul, se va numi Europa League, a fost câștigată de Șahtior, echipă pregătită de Mircea Lucescu și la care evoluează Răzvan Raț.
Visul lui Rinat Ahmetov, patronul „minerilor” din Donețk, care dorea ca echipa sa să îi fața rivalei din campionat, Dinamo Kiev, coincide practic cu perioada petrecută de Mircea Lucescu pe banca Șahtiorului. Răzvan Raț și Mircea Lucescu au jucat în semifinale chiar cu rivalii din Kiev. Cei doi români au câștigat dubla manșă și au ajuns în finala de la Istanbul, unde adversar le-a fost Werder Bremen. Deși mulți nu o vedea favorită pe echipa din estul Europei, Lucescu a câștigat în prelungiri, cu 2-1. „Simt că am realizat ceva în carieră”, spunea Il Luce la finalul partidei, atunci când aproape toți spectatorii de pe „Șukru Saracoglu” i-au cântat „I love you, Luce”, lucru poate mai important decât renumerația financiară primită din partea patronului, aproximativ un milion de euro. Și Răzvan Raț a primit o sumă frumușică, 550.000 de euro, pe lângă faptul că și-a trecut în palmares trofeul UEFA.
Ipoteză șocantă: Gică Popescu și-a folosit relațiile din Spania pentru a-l ajuta pe amicul Dan Petrescu.
Greșelile lui Muniz Fernandez din meciul duminică, de la Urizceni, au readus în actualitate discuțiile despre arbitraje aranjate, în timp ce credibilitatea arbitrilor de import e tot mai șubredă.
Maniera în care Fernandez a condus meciul care a schimbat liderul a stârnit nemulțumirea dinamoviștilor, ridicând totodată semne de întrebare în ceea ce privește corectitudinea unui arbitru care a dat senzația că a venit la Urziceni în vacanță.
Paradoxul trăit de Vlad Munteanu, mijlocașul român care aparține campioanei Wolfsburg, dar a jucat în retur împrumutat la retrogradata Arminia Bielefeld, a fost explicat de fotbalist pentru ProSport.
Vlad, felicitări pentru titlul de campion… Nu putem să vorbim despre titlul de campion, pentru că eu nu am nici un merit în câștigarea acestui titlu de către Wolfsburg. Eu am jucat la Bielefeld în acest sezon și am retrogradat…
Totuși, cum ai trăit finalul campionatului de ieri? Cu tristețe, pentru că am retrogradat. Mă bucur pentru Wolfsburg, care a câștigat meritat campionatul, dar nu mă pot bucura că sunt eu campion. Bielefeld a fost o echipă care a luptat până în ultimul moment, a jucat mai bine și mai frumos decât contracandidatele la salvare, dar fotbalul se joacă pe goluri și pe victorii.
Antrenorul care în două sezoane a reușit să transforme echipa din Wolfsburg dintr-o candidată la retrogradare în campioană este un tip despre care jucătorii vorbesc de rău pe la colțuri, dar în fața căruia nimeni nu are curaj să sufle ceva.
Felix Magath, german cu origini portoricane, părăsit de tată la doar un an, și-a regăsit părintele abia în 1999! A fost un fotbalist de top, acumulând 43 de selecții la naționala fostei RFG și devenind campion european în 1980. Fostul mijlocaș a jucat cu Hamburg și împotriva lui Dinamo București, în sezonul 1983/1984, atunci când echipa din Ștefan cel Mare i-a eliminat pe nemți în CCE. Ca antrenor, Magath a debutat la Hamburger SV, în 1995, și a continuat să antreneze doar echipe din Germania, gurile rele susținând că nici nu va pregăti echipe din alte țări pentru că este un naționalist convins. Werder Bremen, Stuttgart, Bayern Munchen, și, din sezonul viitor, Schalke 04 sunt formațiile cu renume pe care Magath le-a pregătit în carieră. Antrenorul, pe care și Universitatea Craiova l-a dorit în anul 2000, este poreclit „durul” pentru răutatea de care dă dovadă față de jucători, dar și pentru faptul că rareori îl poți vedea zâmbind.
„Lupii”, așa cum sunt porecliți jucătorii lui Wolfsburg, deveniți în premieră, sâmbătă, campioni ai Germaniei, au o poveste interesantă.
Totul începe în Saxonia Inferioară, un land din nord-vestul Germaniei, acolo unde soarele nu este aproape deloc prieten cu localnicii. Orașul Wolfsburg a luat ființă la dorința conducătorilor naziști în 1938, special pentru muncitorii de la uzinele Volkswagen. În septembrie 1945 avea să fie înființat și noul club de fotbal al orașului, care avea să primească numele de VSK Wolfsburg, renunțându-se la numele cu origini naziste.
VfL Wolfsburg a cucerit ieri pentru prima dată în istorie titlul de campioană a Germaniei, după o ediție care a ținut suporterii cu sufletul la gură până în ultima etapă.
Doar cei mai fanatici fani ai echipelor care se întâlneau în „Sud-derby”, Bayern Munchen – VfB Stuttgart, cu Marica pe teren doar în ultimele șase minute, mai sperau ca „lupii” de la Wolfsburg să piardă acasă cu Werder și să rateze titlul. Elevii lui Magath au lămurit rapid lucrurile, ducând tabela la 3-0 încă din minutul 26. Cum Hertha a pierdut la scor în fața retrogradatei Karlsruhe, singura luptă rămasă deschisă în fruntea clasamentului era cea pentru locul doi, dintre bavarezi și șvabi, o poziție ce ducea echipa câștigătoare direct în grupele Ligii Campionilor. În cele din urmă, Wolfsburg și-a văzut de treabă, a câștigat în stil de mare campioană cu 5-1, și imediat după meci a sărbătorit titlul. Fanii au invadat terenul, iar antrenorul Magath, care va pleca însă la Schalke din sezonul viitor, nu s-a sfiit să bea, ca orice neamț serios, răcoritoarea bere, servită chiar de elevii săi.
Bayern și Stuttgart, care se întâlnesc în meci direct, speră să le sufle azi titlul „lupilor” de la Wolfsburg, chiar în ultima etapă.
Wolfsburg e ca și campioană dacă nu pierde în fața lui Werder, în timp ce Stuttgart, echipa lui Ciprian Marica, anunțat doar rezervă în ciuda formei bune din ultima perioadă, are cea mai grea misiune. Șvabii trebuie să învingă la Munchen și apoi să se roage ca Wolfsburg să fie învinsă, pe teren propriu, de Werder Bremen, finalista Cupei UEFA.
O armată de puști moderni plasați în jurul unui dreptunghi hașurat de o vopsea îngălbenită. Privesc bătuți de soare la câte șase nebuni care împart frățește în două un teren de baschet. Ă‚știa din mijloc bat ca disperații de bitum o minge cauciucată de baschet. Își mai trag și julituri. Par necăjiți, bubele în cot nu prea mai sunt la modă.
Pe colțuri, doi profesori vechi fac pe arbitrii. Sunt în contrast cu un băiat zulufat care chinuie un microfon. „Să o salutăm pe multipla campioană olimpică, Elisabeta Lipă!”, se aude strigătul uscat din gușa celui care întreține atmosfera. Ritmurile de rap se întrerup, în loc cade un ropot de aplauze plecat mai mult din degete. Camerele se strâng în fața doamnei, care la rândul ei a chinuit niște vâsle o viață. În spatele lor, doi puști de-a noua, încă imaturi pentru rangul un pic fițos al locului, sar să se vadă la televizor. Transpirați, nebunii de sub coșuri își împart acum gloria. Intră alții în locul lor.
Din nou vocea crainicului! „În câteva minute va ajunge lângă noi Florin Bratu. Golgheterul lui Dinamo”. În aer, un sentiment împărțit. Din rucsacurile mâzgălite cu nume de formații la modă se scot pixuri și hârtii. Unul scoate un piept în față. Un piept cu stema Stelei pe el. Alți trei răspund în același mod, dar cu alt logo: doi câini înghesuiți pe un petic de material plasat la fel de strategic precum steaua galbenă a colegului lor. Fotbalistul pare derutat. De muzică, de puști, de a
Marica a marcat aseară cel mai important gol al său de când se află la VfB Stuttgart.
Obligată să nu facă niciun pas greșit pentru a rămâne în lupta pentru titlu, formația lui Marica a câștigat cu 2-1 pe terenul lui Schalke. Deși „Super Mario Gomez”, atacantul care etapa trecută marca patru goluri liderului nu s-a aflat în teren, șvabii și-au văzut de treabă. Marica a fost titular alături de Cacau, brazilianul care are mai nou și cetățenie germană marcând golul care a deschis tabela. Era momentul în care Stuttgart se apropia din nou la doar două puncte de liderul Wolfsburg, situație ce avea să se schimbe cu cinci minute înainte de pauză, atunci când Schalke a egalat.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER