I se spune „Carletto” și, la 54 de ani, a antrenat printre cele mai importante echipe ale continentului. A câștigat campionate, cupe și Ligi ale Campionilor. Are fix 500 de victorii în cariera de antrenor, din fix 879 de meciuri. Juventus, Milan, Chelsea, PSG și acum, de șase luni, la Real Madrid. Are multe de spus, pentru că a demonstrat destule. Un copil răsfățat al fotbalului încă de pe vremea când era jucător, Carlo Ancelotti pare logodit cu numele mari ale acestui sport. Financial Times (FT) a găsit ceva interesant la povestea de succes a omului de fotbal Ancelotti și l-a căutat la Madrid. Acolo unde a rezultat un dialog inedit cu managerul celei mai titrate echipe din lume, dar care, de 12 ani, caută să-și așeze în vitrină cea de-a 10-a Ligă a Campionilor!
Probleme într-un dosar de prostituție și proxenetism pentru jucătorii Vasluiului
Nicolo Napoli (51 de ani) nu se afla în Craiova în minutele în care site-urile de sport anunțau numirea lui Marin Condescu în funcția de manager general. Italianul care se află la a patra experiență pe banca echipei din Bănie probabil că s-a obișnuit deja cu desele schimbări de situație. „Acum e ceva, peste o oră e altceva! Asta e România, asta e Craiova”. Napoli are un ton al vocii grav și ferm, specific celor din Sudul Italiei.
Dincolo de problemele financiare și organizatorice pe care le are, FC U Craiova e părăsită pe capete de jucători. Noi nume s-au adăugat pe lista fotbaliștilor care și-au depus memorii pentru a deveni liber de contract, pe motiv de neplată a salariilor. „Sunt opt jucători în acest moment cu memoriile depuse, vor mai urma și alții”, a declarat pentru ProSport președintele AFAN, Emilian Hulubei.
O altfel de opinie izvorâtă din înfrângerea lui Bute și din victoria lui Halep
Duminică dimineață Lucian Bute va lupta împotriva lui Jean Pascal, într-un meci de totul sau nimic pentru român, spun mulți specialiști. ProSport crede sincer în capacitatea lui Lucian de a se reinventa, de a reveni acolo unde îi este locul. Iar meciul cu Pascal este ocazia perfectă. Până atunci, să trecem în revistă marile succese ale lui Bute de când e la profesioniști
Alexandru Maxim (23 de ani) i-a cucerit pe fanii lui VfB Stuttgart și deja e căutat de tot mai multe echipe de pe continent. Driblingul fin, execuțiile din faze fixe ori modul elegant și eficient prin care știe să-și pună în valoare coechipierii sunt câteva dintre calitățile tânărului internațional român. Care, dincolo de aprecierile publice de care a avut parte până acum, a mai trăit o experiență inedită la acest capitol.
Vestea tristă a săptămânii trecute a venit din Italia, de la Sassuolo, echipa care l-a împrumutat pe dinamovistul Marius Alexe până în vară. Atacantul de 23 de ani a fost diagnosticat cu ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul stâng! O accidentare des întâlnită în rândul jucătorilor și care îl forțează la o pauză forțată de cel puțin șase luni. Practic, un restart pentru puștiul căruia dinamoviștii i-au încredințat numărul 10 pe tricou în urmă cu patru ani și jumătate.
În această după-amiază, Ion Marin va da piept cu Pep Guardiola. Al Kuwait și Bayern Munchen vor disputa un amical pe terenul echipei antrenate de român, meci la care se anunță o asistență record. Campionii Europei se află în Qatar pentru stagiul de pregătire din inter-sezon, iar pentru întâlnirea cu echipa lui Ion Marin au ajuns în Kuweit în această dimineață.
În doar în doi ani Diego Simeone (43 de ani) a reinventat-o pe Atletico Madrid. Aseară, echipa „rojiblanca” a remizat cu Barcelona (0-0), pe teren propriu, iar specialiștii susțin că, pe undeva, se așteptau la acest scor și la replica dată de echipa lui Simeone. „Determinare” este cuvântul care ar caracteriza cel mai bine trupa de pe locul 2 din Primera, la egalitate cu echipa lui Messi (50 de puncte). Și noi am mai avea de adăugat niște atribute. Care sunt aceleași cu cele avute de jucătorul Diego Simeone.
Fotbalul mic e capabil de povești mari. Au trecut 53 de ani, dar povestea celor 11 tineri care au reușit imposibilul rămâne captivantă chiar și după mai bine de jumătate de secol. Arieșul Turda a rămas singura echipă care a câștigat Cupa României, dar care nu a jucat niciodată în Liga I!
Steaua l-a prezentat oficial astăzi pe Claudiu Keșeru, iar Laurențiu Reghecampf este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție. Antrenorul Stelei își mai dorește un singur transfer: un portar. Tătărușanu a intrat în ultimele șase luni de contract, Cojocaru va suferi o intervenție chirurgicală, iar Steaua ar rămâne astfel doar cu Florin Niță.
Fostul căpitan al echipei naționale va afla în câteva zile răspunsul la întrebarea de ce resimte încă dureri la piciorul operat vara trecută la Miami. Cristi nu vrea să renunțe la fotbal. Dacă ar fi urmărit asta, ar fi făcut-o în urmă cu patru ani, când a suferit două intervenții la cap. Și ar fi fost mult mai câștigat din punct de vedere financiar.
6 ianuarie 2010, minutul 46 al partidei Chievo Verona – Inter Milano din Serie A. Centralul fluieră la o fază petrecută în apropierea careului milanez, după o ciocnire între Pellissier, de la gazde, și Chivu, de la oaspeți. 20 de minute mai târziu am aflat că cel care pe atunci era căpitanul primei reprezentative urma să fie supus unei intervenții chirurgicale pe creier. Sau ceva asemănător. Oricum, lovitura cap în cap pe care o avusese cu adversarul a lăsat urme. Ieri s-au împlinit patru ani de la acel eveniment. Peste care Cristi Chivu a trecut cu bine. Acum se luptă cu durerile de la picior, după ce a fost operat de trei ori la un deget al piciorului drept! A 12-a accidentare gravă din 2004, atunci când a bifat-o pe prima.
România fotbalistică a anilor 60-70 a avut de-a face cu geniul marelui Eusebio. Naționala Portugaliei a întâlnit de cinci ori reprezentativa noastră în intervalul 1965 (preliminariile Cupei Mondiale din Anglia 1966, competiție la care lusitanii au terminat pe locul 3, iar Eusebio a fost golgheter, cu nouă reușite). S-au consemnat trei victorii pentru Portugalia și două pentru selecționata noastră. Cel mai important succes a fost cel din 12 octombrie 1969, când viitoarea „generație Guadalajara” i-a învins la București pe portughezi, scor 1-0, grație golului lui Dobrin. Asta și pentru că datorită acelui succes echipa lui Eusebio nu s-a mai calificat la Mondialul din Mexic, acolo unde s-a calificat însă naționala României.
Cosmin Matei (22 de ani) este unul dintre jucătorii de bază ai lui Dinamo. Căpitan până în urmă cu puțin timp, mijlocașul a fost prezentat fanilor la începutul sezonului drept viitorul număr 10 al echipei – după despărțirea de Alexe (împrumutat la Sassuolo) -, iar evoluțiile din returul campionatului trecut au certificat alegerea șefilor. Dacă nimeni nu poate să-i nege talentul, modul în care el sau echipa la care e legitimat îl gestionează devine o chestiune extrem de importantă. Numai că a existat o distanță considerabilă între așteptările tuturor de la începutul actualului campionat și ceea ce a demonstrat Matei pe teren.
Șefii lui Dinamo au mutat destul de repede pe piața transferurilor. După ce Steaua a anunțat că l-a cumpărat pe puștiul Târnovan, rivala din Ștefan cel Mare și-a întârit și ea compartimentul ofensiv. „Câinii” s-au înțeles cu Kamil Bilinski, un polonez de 25 de ani, care ultima oară a jucat la campioana Lituaniei, Zalgiris Vilnius. Atacantul a bătut palma cu Dinamo la salariu din postura de jucător liber de contract.
Fanii lui Dinamo pot sta liniștiți deocamdată. Dorin Rotariu, puștiul minune al „câinilor”, a intrat în atenția mai multor echipe din Vest și, la doar 18 ani, poate fi următorul produs de export al echipei din Ștefan cel Mare.
Meciul Astra – Steaua 1-1 a fost „aprins” în mod artificial de faza petrecută în minutul 35, atunci când Enache a reușit să deschidă scorul pentru trupa lui Daniel Isăilă. Imediat după gol, Laurențiu Reghecampf și-a smuls acreditarea de la gât, a aruncat-o în direcția lui Istvan Kovacs, și a părăsit spațiul tehnic, căutând ieșirea de pe teren.
În cazul în care Astra va rămâne pe primul loc și după ce Steaua va disputa restanțele cu Chiajna și U Cluj, giurgiuvenii au 70% șanse să fie viitorii campioni ai României, conform statisticii din ultimul deceniu.
Fazele VIDEO de la Astra – Steaua sunt pe www.prosport.ro
Când te întâlnești cu Dan Roman la o zi după oribila accidentare te aștepți să vezi un băiat decepționat, care se gândește la ce e mai rău.
Internaționalul de 23 de ani este foarte aproape de o revenire forțată în campionatul României. Petrolul, Steaua, Astra și CFR și l-ar dori din iarnă, însă cele mai mari șanse le are echipa echipa lui Cosmin Contra.
Bombă: ceea ce țineți în mână e ultimul exemplar tipărit din ziarul ProSport. Atenție să nu vă explodeze în brațe! În metrou, la cafenea ori la birou.
Pandurii lui Pustai n-au avut nicio șansă aseară, la Dnepropetrovsk, într-un meci controlat de la un capăt la altul de echipa lui Juande Ramos: 4-1
Eric a marcat al doilea gol din grupele Europa League, din penalty, dar a fost insuficient pentru Pandurii
Selecționerul și-a reproșat folosirea lui Torje, după ce mijlocașul le-a făcut cadou grecilor cele două lovituri libere din care au marcat primul și ultimul gol
Lazăr și Bourceanu sunt suspendați pentru meciul de marți, dar selecționerul nu renunță la ideea de a folosi doi mijlocași defensivi
Gardoș-Cociș este „cuplul” pe care Pițurcă se gândește să îl trimită la închidere în returul cu Grecia
Cum partida cu Grecia, din deplasare, este doar primul pas spre calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, Victor Pițurcă este decis să își ia toate măsurile de precauție pentru a
Probabil că niciodată în istoria naționalei României nu a existat un tehnician căre să se plieze atât de bine postul de selecționer. Deși a trecut pe la Craiova și Steaua, ca echipe de club, Pițurcă nu s-a simțit niciodată mai bine decât la primele reprezentative. A calificat naționala U 21 la Campionatul European de tineret (1998) și a reușit două calificări cu echipa mare la turneele finale ale Euro 2000 și 2008! Un argument că îi stă mult mai bine pe banca naționalei, decât pe cea a unei echipe de club: Pițurcă e liderul de victorii dintre toți selecționerii: 50!
Victor Pițurcă a primit ieri o veste excelentă din Anglia: căpitanul naționalei nu are fractură nazală, ci doar o contuzie, astfel că va putea evolua în partida retur cu Grecia, de marți
Tottenham a comandat deja o mască specială pentru fundașul român, care va ajunge mâine la Londra
Tătărușanu, accidentat și el la spate, s-a simțit ieri mai bine și sunt șanse să apere din primul minut vineri, la Pireu
Vești bune pentru Pițurcă și națională. Sunt șanse mari ca Vlad Chiricheș să joace din primul minut în returul cu Grecia, de marțea viitoare, de la București.
Daniel Pancu și Ilie Balaci au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Alex Ioniță II, noul puști teribil al Giuleștiului. La doar 18 ani, decarul vișiniilor a atras deja atenția mai multor cluburi din străinătate. Clubul i-a fixat deja prețul: un milion de euro
Gabriel Tamaș (29 de ani) se află într-un moment greu al carierei sale. Internaționalul român a fost dat afară de CFR Cluj chiar în ziua în care fusese legitimat la LPF, după ce a fost prins, alături de Florin Costea, într-un bar din oraș. „Tamaș a venit, a băut și a plecat”, a sintetizat, la vremea respectivă, președintele ardelenilor, Iuliu Mureșan, situația fotbalistului.
Maxim i-a cucerit pe nemți. Șefii de la VfB Stuttgart au stabilit deja clauza de reziliere a contractului românului, care a început să atragă atenția echipelor cu bani din 1.Bundesliga. În viziunea lor, mijlocașul de 23 de ani valorează între 10 și 12 milioane de euro
Borussia Dortmund și Schalke 04 s-au interesat deja de serviciile românului
Gabi Tamaș nu a rezistat mai mult de șase zile la CFR Cluj. Șefii campioanei au anunțat ieri rezilierea contractului cu fundașul de 29 de ani, ca urmare a scandalului pe care acesta l-ar fi provocat duminică într-un bar, alături de Florin Costea. Se pare că și un conflict cu Ricardo Cadu pentru supremație în vestiar i-ar fi fost fatal lui Tamaș
Chevrolet a lansat în primăvară SUV-ul de oraș, Trax. Dincolo de numele inedit, micuțul crossover nu numai că a impresionat până acum, dar atrage privirile ca un magnet. E un început. Unul promițător
Dinamo trece în continuare prin transformări, după ce Ionuț Negoiță a devenit acționar majoritar al clubului. Acesta a cumpărat acțiunile deținute de Dragoș Săvulescu, Nicolae Badea și Cristi Borcea.
Aflat într-un turneu facilitat de UniCredit cu Trofeu Ligii Campionilor, Fabio Capello și-a explicat filosofia în care a crezut toată cariera Actualul selecționer al Rusiei a vizitat, printre altele, și o școală din Ferentari, unde învață mulți copii cu probleme
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER