Mariana Bitang i-a propus Cătălinei Ponor să revină în lotul național. Momentan, tripla campioană olimpică a refuzat
După o nouă experiență pe tărâm american, Cătălina Ponor (23 de ani) a revenit în țară și se relaxează în aceste zile acasă, la Constanța. Fără să aibă momentan un loc de muncă, tripla campioană olimpică de la Atena a refuzat să revină ca gimnastă în lotul pregătit de Bellu și Bitang și este tentată să antreneze în România
Horia Tecău are planuri îndrăznețe de viitor după aventura de la Wimbledon. Finalist în proba de dublu în turneul londonez, constănțeanul este pregătit să facă un pas important și spre turneele de simplu. „Bagă-te și la simplu!”, a fost sfatul lui Ilie Năstase pentru Horia după cea mai bună performanță a acestuia, fiind convins că astfel ar putea fi eficientizat jocul în proba lui favorită, cea de dublu. Fără să fi vorbit în prealabil cu fostul mare tenismen, Tecău își pregătește deja următoarea mutare. „De acum o să mă gândesc mai serios să trec și la simplu. O să văd în perioada următoare cum aș putea să-mi aranjez programul”, a declarat Tecău aseară, la sosirea pe Aeroportul „Henri Coandă”.
Românul nu se aștepta să ajungă până în finala turneului de dublu de
Ilie Năstase juca în 1976 a doua (și ultima) sa finală de simplu pe iarba londoneză. La 34 de ani distanță, un alt român va evolua la Wimbledon cu trofeul pe masă, de această dată în proba de dublu. Cuplul Horia Tecău / Robert Lindstedt (SUE), cap de serie numărul 16, s-a calificat aseară în ultimul act, după victoria în trei seturi, scor 6-4, 7-5, 6-2, în fața perechii argentiniene Juan Ignacio Chela/Eduardo Schwank.
După un an încununat cu trei titluri la dublu, la Auckland, Casablanca și s” Hertogenbosch, Horia Tecău este aproape de a-și trece în palmares un titlu de Mare Șlem. Aseară, constănțeanul a făcut alături de colegul său Lindstedt o partidă aproape perfectă în semifinalele de la Wimbledon, acolo unde nu a lăsat nicio șansă argentinienilor Chela/Schwank, pe care i-au învins în mai puțin de două ore de jo
Marele Premiu al Valenciei a fost marcat de un accident groaznic, în urma căruia australianul Mark Webber a avut norocul să scape fără urmări grave, deși a zburat cu mașina la aproape 300 km/h. Sebastian Vettel a trecut primul linia de finiș.
UPDATE: Victor Hănescu a ratat calificarea în optimi la Wimbledon după ce a abandonat în setul decisiv cu neamțul Daniel Brands. Hănescu a condus cu 2-0, dar Brands a revenit la 2-2 și a dus meciul în setul decisiv. Condus cu 3-0, Hănescu s-a retras din cauza durerilor la spate. Dacă s-ar fi calificat în turul 4, Hănescu l-ar fi întâlnit pe Tomas Berdych.
Hănescu a avut trei mingi de meci în setul trei! Românul și-a egalat cea mai bună bună performanță a carierei în turneul londonez. Hănescu a mai ajuns în turul trei la Wimbledon în 2003 și 2009. El va primi pentru accederea în turul trei 31.350 de lire sterline (circa 38.000 de euro).
Alexandra Dulgheru (31 WTA) este singura jucătoare româncă rămasă în cursă la Wimbledon, după ce a eliminat-o ieri, în turul doi, pe Sarina Oprandi, 6-2, 6-0. Piti nu a stat prea mult la discuții cu Oprandi, pe care a executat-o în 47 de minute, timp în care a pierdut două game-uri. Românca și-a fructificat din plin șansele avute atât pe primul, dar mai ales pe al doilea serviciu (76% din mingi au fost câștigătoare) și pare a fi greu de oprit în lupta pentru calificarea în fazele superioare. În turul trei al întrecerii feminine de pe iarba londoneză, Dulgheru o va întâlni pe Kaia Kanepi (Estonia, 80 WTA). Românca a câștigat deja 31.250 de lire sterline.
Tenisul românesc se poate lăuda în acest an cu o performanță unică nu numai la Wimbledon, ci și la nivelul unde avem, în premieră, patru fete calificate în faza a doua a competiției. În anii 70, tenisul feminin românesc se mândrea cu performanțele de neegalat ale Virginiei Ruzici (câștigătoare la Roland Garros în 1978), Florenței Mihai (finalistă la Roland Garros în 1977) și ale Marianei Simionescu. La două decenii distanță venea rândul Ruxandrei Dragomir (sfertfinalistă la Roland Garros în 1997), al Irinei Spîrlea (semifinalistă la US Open în 1997) și al Cătălinei Cristea să ne reprezinte la nivel de top în circuitul feminin internațional. Anii au trecut și generațiile s-au schimbat. 2010 e anul în care avansăm cu o linie ce o are în prim-plan pe Alexandra Dulgheru (31 WTA), secondată consistent de Raluca Olaru, Edina Gallovits și Monica Niculescu. În fapt, un careu românesc ce urcă în premieră în cvartet în turul secund pe iarba londoneză. „E deja o performanță lăudabilă, ținând cont de numele adversarelor întâlnite în prima fază. Eu sper să meargă mai departe toate patru, dar le va fi foarte greu”, ne-a declarat președintele FRT, Ruxandra Dragomir.
Alexandra Dulgheru (31 WTA) a trecut în turul următor al Marelui Șlem de la Wimbledon, după o victorie în trei seturi, scor 6-2, 6-7/3, 6-1 în fața veteranei circuitului feminin, japoneza Kimiko Date-Krumm (64 WTA). […]
Fantasticii de pe semicerc radiau de fericire aseară, pe Aeroportul „Henri Coandă”, la sosirea din aventura vieții. Treningul cu România și-l înghesuiseră în bagaj (nu pentru mult timp), dar tipii solizi îmbrăcați în bermude, blugi și tricouri casual au atras atenția de această dată chiar și taximetriștilor veniți la ciupeală.
Vreo 10 suporteri i-au așteptat aseară pe tricolori cu scandări frenetice, șeful Gațu cu „Bravo, băieți!” șijurnaliștii cu microfoanele. Iar pe lângă uriașul oltean Șania (1,97 m) bagajele păreau niște furnici. Așa cum au fost și îngâmfații…„Rușii ne-au luat de sus și asta a fost în avantajul nostru. I-am văzut relaxați, am simțit că fizic suntem peste ei și am început să-i dominăm. Nu ne-am dus în Rusia să fim carne de tun. Am avut o echipă nebună, iar acest aspect ne-a adus calificarea. Am făcut istorie, nimeni n-a mai scos Rusia în baraj. Am băut o bere, două, trei… și tot nu realizam ce performanță reușisem! Fiți cu ochii pe noi la Mondial!”.
Sigur nu vă vom scăpa din ochi, Aline!
Alexandra Dulgheru (32 WTA) și-a intrat serios în mână înaintea Marelui Șlem de la Wimbledon. Românca s-a calificat ieri în semifinalele turneului pe iarbă de la s”Hertogenbosch (Olanda), după 3-6, 6-3, 6-4 cu Iaroslava Șvedova (Kaz, 31 WTA), și se va lupta pentru un loc în finală cu principala favorită, Justine Henin.
„Piti” și-a stabilit cea mai bună performanță la un turneu pe iarbă, după ce a trecut ieri de Șvedova în sferturile de finală la s”Hertogenbosch, victorie obținută într-o oră și 45 de minute. În semifinale, românca de 21 de ani are parte însă de un adversar de calibru, Justine Henin (18 WTA, principală favorită a turneului și fost lider mondial), cele două jucătoare urmând a-și consuma astăzi, în Olanda, primul lor duel din circuitul WTA.
După victoria de răsunet în fața italiencei Francesca Schiavone, Sorana Cîrstea (57 WTA) s-a împiedicat ieri în turul secund al turneului de la Eastbourne (Anglia, 600.000 de dolari). Sori a pierdut disputa cu rusoaica Svetlana Kuznețova (20 WTA), scor 6-4, 6-7/6, 6-7/4.
Nicio jucătoare din România nu se putea lăuda în perioada de după ’89 cu performanța izbutită de Sorana Cîrstea la Eastbourne: eliminarea unei jucătoare ce tocmai câștigase un Grand Slam. Iar victoria obținută de Sori a fost cu atât mai mare, cu cât ea a venit chiar în primul meci al Francescăi Schiavone (6 WTA) de după triumful parizian. În turul doi însă, Cîrstea a întâlnit-o pe campioana de la Roland Garros din 2009, Svetlana Kuznețova, o jucătoare pe care trecerea bruscă de la zgură la iarbă nu-i trage carpeta de sub picioare.
Sorana a avut minge de meci
Meciul Cîrstea – Kuznețova a ținut două ore și jumătate, iar efortul depus de cele două jucătoare a fost unul consistent. Sorana, cu un serviciu fluctuant (9 ași și șase duble greșeli), a început mai bine, a câștigat primul set și părea că are capacitatea de a trece de rusoaică. Svetlana s-a trezit însă la viață în setul al doilea, unde s-a ajuns la tie-break. Acolo, românca a servit pentru meci la scorul de 6-5, însă și-a irosit șansa avută, iar Kuznețova a egalat situația. În decisiv, Cîrstea a revenit incredibil de la 1-4 la 5-4, dar rusoaica s-a dovedit mult mai lucidă pe final, unde, tot în tie-break (7-4), a reușit să îi smulgă Soranei o partidă
Sorana Cîrstea (57 WTA) se dovedește a fi în mare formă înaintea Wimbledonului. Pe iarba de la Eastbourne, românca a trecut ieri în primul tur, 7-5, 6-3 de Francesca Schiavone (6 WTA), învingătoarea din acest an de la Roland Garros.
Sori a făcut un meci cu care se poate mândri, după o lună în care victoriile s-au lăsat așteptate. A răpus-o pe vedeta momentului, după un meci de 91 de minute, și pare că își intră treptat în formă. Cu un procentaj de 71% al mingilor câștigătoare în urma primului serviciu, Sorana (2 ași) a punctat și la capitolul break-uri, fructificând șase din cele 15 de care a beneficiat. Primul set a fost unul echilibrat, cele două jucătoare mergând cap la cap până la 5-5, după care un break al Soranei a făcut diferența.
Balon de săpun Al doilea act a părut că se încheie rapid, Cîrstea distanțându-se la 5-1. Se părea că meciul e gata, dar nu a fost așa. Pentru că Francesca a strâns din dinți, a recuperat până la 5-3, dar atât. În game-ul decisiv, Cîrstea a fructificat a treia șansă de meci și a izbutit să își ia revanșa în fața lui Schiavone, care o învingea la începutul anului, în turneul de la Dubai. În turul secund, Sori (a adunat în 2010 zece victorii) va da piept cu rusoaica Svetlana Kuznețova, învingătoare aseară în fața compatrioatei Kleibanova, scor 4-6, 7-5, 6
Ediția din 2010 a turneului feminin de la Roland Garros a devenit una istorică pentru Italia. Francesca Schiavone (17 WTA) a câștigat sâmbătă finala de pe zgura pariziană cu scorul de 6-4, 7-6 (2) în fața australiencei Samantha Stosur (7 WTA), devenind prima jucătoare din Peninsulă care se impune într-un Mare Șlem.
La aproape 30 de ani, Schiavone și-a îndeplinit marele vis, acela de a cuceri un trofeu de Grand Slam. Jucătoarea născută la Milano nu și-a irosit șansa avută în finala de la Roland Garros și a trecut de australianca ce izbutise în tururile precedente să le învingă pe Justine Henin, Serena Williams și Jelene Jankovic. Deși părea să pornească cu șansa a doua în ultimul act, Schiavone a evoluat excelent din punct de vedere tactic, a profitat la maximum de venirile la fileu și s-a dovedit a fi mult mai rezistentă din punct de vedere psihic. Cu aceste atuuri valorificate din plin, Francesca a cucerit trofeul, iar la finalul partidei s-a bucurat în cel mai pur stil latin. A sărutat din nou zgura care i-a purtat noroc, iar în tribune a sărit în brațele apropiaților care i-au fost alături pe întreaga durată a turneului. Înainte să părăsească Parisul, s-a pozat cu trofeul lângă turnul Eiffel… O fotografie pentru istorie!
Finala din acest an a Openului de la Roland Garros nu va aduce în fața publicului parizian vedete din prim-planul tenisului mondial feminin. Samantha Stosur (Australia, 7 WTA) și Francesca Schiavone (Italia, 17 WTA), ambele fără vreun turneu de Mare Șlem în palmares, se vor bate pentru cucerirea titlului la Paris.
Stosur pornește cu un avantaj moral în fața lui Schiavone, înaintea finalei de astăzi, prin prisma statisticilor duelurilor directe, care arată un net 4-1 în favoarea australiencei. În plus, cele două jucătoare s-au aflat față în față și la ediția precedentă de la Roland Garros, victoria revenindu-i fără drept de apel jucătoarei de la antip
Italianca Francesca Schiavone face istorie la Roland Garros, acolo unde a reușit accederea în finala competiției, după 7-6 cu a cincea favorită a turneului, rusoaica Elena Dementieva, nevoită să se retragă după primul set. Francesca devine prima italiancă prezentă într-o finală de Mare Șlem, rezultatul ei putând fi considerat surpriza anului 2010 în tenis.
La 29 de ani, Schiavone a atins momentul culminant al carierei, după o calificare de senzație în finala turneului parizian. Italianca de pe locul 17 WTA s-a apropiat de multe ori de marea performanță, dar s-a împotmolit atunci când mai avea de trecut unul sau două obstacole până la a ajunge la bătălia finală. Soarele parizian i-a zâmbit însă jucătoarei din Peninsulă, care și-a văzut visul cu ochii deschiși, atunci când, după cucerirea primului set, Elena Dementieva a spus forfait. Scăpată în câștigătoare, Schiavone s-a prăbușit pe teren, s-a așezat pe genunchi și a sărit pe zgura pariziană. A simțit că cerul ține cu ea și abia s-a abținut să nu plângă înainte de declarațiile făcute după calificarea în dauna Elenei Dementieva. „Nu îmi vine să cred ce am reușit. Mă încearcă emoții unice: am scris istorie pentru Italia și pentru mine”, a declarat italianca
La 21 de ani împliniți în urmă cu două zile, Alexandra Dulgheru are toate motivele să zâmbească. A obținut rezultate extraordinare în primele luni ale anului, va urca în topul primelor 30 de jucătoare ale lumii și a apucat să guste din frumusețile Parisului.
Ultimul român rămas în cursă la simplu, Victor Hănescu (37 ATP), părea capabil să treacă la Roland Garros, în turul trei, de celebrul Novak Djokovic (3 ATP), mai ales că se juca pe zgură.
Din păcate, românul a reușit să îi smulgă sârbului un singur set, iar Nole a dus la 4-0 duelurile directe cu bucureșteanul, după un succes în patru seturi, scor 6-3, 3-6, 6-3, 6-2.
UPDATE Alexandra Dulgheru a fost învinsă în turul trei al turneului de la Roland Garros, de Caroline Wozniacki, cap de serie numărul 3. „Piti” a început ambele seturi excelent și a reușit să se desprindă (3-1, respectiv 4-1), însă în ambele situații daneza de 20 de ani a revenit și nu i-a mai dat jucătoarei noastre nicio șansă.
Dulgheru a lăsat tot timpul senzația că poate mai mult în fața numărului trei mondial, însă nu a reușit să puncteze în momentele importante (în setul secund, la 4-1, și-a pierdut serviciul după ce a condus cu 40-15) și a fost nevoită să se declare învinsă în final
Kimiko Date Krumm (39 de ani, 72 WTA) a fost eliminată ieri, în turul secund, de australianca Jarmila Groth (23 de ani, 107 WTA), scor 0-6, 3-6, dar povestea ei e un exemplu pentru toate puștoaicele care apar și dispar ca un meteorit în tenisul feminin mondial.
Date s-a făcut cunoscută în lumea tenisului după semifinala jucată în 1995 la Roland Garros și după marea victorie din 1996, în fața fostului număr 1 mondial, Monica Seleș. Au urmat apoi rezultate constante pentru niponă, care în 1998 a hotărât să pună punct tenisului de mare performanță. A revenit în 2008 la insistențele soțului, iar acum se luptă de la egal la egal cu jucătoarele mai tinere cu 20 de ani decât ea.
Alexandra Dulgheru (32 WTA) rămâne singura prezență feminină românească pe tabloul de simplu de la Roland Garros. „Piti” a învins-o ieri pe Timea Bacsinszky (Elveția, 40 WTA), scor 6-4, 6-2, și merge în turul trei, unde o va întâlni pe a treia jucătoare din topul mondial, daneza Caroline Wozniacki.
Dulgheru, care peste trei zile va împlini 21 de ani, a reușit o calificare lejeră după ce a trecut fără emoții de elvețianca de 21 de ani Timea Bacsinszky. Eleva lui Daniel Dobre și-a păstrat cadența, impunându-se cu un scor similar cu cele din precedentele două dispute (Saint Malo 2009, 6-4, 6-2, și Varșovia 2010, 6-2, 6-4). Valorificându-și din plin primul serviciu, 56% din mingile jucate au fost câștigătoare, bucureșteanca a profitat excelent de șansele de break (6 din 10 mingi), comițând doar două duble greșeli. Singurele emoții le-a avut pe finalul meciului, atunci când ploaia a oprit-o la două puncte de câștigarea partidei. După 15 minute de pauză însă, campioana din Polonia a revenit pe teren decisă să tranșeze disputa, adjudecându‑și game-ul decisiv.
O victorie clară pentru Dulgheru, românca dovedindu-se a fi în formă mare la Roland Garros, deși vine după un tur de forță la Varșovia. Calificarea în turul trei pe zgura pariziană, cel mai bun rezultat al carierei pentru Alex într-un turneu de Mare Șlem, îi va asigura saltul între primele 30 de jucătoare ale lumii.
Posibile adversare În turul următor, Alexandra ar putea avea o misiune extrem de dificilă, adversara sa fiin
La numai două zile după ce și-a apărat titlul la Varșovia, Alexandra Dulgheru (32 WTA) a pornit cu dreptul și la cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, Roland Garros. Eleva lui Daniel Dobre s-a calificat ieri în turul doi, după ce a trecut de Lucie Hradecka cu 7-6 (7/1), 4-6, 6-3, următoarea adversară fiind Timea Bacsinszky.
UPDATE: Alexandra Dulgheru și-a apărat titlul câștigat la Varșovia în 2009, după ce a învins-o, duminică, în finală, cu scorul de 6-3, 6-4, pe chinezoaica Jie Zheng, cap de serie numărul 5.
Pentru victoria obținută la Varșovia, turneu dotat cu premii în valoare totală de 600.000 de dolari, Dulgheru va primi 470 de puncte WTA și un cec în valoare de 98.500 de dolari, în timp ce Zheng va încasa 52.500 de dolari și 320 de puncte.
În finala de anul trecut, Dulgheru a învins-o, cu scorul de 7-6 (7/3), 3-6, 6-0, pe Alona Bondarenko (Ucraina).
În această seară, cei mai buni luptători români urcă în ring să se bată cu nume grele din circuitul internațional cu prilejul galei K1 Grand Prix Mondial, care va fi organizată la Romexpo, de la ora 20:00. Iftimoaie – Sefo, Zmărăndescu – Overeem sau Moroșanu – Zimmerman sunt capetele de afiș ale galei.
Într-unul dintre duelurile MMA (arte marțiale mixte) programate în cadrul galei, Cătălin Zmărăndescu îl va înfrunta pe olandezul Valentijn Overeem.
Cătălin, gata să îl dobori pe olandez? Am făcut ședinte tehnice interminabile, am urmărit toate meciurile lui din ultima vreme. Deci pot să spun că l-am studiat bine și sper să nu fi rămas nimic care să mă surprindă.
Cum vezi șansele în acest meci? Eu zic că sunt egale. Orice se poate întâmpla. Poate fi și un KO neașteptat, și o dispută care să se ducă până la ultima secundă.
Ai pregătit o lovitură specială pentru Overeem? Nu. O să încerc să dau tot ce am mai bun din mine și, cel mai important, să găsesc cât mai repede cheia lacătului pentru victorie.
Te-ai pregătit cu vreun luptător special pentru acest fight? Da (râde). Îl pregătesc pe Măruță. Îmi este elev la anumite ședințe de antrenament. Îl pregătesc foarte bine și a început să progreseze serios în ultima vreme.
Cum vezi disputele românilor angrenți în această gală? Toți avem meciuri foarte grele, practic de totul sau nimic. Ori la bal, ori la spital. Oricum, mai jos de nivelul podelei nu ai unde să te duci… Altfel, va conta mult imaginea cu care vom rămâne după ac
În această seară, de la ora 20:00, cei mai buni luptători români urcă în ring să se bată cu nume grele din circuitul internațional cu prilejul galei K1 Grand Prix Mondial, care va fi organizată la Romexpo, de la ora 20:00. Iftimoaie – Sefo, Zmărăndescu – Overeem sau Moroșanu – Zimmerman sunt capetele de afiș ale galei.
Cătălin, gata să îl dobori pe olandez? Am făcut ședințe tehnice interminabile, am urmărit toate meciurile lui din ultima vreme. Deci pot să spun că l-am studiat bine și sper să nu fi rămas nimic care să mă surprindă.
Finala Mastersului de la Madrid i-a adus din nou față în față, după un an, pe cei doi titani ai tenisului mondial, Roger Federer și Rafael Nadal. În 2009, Federer trecea de Nadal cu 6-4, 6-4. Acum, spaniolul și-a luat revanșa și s-a impus după un meci de clasă cu 6-4, 7-6 (5), izbutind
Oltchimul nu a pus capul în pământ. La conferința de presă susținută ieri, fetele pregătite de Radu Voina și-au făcut „mea culpa” pentru prestația din tur și promit o altă față în returul de mâine, de la Polivalentă. Tehnicianul a încercat să le încurajeze printr-un exemplu personal trăit într-o finală de Cupa Campionilor. Radu Voina, Ada Nechita, Cristina Neagu, Oana Manea și Patricia Vizitiu (foto jos) au venit în fața presei cu optimism și cu încredere maximă în ceea ce vor arăta mâine pe parchetul sălii de la Polivalentă. Toți au părut conștienți că misiunea în fața celor de la Viborg este aproape imposibilă, dar că în handbal orice este posibil.
Tehnicianul a încercat să mențină tonusul ridicat printr-un exemplu personal trăit tot într-o finală de Cupa Campionilor cu Steaua (1989, cu SKA Minsk). „Minuni se întâmplă. Dacă vor greși mai puțin ca în meciul tur, totul e posibil. Eu am trăit un astfel de moment într-o finală de Cupa Campionilor cu Steaua, când am câștigat acasă la șase goluri și am pierdut în deplasare la 13 goluri, cam așa țin minte”, spune Voina.
Nu vor începe în forță
Oltchim are de recuperat o diferență de șapte goluri în fața celor de la Viborg (21-28), dar fetele de la Vâlcea nu se vor arunca cu capul înainte. Strategia adoptată? Răbdarea! „Meciul are 60 de minute, așa că nu trebuie să ne grăbim. Nu trebuie să ai șapte la zero, după 10 minute de joc, dar să cedezi pe parcurs și să termini meciul la egalitate”, este de părere Neagu.
Viborg este o ec
La primul antrenament efectuat la Sala Polivalentă, în săptămâna returului cu Viborg, programat sâmbătă de la ora 20:45 la PRO TV, fetele de la Oltchim nu s-au menajat deloc. Au avut puterea să și zâmbească și nu au lăsat capul în pământ, semn că moralul este unul bun.
„Hai, fetelor, gata, la treabă!”, strigă de pe margine stafful tehnic către Steluța Luca și compania, înaintea unei ședințe de pregătire desfășurate în ritm alert. Paula Ungureanu zâmbește pe linia porții și așteaptă să vadă cu ce fel de execuții o pot surprinde coechipierele. Urmează pentru ea un adevărat bombardament, care nu o sperie. Va avea de apărat ghiulele trimise de Bojana Popovic și compania.
„Veniți pe șut în zona centrală” Împărțite în patru echipe, fetele efectuează un exercițiu clasic, atac contra apărare. Radu Voina privește liniștit de pe margine și intervine atunci când observă că jucătoarele sale dau dovadă de slăbiciune. „Veniți pe șut în zona centrală! Bineee (după un gol la vinclu reușit de Luca)”, strigă antrenorul, după mai multe atacuri fără vigoare. Nici apărarea nu este neglijată: „Nu șuta, închide, nu șuta!”, se aude îndemnul aceluiași Voina.
Liniștea dinaintea furtunii
Victor Hănescu a adus primul punct pentru România în prima zi a disputei cu Ucraina în Cupa Davis, scor 7-6, 7-5, 6-4 în lupta cu Ilia Marcenko. Chiar dacă a făcut o partidă bună, Ungur a cedat cu 2-6, 7-6, 5-7, 5-7 în fața lui Sergei Stakovsky. Partida de dublu, de azi, poate fi decisivă.
Victor Hănescu (38 ATP) nu a avut deloc un meci ușor cu Ilia Marcenko (79 ATP), ucraineanul dovedindu-se o nucă tare. De altfel, echilibrul din cele trei seturi spune totul despre cum au decurs lucrurile pe zgura de la Arenele BNR, 7-6, 7-5, 6-4 în favoarea lui Hăne. Obosit, după o partidă de aproape trei ore, Hănescu se gândește cu teamă la meciurile care urmează. „M-a obosit meciul cu Marcenko. Nu știu dacă voi juca și în partida de dublu, rămâne să văd cât de bine mă voi recupera. La cum a jucat cu mine, nu vreau să îmi imaginez un meci decisiv între Marcenko și Ungur”, a spus „Uriașul”, care a lăsat să se înțeleagă că ar forța pentru a fi prezent pe teren și astăzi, în meciul de dublu.
Șiretlicul lui Stakovsky
Partida dintre Adrian Ungur și Sergei Stakovsky a avut un moment-cheie pe finalul setului trei. În plin moment prielnic pentru Ungur, care mai avea un pas până la câștigarea setului, ucraineanul a oprit meciul și s-a plâns arbitrului că e deranjat de unele manifestări ale unui spectator aflat în spatele său. Partida a fost oprită aproximativ două minute, timp suficient pentru ca Adrian să își piardă ritmul de joc. Stakovsky a revenit în joc, s-a impus până la urmă într-un set c
Romania și Ucraina se întâlnesc de mâine, la Arenele BNR, într-un meci ce contează pentru grupa euro-africană a Cupei Davis. Un succes îi duce pe tricolori în barajul pentru Grupa Mondială. Hănescu (38 ATP) este piesa de rezistență din lotul lui Andrei Pavel.
Victor, batem Ucraina? Avem o șansă importantă, pentru că jucăm acasă, în fața propriilor fani, iar zgura este o suprafață ce ne poate avantaja în momentul de față.
Acum ai venit direct la Cupa Davis. De relaxare nu mai ai timp deloc? Tenisul îmi ocupă 90% din timp. Nu mai am timp și de alte lucruri. Mie îmi place mult să pescuiesc, dar nu mai apuc să ajung pe baltă. Poate când nu o să mai fiu prins cu tenisul o să am timp mai mult de pescuit.
Ai răbdare să stai ca un pescar profesionist pe baltă? Cât a cântărit cel mai mare pește pe care l-ai prins? Oho, răbdare am din plin. Stau bine la capitolul acesta. Nu mă pot lăuda cu mari capturi. Cred că am tras și pești care cântăreau mai mult de un kilogram.
Ție îți place și fotbalul. Te mai uiți la meciurile din campionatul României? La noi nu mă mai uit. Mai ales că se aud tot felul de lucruri legate de meciurile din campionatul nostru. Îmi place mult să admir echipe precum Barcelona ori Real Madrid.
Alexandra Dulgheru (43 WTA) a furnizat surpriza zilei de ieri la Mastersul de la Roma, după ce a eliminat-o în turul doi pe Dinara Safina (3 WTA). La finalul unui meci-maraton de două ore și 40 de minute, românca s-a impus cu 6-4, 6-7/5, 6-1 și a urcat în optimile turneului, unde o va întâlni pe Nadia Petrova (18 WTA).
Lucian Bute (30 de ani), campionul mondial IBF la supermijlocie, a revenit ieri în România, alături de părinții săi, care l-au susținut la ultimul său succes de la Montreal, cu Edison Miranda (KO r3). Și-a făcut apariția pe Aeroportul „Henri Coandă” ca o vedetă Fashion TV și a plecat ca un star de cinema, într-un Rolls Royce fabulos. Mister KO este gata să se bată cu orice adversar din lume, dar are o mare dorință: să lupte în fața românilor. „Cred că a sosit momentul ca eu să boxez aici. Cei de la Interbox sunt de acord cu organizarea unui astfel de meci în România, dar deocamdată nu știu dacă s-ar putea face la Sala Polivalentă din București sau pe un stadion. Ar fi ceva în premieră și pentru mine să boxez în spațiu liber, pe stadion”, ne-a declarat Bute, susținut de președintele FR de Box, Rudel Obreja. „97 la sută, Lucian va lupta în România în jurul datei de 24 iulie. Adversarul nu e încă stabilit, pentru că nu știm dacă partida va fi tot pentru titlul IBF sau va fi vorba de o unificare a centurilor, pentru că Bute ar putea ajunge să se lupte și pentru așa ceva”, a conchis Obreja.
Calificarea Oltchimului în finala Ligii Campionilor a revoluționat handbalul în România. Polivalenta a fost readusă ieri la viață, iar Steaua, purtată pe val de peste 5.500 de fani în turul semifinalei cu Granollers. 32-28 (14-10) după primele 60 de minute și o posibilă nouă finală în România. Totul se decide duminică, în returul din Spania. Suporterii echipei de fotbal s-au ținut de promisiune și au umplut până la refuz o arenă ce intrase în „moarte clinică”, cel puțin din punctul de vedere al întrecerilor sportive. A fost și zvâcul de care handbaliștii „militari” aveau nevoie, în condițiile în care trebuiau să depășească o echipă spaniolă extrem de bine clădită fizic, venită dintr-o ligă superioară României. Ieșit din scenă de o bună bucată de vreme, Stavrositu a dat tonul pe teren, iar Steaua a început tare partida. Văzut la un moment dat ca urmaș al legendarului Gațu, centrul „militarilor” a fost creierul limpede și a făcut ca echipa să conteze și în atac, în condițiile în care interii nu pot fi numărați nici măcar pe degetele de la o mână. Susținut și de Georgescu, reprofilat de pe extremă și centru, Stavrositu le-a înnodat picioarele adversarilor, iar Steaua a fost la conducere tot timpul. Și-a mărit marja de goluri atunci când defensiva a funcționat, astfel că s-a desprins până la patru goluri până la pauză: 14-10.
Celebrul și pitorescul Gheorghe Simion (foto / 55 de ani) și-a serbat ieri ziua onomastică prin muncă. Și fără să încerce tentațiile bahice!
Cunoscut ca un om de viață, gata oricând să tragă un chef cu prietenii în plină stradă sau să taie porcul de Crăciun pe trotuar, „Il Padrino” a început să guste din aroma înțelepciunii. Și odată cu înaintarea în vârstă, el susține chiar că refuză să mai petreacă ca altădată.
„Nu m-am atins de băutură, deși mai multă lume m-a invitat să ciocnim câteva pahare. Am alte preocupări acum!”, ne-a declarat reputatul tehnician. Pensionat de curând, după ce în partea a doua a anului trecut a fost legitimat ca polițist la metroul bucureștean, omul care i-a făcut mari și la propriu, și la figurat pe supercampionii Dorel și Marian se ocupă în continuare de box și speră să scoată în scurt timp un viitor campion.
Eveniment șocant pe un teren de baschet din România! La Cupa României ce a avut loc la Sibiu în perioada 9-10 aprilie, Marian Minea (2,05 metri), de la CS Otopeni, a suferit o fractură de perete anterior (n.r. – deasupra arcadei stângi) după o ciocnire cu Cătălin Burlacu (CSU Ploiești).
Accidentarea e asemănătoare cu cea suferită de Cristi Chivu. ProSport l-a vizitat pe pivot la Spitalul Universitar din București, unde se află încă internat.
LOVITURA Cu patru minute înainte de finalul partidei dintre CSU Ploiești și CS Otopeni, Minea s-a dat cap în cap cu Cătălin Burlacu. În urma impactului, jucătorul de la Otopeni s-a ales cu craniul spart deasupra arcadei stângi. „M-am bătut pentru minge cu Burlacu și am s
Ieșit de pe suprafețele dure, unde nu s-a putut lăuda cu rezultate notabile, Victor Hănescu (43 WTA) a înviat în această primăvară pe zgura de la Casablanca. Hăne a izbutit accesul până în finala competiției, pierdută în fața elvețianului Stanislav Wawrinka (23 ATP), 6-3, 6-2.
Jucătorul român a evoluat impecabil în Maroc, în turneul cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, acolo unde și-a putut etala jocul pe suprafața favorită. Elevul lui Firicel Tomai a dovedit forță de joc și a urcat de la meci la meci până în ultimul act al turneului, acolo unde Hăne a sperat să își treacă în cont al doilea titlu ATP, după cel din 2008, de la Gstaad. În vara anului trecut, Hănescu a mai prins o finală, la Stuttgart, pe care a pierdut-o însă în fața francezului Jeremy Chandy. La Casablanca, Hăne a părut că zboară pe teren, iar semifinala câștigată la pas în fața lui Florent Serra, 6-4, 6-1, îi dădea un moral bun înaintea disputei cu Wawrinka.
Românul nu a avut replică Din păcate, elvețianul a închis rapid conturile în finală, una pe care a controlat-o fără drept de apel, lucru recunoscut și de român. „Am făcut pe zgura de la Casablanca cel mai bun tenis al meu din acest an. În finală, am întâlnit însă un Wawrinka într-o formă mare și nu am avut ce face”, a declarat Hăne, după finala pierdută în Maroc.
Tecău, învingător la dublu la Casablanca Dacă Hănescu a pierdut, un alt român a izbutit să se impună la Casablanca. Perechea formată din Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Sued
Pavilionul central de la Romexpo, o construcție asemănătoare cu Domul din Tokyo, va găzdui pe 21 mai (live pe PRO TV) primul Grand Prix mondial organizat vreodată de țara noastră. Astfel, Bucureștiul va deveni capitala popularului sport de contact.
„Bucureștiul va deveni un fel de Las Vegas. Va fi cea mai mare expunere din istoria televiziunii! Transmisiile se vor realiza pe toate continentele și aproximativ 200 de milioane de oameni vor putea viziona gala de la București”, ne spune promotorul Edi Irimia. Evenimentul va cuprinde un turneu în sistem piramidal cu opt luptători (printre care „Scorpionul Roșu” Alexei Ignashov și Mighty Mo) și o serie de super-fight-uri teribile: Ionuț Iftimoaie – Ray Sefo, Cătălin Moroșanu – Ruslan Karaev sau Cătălin Zmărăndescu – Valentijn Overeem. În vânzare se vor pune aproximativ 8.000 de bilete: 2.500 la VIP (între 1.500 și 3.000 de euro) și 5.500 în sală. Pe siteul www.k1bucharest.com puteți afla toate amănuntele legate de gală.
În primul tur, la Marbella, Alexandra Dulgheru (48 WTA, foto) a luptat de la egal la egal cu cea mai în formă jucătoare a lumii, Kim Clijsters (10 WTA). Românca a evoluat excelent, a câștigat un set și s-a înclinat greu cu 4-6, 7-6 (1), 2-6.
Belgianca, ajunsă de curând în topul primelor zece jucătoare ale lumii, a avut nevoie de peste două ore de joc pentru a trece de bucureșteancă. Alex și-a adus aminte că nu mai departe de anul trecut și-a trecut în palmares un titlu WTA și a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei. După un prim set pierdut la mare luptă, Dulgheru a strălucit în cel de-al doilea, pe care și l-a adjudecat la tie-break. Românca a cedat însă în setul trei, câștigat ușor de belgiancă, 6-2. Astăzi, în turul doi, la Marbella avem parte de un duel românesc, Sorana Cîrstea vs Simona Halep.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER