UPDATE 19:55: Intervenția chirurgicală la care a fost supus Mircea Lucescu a fost un succes. Medicii au susținut o conferință de presă, în care au dat detalii despre starea de sănătate a antrenorului român.
Fotbaliștii din Liga I au intrat în „grevă japoneză”, însă LPF încearcă să „sufoce” protestele jucătorilor prin amenințări la adresa președinților formațiilor din Liga I.
Principala nemulțumire a fostbaliștilor este tratamentul de care se „bucură” fotbaliștii din partea comisiilor: este vorba în special despre Comisia pentru Soluționarea Litigiilor, condusă de Valentin Cocea
Mutarea lui Dinamo în noua casă, noul stadion Național-„Lia Manoliu”, îi va costa foarte scump pe „câini”.
Pentru că vor să schimbe învechita arenă din „Ștefan cel Mare” cu cea din cartierul Pantelimon, roș-albii vor trebui să scoată lunar din buzunar
Vacanța lui Victor Pițurcă ar putea lua sfârșit pentru selecționer prin schimbarea continentului! Doi oameni de afaceri din Israel îi vor propune astăzi preluarea selecționatei din respectivul stat.
Ideea că dorește să încerce o experiență în străinătate se poate concretiza pentru Victor Pițurcă tot printr-un contract de selecționer, după ce se despărțea, în urmă cu jumătate de an, de naționala României. Doi oameni de afaceri de la Tel Aviv au descins în acest weekend la București, fiind mandatați de către președintele federației Israelului, Luzon Avi, să ia un prim contact cu Victor Pițurcă, în ideea instalării acestuia în funcția de selecționer. Astăzi urmează ca respectivii să-l contacteze pe Pițurcă, putând propune un salariu de până la un milion de euro. La FRF, Pițurcă a avut o retribuție stagională de 600.000 de euro.
Oricât ar părea de ciudat, din punctul de vedere al poliției, suporterii care scandează împotriva unui conducător încalcă legea chiar dacă nu folosesc expresii licențioase, rasiste sau de orice natură similară.
„Legea spune că e interzis să folosești expresii sau bannere care conțin formule cu caracter rasist, licențios sau se constituie într-o insultă la adresa cuiva”, ne-a lămurit ieri purtătorul de cuvânt al poliției, Christian Ciocan, pe marginea conflictului din Ghencea, dintre patron și suporteri. Astfel, conform reglementărilor legale, suporterii care înjură pe stadioane comit o ilegalitate. Poți, cel mult, să huidui, aceasta fiind o cutumă acceptată în toată lumea, sau să scandezi „Becali, pleacă din Ghencea!”. Nu se poate nici măcar un „Du-te naibii!”. Mai mult, Christian Ciocan ne-a spus ieri că, dacă patronii fac sesizări cu privire la eventualele insulte sau cazuri de ultraj contra bunelor moravuri pe stadioane, se poate ajunge la urmărirea penală împotriva celor care pur și simplu înjură sau vin cu bannere mai… neortodoxe.
Ambele sunt echipe care creează minuni. Numai că stilurile prin care ajung la acele minuni sunt diferite. Dinamo nu poate prea mult fără turbata beatitudine a jocului de la Liberec, iar Unirea lui Petrescu este nimic dacă nu aplică matematica rece a lui Dan.
Gigi Becali (foto) exportă brandul „Steaua”. O face deocamdată în Albania, acolo unde își va trimite nepoții pentru a negocia preluarea unei echipe de liga a III-a care să poarte numele Stelei! De ceva timp, atât Gigi Becali, cât și verii săi, Giovani și Victor Becali, studiază diverse oportunități de afaceri în Albania. Pe 22 septembrie, Lucian și Cristian Becali, nepoții patronului din Ghencea, vor pleca în această țară însoțiți de Stefan Kokoneshi, impresarul care l-a adus cu ani în urmă pe albanezul Albert Duro la Steaua. Obiectivul principal al acestei delegații este acela de a demara o promițătoare investiție. Este vorba de o fabrică de apă plată, apă minerală și ceai. Aceasta e menită să exploateze izvoarele din jurul o
Dovezile DNA pe care se bazează traficul de influență, respectiv acuzația care planează asupra lui Florin Prunea, constau în discuții între Cornel Penescu și Cristian Mincă în care se sugerează că Prunea va interveni în favoarea Piteștiului pe lângă anumiți arbitri.
Din surse apropiate cazului, procurorii de la DNA Pitești doreau să-l acuze pe Florin Prunea și de luare de mită. Aceasta se baza pe un dialog între directorul de relații internaționale al FRF și Cristian Mincă, președintele clubului piteștean. Ultimul îi adresează lui Prunea o frază bizară: „Am zece mingi pe care vreau să ți le dau!”. Răspunsul lui Prunea a fost însă categoric: „Lasă-mă cu mingile tale!”. În acest moment, Prunea are de dat explicații doar pe marginea eventualului traffic de influență. În acest sens, dovezile DNA se bazează pe stenograme ale discuțiilor Penescu – Mincă, în care aceștia susțin că Prunea va interveni pentru clubul din Pitești la diverși arbitri sau la comisii.
FC Argeș este în pericol iminent de a fi retrogradată! În cadrul primei ședințe a Comisiei de Disciplină a LPF va fi deschis cazul Piteștiului.
„De la FRF ni s-au trimis circa 20 de dosare, cel mai important fiind cel al lui FC Argeș. Joi va fi prima ședință a noii comisii, în care va fi redeschis și cazul „, a declarat ieri vicepreședintele Comisiei de Disciplină, Adrian Neguț. Din perspectiva sportivă, se pare că există îndeajuns de multe probe provenite din ancheta DNA de la Pitești pentru ca FC Argeș să fie retrogradată. La rândul său, Dumitru Dragomir spune că verdictul va fi dat până pe 22 sau 24 iulie, astfel încât, în eventualitatea retrogradării Piteștiului, locul acestei echipe să fie preluat în prima ligă de Gaz Metan. Dacă un verdict definitiv va fi formulat după disputarea primei etape, atunci Liga I ar rămâne cu doar 17 echipe. Ieri, președintele LP
ProSport a aflat că directorul general de la PIC, Făcăleață, a declarat procurorilor DNA că îl păcălea pe Penescu și că nu dădea banii mai departe arbitrilor atunci când îl trimitea în „misiune” patronul său!
Conform unor surse apropiate cazului, Liviu Făcăleață a recunoscut în fața procurorilor întâlnirea cu Corpodean în casa acestuia pe data de 24 decembrie, dar, șoc!, ar fi declarat procurorilor că a mers să-l vadă pe Corpodean la Cluj doar pentru a-i lăsa lui Penescu senzația că îi îndeplinește ordinele, neducând la bun sfârșit planurile de mituire concepute de patron! „Penescu era speriat mereu înainte de meciuri! Mereu avea
De pe 7 ianuarie se reia munca în Liga I, după o pauză prea lungă sau prea scurtă, depinde de perspectivă.
Vin reuniri de lot și cantonamente fundamental diferite față de cele din anii trecuți, și nu pentru că se schimbă locul de pregătire sau metodele, ci tocmai pentru că nu se mai schimbă atât de mult oamenii. Se spune că transferurile făcute în pauza de iarnă au șanse infime de reușită, că sunt gesturi disperate ale unor patroni care nu pot găsi soluții printre oamenii pe care cu puține luni înainte îi considerau potriviți. Criza sau frica de criza financiară tocmai asta au făcut să dispară „bombele” de pe piața transferurilor, astfel că vor rămâne cam aceleași echipe. E o maturizare forțată pentru cluburi care schimbă orice proiect peste noapte. Dar e o maturizare.
Pe baza datelor statistice furnizate de firma italiană Panini Digital, care monitorizează pentru ProSport partidele Ligii I, analizăm astăzi punctele forte și cele slabe ale celor cinci echipe care se bat pentru titlul de campioană. Dinamo, Urziceni, Timișoara, Steaua și CFR Cluj ocupă, în această ordine, primele cinci poziții în Liga I. Fiecare deține atuuri și slăbiciuni specifice, această clasare fiind o rezultantă directă a stilului de joc, problemelor și virtuților fotbaliștilor care compun echipele de mai sus. Spre exemplu, parcurgând topurile din aceste pagini aflăm că Steaua are, fără doar și poate, nevoie de un mijlocaș coordonator, chiar înaintea unui atacant de valoare. Apoi, Clujul n-ar trebui nici în ruptul capului să se despartă de un fotbalist cum este Culio, iar dacă vrei să bați Urziceniul este evident că trebuie să-ți păzești flancurile și să blochezi acolo construcția încă de la fundașii laterali ai lui Dan Petrescu.
Rivalitatea istorică e un antidot minune. Injectată cu acest drog, Steaua a venit în Groapă pentru a-și recâștiga onoarea șifonată rău în ultima vreme. Prima minge. Scântei! A doua minge! Din nou scântei! Respectând cu greu spațiul tehnic, Dorinel Munteanu se agită uneori caraghios, dar, după cum începe meciul, cu mult folos.
Dincolo, seniorial. Rednic împarte gesturi mai moi, dar clare. Steaua pare un imens taur galben, care, când recuperează, erupe spre poarta lui Lobonț prin viteza lui Stancu, Semedo sau Nicoliță. De fapt, așa și reușește să marcheze repede, cu Kapetanos în rolul semnatarului. Mai imobil decât Arthuro, grecul arată însă că vrea mai mult. Apoi, joacă totuși cu fața spre poartă.
Între șarjele Stelei, dinamoviștii așază atac după atac, furioși și răniți. Rednic privește ceasul, căutând parcă acolo o idee. Cei cu idei mai multe sunt însă tot steli
Un 0-0 cu o echipă italiană, în Liga Campionilor, pare că legitimează valoarea. Fotbalul este însă un joc la care trebuie să rămâi mereu conectat. Nu știm ce șanse ar fi avut Otopeniul să intre cu 0-0 la pauză dacă Stelei i-ar fi fost foame. Echipa din Ghencea a început însă jocul cu frâna de mână trasă, confirmând tradiția meciurilor mai puțin reușite pe care le face în campionat după bătăliile din Europa. Toja pare în beznă, iar Dayro Moreno știe fotbal, dar, deocamdată, îl ține numai pentru el. Cu un Bogdan Stancu chiar și mai șters decât la Florența, avem imaginea completă a unei ofensive care a creat puține ocazii.
Florin Prunea a făcut ieri o afirmație fără echivoc. Conform acesteia, membrii Comisiei de Arbitraj pentru Fotbal ar fi primit suma de 500.000 de euro pentru a schimba în favoarea Stelei și a lui Gigi Becali decizia luată la Comisia de Disciplină și menținută apoi de cea de Apel.
Reporterii ProSport au investigat pe marginea declarației făcute de Prunea, mai mulți oameni de fotbal confirmând că, imediat după ce a fost anunțată decizia CAF, s-a împrăștiat și informația că oamenii care au judecat
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER