Nebunia finalului de campionat a fost ieri amplificată din nou. Decizia în cazul depunctării Timișoarei a fost amânată iarăși de TAS.
Toată lumea aștepta ca azi să se lămurească în sfârșit dacă bănățenii își recuperează punctele și mai trag la titlu sau Urziceniul e deja campioană. Termenul 5 iunie fusese anunțat inclusiv de TAS în mod oficial, după ce înainte îl mai amânase de două ori, la sfârșitul lui aprilie și apoi mai. Ieri însă, încă un șoc. ProSport a contactat tribunalul de la Lausanne pentru a afla ora la care urma să se dea azi decizia. Am aflat însă că urma să fie publicată o hotărâre chiar ieri pe site! Nu era cea referitoare la puncte, ci doar încă o amânare. Știrea a fost difuzată în exclusivitate de www.prosport.ro. Comunicatul era sec: „La cererea FC Timișoara, cu acordul FIFA și FRF, decizia va fi făcută publică joi, 11 iunie, la prânz”. Adică la o zi după încheierea campionatului!
În urmă cu două sezoane, Poli juca finala cu Rapid chiar în Banat. Pe bancă era Vali Velcea, la ultimul meci ca principal în acel an.
Antrenase și în campionat 11 etape, în care a câștigat șase meciuri, dintre care cinci consecutive, dar a pierdut meciurile importante, cu CFR, Urziceni, UTA sau Craiova, ultimul chiar cu 1-5. În finala Cupei României, Rapid a câștigat cu 2-0, după care Velcea a fost înlocuit cu Uhrin.
Jocul timișorenilor cu Unirea Urziceni are mari șanse să fie extrem de tensionat. În afara mizei evidente, de ieri au apărut și declarațiile menite să influențeze psihicul jucătorilor.
În iarnă, Tibi Bălan și Dacian Varga, împrumutați la Urziceni de la Sportul, au fost ofertați pentru două milioane de euro, însă Vasile Șiman, conform lui Marian Iancu, s-a opus atunci transferului, considerând suma insuficientă. Informația a revenit exact acum, cu suma dublată însă. „Nu e nimic nou și e o coincidență că ați aflat acum. Eu cu Șiman am această înțelegere din iarnă, la suma de patru milioane. Cred că, dacă vom ajunge să jucăm în Liga Campionilor, Șiman nu va ezita să ni-i vândă. Nu știu de la cine ar avea oferte mai bune”, a explicat Iancu. Alex Bourceanu a intrat în vizorul lui Iancu imediat după prima convocare a mijlocașului central, iar jucătorul nu a ascuns niciodată că ar pleca de la Galați la un club mai mare. Prețul stabilit de Marius Stan, 3 milioane de euro, este dublu față de ceea ce este dispusă Timișoara să ofere, cel puțin din declarații.
Finanțatorul lui Poli Timișoara a confirmat că cei trei jucători vor juca la Timișoara din vară, cu o singură condiție: „Am discutat cu Șiman în iarnă și i-am oferit două milioane pe cei doi jucători. A refuzat și apoi ne-am înțeles la patru milioane cu taxe. De asemenea, discutăm și pentru Bourceanu, unde prețul e peste un milion și jumătate de euro. TOTUL ÎNSĂ‚ DEPINDE DE CELE ȘASE PUNCTE. Dacă vin ele și suntem campioni, sau jucăm de pe locul secund la porțile Ligii, vom face investiția”, a mărturisit Marian Iancu pentru ProSport.
22 august 1965 este data ultimei victorii a Timișoarei fotbalistice pe terenul lui Dinamo. Actualii fotbaliști și majoritatea suporterilor celor două echipe nici nu se născuseră.
Recompensați cu locuințe Fotbaliștii studenți timișoreni care au învins pe terenul „câinilor” în 22 august au fost recompensați de secretarul de județ din acea vreme cu garsoniere sau apartamente cu două camere, în funcție de starea civilă.
Timișoara s-a triplat între timp În 1965, stadionul bănățenilor, „1 Mai”, actualul „Dan Păltinișanu”, avea o capacitate de 40.000 de locuri, iar populația orașului era de 151.000 de locuitori. Între timp, prin lucrări de modernizare și investiții de două milioane de euro, stadionul, acum exclusiv de fotbal, a ajuns de 32.000 de locuri, iar Timișoara numără acum 400.000 de locuitori.
Oficialii celor două echipe au căzut de acord ca meciul de duminică să fie arbitrat de cel mai bun arbitru român, din cauza dificultăților CCA de a găsi un străin pentru jocul cel mai important al etapei.
După ce Marian Iancu și Cristi Borcea au căzut de acord, Gheorghe Chivorchian a trimis o adresă în scris către CCA, cu propunerea celor două cluburi.
„Considerăm legitimă propunerea noastră ca acest joc să fie arbitrat de Alexandru Tudor, iar la linie să fie desemnați cei mai buni arbitri FIFA ai momentului”, se arată în cererea grupării bănățene, adresată CCA dar și conducerii clubului din „Ștefan cel Mare”.
Brigăzile de arbitraj pentru partidele din etapa a 31-a vor fi aflate miercuri.
Președintele CCA, Ioan Igna, a confirmat cererea celor două formații și susține că organizația pe care o conduce se va conforma. Fostul arbitru internațional este mulțumit că cele două formații au ajuns la un acord și că nu vor fi vociferări în privința brigăzii de arbitri.
„Am primit o inștiințare de la Dinamo și Timișoara prin care solicită ca arbitrul Alexandru Tudor să fie la centru, la cele două linii lăsând la apreciera Comisiei delegarea. Dacă cele două echipe au căzut de acord să fie arbitrate de Tudor, CCA nu are obiecții. Ne bucură acordul la care au ajuns cele două echipe”,a declarat Ioan Igna la gsptv.
Vizibil nemulțumit după meci, Balint a recunoscut că a fost cel mai greu meci al lui de când e antrenor al lui Poli.
Credeați că vă va fi așa greu? Mă așteptam să apară o relaxare după meciul cu Dinamo, dar asta nu e permis. Am stat toată ziua cu gura pe ei ca să trateze meciul serios. Trebuie să recunoaștem că după 1-0 am ratat de trei ori singuri cu portarul.
Sunteți îngrijorat? La golurile lor am văzut niște greșeli nepermise în defensivă. Nu am luat în tot campionatul două goluri din faze fixe, cum am luat astăzi. Lipsa de concentrare s-a văzut. Ne-a trecut glonțul pe la ureche. Nu putem să ne prezentăm la Cluj în halul în care am fost azi în apărare.
Din când în când, un post din formația timișoreană pare să intre în zodia ghinionului. În 2009, Dorin Goga, Stelian Stancu și Arman Karamyan s-au ales cu accidentări serioase fără să fie faultați.
1 După cele două cantonamente de iarnă, Goga s-a impus ca titular în echipa lui Gabi Balint. Fotbalistul a rezistat însă doar 44 de minute pe teren în retur. Înainte de pauza primei etape, cu FC Argeș, Goga a sărit la cap, iar aterizarea greșită a cauzat o accidentare gravă, fractură de peroneu. Operat la picior, care apoi a fost imobilizat în ghips, jucătorul a început abia acum câteva zile recuperarea, el fiind scos definitiv din calcule pentru restul sezonului.
Dacă ceva a lipsit cu desăvârșire meciului de ieri a fost emoția cu privire la învingător.
„Știu că nu vă interesează lotul pentru meciul cu Poli Iași sau ce s-a întâmplat la Vaslui. Vă interesează comunicatul domnului Iancu, dar nu îl comentez”, a spus ieri Balint. Câteva minute mai târziu, tehnicianul comenta.
Ieri dimineața, Marian Iancu și Cristi Borcea s-au întâlnit la București pentru a stabili locul de disputare a semifinalei de Cupa României.
După ce inițial FC Timișoara și Dinamo au ajuns la un acord în privința disputării partidei din Cupa României la Piatra-Neamț, se pare că oficialii de pe Bega vor să mute meciul la Cluj. Și asta din cauza dorinței fanilor „viola”.
Președintele Marian Iancu a explicat cum s-a ajuns inițial la varianța Piatra-Neamț: „Dinamo este organizator, dacă era după ei jucam în Ștefan Cel Mare. Noi am vrut în Oltenia sau în Moldova, pentru că Ardealul este fieful lor. În Oltenia nu au vrut să audă, iar în Moldova era cam același lucru. Totuși, acum e clar că suporterii noștri sunt nemulțumiți”.
Primele semne ale presiunii au venit după egalul de la Mioveni. Apoi a urmat cel cu Gaz Metan. În urma lor, vinovat a fost găsit Gabi Balint.
Norocos în unele meciuri, neinspirat în altele, tehnicianul suportă o presiune constantă. Încă nu i-a convins pe fani, ceea ce părea a se rezolva după victoria cu Craiova, iar patronul nu pare să se lase impresionat decât dacă va câștiga titlul. Fericit după victoria Iașiului asupra lui Dinamo, încântat la 2-0 în minutul 10 la Vaslui, Iancu a luat foc din cauza înfrângerii. „E numai vina lui Balint, n-am înțeles nimic din ce a jucat”, a spus patronul după meciul care în loc să-i trimită echipa pe locul 1 de Paște, a menținut-o pe 3. „Asumarea greșelilor și a răspunderii de după meci este prea puțin pentru mine, în condițiile în care faptele se repetă. Analizele sterile și lipsa unor măsuri ne îndepărtează de obiectiv”, a revenit ieri Iancu. Ceea ce acuză Iancu este lipsa de severitate a antrenorului, care ar tolera indisciplina tactică. „Îi cer antrenorului să repare greșelile din teren ale echipei, dar în același timp cer și formației maturitate, stabilitate emoțională și disciplină. Fiecare punct pierdut în aceste momente va atârna foarte greu în ierarhia finală”, a explicat Iancu.
„Chivorchian (foto) ar putea urma în acest scandal”, anunța ieri patronul defunctei Progresul, Constantin Iacov.
Președintele timișorenilor a fost de-a dreptul amuzat de acuzația lui Iacov: „NU știu la ce se referă. La mită în niciun caz. Eu nu am dat niciodată bani pentru a mi se face favoruri și Chivorchian nu are alți bani de cheltuit decât cei pe care îi dau eu la club. Dacă a convins pe cineva să ne ajute pe gratis, atunci chiar mă bucur”, a comentat râzând Iancu.
Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai grupului condus de Mircea Sandu la FRF, Iancu ar fi avut motive să se bucure de ultimele acțiuni ale DNA.
Cu interdicție de a mai face transferuri, Iancu ia în calcul să nu aducă niciun jucător din afara clubului în pauza competițională.
Decizia comisiilor federale a fost atacată deja la TAS, dar până când se va da un verdict, clubul este blocat. Șansa pare a le surâde tinerilor împrumutați la Buzău, dar aceștia nu arată aproape nimic acolo, în lipsa motivației reale. „Sunt unii care au făcut și jocuri bune, dar nu au constanță. Pe aceștia îi urmărim și i-am putea aduce la vară, dacă nu vom putea face transferuri. Nu spunem pe cine, fiindcă vrem să îi ținem pe toți în priză”, a mărturisit ieri petrolistul.
După ce titularii lui Poli au jucat cu Rapid și Craiova în numai patru zile, miercuri se anunță un nou meci în care bănățenii trebuie să facă diferența.
„Tu când ai alege să fii în formă maximă în retur, în primele cinci etape, sau în următoarele șapte?”, mă întreba acum două luni unul dintre secunzii lui Gabi Balint. După ce am râs de retorismul întrebării, l-am întrebat cum poți antrena și programa forma, apoi a râs el de mine. După cinci etape de chinuri pentru Timișoara, au urmat meciurile cu Rapid și cu Craiova. Iar forma se antrenează. Gigel Bucur a ratat ieri prima ocazie în secunda 11. Nicio surpriză, bănățenii cam domină acasă. Craiova însă nu e echipa care să se lase dominată, până ieri, când a jucat exact cât au vrut să îi lase Bucur și Pantilimon. Florin Costea e singurul care vrea și poate să miște ceva în atacul Științei, pentru că Wobay e ținut om la om de Bădoi, iar fratele lui încă nu are constanță. Glonțul vâjâie în ultimul minut al primei reprize, dar Pantilimon, al doilea portar al naționalei, apără al doilea penalty consecutiv în retur.
Bătălia pentru titlu se duce și acum între primele șapte sau chiar opt echipe. Drept consecință, bănuieli de toate felurile și-au făcut loc neîntârziat.
Ultima supoziție vine din partea Timișoarei. Gheorghe Chivorchian, președinte executiv al bănățenilor, a lansat cu 48 de ore înainte de meciul cu Rapid un apel public către instituțiile abilitate pentru a face un control antidoping. „Cred că Agenția Națională Antidoping trebuie să își facă mai mult simțită prezența în acest final de campionat. Nu suspectăm pe nimeni anume, dar paza bună nu strică niciodată”, a declarat ieri seară „Chivo”.
Menajat cu Buzăul, când a fost coborât din tribună pe bancă, Artiom Karamyan (foto) face declarații ironice și războinice adversarilor de la fosta lui echipă.
Ești mai proaspăt, pentru că nu ai jucat sâmbătă? Acum m-am odihnit pentru că nu am jucat cu Buzău, dar oricum, va fi un meci greu pentru că Rapid are o echipă foarte bună. Nu contează ultimul rezultat, că au pierdut cu 3-0 la Dinamo. Ei joacă acasă, dar noi vrem să câștigăm.
Dacă din primele cinci etape ale returului Gabi Balint (foto) a scos un punct în plus față de Dusan Uhrin în tur, în fața acelorași adversari, adevăratele încercări încep miercuri.
Rând pe rând, bănățenii dau piept cu Rapid, Craiova, Bistrița în Cupă și FC Vaslui. Programul returului, analizat în detaliu de către conducători și echipa tehnică, a permis o strategie care să nu utilizeze la maximum resursele fizice ale jucătorilor în primele cinci etape, mizând pe valoarea tehnică superioară în aceste meciuri. De aceea, dozarea antrenamentelor a fost făcută de Balint și preparatorul fizic Bon astfel încât apogeul formei fizice să fie atins începând cu momentul actual.
Ieri, la Lausanne, s-a judecat procesul depunctării lui Poli Timișoara, poate cel mai așteptat „meci” juridic al Ligii I în această primăvară, având implicații serioase în lupta la titlu.
Bănățenii au fost reprezentați de șefii Marian Iancu și Gheorghe Chivorchian, însoțiți de avocați români și elvețieni. De cealaltă parte, FIFA a avut un reprezentant ca parte incriminată în proces. Federația Română de Fotbal nu a trimis niciun reprezentant, ceea ce e curios, fiindcă pe de o parte se declară simplu executant al sancțiunii FIFA, iar pe de altă parte a cerut TAS în scris să mențină depunctarea. „A fost o ședință lungă, în care ni s-a permis să ne apărăm. Toate probele noastre au fost admise de instanță. Suntem optimiști în ceea ce privește rezultatul, dar verdictul se va da abia spre sfârșitul lunii”, a declarat Gheorghe Chivorchian.
În urmă cu câteva minute s-a terminat ședința Tribunalului Sportiv de la Lausanne în care s-a judecat procesul Timișoara vs FIFA vs FRF cu privire la depunctare.
„A fost o ședință lungă, de trei ore, în care ni s-a permis să ne apărăm. Toate probele noastre au fost admise de instanță. Suntem optimiști în ceea ce privește rezultatul, dar verdictul se va da abia la sfârșitul lunii”, a declarat pentru ProSport Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al lui Poli.
Acesta a fost la TAS împreună cu Marian Iancu și avocații acestora. „Tribunalul este cât se poate de profesionist, iar avocații noștri s-au ridicat la înălțimea momentului”, a mărturisit Chivorchian.
Cunoscut în toată lumea drept „eroul de la Sevilla”, fostul mare portar s-a retras într-o gospodărie cochetă din Semlac, satul natal din județul Arad.
Duckadam a împlinit ieri 50 de ani, iar momentul solemn nu este privit neapărat cu bucurie. „Dacă îmi faci tort, să nu scrie pe el 50, că sună urât. 40+10 ar fi mai frumos”, glumește uriașul cu soția sa, Alexandra.
Pe măsură ce se apropie data de 2 aprilie, emoțiile cresc printre timișoreni, cele șase puncte puse în joc la procesul de la TAS fiind gândul ascuns al jucătorilor și fanilor în această primăvară.
Mâine, o delegație a bănățenilor compusă din Marian Iancu, Gheorghe Chivorchian și avocații clubului va pleca spre Lausanne, pentru a pregăti cu avocații din Elveția procesul în care se va judeca suspendarea depunctării dictate de FIFA la începutul sezonului. Procesul e așteptat cu înfrigurare și de adversarii timișorenilor, pe care în acest moment în sperie mai mult ideea că Poli ar putea recupera astfel un decalaj important față de Dinamo, decât jocul propriu-zis al echipei în acest sezon.
Ca de multe alte ori în trecutul recent, timișorenii au transformat discuțiile în acțiuni de implicare concretă, de această dată în spinoasa problemă a palmaresului.
Concret, un grup de fani cu inițiativă au creat un site în română și alte cinci limbi de circulație internațională, pe care au adunat toate documentele făcute publice în ultimii ani cu privire la pierderea numelui, istoriei și culorilor clubului de pe Bega. La adresa www.justiceforpoli.com, se pot găsi acte oficiale, materiale de presă, montaje multimedia care se referă la situația ciudată în care se găsesc suporterii bănățeni. Mai mult, începând de ieri, un comunicat de presă din partea acestui grup de fani a fost trimis tuturor redacțiilor de presă importante din Europa, lista fiind de aproximativ 500 publicații, române și străine! Documentul prin care se atrage atenția asupra neregulilor a ajuns și la FIFA, UEFA și TAS.
Cele patru puncte pierdute în ultimele două meciuri au stricat atmosfera la clubul timișorean, iar tehnicianul trebuie să rezolve o situație foarte dificilă.
În pauza meciului cu CS Otopeni, Chivorchian l-a chemat pe Balint afară din vestiar pentru a discuta cu el, însă tehnicianul l-a repezit pe oficial, spre stupoarea acestuia. „Antrenorul nu trebuie să fie în conflict cu oficialii echipei, el trebuie să discute cu Chivorchian și să rezolve problema, pentru că am înțeles că de la el a plecat. Dacă nu vor fi capabili să se așeze la masă și să se înțeleagă, voi interveni eu în forță, cu sancțiuni administrative”, a anunțat Marian Iancu, mult mai îngrijorat însă de jocul slab al echipei. „Eu sunt conducătorul executiv al clubului. Mi s-au cerut cantonamente, amicale, bani, condiții, jucători, am adus tot. Cred că am căderea să vorbesc cu antrenorul, să întreb ce se întâmplă cu echipa, atunci când consider că e nevoie, în condițiile în care nu jucăm nimic”, a explicat Chivorchian, încă deranjat de episodul de la Ploiești.
Odată cu apropierea datei de judecată de la TAS a procesului suspendării pedepsei cu depunctarea, zgomotele de luptă dintre bănățeni și FRF devin tot mai stridente.
Din păcate, cele două entități folosesc de cele mai multe ori discursuri paralele, din care nici juriștii nu înțeleg de fiecare dată mesajele. Ieri, cele două persoane juridice care se judecă la TAS pe 2 aprilie, Poli Timișoara și FRF, au „regizat” un nou episod. După ce mai vechii dușmani Florin Prunea și Dumitru Dragomir s-au duelat pe tema echipamentului de joc, președintele LPF a făcut o dezvăluire șoc: mostra de tricouri de joc trimisă la FIFA nu semăna deloc cu ceea ce a folosit clubul pe teren în primele trei etape.
O nouă instanță, același rezultat în privința conflictului dintre clubul de pe Bega și Ganea: Timișoara trebuie să-și plătească datoriile.
În litigiu s-a pronunțat ieri și CAF, ultima instanță sportivă la care oficialii bănățeni au făcut apel. Verdictul a fost următorul: „Se respinge ca nefondat recursul formulat de FC SC Timișoara și se menține în totalitate hotărârea CNSL din 29.01.2009, care stipula că gruparea bănățeană este obligată la plata către jucătorul Ionel Ganea”. Asta înseamnă că echipa de pe Bega îi datorează fotbalistului suma de 225 de mii de euro. Ca măsură adiacentă, CAF a menținut și interdicția Timișoarei la transferuri până la stingerea conflictului cu Ganea (foto, în alb). Marian Iancu a reacționat la noul verdict. „Vom merge în instanță civilă. Singura problemă ar fi ca FRF să pună în executare înainte ca noi să apucăm să începem procesul civil. Oricum ne vom recupera banii. Le luăm casele, mașinile, tot ce au din care putem scoate un ban. E vorba de 225.000 de euro în cazul Ganea și 260.000 în cazul fostului preparator, Florin Marinescu”, a declarat Iancu.
Acuzați că au câștigat cu mare șansă meciurile cu FC Argeș și Pandurii, timișorenii au intrat turați la maximum cu Gaz Metan.
De data asta, au lăsat însă norocul în vestiar, iar echipa a comis o adevărată orgie a ratărilor, din primele minute. Rând pe rând, Curtean, Parks, Bucur sau Bădoi au ratat din toate pozițiile și cu toate procedeele tehnice cunoscute, spre exasperarea unei galerii care a cântat aseară mai frumos ca oricând în acest campionat. De cealaltă parte, Pustai a gândit un plan tactic aerisit, cu destui jucători în atac ca să nu se simtă aglomerație în apărare, dar fără curajul aferent celui care vrea să dea gol. Fără gol, dar cu cinci ocazii până la pauză, Balint a trecut la măsuri drastice în a doua repriză.
După ce a trimis juniorii la un meci cu Dinamo fiindcă Artiom Karamyan a fost suspendat pe nedrept, acum Marian Iancu l-a scos din lot pe Stelian Stancu, iertat de suspendare!
Acum o săptămână, mijlocașul dreapta părăsea terenul prematur la Târgu Jiu, după o decizie controversată a lui Sorin Corpodean. Miercuri, Comisia de Disciplină a FRF a anulat cartonașul roșu arătat pe teren, iar Balint deja îl punea pe fotbalist în prima echipă a meciului cu Gaz Metan. Ieri, după ce șefii Mediașului au anunțat că vor contesta o eventuală folosire a lui Stancu, bănățenii au decis să îl scoată din lot, deși jucătorul este apt și a fost chiar lăudat de antrenor! „Am hotărât, de comun acord cu stafful tehnic, să nu riscăm prin folosirea jucătorului Stelian Stancu în următorul meci, atât timp cât pe rolul instanțelor de judecată sportivă există cauze similare, fără ca acestea să se fi încheiat printr-o hotărâre definitivă”, spune Marian Iancu. El amintește de procesul lui FC Vaslui cu Dinamo, în care echipa lui Porumboiu revendică trei puncte la masa verde pentru folosirea de către bucureșteni a lui Julio Cesar.
Elementele de presiune se adună în vestiarul timișorenilor pe măsură ce se apropie ora meciului cu Gaz Metan. Mai întâi, avertismentul lui Marian Iancu, privitor la importanța partidei: „E o finală și trebuie tratată ca atare, ca un joc decisiv. Depind bani de ea”. Acum, Balint își amintește dezastrul din tur, când bănățenii au luat cinci goluri în 30 de minute. Cu toate acestea, jocul se anunță la o singură poartă, dacă e să mizăm pe motivarea Timișoarei. „Jucătorii ar trebui să aibă ambiție să spele acea rușine, să se revanșeze. Ei sunt foarte montați, de aceea azi a trebuit chiar să opresc jocul de posesie, pentru că erau atât de înverșunați, încât am vrut să se păstreze pentru meciul de sâmbătă. Îi văd foarte concentrați”, a mărturisit ieri Gabi Balint.
Gabi Balint spune că elevii săi trebuie să-și spele în fața Gaz Metanului rușinea suferită în tur, atunci când au umiliți la Mediaș cu 5-1.
Tehnicianul Timișoarei declară că elevii săi sunt foarte montați pentru acest meci și vor cu orice preț să câștige a treia partidă consecutivă din acest retur.
„Mai mult ar trebui să aibă ambiție să spele acea rușine, să se revanșeze. Ei sunt foarte montați, de aceea azi a trebuit chiar să opresc jocul de posesie, pentru că erau atât de înverșunați, încât am vrut să se păstreze pentru meciul de sâmbătă. Îi văd foarte concentrați. Oricum, nu mă bazez pe noroc, pentru că te poate ajuta o dată sau de două ori, dar nu poți trăi din noroc. Sunt preocupat să crească jocul în calitate și să ne impunem jocul, să câștigăm prin număr mai mare de ocazii, să se vadă o diferență”, a spus Balint
Cu Dragomir, Kassai și un avocat pe de o parte, și Iancu, Chivorchian și doi avocați de cealaltă, întâlnirea de mediere a avut o desfășurare mult mai liniștită decât dialogurile dintre președinții Marian Iancu și Mircea Sandu.
Culoarul perfect al bănățenilor pentru începutul de retur îi îndreptățește pe Iancu și Chivorchian să mizeze pe maximum de puncte din primele cinci etape.
Norocos sau nu, bănățenii au deja două victorii, iar meciurile cele mai grele, conform calculelor statistice, au trecut. Urmează la rând Gaz Metan, Otopeni și Buzău, adversari cu preocupări în cealaltă a clasamentului, iar Iancu deja se gândește să își mobilizeze suplimentar echipa. „Urmează cel mai greu meci din primele cinci etape. Este o adevărată finală acest joc cu Mediașul. Am încredere în antrenorul Gabi Balint și în jucători că sunt conștienți de dificultatea și importanța acestui meci și îl vor trata ca pe unul decisiv”, a sunat avertismentul voalat al boss-ului. Mai mult, ca să fie sigur că nimeni nu se va relaxa prematur după victoriile din primele două etape, Iancu a „îmbiat” din nou echipa cu un pachet de prime consistent, dar a cărui valoare nu poate fi încă decât ghicită.
Dincolo de jigniri și acuze, principalul reproș care i se face lui Marian Iancu în cazul depunctării este că nu a schimbat de la început echipamentul în galben-negru.
Dacă nu se crampona ca echipa să evolueze în mov ca schimbare la violet, și alegea de la început galben, cum s-a întâmplat apoi, foarte probabil acum Timișoara avea șase puncte în plus. De ce a riscat Iancu atât de mult? O întrebare care îl irită aproape instant pe patronul bănățenilor: „Ni s-a spus că e bun! De ce nu m-au oprit să joc? Păi nu schimbam culorile, dacă am făcut un lucru mult mai greu renunțând la numele Politehnica?”. Așadar, susține că a jucat în mov doar pentru că i s-a spus că e ok. În hotărârea Comitetului Executiv al FRF (facsimil) se precizează „(…) iau act de schimbarea culorilor în mov-alb-negru”. În plus, Prunea este desemnat să informeze UEFA și FIFA „asupra punerii în executare a Hotărârii Tribunalului Arbitral al Sportului (n.r. – de schimbare a denumirii și culorilor)”. Întrebarea care vine e logică: dacă hotărârea TAS a fost pusă în aplicare, cum spune Comitetul Executiv, de ce a mai fost penalizată Timișoara?
După ce și-a rupt peroneul la o săritură la cap în timpul meciului cu FC Argeș, atacantul de 24 de ani a așteptat cu piciorul în ghips să primească acordul pentru operație. Aceasta îi va scurta perioada de recuperare la numai… trei luni, fotbalistul ratând oricum restul sezonului. Procedura va avea loc la o clinică din Austria, unde s-a tratat și Dare Vrsic, a cărui accidentare a fost chiar mai gravă. „Mă îngrijorează situația și este păcat că s-a întâmplat asta, dar acesta este fotbalul. Dorin Goga (foto, în stânga) va avea parte de toată logistica necesară și de tot ce este mai bun pentru o refacere completă. Și nu îl vom forța să reintre pe teren, cu siguranță”, a mărturisit ieri Marian Iancu.
În locul fotbalistului accidentat va evolua, începând de săptămâna viitoare, fostul medieșean Alex Curtean.Celălalt accidentat serios al echipei, fundașul Milos Brezinsky, va fi operat vineri la menisc, la o clinică din Germania, unde au mai fost tratați cu succes Dan Alexa și Balazs Borbely. Totuși, nici Brezinsky nu mai reprezintă o soluție pentru acest sezon.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER