Ilie Năstase, fostul mare jucător de tenis, i-a făcut soției sale, Ioana, un cadou de 100.000 de euro: o mașină Range Rover. „Nasty” a băgat adânc mâna în buzunar pentru a-i face pe plac Ioanei, […]
Antrenoarea Iulia Becheru a dezvăluit cu ce probleme de sănătate s-a confruntat înotătorul Vlad Stancu înaintea Campionatelor Naționale din bazin scurt, 25 de metri. Pentru înotătorul Vlad Stancu, considerat unul dintre puștii minune ai natației […]
Vacanța canotorilor, după Campionatele Mondiale de la Racice, Cehia, se apropie de sfârșit. Rămân însă amintirile frumoase și poveștile inedite. Pline de emoții. O astfel de poveste are și Magdalena Rusu, multiplă campioană europeană și […]
CSA Steaua a anunțat oficial că hocheiștii militari vor disputa partidele considerare acasă, la patinoarul din Otopeni, patronat de Ion Țiriac. Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, a comentat pentru Prosport această […]
Pugilista Crinuţa Andra Nicoleta Sebe a câștigat medalia de aur la categoria 66 de kilograme, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Sofia. Românca a învins-o în finală pe poloneza Aleksandra Agnieszka Jankowiak, […]
Unul dintre cei mai mari handbaliști români din istorie, Maricel Voinea, l-a „mitraliat”pe actualul președinte al FR de Handbal, Alexandru Dedu. Maricel Voinea (63 de ani) este considerat unul dintre cei mai valoroși handbaliști români […]
Florin Popescu, campion olimpic în 2000, antrenor coordonator al lotului olimpic de canoe și, mai nou, vicepreședinte Federației Române de Kaiac Canoe, a vorbit despre planurile de viitor al acestui sport. Acesta a explicat pentru […]
Violeta Beclea-Szekely aniversează azi, 26 martie 2021, vârsta de 56 de ani. Sportiva este o atletă renumită din România, în prezent retrasă din activitatea de performanță. A participat la doua ediții ale Jocurilor Olimpice, iar […]
Aurel Țicleanu are un CV bogat și variat. Cel de jucător este chiar strălucitor, cu 338 de meciuri și 46 de goluri în Diviza A, 44 de selecții la națională și 42 de prezențe în cupele europene.
După ce a agățat ghetele în cui, Țicleanu le-a încercat pe toate. A fost, neoficial, antrenorul Craiovei pentru un meci în finalul sezonului 1984-1985, apoi antrenor cu acte în regulă la Universitatea, Oțelul, UTA, Rocar și în străinătate. A fost primul om de fotbal devenit comentator TV la meciuri, în 1990, a ocupat funcția de președinte la Craiova, director sportiv la FC Brașov și chiar ziarist.
Acum a revenit la prima lui dragoste pentru a-și impune definitiv numele ca antrenor în România. „A fost o șansă pentru mine, după atâția ani în străinătate, să revin acasă. Și unde putea
Până la 27 de ani, însă, destinul fotbalistului oltean a fost românesc 100%. A început fotbalul de la o vârstă fragedă, 4 ani, însă până la 17 ani a stat în umbra altor mari talente născute la Turnu Severin, asumându-și porecla „Așchiuță”. Primul său antrenor, Jean Olteanu, a murit într-un tragic accident. În 1998, pe când se afla la mare în cantonament cu juniorii de la CSS Severin, acesta a pierit încercând să-l salveze de la înec pe unul dintre elevii săi. Astfel, Dorel a ajuns pe mâna lui Marian Brihac, cel care a transformat în fotbaliști copii precum Mirel Rădoi sau Florin Șoavă. „Sincer, nu credeam că va ajunge vreodată la națională. Până în ultimii doi ani de juniorat era foarte scund, dar avea talent grămadă. Era incredibilă diferența dintre frații lui, dezvoltați și bine clădiți, și el, firav și foarte mic. Abia în ultimul an și-a dat drumul și s-a impus în echipă. Avea 17 ani”.
Casa părintească, transformată în muzeu al U Craiova Din cei patru copii, toți băieți, familia Stoica a sperat ca măcar unul să ajungă mare fotbalist. S-a nimerit să fie tocmai cel mic, Dorel, deși nici chiar părinții lui nu mai credeau, la un moment dat, că va reuși. „Suntem foarte mândri de el, însă noi nici nu ne mai gândeam că va ajunge vreodată să evolueze la nivel înalt. Eu am ținut mereu cu Steaua, iar soția mea cu Dinamo. Dar cât timp Dorel a jucat la Craiova, casa noastră s-a transformat într-un fel de muzeu al Universității. Peste tot erau poze și fanioane alb-albastre”, povesteș
La 34 de ani, Ionuț Luțu apucase să colinde jumătate de glob și nimic nu părea să-l mai ia prin surprindere.
După Turcia, Coreea sau Kazahstan, atacantul oltean a hotărât să-și încerce norocul în această vară pe un teritoriu încă neexplorat de fotbaliștii români: Iordania. Zis și făcut. În urmă cu două săptămâni, Luțu a plecat în Iordania pentru a semna cu echipa Al Jazeera o înțelegere pe un sezon. Ajuns acolo, „Hagi” a avut surpriza neplăcută să constate că oficialii clubului nu s-au mai ținut de cuvânt. „Mă tot mințeau cu semnătura și cu salariul și până l-a urmă mi-am luat lumea în cap. Le-am zis: «Mister, mă duc acasă! Good bye!» Apoi am luat un taxi să mă ducă la aeroport. Pe drum, șoferul avea limbariță! M-a descusut așa, băbește, cum puteam noi să ne înțelegem în engleză, și când s-a lămurit, mi-a zis că știe el un alt club care caută jucători și dacă vreau să merg acolo. Fratele meu, ce să fac? M-am gândit și m-am răzgândit! Era abia la prânz și eu aveam avion după miezul nopții. I-am zis: «Du-mă, my brother, unde știi tu!». Și așa am ajuns la Shabab Al Ordon. Acolo m-au plimbat repede prin club, mi-au arătat Cupa Asiei câștigată acum trei ani și m-au trimis pe teren. Mare bulan am avut! Antrenorul lor are un frate în România, face afaceri prin Brașov, așa că omul știa românește! Mi-a zis că are nevoie de jucători și că mă roagă să nu mă supăr dacă mă bagă pe teren pentru o probă de joc. După 15 minute mi-a făcut semn: «gata, te oprim!», povestește Luțu.
Campioana a jucat slab la Severin, iar cifra zero în dreptul șuturilor la poartă vorbește despre acest lucru. Oboseala invocată de Andrea Mandorlini nu este singura cauză pentru care campionii nu au reușit să-i dea nicio emoție lui Silviu Lung junior.
Spre deosebire de campionatul trecut, când primea multe goluri pe greșeli personale, Universitatea Craiova a arătat mult mai bine în acest meci, mai ales în faza defensivă. Trio‑ul Dănănae – Găman – Iliev este deja sudat, iar pentru postul de fundaș stânga Țicleanu a găsit o soluție inspirată în improvizația cu Ciucă. „S-a descurcat admirabil, cu toate că pe final a avut ceva probleme fizice. N-a fost gaură pe flancul stâng, a urcat și eficient în atac, sunt mulțumit”, a spus Țicleanu. Cei patru jucători din defensivă, împreună cu închizătorii Bărboianu și Dilevski, au reușit de altfel să blocheze cele câteva tentative ofensive ale oaspeților, izolând foarte bine vârful împins Bjelanovic, dar și pericolul reprezentat pe flancuri de Kone și Deac.
„CFR joacă foarte organizat de 3-4 ani, noi de trei săptămâni. Cu toate astea, am evoluat de la egal la egal cu campioana și, după numărul de ocazii, cred că am pierdut două puncte. CFR n-a avut nicio fază periculoasă la poarta noastră”, a explicat tehnicianul Științei.
Alexandru Tudor a devenit un coșmar pentru Universitatea Craiova, mai ales în meciurile contra grupării din Gruia. Totul a început în jocul din sferturile Cupei României din sezonul trecut, când Tudor a anulat greșit un gol al oltenilor și a validat eronat reușita decisivă a CFR-ului. „Tudor ne are pe conștiință și o să plătească pentru asta. După meciul din Cupă cu CFR de anul trecut, când ne-a dezavantajat clar, au început să apară problemele la noi”, și-a început Adrian Mititelu tirada după duelul de sâmbătă, în care Știința reclamă neacordarea cel puțin a unui penalty.
În minutul 10, Mihai Costea a fost trântit de Nuno Claro în careu, însă portarul oaspeților a atins întâi balonul. Mult mai clară a fost faza din minutul 57, când același Costea i-a furat mingea lui Panin și a fost ținut clar în careu de clujean. „Noi ar fi trebuit să primim cel puțin un penalty, chiar și observatorii mi-au confirmat acest lucru. În returul sezonului trecut s-a dat penalty la Iliev și ne-au bătut, dar astăzi a fost și mai clar faultul asupra lui Costea, dar nu s-a dat. Se umblă cu ocaua mică. Noi cerem doar ce ni se cuvine. A fost viciere de rezultat”, s-a plâns patronul Universității.
Craiova și CFR n-au mai vrut să treacă prin emoțiile din primăvară, când pe același stadion ambele formații au trecut de la agonie la extaz sau invers pentru un 2-3 de infarct.
Măsurile de precauție au crescut, jocul la greșeala adversarului a fost directiva de bază iar cei 13.000 de spectatori care au înfrunta căldura de la Severin au avut nevoie de multă răbdare pentru a vedea ocazii de poartă. Oltenii au jucat, totuși, mai la obiect. Au cedat deliberat centrul terenului și s-au deschis rapid pe contraatac. Gargorov, cel mai scund jucător de pe teren l-a întins pe Nuno Claro cu o lovitură de cap în minutul 2, pentru ca 8 minute mai târziu Mihai Costea să scape singur cu portarul clujenilor, însă a întârziat execuția o fracțiune de secundă și a fost blocat.
Ajuns la Concordia ChiajÂna, fostul jucător al CFR‑ului și Craiovei, Trică, analizează cu detașare lupta din primul eșalon, acolo unde vede patru echipe bătându-se pentru supremație: Steaua, CFR, Dinamo și Rapid.
CFR a câștigat Supercupa și anunță că vrea să obțină titlul și anul acesta. Este, în opinia ta, principala favorită? Este principala favorită… după Steaua. Cred că Steaua are prima șansă la titlu, iar argumentul meu este Victor Pițurcă. Cu el antrenor, Steaua va fi cea mai puternică echipă din campionat.
Și CFR? CFR este acolo, în lupta pentru supremație. Se va bate cu Steaua, Dinamo și Rapid pentru campionatul de anul acesta.
Clujenii încep campionatul cu un meci tare la Severin, unde acum câteva luni au tranșat practic titlul. Va reuși de această dată Universitatea Craiova să-i învingă? Nu știu, nu comentez nimic.
Este din cauza înțelegerii pe care ai făcut-o cu Adrian Mititelu, să nu mai vorbești despre Știința? Motivul… vi-l voi spune altă dată. Ideea e că nu doresc să fac vreun comentariu.
Atacantul Henri Antchouet (31 ani) nu mai este jucătorul Universității. Mititelu s-a dispensat de fotbalist la doar 23 de zile după ce l-a adus în Bănie, deoarece gabonezul are probleme cu inima. Adus ca o mare promisiune, africanul nu a apucat să stea nici măcar o lună la Știința, perioadă în care a jucat în două amicale, în cantonamentul din Austria. Șederea sa alături de olteni s-a terminat brusc, în Austria, când șefii Craiovei l-au trimis înapoi în Portugalia. Motivul oficial: Antchouet avea probleme cu inima și a plecat la Estoril pentru a face niște teste.
Africanul vine însă cu o altă variantă a poveștii: „Cei de la Craiova nu s-au ținut de cuvânt. Nu au făcut tot ce am stabilit în momentul în care am semnat și, prin urmare, am decis să plec. Am reziliat contractul fără probleme și m-am întors acasă, unde vreau să rămân”.
Universitatea Craiova și CFR Cluj se întâlnesc sâmbătă din nou la Severin, la nici trei luni de la partida din sezonul trecut, la finalul căreia s-a spus că Știința s-a dat la o parte pentru ca titlul să ajungă în Gruia. Oltenii au condus atunci la pauză cu 2-0 și aveau superioritate numerică, dar au pierdut neverosimil în minutele de prelungire (scor 2-3), dintr-un penalty acordat după un fault al lui Iliev asupra lui Traore. Bulgarul a fost considerat atunci principalul vinovat pentru înfrângere și nu a scăpat de atacurile unor oameni de fotbal, care l-au suspectat că a faultat intenționat, pentru a le face victoria cadou clujenilor. „O să vă arăt cum a câștigat CFR campionatul trecut. Să explice bulgarul Craiovei cum a câștigat CFR”, a răbufnit MM Stoica în urmă cu doar câteva zile, după Supercupa pierdută de Urziceni în fața campioanei.
Țicleanu: „Ar fi bun și un egal” Antrenorul Universității, Aurel Țicleanu, nu este însă interesat de trecut și se concentrează numai pe meciul de sâmbătă. Acesta a studiat atent jocul campioanei din Supercupa României și a rămas impresionat. Țicleanu spune că Știința va avea
Victor Pițurcă a plănuit reconstrucția în Ghencea pe scheletul celeilalte formații care l-a curtat în această vară, Știința. Cu mult înainte de a accepta oferta lui Gigi Becali, fostul selecționer a început să sondeze piața și prima „vitrină” la care s-a oprit a fost Craiova. Pițurcă și-a făcut o listă cu nu mai puțin de cinci jucători pe care și i-a dorit neapărat la Steaua: Valerică Găman, Ovidiu Dănănae, Florin Costea, Mihai Costea și Dorel Stoica. Dintre aceștia, primii patru erau sub contract cu Craiova, iar Dorel la un pas de a reveni la alb-albaștri.
„Steaua ar vrea cinci jucători de la noi pe loc. Atunci, de ce să schimbăm radical lotul? Avem fotbaliști de valoare, selecționați la toate nivelurile, de la juniori, la prima reprezentativă. Noi, de exemplu, n-am lua din Ghencea mai mult de 2-3 jucători, dacă ar fi să alegem”, a confirmat președintele Universității, Ion Geolgău.
Piți a reușit să-l deturneze pe Stoica și a purtat mai multe discuții, prin intermediari, cu conducerea oltenilor în privința celorlalți, pe care era pregătit să plătească sume de la 1 milion de euro în sus. Refuzul categoric al patronului Mititelu nu l-a descurajat însă pe antrenorul Stelei, care a și făcut o ofertă concretă pentru Găman: 1,5 milioane de euro și 50% dintr-un viitor transfer. Propunerea a fost, însă, respinsă imediat de Mititelu.
Iuliu Mureșan se ia de Steaua
Președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, a ironizat ieri campaniile de transferuri făcute de Steaua și Rapid, întrebându-
Aurică Țicleanu este primul component al celebrei echipe din anii 80 numit antrenor principal sub patronatul lui Adrian Mititelu. În sfârșit, Universitatea Craiova are organigrama completă. Aurel Țicleanu a aterizat ieri-dimineață pe Aeroportul „Henry Coandă”, apoi a plecat direct spre Craiova, unde a ajuns la ora 12:00.
Epuizat după drumul lung și agitația de care a avut parte în Kuweit, unde și-a rezolvat de urgență situația la Al-Sahel, Țicleanu nu a avut totuși timp de odihnă. „Sunt terminat de oboseală, n-am dormit de două nopți, abia pot vorbi, însă am multă treabă. Trebuie rezolvate destule probleme înainte de plecarea în cantonamentul din Austria”, a spus tehnicianul Științei, care s-a înviorat în urma sutelor de mesaje pe care le-a primit de la fani și prieteni. „Prima certitudine a mea este că echipa a rămas la fel de iubită ca pe timpul nostru. Spun asta pentru că numărul de telefoane, de încurajări și urări primite de la fani și prieteni este uriaș”.
Sintagma „am întâlnit și români fericiți”, lansată acum ceva timp de Pro TV, este mai actuală ca niciodată în cazul lui Alin Șania. Într-o vreme când problemele economice încrețesc frunțile și retează zâmbetele, românii fericiți sunt rari. Unul dintre ei este interul naționalei de handbal, Alin Șania, care sâmbătă a reușit cu naționala miracolul în Rusia, învingând și calificându-se la Campionatul Mondial din 2011.
La numai o zi și jumătate după uriașa victorie, ProSport s-a întâlnit cu Șania la el acasă, la Craiova, unde handbalistul a mers să savureze unul dintre cele mai frumoase momente ale carierei sale. „De fiecare dată când am puțin timp, dau o fugă la Craiova. Oriunde aș fi sau aș juca, aici e «acasă» pentru mine, mă liniștesc și mă relaxez”, spune Șania, care recunoaște că nu a ieșit încă din euforia calificării. „Dacă la calificarea de acum doi ani, pentru Mondialul din Croația, n-am putut să mă bucur, fiind accidentat, acum m-am motivat 100%, iar la calificarea contra Rusiei bucuria a fost de 200%, pur și simplu am fost în al nouălea cer. Încă nu ne-am trezit, sincer, însă, citind presa sportivă zilele acestea, începem și noi să ne dăm seama că, după nu știu câți ani, handbalul masculin înghite pagini întregi de ziar. Este o mare satisfacție”, povestește hanbalistul clubului german MT Melsungen.
Cadou pentru părinți Victoria la care a pus umărul Alin a avut o semnificație aparte pentru părinții lui. „M-au sunat să-mi mulțumească pentru cadou. M-am gândit că mi-au
Ultima achiziție a Craiovei, Emil Gargorov, a pățit-o rău de tot înainte să semneze cu Universitatea Craiova: a căzut cu mașina în Dunăre!
Fotbalistul bulgar a fost la un pas să se înece în momentul sosirii pe pământ românesc! Emil Gargorov se afla în Mercedesul impresarului său, Emil Dancev, în momentul în care, la coborârea de pe bac la Bechet, limuzina a plonjat efectiv în apele Dunării, care au inundat Punctul de Trecere al Frontierei. „Apa a venit brusc și a urcat până la nivelul geamurilor. Noi aproape ne-am înecat”, povestește Dancev pentru presa bulgară. Cei doi au reușit să se salveze în ultima clipă, însă mașina nu a mai putut fi folosită. Mercedesul a fost transportat pe rampă la Sofia și va avea nevoie de un motor nou.
Pentru a ajunge la întâlnirea cu Adrian Mititelu, fotbalistul și impresarul său au parcurs drumul de la Bechet la Craiova, circa 60 km, cu un taxi, pentru care au plătit 800 de euro! A meritat însă, Gargorov semnând cu Știința un contract pe doi ani din postura de jucător liber. Bulgarul, care avea un angajament cu Strasbourg până în 2011, a activat clauza care-i permite să plece gratis, deoarece gruparea franceză a retrogradat în eșalonul al treilea. Înaintea Craiovei, Gargorov a negociat cu Litex
Așteptat miercuri la reunirea lotului pentru a fi prezentat oficial ca antrenor al Universității Craiova, Antonio Conceicao nu pierde timpul în ultimele zile de concediu. Cotidianul portughez O Jogo a anunțat că tehnicianul este foarte aproape de a-și asigura serviciile a doi jucători de bandă stânga, Carlos Milhazes și Fabio FelÃcio. Ambii mai au doi ani de contract cu Vitoria Guimaraes, echipă care a terminat sezonul pe locul 6 în prima ligă, însă Conceicao speră să-i legitimeze gratis la Știința.
Milhazes (29 ani) este fundaș stânga și cunoaște bine Liga I, el evoluând în sezonul 2008-2009 la Poli Timișoara. A mai jucat în cariera sa la Tapais, Varzim, Boavista și Rio Ave.
Fabio Felicio (28 de ani) este mijlocaș stânga și are deja experiența transferurilor în străinătate. A mai jucat la Farense, Olhanense, Coimbra, real Sociedad (Spania), Rubin Kazan (Rusia), Maritimo și Asteras Tripolis (Grecia).
Milhazes este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt la 500.000 de euro, în timp ce Felicio are o cotă de 1 milion.
Insistența lui Pițurcă de a-l legitima pe Dorel Stoica a pus pe jar conducerea Craiovei. Adrian Mititelu, patronul echipei din Bănie, e furios că jucătorul nu-și respectă cuvântul dat, de a reveni la Știința, și-l acuză că vrea să nu achite clauza de un milion de euro pe care o datorează dacă merge la alt club.
Vizita de joi a lui Pițurcă la LPF și acuzațiile venite dinspre Ghencea, cum că lui Dorel i se interzice dreptul la muncă, l-au determinat pe Mititelu să replice. „În februarie, clubul și jucătorul au convenit printr-un act oficial ca Stoica să poată juca, liber de orice sumă, la orice club din afara României, având promisiunea fermă (prevăzută și în documentul oficial) din partea acestuia că nu va evolua niciodată la o echipă din România. În înțelegere s-a prevăzut și o sumă de despăgubire în situația în care j
Dacă Marcel Popescu dă ca sigură venirea lui Conceicao la Craiova, Adrian Mititelu nu se grăbește să confirme. Patronul a dovedit că nu este atât de hotărât să meargă pe mâna portughezului, care și-a făcut nume în România antrenând-o pe CFR Cluj. La meciul de juniori cu Viitorul Constanța, disputat pe arena „Ion Oblemenco”, Mititelu a purtat o discuție cu selecționerul naționalei de tineret, Emil Săndoi, martori oculari confirmând că acestuia din urmă i s-a propus funcția de antrenor la Știința. Șansele sunt însă foarte mici, deoarece Săndoi nu vrea să renunțe la postul actual, iar FRF nu acceptă sub nicio formă ca el să pregătească și o echipă de club. Ovidiu Sabău a fost căutat și el după eșuarea negocierilor cu FC Vaslui, însă „Moțul” nu pare convins de fiabilitatea proiectului.
Negocierile dintre Adrian Mititelu și Antonio Conceicao, prezentate în exclusivitate de ProSport acum două săptămâni, s-au concretizat, antrenorul urmând să preia Universitatea Craiova.
Aflat în Portugalia, impresarul Marcel Popescu a recunoscut ieri că fostul antrenor al lui CFR Cluj a ajuns la un acord cu Universitatea.
„Eu cred că da, s-au înțeles. Probabil că el va ajunge săptămâna viitoare la Craiova, când echipa va începe pregătirile”, a declarat Popescu. Tehnicianul va semna pe un an cu posibilitate de prelungire și va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună, dar și bonusuri substanțiale dacă își va îndeplini obiectivul, calificarea într-o cupă europeană.
Vine cu jucători
Popescu și Conceicao vor ajunge în România marți seara sau miercuri dimineața, împreună cu câțiva jucători. Cei doi vor fi responsabili cu transferurile, conlucrarea dintre ei în această privință fiind una de durată. Conceicao a fost în ultimii ani sfătuitorul lui Popescu cu privire la jucătorii din campionatul Portugaliei pe care ar putea să-i aducă în România. „Am vorbit și de transferuri cu Adrian. Dacă planul A se materializează, urmează planul B”, a spus Popescu.
Acesta a mai lăsat să se înțeleagă că va fi în continuare alături de patronul Științei: „Să revin ca oficial la Universitatea? Niciodată să nu spui nu, dar am fost lângă Adrian până acum și, dacă va veni și Toni, voi fi și mai aproape de echipă, asta e clar. Nu contează funcția oficială”.
Victor Pițurcă insistă să aducă la Steaua jucători de la Craiova și a trecut la fapte. Așa cum ProSport a anunțat încă de acum două săptămâni, ținta numărul 1 este fundașul Valerică Găman (foto), pe care Piți îl vrea neapărat în Ghencea.
Steaua a și înaintat o ofertă concretă pentru internaționalul de tineret, 1,5 milioane de euro și 50% dintr-un viitor transfer, însă Mititelu nici nu a vrut să audă. „De la Craiova, în țară nu pleacă nimeni! Nu mă interesează nicio sumă, e netransferabil. M-am săturat de câte ori le-am spus tuturor să nu mai vină cu oferte”, a reacționat bossul Științei la aflarea ofertei.
Găman ar putea părăsi totuși Știința, dacă primește o ofertă concretă din străinătate, pe o sumă foarte mare. „Nimeni de la Craiova nu are ofertă. Au fost niște discuții, dar doar discuții, pentru Lung și Găman, însă vor pleca doar dacă primim prețul corect, adică minim 4-5 milioane de euro fiecare”, a recunoscut Mititelu în urmă cu două săptămâni”
După Toni Conceicao și Ovidiu Sabău, a venit rândul lui Ștefan Stoica să negocieze cu Universitatea Craiova.
Fane Stoica a fost sâmbătă la biroul patronului și a purtat o discuție cu acesta despre posibilitatea de a prelua Universitatea. Stoica are susținere puternică din partea oamenilor de fotbal apropiați lui Mititelu, cel mai important fiind președintele de onoare Corneliu Stroe. Tehnicianul are și o bilă neagră: cumnatul acestuia, Ștefan Crișan, care, după ce a fost demis din funcția de antrenor cu portarii, a reclamat Craiova la comisii pentru neplata drepturilor salariale. Clubul a câștigat la instanțele din țară, iar acum procesul s-a mutat la TAS.
Studiază și CV-uri ale unor străini
În afară de numele din fotbalul autohton pe care le are pe listă, Sabău și Stoica, Mititelu studiază în continuare și variantele din străinătate, patronul Craiovei fiind tentat să continue cu formula care l-a dus aproape de retrogradare în această vară. Mititelu ar prefera un străin din motive greu de înțeles pentru cei care nu-l cunosc. În primul rând, se teme de legăturile pe care românii le au cu diverși impresari și oameni din fotbal care i-ar putea strica atmosfera din lot. În al doilea rând, Mititelu este convins că un tehnician occidental, cu nume, i-ar disciplina și i-ar face mult mai ascultători pe jucători.
Pentru olteni, păstrarea bulgarului Valentin Iliev a devenit o prioritate, mai ales după ce șansele de a-l readuce pe Dorel Stoica s-au micșorat din cauza ofertei Stelei.
Aflat în vacanță acasă, la Sofia, Iliev a acordat un interviu presei bulgare, în care face o comparație între fotbalul românesc și cel bulgar și declară că, în ciuda iubirii sale pentru ȚSKA, va continua la Craiova. „Noi jucăm în fața a 20.000 de fani la fiecare meci acasă. La derby-uri, când echipa juca la Craiova, pe stadion veneau peste 30.000 de spectatori. În Bulgaria, astfel de audiențe au dispărut de mult. Fotbalul în sine este mai bun decât la noi în prima ligă. Ne lipsesc o mulțime de alte lucruri la care românii ne-au luat-o înainte”, le explică Iliev conaționalilor săi.
Mai are contract un an!
Deși s-a vehiculat informația că lui Iliev i-a expirat înțelegerea cu oltenii, fundașul bulgar mai are încă un sezon contract. Există însă o clauză care-i permite lui Iliev să plece la orice echipă, mai puțin la una din România, contra sumei de 120.000 de euro. „Iliev este un fotbalist valoros, normal că dorim să-l păstrăm. El a fost mulțumit la noi și și-a manifestat dorința să continue”, spun oficialii olteni.
Adrian Mititelu tace și face. După discuția cu Antonio Conceicao, de acum două săptămâni, bossul Universității și-a fixat o nouă țintă: Ovidiu Sabău.
Hotărât să nu se mai grăbească în alegerea antrenorului, pentru a nu mai repeta greșelile de anul trecut, Mititelu și-a propus ca de data aceasta să nu mai alerge pe mai multe piste și să se concentreze asupra unui singur obiectiv, acela de a-l aduce pe Sabău în Bănie.
Antonio Conceicao a fost convins de Mititelu să vină la Universitatea Craiova.
Antonio Conceicao a purtat o primă rundă de negocieri cu Adrian Mititelu în urmă cu două săptămâni, imediat după victoria cu Oțelul Galați, care a salvat Știința de la retrogradare. „A fost o discuție sinceră, în care cei doi au dorit să se cunoască și să afle cam ce vor unul de la celălalt”, descrie impresarul Marcel Popescu întâlnirea. De atunci însă, Conceicao n-a mai primit niciun semn de la conducerea Universității, dar recunoaște că nu ar spune nu unei oferte. „Eu sunt interesat de proiectul Craiovei, dar n-am mai vorbit cu nimeni de acolo. Marcel Popescu este cel care ține legătura. Vreau să antrenez la Universitatea, este o echipă care-mi place, proiectul este interesant, dar mai sunt de discutat unele detalii”, a declarat Conceicao pentru ProSport.
Tandem cu Marcel Popescu?
Impresarul craiovean, bun prieten cu Toni Conceicao, este și el tentat să se implice în conducerea Craiovei, mai ales dacă Adrian Mititelu îl alege pe portughez ca antrenor. Popescu are câteva obiective clare pe care dorește să le îndeplinească împreună cu patronul, pentru a reda echipei forța de odinioară. „Sunt disponibil la o colaborare cu Universitatea. Nu contează funcția, ci proiectul. I-am spus lui Adrian Mititelu că Severinul este o soluție de moment, că problema stadionului trebuie rezolvată. Apoi, noi ducem în Liga I un război cu 17 armate și nu-l vom câștiga niciodată dacă avem război civil. Dacă se termin
Meciul dintre echipa legendelor și cea a suporterilor, disputat miercuri, la Iași, înaintea finalei din Cupa României și încheiat cu 3-2 pentru foștii mari fotbaliști, i-a mers la inimă lui Sorin Cîrțu. Acesta spune că a petrecut câteva zile de neuitat în compania foștilor colegi.
Abia plecat de la Poli Timișoara, Sabău (foto) poate ajunge la Univ. Craiova, unde patronul Mititelu a promis că rezolvă problema antrenorului și a președintelui în cel mult două săptămâni.
După ce Victor Pițurcă i-a declinat oferta, Mititelu se va reorienta. El are de ales dintr-o listă cu tehnicieni români, dar nu neglijează nici străinătatea.
1. Ioan Ovidiu Sabău Este ținta cea mai râvnită de Mititelu. Încă de când antrena Bistrița, Sabău a fost ofertat de Craiova, însă atunci discuțiile s-au împotmolit. Un mare impediment îl reprezintă situația financiară precară a clubului, Sabău atingând deja o cotă care-i permite să pună condiții legate de achiziții și obiectiv.
Cristi Chivu a făcut primii pași în fotbal la 8 ani, pe un teren din Govândari, cartierul în care locuia. După două decenii de muncă, reșițeanul a cucerit Europa cu Inter. La două zile după izbânda de la Madrid, blocul de zece etaje în care a copilărit fotbalistul nu te trimite cu gândul nici la milioanele de euro din Ligă, nici la Il Scudetto. Ploaia face că atmosfera să fie și mai sumbră, iar un singur copil stă în casa scării și așteaptă să iasă soarele. Zice că nu s-a uitat la meci și nici nu știa că în același bloc a locuit actualul fundaș al lui Inter Milano!
Ne îndreptăm spre școala generală, unde a bătut mingea pentru prima oară Chivu, aflată în același cartier, iar ploaia se mai domolește. În curtea școlii s-a adunat o ceată de copii. Toți spun că s-au uitat sâmbătă la meci. I-am întrebat dacă au ținut cu Inter și toți au răspuns că da, mai puțin unul dintre ei. „Idolul meu este Robben”, strigă micuțul și automat își ia o palmă peste ceafă. „Vrem să ajungem și noi fotbaliști, cum e Chivu”, spun toți, dar deocamdată nu au o minge de fotbal. Într-un târziu, apare alt puști cu o minge de baschet – soluție de compromis. Sunt nevoiți să sară gardul ca să încingă o partidă de baschet, printre bălți, lângă terenul sintetic care există datorită donației făcute de Chivu.
„Era mic, dar n-avea frică” Îi facem o vizită lui Ion Copăcean, primul antrenor al lui Cristi. „L-am descoperit în 1988, la o selecție a școlilor generale. Era mic și slăbuț, dar foarte tehnic, și nu era de
Dacă din punct de vedere moral mutarea Universității la Severin poate fi considerată greșită, decizia a fost una mai mult decât inspirată în plan financiar.
Severinul s-a dovedit a fi un succes de casă pentru Știința, care a avut de beneficiat de două ori de pe urma deciziei lui Adrian Mititelu. În primul rând, Universitatea a avut parte în Mehedinți de mai mulți suporteri decât în tur. Cu o medie de 11.222 de spectatori pe meci, severinenii i-au întrecut detașat pe craioveni, asistența medie în tur fiind de doar 5.312 spectatori pe partidă. Al doilea mare câștig este cel financiar. La o medie de doi euro pe bilet, craiovenii au contribuit la bugetul clubului în tur cu 10.624 de euro pe meci, în timp ce spectatorii care au asistat la partidele de la Severin au băgat în vistieria clubului 22.444 de euro cu ocazia fiecărei partide. Diferența de încasări între tur și retur devine uriașă atunci când se face totalul. În cele opt meciuri disputate în Bănie, clubul a încasat aproximativ 85.000 de euro, în timp ce restul de nouă jocuri de pe teren propriu de la Severin au adus clubului 202.000 euro!
Convocat la naționala de tineret, Mihai Costea dorește să uite cât mai repede sezonul recent încheiat și la anul să lupte cu Știința pentru cupele europene. Atacantul Craiovei știe și cum s-ar putea întâmpla asta: prin venirea lui Victor Pițurcă la echipă.
La determinarea jucătorilor craioveni în meciul cu Oțelul a contribuit și celebrul actor american Al Pacino! Antrenorii echipei le-au pus fotbaliștilor, în vestiar, secvența cu discursul mobilizator al starului din filmul „Any given Sunday”.
Înainte de meci, fotbaliștii au urmărit un film de câteva minute cu imagini sugestive din meciurile Științei în campionat, având ca fundal sonor celebrul discurs „Inch by inch” al lui Al Pacino din filmul „Any given Sunday”.
Disperat din cauza eșecurilor înregistrate cu numirile de antrenori din ultimul timp, Mititelu se agață de soluția salvatoare, Victor Pițurcă.
Discuțiile din toamnă au fost reluate. Sâmbătă, Mititelu a plecat spre București pentru meciul cu Steaua, iar seara a avut o întâlnire cu Pițurcă. Acestuia i s-a propus din nou să vină antrenor la Craiova, garantându-i‑se
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER