România a mai punctat o dată decisiv la Europenele de tenis de masă de la Ostrava. După argintul pe echipe, binomul Daniela Dodean/Eliza Samara a mai adăugat un metal prețios (bronz) în salba de medalii, după ce s-au oprit în semifinalele competiției, fiind învinse cu 4-3 de olandezele Jie Li/ Elena Timina.
La 1.200 de kilometri de Ostrava, la Arad, o familie trăiește parcă în ritmul în care mingea de celuloid lovește ritmic masa. Tresar, zâmbesc, oftează la deviația ciudată a mingii, iar ochii lor privesc cu bucurie și dragoste imaginea pătrățoasă a televizorului. Familia Dodean este printre cele mai fericite, după cum recunosc părinții Geza și Florica, și are toate motivele să se mândrească: patru copii, Cristian (31 ani), Adrian (25), Daniela (22) și Andreea (19), mezina familiei, toți împărțind aceeași pasiune: tenisul de masă.
Câștigarea argintului pe echipe și a bronzului la dublu la Europene a adus și mai multă bucurie, iar ProSport a descins la casa părintească, pentru a vedea cum a trăit familia Dodean evoluția celor doi copii, Daniela și Adrian, la competiția din Cehia. „Sunt foarte fericit pentru rezultatul obținut la echipe. Dacă aveam puțină șansă, puteam obține și medalia de aur. Eu mă gândesc că rezultatele sunt peste așteptări. Cred că Dana o să poată mai mult, pentru că este foarte harnică, muncitoare și are talent. Dacă va fi stopată invazia asiaticelor în Europa, sunt convins că ar avea rezultate și mai bune. Cred că Dana o să progreseze, cunoscând jocul
Rugby-ul românesc a trăit ieri cea mai neagră zi din ultimele decenii, pierzându-și unul dintre copiii de suflet. Jucătorul echipei CSU „Aurel Vlaicu” Arad, Alexandru Grădinaru, a pierdut bătălia cu moartea și s-a stins din viață în noaptea de miercuri spre joi, la spitalul „Pelican”, din Oradea. Vestea a picat ca fulgerul peste toți cei care credeau și sperau în continuare că Alex s-a lansat pentru a marca eseul vieții.
Patru luni de luptă în care, în fiecare secundă, s-a agățat cu disperare de viață. O luptă cumplită, un meci de totul sau nimic, cu o singură miză: încă o zi. Un copil care, dincolo de toate încercările grele care i-au fost puse în cale, avea întotdeauna putere să zâmbească, ca o încurajare pentru cei din jur. Totul s-a destrămat însă într-un singur moment. „În contextul unei bronhopneumonii mixte (fungice si bacteriene) galopante, neresponsive la tratament, venite pe fondul general cunoscut (leziune medulară completă C4 posttraumatică) a lui Grădinaru, azi, la ora 05:40, a survenit un stop cardio-respirator. Acesta nu a mai putut fi resuscitat, în ciuda eforturilor medicilor ATI orădeni”, a declarat Alin Popescu, medicul coordonator al FR de Rugby.
Florin Hidișan a făcut și ieri circ la stadion. A încercat din nou să „penetreze” vestiarul, acolo unde a primit interdicție din partea antrenorului. În cele din urmă a trebuit să se mulțumească doar cu faptul că a putut bloca poarta de acces de la vestiare, acolo unde, după spusele lui Chirilă, și-a lăsat mașina.
Liniștea aparentă din cadrul clubului textilist s-a transformat ieri într-un adevărat câmp de luptă între Ionuț Chirilă și unii fotbaliști. Scânteia a fost aprinsă de Florin Hidișan, care s-a prezentat în vestiarul echipei și s-a echipat pentru a efectua antrenamentul. În momentul în care l-a sesizat că mijlocașul trimis (neregulamentar) să se pregătească cu echipa de juniori, Ionuț Chirilă a făcut o criză de nervi și a părăsit zona vestiarului, anulând antrenamentul programat la ora 10.30. Tehnicianul Bătrânei Doamne a apelat din nou la bodyguarzi, pentru a-l evacua din vestiar pe Hidișan, însă tentativa a eșuat. În cele din urmă a anunțat jucătorii să se prezinte cu mașinile personale (!!!) la terenul Șega, pentru ședința de pregătire. Fotbaliștii au renunțat și au solicitat o discuție cu antrenorul, pe care-l consideră arogant și care nu le apără interesele, având în vedere că mulți componenți ai lotului sunt neplătiți de săptămâni bune. În cele din urmă, Chirilă și-a mutat cartierul general la terenul Șega, acolo unde a început să-i sune pe jucători să se prezinte la antrenament. În cele din urmă, în afara lui Todea, Bălan și Mârne (care nu au fost contactați telefonic de Chirilă), textiliștii au efectuat un antrenament pe o temperatură care se apropia de 40 de grade Celsius, nu înainte de a avea discuții aprinse cu antrenorul. Cert este că pentru Ionuț Chirilă, care și-a luat în cârmă poate prea multe sarcini la UTA, vor veni zile grele, iar unitatea de grup de care tot vorbea este departe de a se realiza în actualele condiții. Peste două săptămâni UTA va juca la Târgu Mureș, în prima etapă a campionatului, iar obiectivul textiliștilor e promovarea în Liga I…
Florin Purece a plecat mai repede din cantonamentul lotului național de juniori under 17. Fotbalistul de la CS Atletico a primit acordul antrenorului Cristi Sava de a părăsi cantonamentul de la Mogoșoaia.
Prezent în urmă cu o lună la Cupa Cotta Internațional, scouterul englez Stephen Birchmore l-a remarcat pe Florin Purece, dar condiția acestuia era să se păstreze discreția în legătură cu trimiterea acestuia la Liverpool.
În prezent, Purece este testat la clubul „cormoranilor”, iar revenirea acestuia în Arad este prevăzută peste două săptămâni. Menționăm că, după transferul lui Dumitru Copil la Hearts și Richard Filaret la Celtic Glasgow, înregimentarea lui Florin Purece la Liverpool ar fi al treilea succes al celor de la CS Atletico.
Nou promovata în Liga a II-a a disputat ieri dimineață primul joc de verificare al sezonului. Aflată în Ungaria, la Debrecen, AC Universitatea a jucat în compania Politehnicii Iași, grupare antrenată de Ionuț Popa. În cele din urmă, ACU s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Cristi Luca și Talpaș.
Dacă Ionuț Popa și-a menajat titularii, jucând cu mai multe rezerve, Mihai Roșca a trimis în teren echipa standard, adică: Pășcălău – Silaghi, Bogoșel, Lung, Andone, Burlacu, Onu, C. Roșca, Mițiți, Bota, C. Luca. Pe parcursul meciului au mai evoluat Rusu, Manea, Ionele, Toseschi, Novacovici, Turcaș, Popescu, Pantea și Talpaș. Altfel, sâmbătă, AC Universitatea va juca cu Debrecen, după care va reveni în Arad.
Roland Nagy a revenit din concediu și rămâne pe poziție în cele declarate la finalul campionatului. Arădeanul declară că nu va mai ocupa „fotoliul” de antrenor secund la UTA.
„Am avut o discuție cu domnul Chirilă la finalul campionatului. Dânsul nu are nevoie de antrenor secund și eu îmi doresc o carieră de «principal». Consider că am stat destul «în umbră» și acum vreau să văd de ce sunt capabil”, a declarat Roland Nagy.
Acesta va participa la reunirea lotului textilist, deoarece mai are încă un an contract cu Bătrâna Doamnă.
„Dacă se va face echipa a doua la UTA voi accepta cu plăcere să o antrenez. Deocamdată nu știu nimic, deoarece nu a vorbit nimieni cu mine. Vom vedea săptămâna viitoare ce se va întâmpla”, a concluzionat Roland Nagy.
Peste o săptămână, AC Universitatea își va strânge rândurile, pentru începerea pregătirilor. Mihai Roșca, Costel Bogoșel și Sandu Țamboi vor conduce primele ședințe de pregătire la Arad, după care se va pleca în primul cantonament al verii.
Așa cum era de așteptat, conducerea clubului a decis ca prima pregătire centralizată să aibă loc în Ungaria, acolo unde, de altfel, echipa s-a pregătit și în iarnă. Condițiile oferite în țara vecină sunt excelente, iar costurile sunt tentante pentru orice grupare. Mai mult, ACU va beneficia în Ungaria și de jocuri de verificare cu echipe puternice, cea mai importantă anunțându-se a fi cea cu Debrecen.
Plecarea în Ungaria este preconizată pentru mijlocul lunii iulie, după două săptămâni de acomodare la efort în Arad. Cert este că Geta Onu i-a oferit antrenorului un lot echilibrat pe posturi, iar dacă se va reuși și achiziționarea a patru juniori de la CS Atletico, atunci se poate spune că ACU nu va trebui să aibă emoții în toamnă în Liga a II-a.
Seria a V-a va fi reprezentată de către Atletic Club Universitar Arad, singurul club dintre cele șase participante la baraj, care are ca președinte o femeie, Gheorghița Onu. Fondat în urmă cu 13 ani, clubul universitar arădean a avut o istorie agitată. Până în 2000, echipa a jucat doar în liga a patra arădeană, activând sub mai multe denumiri. Anul 2000 a adus promovarea în al treilea eșalon, dar și debutul unei perioade de excepție în istoria clubului. Astfel, echipa a promovat în Divizia B după sezonul 2002-2003, promovare urmată de cea mai bună performanță din istoria clubului, locul 13 în seria a III-a din Divizia B, sezonul 2003-2004.
Deși oficialii utiști au anunțat prezența lui Lucian Tetileanu în stafful tehnic al echipei, trupa arădeană va fi pregătită în ultimele etape de Roland Nagy și Dan Țapoș. Șeful Centrului de copii și juniori al clubului arădean a refuzat propunerea de-a pregăti echipa, împreună cu Nagy și Țapoș, spunând că oferta nu putea fi acceptată.
Conducerea „textilistă” nu s-a bucurat prea mult timp după victoria obținută în fața Gloriei Buzău. Chiar dacă jucătorii nu au primit prime pentru acest succes, clubul a fost „ușurat” de bani. Marți dimineață, secretara clubului a avut un șoc în momentul în care a deschis biroul
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER