Ovidiu Herea (foto) are un început perfect de campionat. Este pe primul loc în clasament cu Rapidul și a înscris de patru ori în primele nouă etape.
Văzut ca o mare speranță a fotbalului românesc, Herea ajungea în Giulești acum două sezoane, în mandatul lui Cristiano Bergodi, fiind transferat la insistențele tehnicianului italian. Cum Rednic sau Peseiro nu au reușit să pună în valoare potențialul fostului „bancar” după plecarea lui Bergodi, în acest an a venit rândul lui Hizo să mizeze pe talentul rapidistului.
„Am primit numărul 10, care mi-a purtat noroc la FC Național, și sper să se fi sp
La revenirea în Liga I, tehnicianul Gloriei a fost foarte aproape să producă surpriza campionatului și să învingă Steaua, deși ardelenii se confruntă cu numeroase probleme.
„Armeanul” acuză maniera de arbitraj, dar laudă dăruirea de care au dat dovadă jucătorii săi.
În returul sezonului trecut, conducerea ialomițenilor promitea o primă de 100.000 de euro pentru fiecare jucător, în contextul în care elevii lui Dan Petrescu reușeau clasarea în fruntea ierarhiei Ligii I. Zis și făcut. „Gașca” din Urziceni a dat peste cap toate calculele, câștigând în premieră titlul de campioană. Totuși, sub aspect financiar, lucrurile nu au mers conform planului. Cum Unirea nu a scăpat de efectele crizei economice, oficialii campionei s-au văzut nevoiți să amâne momentul în care își vor remunera fotbaliștii pentru performanța de anul trecut. „Băieții își vor primi primele, însă doar atunci când UEFA va vira banii în conturile noastre”, a subliniat managerul general Mihai Stoica.
5.000 de euro pentru Stuttgart Dacă în partida de la Sevilla Unirea a evoluat mult sub așteptări, în Ghencea, lucrurile au stat complet diferit. Astfel, egalul obținut cu Stuttgart nu a fost trecut cu vederea de conducere, jucătorii ialomițeni urmând să fie răsplătiți consistent, cu o primă de aproximativ 5.000 de euro.
100 de mii de euro este prima de campionat pe care o așteaptă încă titularii lui Dan Petrescu
Gloria lui Halagian a fost foarte aproape să reușească ce n-a izbutit echipa McLaren
La șaptezeci de ani, Halagian redebuta în Liga I, după șapte ani de la retragere! În același timp, ieri, după o lună de pauză, Steaua juca din nou în fața propriilor suporteri.
Anesteziați de liniștea tribunei, având în vedere că în ultima perioadă Urziceniul adună mai mulți suporteri în Ghencea decât echipa lui Stoichiță, Steaua începe șovăielnic. Și cum asta nu era suficient, Toja „îl execută” rapid pe Zapata, reamintindu-i accidentatului Nicoliță clipele de coșmar de la Madrid, de acum trei ani. Asemenea unui boxer trezit din pumnii adversarului, steliștii ies la atac, iar șarjele lor ofensive devin tot mai amenințătoare. Hora pune mâna în careu pe Surdu, iar Balaj acordă penalty pentru un fault mai mult decât discutabil.
Petre Marin transformă în urletele fanilor Stelei, nu de bucurie pentru golul echipei, ci de nervi pentru că patronul pe care-l înjurau închisese geamul de la lojă. Steaua insistă, iar anii par să atârne tot mai greu pentru veteranul din banda stângă a apărării roș-albastre. Accidentat, „Jair” îi lasă locul lui Baciu. Acesta este aruncat în centrul defen
Golgheterul vișiniilor cere conducerii să demareze negocierile pentru semnarea noului contract
Jucătorul giuleștean a marcat de patru ori în ultimele trei partide de Liga I, iar prin evoluțiile sale și-a recâștigat postul de titular în echipa Rapidului. Cu toate acestea, deși a intrat în ultimele trei luni de contract, „Pele” nu a fost chemat încă la negocieri de Copos.
Mugurel, care este secretul atmosferei bune de la Rapid? În primul rând, am avut liniște. Pe de altă parte, victoriile aduc victorii, iar asta a contribuit la atmosfera din cadrul echipei.
Gigi Becali este în continuare nemulțumit de ceea ce se întâmplă în sfera clubului Steaua. Dacă nu sunt suporterii sau propriul antrenor, atunci problema o reprezintă cei de la Ministerul Apărării. „Contractul s-a încheiat de acum un an, dar există o clauză care spune că plata chiriei e reglementată de investiții”, a accentuat Becali, lăsând să se înțeleagă că se așteaptă la o mărire a chiriei doar pentru ca să i se forțeze mâna cu scopul de a vinde echipa. Nu e prima dată când Becali intră în conflict cu MApN.
În condițiile în care a investit până acum mai bine de 15 milioane de euro în arena din Ghencea, patronul stelist nu este interesat să achiziționeze și restul elementelor, evaluate la alte 20 de milioane de euro. „Tribuna oficială, nocturna, terenurile sintetice, gazonul de pe Ghencea, până și scaunele de pe stadion, totul îmi aparține”, și-a înșiruit Becali proprietățile din curtea roș-albaștrilor. Mai mult, acesta a comentat situația în stilu-i caracteristic. „Ce să fac cu stadionul, să-l duc în Pipera?”, s-a întrebat ironic Becali.
Cu mai puțin de o lună în urmă, fundașul era convocat la națională. Acum e ca și dat afară de la Rapid
Sezonul trecut s-a încheiat decepționant pentru Marius Constantin. Conștient de potențialul fotbalistului, Hizo a făcut un scop din a-l „recondiționa” pe fundașul rapidist, acordând-i toată încrederea. I-a reușit doar pentru două luni!
Constantin a dat senzația, încă din perioada de pregătire, că s-a schimbat. Scăpat de kilogramele în plus, brașoveanul a fost convocat la națională și chiar a reintrat în grațiile suporterilor. Lucrurile au luat o complet altă turnură în meciul Rapidului de la Ploiești, fanii giuleșteni trăind un adevărat deja-vu al partidei cu Poli Iași, din ultima etapă, când Marius a gafat nepermis. Drept consecință, stoperul Rapidului nu a mai prins primul unsprezece, rămânând pe bancă în următoarele jocuri. Avertismentele antrenorului nu avut efectul scontat, iar meciul din Bănie a pus capac. Marius Constantin a fost schimbat la pauză după ce, în prealabil, intrat pe teren în minutul 37, a greșit evident la ambele goluri ale oltenilor. Ieri, fundașul nu a fost oprit în lotul Rapidului pentru meciul de Cupă cu FC Bihor. Iar surse apropiate clubului spun că acesta nu va mai reveni decât atunci când va parafa reînnoirea contractului cu gruparea „feroviară”, scadent vara viitoare.
Reprezentanții nemților au descoperit „capcanele” lui Copos: jucătorii nu aparțin toți de club, iar baza de antrenament aparține boss-ului de la Ana
Deși toată lumea se aștepta ca tratativele dintre George Copos și afaceristul german Lutz Stache să se finalizeze curând printr-o vânzare a clubului către neamț, se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Auditul făcut la Rapid, care a fost comandat de cumpărători și se efectuează în această perioadă, scoate la iveală lucruri la care nemții nici nu se așteptau. Astfel, avocații lui Lutz Stache au constatat cu surprindere că sunt mari probleme în ceea ce-i privește pe o parte dintre jucători, care nu aparțin în acte Rapidului, ci altor firme ale lui George Copos.
Surprinzător sau nu, au trecut 30 de ani de când, după primele șapte etape, diferența dintre lider și primul loc retrogradabil e de doar șapte puncte.
În sezonul ’79-”80, Steaua ocupa prima poziție, totalizând același număr de puncte pe care îl are actuala fruntașă, FC Brașov. Mai mult, atunci, dar și acum, pe primul loc retrogradabil se află o echipă din Galați. „La momentul ăla se juca fotbal de calitate. De aceea diferențele erau foarte mici în clasament. Acum, campionatul este spectaculos, pentru că e mult mai echilibrat, spre deosebire de anii trecuți”, a subliniat Rodion
George Copos laudă munca depusă de Hizo la Rapid și este de părere că giuleștenii se pot întoarce victorioși după meciul cu Universitatea din această seară.
Veți fi în tribună la meciul de la Craiova?
Fac tot posibilul. Sunt pe un șantier acum, iar dacă reușesc să termin în timp util lucrurile pe care le am de rezolvat voi merge și la meci…
Poate Rapid câștiga în Bănie?
Suntem puternici și rapizi! Am încredere deplină în Viorel Hizo și cred că putem învinge la Craiova.
Vă place jocul echipei?
Foarte mult. Rapid este o formație valoroasă, care crește de la meci la meci. Aproape exclusiv meritul îi aparține lui Viorel Hizo. Mai mult, acesta a avut inspirația să le acorde încredere unor jucători precum Păun, Răduță, Ioniță sau Straton, iar aceștia au confirmat.
Sunteți îngrijorat de indisponibilitățile din atac?
Nu îmi fac probleme. Chiar Ioniță poate fi varianta câștigătoare în această seară. În plus, din câte am înțeles, și Joao Paulo Pinto ar putea apărea pe teren în meciul de diseară.
Bornescu?
Nu știu nimic și nu vreau să discut despre acest subiect.
Unul dintre motivele pentru care Lutz Stache (foto) a ales să investească la Rapid se referă la rațiuni strict economice. Chiar dacă în ultimii ani a fost contactat să investească la echipe precum Hertha Berlin, Hansa Rostock sau Energie Cottbus, omul de afaceri a refuzat politicos toate aceste oferte.
Explicația? Pentru o formație care țintește exclusiv evitarea retrogradării în Germania este necesar un buget de minimum 15 milioane de euro. Această sumă, care pe hârtie reprezintă bugetul actual al Rapidului pe câțiva ani, i-ar asigura detașat germanului primul loc în topul investitorilor din Liga I. Clubul „feroviar” are un buget de aproximativ 5 milioane de euro și obiectivul de calificare în grupele Europa League.
Regula „50+1″ În Bundesliga este încă în vigoare o regulă care stipulează că persoane sau companii nu pot deține pachetul majoritar de acțiuni al unui club. Deși a fost intens contestată, doar Wolfsburg și Hoffenheim au reușit să „dribleze” regulamentul. Regula a fost impusă de federația germană pentru a se asigura că un club d
Ca și idolul său, Ioniță a debutat sub Grant fără a avea contract de senior
Dacă francezul și-a așteptat rândul după jucători ca Wiltord, Carew sau Fred, Ioniță a stat în umbra lui Djalovic și a lui Pinto!
Povestea lui Ioniță este una clasică pentru fotbalul românesc. Ca și idolul său, Alexandru provine dintr-o familie modestă, din comuna Popești-Leordeni, de lângă București – Benzema s-a născut la Lyon, în Bron, unul dintre cartierele sărace ale orașului. Similitudinile nu se opresc aici. Ambii au debutat pe prima scenă a fotbalului din postura de rezervă, bifând mai puțin de un sfert de oră de joc în partidele respective. Mai mult, atât Benzema, cât și Ioniță nu semnaseră contracte de jucători profesioniști cu echipele lor la acel moment. „De mic a fost un copil conștiincios, care a știut ce vrea. Are o tehnică deosebită. Controlează foarte bine mingea cu ambele picioare și are o lovitură de cap letală”, l-a caracterizat profesorul Dorobanțu pe fostul său elev. Sună cunoscut? Bineînțeles, deoarece tehnica și tenacitatea sunt principalele calități ale internaționalului francez, pe care Ioniță nu ratează nicio ocazie să îl „studieze”. „Oricând am timp, intru pe internet să văd reușitele lui Benzema. Îmi place foarte mult stilul lui, care cred că mi se potrivește, și tocmai de aceea îl urmăresc”, a subliniat încrezător vârful Rapidului.
Rapidul și Vasluiul au oferit un meci cum numai Giuleștiul poate vedea. Răsturnări de scor, nervi, eliminați, tot ce trebuie!
Nici nu se așezaseră bine în teren elevii lui Hizo, iar fictiva tabelă din Grant indica deja avantajul oaspeților. Giuleștenii nu se pierd cu firea, iar tânărul Herea restabilește repede egalitatea, la o fază trasă la indigo cu aceea din care se deschisese scorul. Încrâncenarea avea să fie cuvântul de ordine, într-o luptă oarbă, cu garda jos. Însă doar atât. Debutul celei de-a doua reprize schimbă ușor partiturile. Rapid ține să le reamintească fanilor de ce ei sunt „farmecul vieții”, dar, ca de fiecare dată, prin purgatoriul unei exasperante sarabande de ratări. Iar fotbalul te pedepsește pentru asta, iar Spadacio a simțit-o chiar pe pielea lui, la un moment de ținut minte: brazilianul ratează un penalty, iar 30 de secunde mai târziu Vasluiul
Meciul cu FC Vaslui va aduce câteva modificări în garnitura de start a formației giuleștene, iar inovația lui Hizo va fi cuplul Adrian Iencsi (34 de ani) – Adrian Iordache (28 de ani).
Forțat de accidentări, dar și de evoluția sub așteptări a unora dintre jucători în partida cu Astra Ploiești, Viorel Hizo va opera schimbări în formula de start la meciul cu FC Vaslui. Tehnicianul îl va lăsa pe bancă pe Marius Constantin, fiind total nemulțumit de evoluția acestuia la partida cu Astra. Nici Ricardo Fernandes, „jumătatea” lui Constantin de la Ploiești, nu se va regăsi în primul „11″, fiind incomplet refăcut în urma unei accidentări. În locul lor, secundul Iencsi va reveni printre titulari, noutatea fiind reprezentată de posibila titularizare a lui Iordache, care ar debuta cu această ocazie pentru Rapid.
Necunoscut pentru România, posibilul investitor din Giulești, Lutz Stache, este o persoană apreciată în Germania, find totodată unul dintre sponsorii grupării Energie Cottbus.
Contactat de ProSport, fostul atacant al Oțelului, actualmente jucător la Energie, Emil Jula, a făcut o scurtă descriere a omului de afaceri. „Este o persoană foarte serioasă. Este modest și nu-i place să iasă în față. Cu noi nu a vorbit nimic despre Rapid, dar, dacă va investi în România, este un avantaj pentru această echipă. Îi place fotbalul și este alături de noi, iar după ce câștigăm câte un meci, vine împreună cu soția la restaurantul unde sărbătorim victoria”, a declarat vârful lui Cottbus.
Adrian Anca îl vede răspunzător pe tehnicianul bistrițean pentru situația actuală a Gloriei. Deși mai are contract cu gruparea ardeleană până în vară, atacantul a fost trimis fără prea multe explicații la echipa secundă a clubului. Proaspătul tehnician al „vampirilor”, Sandu Tăbârcă, a decis să renunțe la el, deși formația pe care o conduce a marcat doar trei goluri în cele cinci etape care s-au scurs până acum, unul dintre acestea înscris chiar de Anca.
Adrian, ai fost pus pe lista de transferuri…
Ultimele zile au fost un calvar pentru fundașul Rapidului, acesta fiind vizibil șocat de tragedia pe care o trăiește fratele său: accident de mașină soldat cu victime. Vineri noapte, Ștefan Mardare a primit vestea că fratele său, Alexandru, a fost implicat într-un accident rutier. Pe fondul vitezei excesive, acesta a pierdut controlul volanului, mașina izbindu-se violent de un podeț de beton. În urma impactului, prietena lui Alexandru Mardare și mama acesteia au decedat pe loc, fratele fotbalistului alegându-se cu numeroase contuzii și o fractură la picior. „Mardare este extrem de afectat. A participat la antrenamente, dar a fost învoit pentru a merge la înmormântare. Trebuia să fie alături de familie după acest necaz”, a precizat „Dulăul”.
Cinci absențe importante Mardare devine astfel cel de-al cincilea jucător pe care tehnicianul giuleștenilor nu va putea conta pentru partida cu FC Vaslui din acest weekend. Ricardo Fernandes este din nou indisponibil, după ce a pierdut începutul de campionat tot din pricina unei accidentări. Brazilianul Cesinha acuză la rândul său probleme medicale, iar Păun a ratat meciul naționalei de tineret contra Moldovei, după o lovitură primită la unul dintre antrenamentele premergătoare partidei. Totodată, colegul său din echipa „feroviară”, Lucian Răduță, va sta departe de gazon aproximativ zece zile din cauză că și-a dislocat umărul î
Durere fără margini la despărțirea de Alexandru Iatan, internaționalul de juniori decedat miercuri, la Giurgiu, și condus sâmbătă pe ultimul drum chiar în ziua în care ar fi trebuit să debuteze la noua sa echipă.
Un copil aleargă neobosit printre picioarele bunicilor săi, în vreme ce, la câțiva metri distanță, familia Iatan își plânge unicul băiat. Este imaginea dură a efemerității vieții în fața destinului. Un tablou construit în alb și negru, într-un contrast dur între tinerețe și moarte.
Dezamăgit, antrenorul ia în calcul varianta de a renunța la banca tehnică a Rapidului
Ce nu a funcționat în jocul echipei? Sincer, nu știu. Nici acum nu îmi dau seama ce s-a întâmplat și cum am putut să luăm acele goluri. Am vrut să jucăm ofensiv, de aceea am început cu doi atacanți. Dacă nici în meciuri ca acesta nu forțăm în atac, atunci când? Conduceam cu 1-0 și, deodată, n-a mai mers nimic!
Tehnicianul Rapidului este îngrijorat de evoluția echipei sale înaintea partidei de azi, cu Astra.
„Dulăul” le-a pregătit câteva surprize ploieștenilor pentru partida de azi. Dezamăgit de Herea, antrenorul sibian va începe meciul cu Bozovic avansat în partea stângă a liniei mediane a giuleștenilor. Cesinha va trece în partea opusă, iar Mardare are toate șansele de a evolua, încă din primul minut, în poziția obișnuită a fundașului muntenegrean. Cea mai mare surpriză este neconvocarea lui Marinescu, Drăghia fiind rezerva lui Straton pentru postul de portar. Mai mult, omul meciului din etapa trecută, Lucian Răduță, va fi titular pentru al doilea meci consecutiv.
La 15 ani debuta în Liga a II-a în culorile Olimpiei Satu Mare. Cinci ani mai târziu este cel mai bun atacant al momentului în Liga I.
Adus ca rezervă pentru experimentatul, dar capriciosul Bâlbă, sătmăreanul a impresionat la debutul în Liga I, contra Rapidului, când a marcat la doar trei minute de la intrarea pe teren. Grigoraș i-a dat o șansă titularizându-l meci de meci, și Bujor s-a revanșat cu încă două goluri.
Un nou transfer ratat în stilul arhicunoscut al lui George Copos. Victima, de data asta, Vali Negru
Aflat în litigiu cu CS Otopeni, Vali Negru revenea, la începutul acestei veri, la antrenamentele Rapidului. Sigur de faptul că decizia comisiilor îi va fi favorabilă, jucătorul a crezut până în ultima clipă că va semna cu echipa pentru care evoluase și în intervalul 2003-2007.
„Am acceptat ceea ce mi-a propus domnul Copos, chiar dacă salariul era mai mic decât la Otopeni, dar la acel moment nu aveam drept de semnătură. Apoi am plecat cu echipa în cantonamentul din Germania, deși nu aveam nicio garanție și aș fi putut să mă accidentez”, a povestit omul care a bătut-o pe Hertha Berlin. Lucrurile au luat o cu totul altă turnură înainte de începerea campionatului. „La întoarcere, când am vrut să semnez, domnul Copos mi-a pus pe masă un alt contract, cu totul diferit față de ce discutasem anterior”, a explicat fotbalistul. Surse din cadrul clubului „feroviar” spun că la prima ofertă se vorbea de 60 de mii de euro pe sezon, dar înțelegerea scrisă stipula, ulterior, o sumă mai mică, cât și o serie de clauze. „Atunci mi-am dat seama că nu sunt dorit în Giulești de cei din conducerea Rapidului”, a încheiat Negru.
Fostul tehnician al Universității Craiova este dat ca succesor al lui Hizo pe banca tehnică a alb-vișiniilor, în contextul în care „feroviarii” nu vor reuși să învingă, în următoarea etapă, nou-promovata Unirea Alba Iulia.
Ce ați făcut după experiența nereușită de la Brașov? Nimic special. Am revenit în Italia. Mama mea a avut niște probleme de sănătate și, pentru moment, sunt încă acasă, la Palermo. Aveam nevoie de o perioadă de liniște.
Fostul antrenor al Universității Craiova este favorit să-l înlocuiască pe Hizo dacă Rapid nu ia trei puncte vineri
Scaunul lui Viorel Hizo depinde de meciul cu Unirea Alba-Iulia, din Giulești. Dacă Rapid nu va câștiga, tehnicianul sibian va fi schimbat.
Copos este nemulțumit de faptul că echipa nu învinge deși își crează foarte multe ocazii de gol. Rapidiștii trebuie să ia trei puncte împotriva Unirii Alba-Iulia, care în predentele două partide a plecat neînvinsă din Giulești, ambele jocuri termindu-se 2-2, în toamna lui 2002 și în primăvara lui 2005. Lui Hizo i se reprosează faptul că folosește un sistem cu un singur atacant și că nu sunt suficienți oameni de gol în fața porții. Plus ineficacitatea atacanților, care nu au reuși să marcheze decât un singur gol, prin Joao Paulo Pinto, în prima etapă cu Poli Iași.
După ce au dezamăgit în acest început de campionat, atât Joao Paulo Pinto cât și Radomir Djalovic au fost acuzați voalat de tehnicianul Viorel Hizo pentru ineficacitatea lor. Atacantul portughez a ratat o serie de ocazii, una chiar foarte importantă, în repriza a doua a meciului de la Timișoara.
„Degeaba jucăm frumos și construim mult, dacă nu marcăm atunci când suntem în fața porții”, a subliniat „Dulăul”. Joao Paulo Pinto nu a înscris nicun gol în partidele amicale, deși giuleștenii au întâlnit și echipe fară pretenții precum Clinceni, Chiajna sau Brănești. În șapte întâlniri (incluzând și meciurile din cantonamentul din străinătate) vârful giuleștean a reușit contraperformanța de a nu înscrie, cu toate ca a bifat aproximativ 330 de minute din 630 posibile. Colegul său, tânărul Ioniță, a primit aceleași șanse de a juca, dar spre deosebire de lusitan, atacantul promovat de la echipa a doua a clubului, a marcat de două ori pentru „feroviari”. Portughezul a fost integralist în toate cele trei etape disputate până acum, în cele 270 de minute a dat doar un gol, în victoria 4-1 cu Poli Iași. Per total, un gol în zece ore de joc! Adus cu surle și trâmbițe de la Leiria, pentru o sumă de transfer de 1,2 milioane de euro, Pinto a jucat pâna acum 34 de partide, marcând 3 goluri! La salariul său anual, în valoare de 200 000 de euro, se poate aprecia că într-un an și jumătate cât s-a scurs de la venirea sa în Grant, un gol de-al lui Pinto valorează aproape 100 000 de euro!
Viorel Hizo este îngrijorat de numeroasele ocazii ratate în primele meciuri, dar laudă jocul colectiv al echipei sale. Nu caută vinovați pentru eșecurile din întâlnirile cu Unirea Urziceni și FC Timișoara și speră în continuare la un ultim transfer care să-i întărească linia ofensivă.
Rămâne atacul „călcâiul lui Ahile” al Rapidului?
Da, se poate spune și așa. Chiar am analizat datele statistice ale meciului de la Timișoara și, din nou, așa cum s-a întâmplat și la Urziceni, noi am fost superiori la toate capitolele. Din păcate, am ratat mult și asta ne-a costat. Am jucat bine, am construit, dar am suferit la finalizare.
Primește credit în continuare Joao Paulo Pinto?
Am încredere în toți jucătorii mei. Chiar dacă a ratat câteva ocazii și aseară, nu a fost singurul. Cesinha, Mardare, Spadacio au avut și ei șansa de a înscrie. Nu vreau să fac analize individuale și nu caut vinovați pentru că nu ar fi corect.
Este Ioniță o variantă pentru întâlnirea cu nou-promovata Unirea Alba-Iulia?
Ioniță este unul dintre tinerii atacanți pe care îi am la dispoziție și reprezintă o variantă la orice meci, nu doar pentru cel cu Unirea. Este un partidă pe care trebuie să o tratăm cu maximă seriozitate, și în niciun caz cu aere de superioritate doar pentru că sunt una din echipele care au promovat în acest an.
Cum vi se par noii veniți, Helder și Matici, acum după primele meciuri oficiale?
Matici și Helder sunt jucători cu potențial. Amândoi se află încă în stadiul de adaptare. Eu sunt m
Atacantul Radomir Djalovic ar putea reveni în Croația, fiind foarte aproape de un transfer la Hajduk Split.
Venit la Rapid chiar din postura de golgheter al țării din spațiul ex-iugoslav, Djalovic a avut un sezon foarte slab în Giulești, reușind să marcheze doar trei goluri pentru alb-vișinii. După ce în vară a primit acceptul clubului din Grant pentru a-și căuta o altă echipă, muntenegreanul a fost la un pas să semneze cu Grenoble. Numărul jucătorilor extracomunitari din lotul formației franceze aveau să facă însă imposibilă tranzacția, iar Djalovic s-a văzut nevoit să se întoarcă, pentru moment, în Grant, sub comanda lui Hizo.
Oficialul nemților afirmă că se bătuse deja palma și cu jucătorul, și cu FC Argeș, dar, dintr-odată, Penescu a decis să ridice prețul. De asemenea, Meier a vorbit și despre eșecul transferului lui Florin Costea.
Ce v-a atras la Cristi Tănase? Tănase e un jucător tehnic, polivalent, i-am monitorizat evoluțiile atât la echipa națională a României, cât și la FC Argeș. Era o variantă ideală pentru linia de mijloc a echipei noastre.
Cât a fost dispusă să ofere FC Koln pentru transferul mijlocașului român? Noi am oferit celor de la FC Argeș o sumă de transfer exact așa cum s-a vehiculat în presa din România (n.r.-3 milioane de euro). Aceea era valoarea la care l-am cotat pe jucător și nu am fost dispuși să plătim nimic în plus.
Care a fost motivul pentru care tranzacția nu s-a mai realizat? Ne înțelesesem atât cu clubul, cât și cu fotbalistul, numai că în ultimul moment conducătorii lui FC Argeș au decis să ridice prețul.
Credeți că oferta salarială a Stelei a fost mai tentantă? Nu. Salariul propus de FC Koln era net superior celui dat de Steaua (n.r. 120.000 de euro). Noi i-am oferit mai mult, dar cu toate acestea jucătorul a decis să rămână în România.
Cunoșteați istoricul problemelor medicale ale lui Cristi Tănase? Noi nu știam absolut nimic despre eventualele probleme de sănătate ale jucătorului de care se vorbește acum în presă.
Reprezintă Florin Costea alternativa la transferul nereușit al lui Tănase? I-am contactat pe cei de la Universitatea Craiova pentru a discuta
Sosit în probe, Darijan Matic i-a atras imediat atenția tehnicianului Viorel Hizo, fiind genul de jucător muncitor, care nu ezită să „pună piciorul”. Evoluțiile sale au fost apreciate chiar de la debut, așa cum s-a întâmplat și în cazul portughezului Joao Paulo Andrade.
Ce părere ai despre România?
Conducerea Rapidului nu a reușit încă să rezolve problemele pe care le-a avut sezonul trecut cu obținerea vizelor pentru trei dintre jucătorii săi.
Vladimir Bozovic, Radomir Djalovic și Djordje Ivelja au în continuare vize de turist, cu toate că clubul se angajase în primăvară să-le obțină permise de muncă. Rapid este prima echipă de fotbal din România care a fost amendată de Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru încălcarea legislație în vigoare. „Urmare a controlului efectuat, I.T.M. București a constatat că, în cadrul societății FC Rapid SA se desfășoară sau au desfășurat activități lucrative mai mulți cetățeni străini, fară să posede autorizații de muncă sau permise de ședere în scop de muncă, motiv pentru care angajatorul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea art.26 lit.a din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.56/2007 completată și aprobată prin Legea 134/2008″, așa suna comunicatul dat publicității de instituția guvernamentală în martie 2009.
Formația antrenată de Viorel Hizo are un start de campionat extrem de promițător. Mai mult, în ultimii cincisprezece ani, giuleștenii au obținut zece viictorii și cinci rezultate de egalitate în etapele inaugurale ale Diviziei A, respectiv Ligii I. Interesant este că atunci când au ieșit campioni, în 1999 și 2003, rapidiștii au început sezonul următor cu două rezultate de egalitate, cu Astra și Oradea, ambele scor 1-1.
În 1995, Rapid reușea cea mai categorică victorie, scor 5-0 împotriva celor de la „U” Cluj. În ediția următoare, etapa de debut consemna o nouă întâlnire între cele două formații, de data aceasta în Ardeal, „șepcile roșii” reușind atunci un rezultat de egalitate. Poli Iași, perdanții din weekend, mai au la activ o partidă cu Rapid în runda de început încheiată tot cu o înfrângere, scor 1-2. Petrolul Ploiești, UMT sau Gloria Bistrița sunt trei dintre echipele care au simțit pe propria piele începuturile „în forță” ale echipei de lângă Podul Grant. Cele mai mai frecvente rezultate înregistrate în toți acești ani au fost 2-1 și 1-1, fiecare de câte trei ori, în contextul în care în doar șase meciuri din cele cincisprezece „feroviarii” au încheiat jocul fără a primi gol.
Iată cum arată lista completa a rezulatelor înregistrate de giuleșteni, în etapa I, începând cu jumătatea deceniului trecut :
1995 Rapid București – „U” Cluj 5-0
1996 „U” Cluj – Rapid București 2-2
1997 Rapid București – Ceahlăul 0-0
1998 FC Argeș – Rapid Bucur
Giuleștenii au priză la echipele din Hexagon. În 2006, după performanțele notabile obținute de Rapid în Cupa UEFA, cei de la Auxerre își asigurau semnătura unuia dintre cei mai iubiți copii ai Grantului, Daniel Niculae, achitând clauza de reziliere a acestuia în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro.
Copos se pregătește să vândă „Farmecul vieții”, fiind aproape să ajungă la o înțelegere cu un om de afaceri din Singapore.
Principalul finanțator din Giulești este decis să se retragă definitiv din fotbal și caută pe cineva care este dispus să investească la Rapid. După ce nu a ajuns la un acord cu Fathi Taher pentru a-i vinde pachetul majoritar de acțiuni, Copos s-a orientat spre un om de afaceri asiatic. De câteva săptămâni, „boss-ul de la Ana” se află în negocieri cu cetățean german de origine singaporeză, care vrea să cumpere o echipă de fotbal din Comunitatea Europeană. Prima întâlnire dintre cei doi oameni de afaceri a fost mijlocită de un impresar FIFA, foarte cunoscut în Germania. „Am discutat cu Copos și mi-a spus că vrea să vândă Rapidul pentru că nu mai este dispus să investească. Eu l-am anunțat că există cineva din Asia care intenționează să cumpere clubul. Acest om are o echipă de fotbal în Singapore, dar își dorește foarte mult să aibă o formație și în Europa”, adeclarat agentul, intemediar al tranzacției.
„Oțelarii” scoțieni sunt conștienți de misiunea dificilă pe care o vor avea mâine în Ghencea. Aflați abia la cea de-a cincea participare în cupele europene, în mai bine de 120 de ani de istorie a clubului, cei de la Motherwell recunosc superioritatea Stelei prin vocea polivalentului Steven McGarry, jucător de bază al echipei.
Ce știai până acum despre echipele din România? În Scoția, suntem la curent cu ceea ce se întâmplă în campionate ca Anglia, Italia, Spania sau Germania. Nu avem foarte multe informații despre fotbalul din România. Totuși, Steaua e un nume important și i-am urmărit jucând în meciurile din Champions League și Cupa UEFA. Așa am aflat și de Rapid.
Telenovela Masaryk se apropie de final. La cei 29 de ani ai săi, golgheterul Slovaciei din sezonul trecut a ales să-și prelungească înțelegerea cu Slovan Bratislava, declinând oferta Rapidului.
Reprezentanții lui Slovan au primit astăzi confirmarea verbală a jucătorului. Acesta urmează să-și pună semnătura pe noul contract în zilele care urmează, în contextul în care prezentul acord a expirat pe data de 15 iulie. Pe de altă parte, agentul fotbalistului, Juraj Venglos, a încercat, până în ultima clipă, să-l facă pe atacant să se răzgândească și să aleagă România. Venglos nu a negat existența mai multor runde de negocieri, dar a subliniat că decizia finală îi aparține lui Masaryk. De insistențele impresarului se leagă și acum micile speranțe ale Rapidului într-o răsturnare de situație.
Vizat ca o soluție pentru eficientizarea atacului giuleștean, Masaryk este aproape de a-și reînnoi înțelegerea cu actuala sa echipă.
Dat ca sigur la Rapid, Pavol Masaryk dă semne că ar vrea să rămână la campioana Slovaciei. Conducerea clubului i-a propus atacantului un nou contract, cei de la Slovan nefiind dispuși să renunțe la serviciile celui mai prolific marcator, care doar în sezonul trecut a marcat 15 goluri pentru echipă. Auzind de problemele financiare din Giulești, și ținând cont de faptul că până la vârsta de 29 de ani nu a evoluat decât în campionatul țării sale, Masaryk nu este atras de ideea unui transfer departe de propria țară.
Rapid încearcă să-și întărească ofensiva, după ce în sezonul trecut atacanții vișinii au marcat împreună șase goluri.
Giuleștenii sunt aproape să-l tranfere pe golgheterul campionatului Slovaciei, Pavol Masaryk (29 de ani). Fotbalistul slovac este legitimat la campioana en-titre Slovan Bratislava pentru care a marcat 15 goluri. Masaryk mai este dorit și de gruparea scoțiană Aberdeen, însă cluburile au ajuns la un acord și așteaptă răspunsul jucătorului până la sfârșitul săptămânii. Rapid trebuie să plătească aproximativ 200.000 de euro, iar salariul acestuia va fi de 10.000 de euro pe lună.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER