Dacă în fotbalul mare însemnăm din ce în ce mai puțin la nivel de echipe națonale, facem, în schimb, furori la futsal. Reprezentativa de fotbal în sală a plecat ieri spre Croația, pentru a participa la turneul final al Campionatului European.
Noua șarjă a lui Adrian Mititelu, care a susținut zilele acestea că FRF și Comitetul Executiv funcționează ilegal, ridică și alți contestatari ai lui Mircea Sandu. Auraș Brașoveanu, președinte divizionarei secunde Dunărea Galați, spune că poate demonstra ușor că ligile inferioare joacă fără bază statutară!
Victor Pițurcă făcea, în zilele meciului cu Franța de la București, o tristă constatare: „Fotbaliștii din Liga I nu sunt bine pregătiți fizic”. Probabil în baza acestei opinii, selecționerul a decis ca prima parte a stagiului pe care echipa națională îl va efectua în Antalya
Steve zâmbește. Nu chiar cu toți dinții, ca atunci, în noaptea aia amară, dar o face fără superioritate. E pur și simplu relaxat, iar când vine vorba de Steaua devine și mai relaxat pentru că, din perspectiva sa, Steaua este egala unei satisfacții speciale.
Nikolai Mihailov este portarul titular al lui Twente. Îl leagă de România mult mai multe lucruri decât faptul că va juca împotriva Stelei în Europa League. Viața a făcut ca în actuala ediție echipa sa să scoată din cursa pentru un loc în grupele Ligii Campionilor tocmai echipa cumnatului său, adică… SC Vaslui!
Când vorbește despre fundația sa, Mihai Neșu o face uitând de problemele pe care le are. Pune mult suflet și are multe în plan, chiar dacă rămâne realist: „Vreau să-l depășesc pe Smiley (n.r – 462.734) ca număr de like-uri pe facebook pentru fundația mea”!
Uneori avem nevoie de drame ca să realizăm cât de nepăsători suntem noi, românii, față de oameni care se regăsesc în situația lui Mihai Neșu. Fostul fotbalist dezvăluie că nu se va întoarce curând în România tocmai pentru că nu are acolo condițiile pe care le oferă Olanda celor ca el.
M-am simțit cumva cinic. Mihai mi-a tot vorbit despre fundația sa ca proiect imediat, în timp ce eu l-am tot întrebat despre el, despre ce și cum simte și despre ce rămâne de împlinit. Îmi rămâne doar consolarea logicii că, pentru a înțelege însemnătatea inițiativei lui, trebuie să avem dimensiunile experienței personale. Și nici atunci nu ajunge cât știm, pentru că doar el și cei ca el știu cu adevărat.
Încerc să găsesc un zgomot familiar, de care să mă leg ca să mi se pară că mă aflu în lumea mea, din București. Un ciripit, niciun motor și doi copii care până și ei se joacă parcă altfel decât o fac cei din România. Nu găsesc. Ajung în fața casei unde locuiește Neșu. Sun cu hotărârea rutinei, dar ceva mă apasă…
Interviul de mai jos s-a scris singur, pentru că Mihai Neșu este un om care te privește în ochi, nu a uitat să glumească și, cel mai important, nu a rămas cu subiecte tab
Sunt semnale că arbitrii reacționează în urma presiunii puse de cluburi pe Mircea Sandu pentru revenirea la practica aducerii de străini la meciurile Ligii I. Un grup tot mai mare de arbitri români se raliază ideii de a refuza delegările dacă vor fi aduși înlocuitori de „import” la partidele importante din primul eșalon.
Surse din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor ne-au informat că se pregătește un protest fără precedent al arbitrilor români! Aceștia au convenit, deocamdată neoficial, să refuze să mai oficieze la meciurile primelor trei ligi, respectiv competițiile organizate de FRF și LPF dacă vor fi aduși arbitri străini. „Dacă se constată că trebuie ca arbitrii străini să se reîntoarcă în România, atunci să le arbitreze ei pe toate!”, ne-a spus unul dintre ei. În aceste zile, cei mai importanți arbitri din țară au dialogat pe telefoane sau prin intermediul e-mailului, marea lor majoritate declarându-se total de partea acestei forme de grevă. Mai mult, ideea s-a propagat în jos, către ceilalți membrii ai breslei, astfel că pericolul unei greve a arbitrilor este real!
Protest în etape? Pornită de la Gigi Becali și Adrian Porumboiu, inițiativa de revenire la practica aducerii de brigăzi din străinătate la cele mai importante meciuri din Liga I nu avea cum să rămână fără o reacție din partea arbitrilor români. Mai probabil, în aceste condiții este un protest etapizat al acestora. Este vorba de un mesaj oficial transmis de către arbitri lumii fotbalului, urmat apoi de înt
Ideea revenirii la practica aducerii de arbitri străini la meciurile din Liga I s-a răspândit la nivelul conducătorilor de club și nu mai e doar o inițiativă „strategică” a lui Gigi Becali sau George Copos. Astfel, presiunea e mai mare ca niciodată pe Ion Crăciunescu. Ieri, 10 cluburi din 18 optau pentru brigăzi străine.
Pornit ca o idee a lui Gigi Becali și Adr
Valeriu Argăseală este foarte aproape de a deveni reprezentatul cluburilor din Liga 1 în Comitetul Executiv al FRF. Actualul oficial al Stelei îl va înlocui pe Cristi Borcea.
La inițiativa președintelui de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, la sala Polivalentă din București va avea loc mâine, de la ora 16:45, un eveniment caritabil ce are ca scop strângerea de fonduri pentru micuța Kassandra Rotariu.
Vești bune în legătură cu Mircea Lucescu. Antrenorul lui Șahtior resimte dureri mai mici decât în momentele de după intervenția chirurgicală suferită la Spitalul Universitar de Urgență. Ar putea chiar să fie și externat mai devreme!
Eliberat din arestul efectuat în dosarul „Șpagă în elicopter”, Vasile Avram își plănuiește pentru 2012 întoarcerea în fotbal. Și are de gând, pentru început, să obțină înapoi funcția de director FRF, din care a fost suspendat de Mircea Sandu în momentul declanșării scandalului.
Valeriu Argăseală spune că e mai important ca fotbaliștii să aibă parte de o competiție corectă, decât să creștem arbitri de valoare. El dă asigurări că aceștia pot apărea și dacă în retur meciurile Ligii I vor fi conduse de străini.
Wesley e, din punctul de vedere al lui Adrian Porumboiu, deja vândut Stelei în schimbul a 1,2 milioane de euro. Atacantul Vasluiului cere însă, pentru a semna, salariul pe care a jucat în Moldova, care l-ar face de departe cel mai bine plătit jucător din lotul roș-albaștrilor.
Adrian Porumboiu (foto) a mai anunțat de câteva ori că se retrage, dar nu a făcut-o. Se mai întâmplă o dată în această iarnă, noutatea fiind că, de data aceasta, patronul Vasluiului dezvăluie și procedura.
Zâmbește mereu, încercând să ascundă sub amploarea zâmbetului amintiri confuze. Vorbește mai degajat decât acum ceva vreme, când orice cuvânt era ca o partidă de șah dusă în același creier. Toni Doboș e bine, dar deocamdată nu chiar atât pe cât ne-am dori.
În mod cumva surprinzător, Vasile Avram și fiul său, Marius, s-au regăsit printre invitații „Galei Fotbalului Românesc”, organizată de LPF și FRF. Astfel, a
Contestată vehement de ultrași, Legea 4, cea a combaterii violenței în sport, a devenit de joi mai aspră. Propunerile de modificare a dispozițiilor acestor legi, făcute de deputatul PDL Alin Trășculescu, au trecut joi de Camera Deputaților.
Cu 235 de voturi pentru și doar unul împotrivă, legea antihuliganism, cunoscută mai popular sub denumirea de „Legea Dragomir”, a fost amendată cu câteva modificări, care o fac chiar mai severă decât a fost până acum. Inspirate din dispozițiile legislative engleze, aceste modificări reglementează mărirea pedepselor cu închisoarea, dublarea cuantumului amenzilor, avize suplimentare care trebuie obținute de firmele de pază la stadioane și cursuri specializate pentru personalul de pază.
E aplicabilă? De asemenea, o dispoziție importantă este aceea că acele persoane care au comis acte de huliganism la manifestările sportive și sunt recidiviste nu vor mai avea acces la meciuri, fiind obligate să se prezinte la secțiile de poliție pe perioada desfășurării partidelor. În fine, va fi pedepsită cu închisoare introducerea de materiale pirotehnice de orice fel pe stadioane, nu numai cele reglementate de Legea 4 în forma de până acum. Problemele legii antihuliganism vor fi însă reprezentate în continuare de aplicabilitatea ei, conform unuia dintre susținătorii proiectului, senatorul Cristian Țopescu: „Legea este bine formulată, numai că nu avem în continuare norme de aplicare. Ne trebuie, de asemenea, logistică pentru ca huliganii să fie chemați la s
Cluburile din toate eșaloanele fotbalului românesc fac de ani la rând „economii” care contravin flagrant legii. Baremurile arbitrilor sunt plătite la negru, grupările-gazdă evitând astfel plata dărilor către stat la care obligă contractele de prestări servicii încheiate cu oficialii partidelor.
Ciprian Marica ne garantează că va da tot în meciul cu Maccabi Haifa, pentru ca Steaua să se califice alături de Schalke din grupele Europa League. Pe de altă parte spune că, în opinia lui, israelienii au fost mai buni ca steliștii în actuala ediție a cupelor europene.
Dorinel Munteanu i-a transmis lui Marius Stan că are nevoie de Liviu Antal și speră ca până la începutul returului mijlocașul să-și prelungească contractul. „Am nevoie de Antal și dacă nu va rămâne la Galați, avem o problemă de comunicare”, a declarat Dorinel Munteanu. De partea cealaltă, Stan a dat asigurări că Antal va rămâne la Oțelul.
George Copos a promis o primă rapidiștilor dacă termină anul pe unul dintre primele două locuri, dar Oțelul îl ajută pe patronul vișiniilor să facă economii.
Că a jucat la Târgu Jiu sau a apărut pe stadionul din Galați, pentru Rapid a cam fost același lucru. Totul le-a stat împotrivă giuleștenilor, amintind parțial prin prestație de acel 0-3 încasat nu cu mult timp în urmă de la Pandurii. Restul l-a făcut g
Aseară, odată cu meciul Oțelului de la Lisabona, România a pierdut statutul de abonat al grupelor Ligii Campionilor. Au fost opt ediții în care ne-am bucurat că am fost acolo și a fost uneori abrupt de dureros să realizăm că nu putem mai mult și mai sus de atât.
E sigur acum! Steaua se desparte în această iarnă de unul dintre frații Costea. E vorba de Florin, pentru că inima lui Becali îi spune acestuia că nu se poate decât un frate oltean la Steaua și că acesta e Mihai.
Totul are o logică în deciziile luate la nivel înalt. Și adesea logica e trecută sub tăcere. ProSport vă prezintă povestea reală a modului în care a ajuns ca finala Europa League – 2012 la București.
Rapid a avut aseară terapie de grup, tratându-se cu naivitatea Sportului după catastrofa de la Târgu Jiu, unde a pierdut cu scor de abandon în precedenta etapă. A fost o victorie, 2-0, a cărei cronică s-a scris numai în jumătatea oaspeților.
O nouă delegare suspectă la un meci din Liga I, după cea de la Rapid – Sportul. Asistenții Dorin Mudura și Adrian Vidan au fost trimiși la partida dintre FC Vaslui și Oțelul. Până aici, nimic dubios.
Printre invitații Stelei la partida de la Gelsenkirchen s-a regăsit și un lucrător al LPF. E vorba de Mircea Cezar Ionescu (foto, în medalion), șeful departamentului „Competiții” din cadrul Ligii. „Mergem pe rând în deplasările cu echipele românești în cupele europene. Înainte de meciuri trimit invitații și la ligă și la federației, după care noi stabilim cine merge cu ei. Acum a fost rândul meu. Am ales să văd meciul din mijlocul suporterilor români, cu doi prieteni și cu Marcel Răducanu”, a explicat Mircea Cezar Ionescu.
Dosarul „RAFO” și necazurile penale ale lui Marian Iancu datează din 2005, când a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. A fost arestat preventiv de trei ori de la declanșarea anchetei, re
În sfârșit, politicul dă semne că vrea să ajute sportul. Este vorba despre un proiect de lege menit să diminueze dările către stat la care se obligă în prezent grupările sportive. Inițiativa aparține unor senatori care provin din mediul sportiv: Anghel Iordănescu și Cristian Țopescu.
Fostul selecționer și fostul comentator sunt inițiatorii unei propuneri legislative care vizează să modifice Legea Educației Fizice și Sportului, cea mai importantă măsură care ar urma să fie luată fiind scutirea veniturilor obținute din transferurile sportivilor de plata impozitelor și a TVA-ului. Propunerea legislativă a fost semnată de 28 de senatori aparținând grupului independenților, PDL, PSD și PNL și a fost depusă la Senat pe 23 noiembrie, urmând să fie supusă discuțiilor în sesiunile de lucru ale organismului legislativ.
Într-un interviu acordat deunăzi Sport.ro, Mircea Sandu a lăsat senzația că se apropie momentul retragerii, decizie pe jumătate naturală, dat fiind numărul mare de ani de când activează în fotbal, și jumătate venită în urma presiunilor mediatice și judiciare la care este supus în ultima vreme. Mircea Sandu a început să se uite în urmă. Și când o face, vede 47 de ani de când este în fotbal, o situație pe care o consideră de invidiat. Pornit până de curând să rămână încă mult timp de acum înainte la Casa Fotbalului, „Nașul” dă semne că a obosit și că ia, în sfârșit, în serios ideea retragerii. A vorbit despre asta într-un interviu acordat Sport.ro. „Nu numai o dată m-am gândit la retragere, sigur că m-am gândit și vom vedea! Am 46 de ani de fotbal! Mă apropii de 47, iar să muncești 47 de ani într-un domeniu nu este deloc la îndemână! Vedem ce se întâmplă! Nu este nici da, nici nu deocamdată”. Așa a răspuns Mircea Sandu în momentul în care a fost întrebat dacă este bântuit de gândul retragerii.
România rămâne o țară veselă! Chiar și în sala de judecată. Peisaj de ieri, de la Curtea de Apel: Rusen s-a prezentat ca un elev la BAC, Mircea Sandu joacă la temporizare cu ajutorul lui „Nu știu!”, pentru ca totul să se încheie cu un îndemn de inculpat de la Țerbea pentru toți cei implicați: „Unitate și dreptate, fraților!”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER