Echipa feminină SCM Craiova a prins viață acum 3 ani, la inițiativa managerului Mugur Radu Gușatu și cu sprijinul direct al Primăriei din Craiova. „Aș fi dorit să promovăm în Liga Națională chiar din primul an, dar n-am forțat, aveam o echipă tânără și fără experiență. Chiar și binecunoscutele handbaliste Victorina Bora și Mia Rădoi, sportive cu ștate vechi pe semicercul intern și internațional, au fost de acord că trebuie să rulăm echipa mai întâi în Divizia A. Dar de-acum nu ne mai oprește nimeni”, a opinat Gușatu. Și se știe că oltenii sunt aprigi, când promit ceva, iar Victorina și Mia sunt garanția reușitei.
Cele două mari jucătoare, la figurat, dar și la propriu, au împreună 81 de ani, Mia 43 și Victorina 38! Mia Rădoi a jucat la Zalău, cu care a și câștigat City Cup, la Oltchim, unde și-a trecut în cont, alături de Victorina Bora, 5 titluri naționale, 5 Cupe ale României, dar și o semifinală a Cupei Cupelor. Victorina Bora a-nceput la CFR Craiova, apoi au urmat Rapid, Kometal ( Macedonia), Șuiorul Baia Mare, Oltchim și Messina (Italia). După episodul Oltchim, cele două sportive s-au întâlnit ca adversare în Italia, Mia era în Liga I, la Teram, iar Victorina se lupta pentru promovare, fiind în Liga secundă, la Messina, ca jucătoare, dar și ca antrenoare. Olteanca a reușit promovarea, meciurile dintre Messina și Teram transformându-se ulterior într-o afacere românească.
Cu 3 ani în urmă, cele două au decis să vină la Craiova, la SCM, pentru a pune piatra de temelie a u
Etapa a 2-a a Turului Ținutului Secuiesc la ciclism a debutat vineri cu o căzătură în prăpastie. La numai 27 de kilometri de la start, germanul Sven Krauss, un rutier cu experiență și un CV bogat (are chiar și două Tururi ale Franței în pedale), nu și-a mai putut stăpâni bicicleta, pe chiar prima coborâre periculoasă și, la ultimul viraj spre un traseu drept, a părăsit șoseaua, căzând în prăpastia de pe marginea drumului. A fost dus de urgență la spital, unde medicii au constatat că are cotul stâng rupt, ba chiar în pericol ca unul dintre oase să fie extirpat, după ce a fost zgâriat rău de stânca unde s-a prăvălit rutierul. Deocamdată Krauss se află în afara oricărui pericol.
Caravana a fost urmărită de ghinion și la finalul acestei etape: cu câteva sute de metri înainte de linia de sosire, pe o porțiune de piatră cubică, câțiva cicliști au sprintat mai tare, fără să-și păstreze direcția. Firesc, s-au luat pe roți, cum se spune, și s-au împrăștiat pe drumul pietruit. În incident a fost angrenat liderul cursei, ucraineanul Vitaliy Popkov, cel care avea să iasă foarte rău din această căzătură: fractură de coloană!
Dus de urgență la spitalul din localitate, Popkov a fost trimis în grabă la Spitalul Județean din Tg. Mureș, unde se așteaptă rezultatele specialiștilor de acolo. Diagnosticul medicilor din Miercurea Ciuc a fost alarmant, existând mari rezerve referitoare la integritatea funcțiilor vitale ale sportivului. Au mai suferit în acel accident un sportiv de la Tușnad Cycli
Începand de joi, 22 iulie, iubitorii de ciclism din țara noastră vor putea urmări o nouă competiție de nivel internațional : Turul Ținutului Secuiesc, ediția a 3-a. Competiția este organizată de Tușnad Cycling Team și a devenit din ce în ce mai interesantă de la o ediție la alta, ajungând, iată, ca și în acest an să-și păstreze statutul de cursă din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale, grila de start să fie mai populată ca niciodată, iar bugetul de premieri să fie aproape dublat, ca un fapt firesc.
Cu mai puțin de două luni în urmă, handbaliștii de la UCM Reșița câștigau Cupa României, în dauna campioanei din Constanța, HCM. A fost un rezultat surprinzător pentru mulți iubitori ai acestui sport, știut fiind faptul că reșițenii nu i-au învins pe marinari niciodată, iar fostul lor antrenor, Aihan Omer, părăsise între timp corabia.
Gigi Lăutaru a murit la 49 de ani, în urma neglijenței unui medic de la Urgență. Avea varice nedescoperite, datorită masei mari de mușchi. O boală profesională ce s-a transformat în tromboflebită, datorită anilor petrecuți în șosea, ca polițist de circulație. Ajuns la spital, medicul și-a dat seama de gravitatea bolii și a decis internarea de urgență, dar a omis să-l imobilizeze pe pacient la pat, să-l ferească de mișcări bruște. « Gigi s-a speriat de ceea ce i-a spus doctorul, s-a albit la față și a venit la mine, emoționat peste măsură. I-au fost fatale mișcările și emoția, a căzut brusc, s-a învinețit și până să fie resuscitat, și-a dat sfârșitul », ne-a declarat doamna Stela, soția fostului ciclist. Era 18 ianuarie, 2010!
La inceputul saptămânii trecute, tehnicianul echipei feminine Devatrans, Dumitru Muși, a intrat în biroul finanțatorului Marian Muntean și și-a dat demisia.
Mult așteptatele Campionate Mondiale de ciclism pe șosea, ce au avut loc în orașul elvețian Mendrisio, au adus numai dezamăgiri iubitorilor de ciclism din România, practicanți și privitori. Unul din rutierii cu șanse reale de a termina măcar între primii 20, ceea ce ar fi fost o performanță pentru ciclismul românesc, este vorba de Andrei Nechita, susține că a fost amăgit de Federația Romana de Ciclism si nu i s-au mai facut forme de deplasare si inscriere pentru Elvetia.
Campionatele Mondiale de ciclism, desfasurate in orasul elvetian Mendrisio, s-au incheiat cu putine minute in urma, odata cu derularea probei de fond a rutierilor din categoria Elite.
Surprinzator, titlul suprem a fost castigat de australianul Cadel Evans, in varsta de 32 de ani, aflat nu numai la prima medalie intr-o competitie de asemenea anvergura, dar si la primul titlu mondial din cariera sa.
Dupa aproximativ 7 ore de stat in sa, Evans a abordat mai hotarat ultima catarare de pe circuitul de la Mendrisio, desprinzandu-se de colegii sai din pluton. Din acel moment, australianul a pedalat din ce in ce mai apasat, simtind ca este sansa vietii lui sa castige laurii. Dupa ce a trecut linia de sosire, Cadel a scos un medalion din san, o amuleta, o coada de iepure, nu stim exact, si a sarutat-o de mai multe ori, semn ca acea amuleta i-a purtat noroc.
Nascuta in Nordul Italiei, in Marostica, Provincia Vicenza, Tatiana Guderzo, 25 de ani, a castigat, in Elvetia, primul sau titlu mondial din cariera, in proba de fond, pe circuitul din orasul Mendrisio.
Chiar daca are o inaltime de numai 160 de centimetri si o greutate de doa 54 kg, Tatiana are in palmares victorii de etapa in Turul Italiei, este campioana din Cizma la contratimp individual, iar in 2004 a mai avut o tentativa de cucerirea titlului mondial, tot la fond, dar a sosit doar pe locul 2.
În aceste zile, în localitatea elvețiană Mendrisio, se desfășoară Campionatele Mondiale de ciclism pe șosea. Competiția a-nceput cu probă de contratimp individual, pentru toate cele trei categorii de rutieri, pentru care a fost programat acest Mondial: Under 23 (băieți), feminin și Elite (masculin).
Elvețianul Fabian Cancellara (Elite) s-a simțit excelent pe circuitul din centrul orașului Mendrisio, și, după 49,8 km, a fost desemnat campion mondial, după ce cronometrul s-a oprit la 57:55,74 minute. El a fost urmat de suedezul Gustav Larsson, la 1:27,13 minute, și germanul Tony Martin, la 2:30,18 minute.
După șapte ani de investiții într-o echipă feminină de handbal, deveanul Marian Munteanu este total nemulțumit de raportul cheltuieli-beneficii și crede că a venit timpul să aibă o „atitudine mai agresivă față de cei care nu-i respectă banii”.
Antrenorul si managerul echipei Olimpic Campulung Muscel, Cristian Pârlici, continuă lupta cu federația de ciclism, în special cu secretarul general Vasile Selejean. „Sunt revoltat la culme, acest om continua sa-si bata joc de munca antrenorilor și de ciclisti. Cum sa obtinem performante internationale, daca selectia se face anapoda? La Festivalul Olimpic al Tineretului European, ce s-a desfasurat la Tampere, in Finlanda, Federatia a trimis doi sportivi, Valentin Plesa, de la Petrolul Ploiesti, si Adrian Anghel, de la Olimpia Bucuresti. Cum s-a facut selectia? Dupa performantele din acest an, ciclistul meu, Bogdan Mihai Vlad, i-a batut pe cei doi la Nationale, atat la contratimp individual, unde a devenit si campion, cat si la fond, unde s-a clasat pe locul 3, dar tot inaintea celor doi. In plus, a mai castigat si contratimpul individual la Cupa Federatiei. De ce nu l-a selectionat federația?”, spune Pârlici.
Naționalele de mountain-bike s-au desfășurat week-endul trecut la Izvorul Mureșului fără principalul favorit. Tudor Oprea (32 de ani), campionul din ultimii șapte ani, nu a fost lăsat să participe de federație.
Lume mică, dar orgolioasă, ciclismul își devorează până și campionii. Povestește Ovidiu Simen, președintele Clubului de Ciclism și Triatlon Sibiu: „De patru ani, Tudor Oprea participă la naționale din partea clubului nostru. Acum, nu a mai fost lăsat. Oficial, din cauză că nu am avea actele în regulă la club. Neoficial, pentru că eu am îndrăznit să candidez la un post de vicepreședinte la federație, anul acesta”. Simen susține că secretarul general al FRCT, Vasile Selejan, i-a transmis că în obiectul de activitate al clubului nu este trecut ciclismul, ci doar triatlonul, care este o disciplină separată. „Am refăcut actele după cum ni s-a spus. Zilele trecute ne-au anunțat însă că tot nu suntem în regulă”, a punctat Simen.
„Mesaj clar, așa vrea el”
Varianta acestuia este susținută și de sportiv. „Sunt dezgus
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER