„Stejarii” nu s-au vindecat încă. Și ieri, ca și alteori, ei au primit două eseuri transformate în ultimele zece minute ale meciului cu Italia A, fiind înfrânți (13-24) și ratând clasarea pe podium.
Ultima cursă la Silverstone, în Formula 1 (de la anul Marele Premiu al Angliei se va desfășura la Donington Park), găsește Marele Circ dezbinat. Majoritatea echipelor din FOTA anunță că-și fac un campionat paralel. FIFA dă semne că va ceda.
Seara de joi i-a găsit strânși laolaltă pe reprezentanții echipelor McLaren-Mercedes, Ferrari, BMW Sauber, Renault, Toyota, Brawn GP, Red Bull și Toro Rosso. Tema discuției a fost firește regulamentul propus de forul
„Stejarii” n-au câștigat aseară în fața Franței A, însă au reușit cel mai bun meci de la victoria cu Italia (25-24) din 2004. Duminică, România va înfrunta Italia A în închiderea turneului. În iunie 1919, la Paris, cu ocazia Jocurilor Interaliate, echipa de rugby a României disputa primul meci din istoria ei, 0-21 cu SUA. Tot atunci, „stejarii” pierdeau (5-48) în fața Franței. După 90 de ani, naționala a jucat ieri, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din București, al doilea meci la ediția din acest an a IRB Nations Cup. Și a făcut-o foarte bine, îndeosebi după pauză.
Într-o formulă care reunește atât valorile din țară, cât și majoritatea celor care activează în Franța sau Anglia, echipa de rugby a României a reușit un meci frumos ieri seară, pe stadionul „Arcul de Triumf” din București, în a doua rundă a IRB Nations Cup. Conduși (3-17) la pauză, de Franța A, „stejarii” au reușit o repriză secundă deosebită, punând sub semnul întrebării, până la final, victoria „cocoșilor”. România a obținut punctul bonus defensiv (16-20), iar duminică va juca împotriva Italiei A meciul în care se va decide ocupanta locului 3. Tot ieri s-au mai disputat partidele Scoția A – Uruguay 27-3 și Italia A – Rusia 35-3.
Se vehiculează la noi ideea că jucătorii români de rugby nu prea joacă în Franța… Statistica preluată din cotidianul L’Equipe poate să le dea sau nu dreptate. Înainte de a prezenta lista jucătorilor români din primele două ligi, profesioniste, să spunem că recordul de meciuri disputate l-a stabilit talonerul Răzvan Mavrodin (Tarbes), care la 36 de ani a jucat 29 de meciuri! Adică mai mult decât pot juca tineri precum Cătălin Fercu, Florin Vlaicu sau Ionuț Dimofte în Divizia Națională ediția 2008/09. Și aceasta în condițiile în care meciurile din campionatul românesc nu se compară nici pe departe cu cele din Hexagon.
Mulți suporteri ai echipei de rugby a României s-au mirat când au observat că Petre Mitu, component al grupării franceze de primă ligă Montauban, nu a fost inclus în lotul pentru IRB Nations Cup. Absența sa a fost cauzată de faptul că mijlocașul de grămadă s-a operat luna trecută, la picior (metatars).
Campion al Franței cu USA Perpignan, în acest an, Marius Tincu este anunțat titular astăzi, la ora 20:00, în dificilul meci pe care România îl va susține cu Franța A. El a fost vineri, în tribuna stadionului „Arcul de Triumf”, salutându-se cu Cusiter și Porical.
Sosit joi, la București, cu mașina, Tincu n-a fost folosit în meciul câștigat (17-11) de „stejari” cu Uruguay-ul, antrenorii Lairle și Nier permițându-i să-și tragă sufletul. Astăzi însă, talonerul se va afla față-n-față cu ai săi colegi de la USAP, fundașul Porical, eroul finalei de la Paris, fiind anunțat titular – din XV-le de start cu care Franța a învins (31-15) Italia A, în prima zi, au mai rămas Mazars, Malonga și Villaceca. „Vom lupta pentru victorie.
Los Angeles Lakers a învins (99-86) pe Orlando Magic, în al cincilea meci al finalei NBA. Și a recâștigat un titlu pe care îl pierduse în 2003 și pe care îl ratase și anul trecut, în fața lui Boston. Prilej tocmai bun pentru Kobe Bryant de a revendica, pe bună dreptate, titlul de cel mai bun baschetbalist de la Michael Jordan încoace.
Mari amatori de statistici, americanii au redus finala NBA la cifre. Ele vorbesc însă mai bine decât orice metaforă. Să contabilizăm, așadar. Al 15-lea titlu pentru Lakers, al 10-lea (record) pentru antrenorul Phil Jackson, al
Antrenorii echipei de rugby Franța A (echipa secundă, prima fiind în turneu în Noua Zeelandă), Philippe Agostini și Olivier Magne, au anunțat grupul de 22 de jucători pe care îl vor folosi mâine, la ora 20:00, contra României, în a doua etapă a IRB Nations Cup, competiție găzduită de București pentru al treilea an consecutiv. Din XV-le de start cu care s-a câștigat (31-15) partida cu Italia A, vineri, doar trei rugbyști sunt titulari și acum: centrul de treisferturi Mazars, flankerul Malonga și linia a doua Villaceca.
La sediul European Rugby Cup (ERC), forul care supervizează cupele europene în sportul cu balonul oval, la nivel continental, s-a desfășurat astăzi tragerea la sorți a grupelor din ediția 2009/10 a Challenge Cup. Plasată în a patra urnă valorică, selecționata „Stejarii” București a fost repartizată în grupa 1, alături de Bourgoin (Franța), Leeds Carnegie (Anglia) și Overmach Rugby Parma (Italia).
Reprezentanții sporturilor de echipă din România au avut un sezon reușit cu echipele lor de club în Europa. Cel mai important rezultat l-a obținut Cristina Vărzaru, care a câștigat Liga Campionilor la handbal, cu Viborg.
Legitimată la gruparea daneză din 2005, extrema dreapta a contribuit decisiv la obținerea unui nou titlu european – 24-26 și 26-23 cu Gyor, în finală -, al doilea după cel din 2006. Această reușită a fost dublată și de victoria din campionatul Danemarcei, unul dintre cele mai puternice din Europa. Succese în competițiile interne au înregistrat alte cinci handbaliste: Aurelia Brădeanu (Gyor / Ungaria), Florentina Stanciu și Alina Petrache (Stjarnan / Islanda), Cristina Mihai și Petronela Fedorneac (Itxaco / Spania).
Echipa masculină de volei a României a suferit aseară, la Kalamata, a treia înfrângere consecutivă din Liga Europeană: 2:3 (23, -19, -22, 22, -11) cu Grecia. Și cum Belgia a câștigat (3:2) în aceeași zi, cu Germania, „tricolorii” ocupă ultimul loc în grupa B a competiției. Sâmbătă și duminică, la Constanța, oamenii lui Stelian Moculescu vor juca împotriva belgienilor, în cuplaj cu meciul România – Franța, la feminin.
Participant la prima victorie a României în fața Franței, antrenor al „stejarilor” mai apoi, președintele de onoare al FR de Rugby Viorel Morariu a pus punctul pe „i” după succesul (17-11) obținut vineri, în prima etapă a IRB Nations Cup: „S-a observat că echipa este neomogenă din punct de vedere fizic. Unii dintre jucătorii care au venit din Franța nu prea au jucat în ultimul timp, fiind rezerve. Și s-a văzut în joc. Problema se poate rezolva. Să nu uităm că antrenorii sunt noi. Că unii jucători n-au mai venit la lot după Cupa Mondială din Franța. Sunt probleme normale. Important este să se găsească soluții pentru rezolvarea lor”.
Sâmbătă au pierdut un set. Și, deși au câștigat (3:1) pe pământ scoțian, au dezamăgit prin joc. Astăzi însă, Claudia Cârstoiu Gavrilescu, Alina Albu, Nneka Onyejekwe și colege lor au jucat cu mai multă determinare și au încheiat întâlnirea cu Marea Britanie în 71 de minute: 3:0 (17, 13, 21). Cum Franța a pierdut (1:3) și a doua partidă cu Turcia, pe teren propriu, naționala feminină de volei s-a distanțat la două puncte de selecționata din Hexagon, ocupând locul 2, la egalitate (14p) cu liderul Turcia.
Naționala de rugby se reclădește. Primul pas a fost făcut vineri, când „stejarii” au câștigat (17-11) cu Uruguay. A fost un mic pas. Și important este ca următorul să fie făcut tot înainte. Românii au jucat bine în prima repriză, pentru ca mai apoi, după pauză, ei să nu mai înscrie vreun punct. Acesta este cel mai îngrijorător aspect relevat de primul meci disputat de ai noștri la IRB Nations Cup. O problemă care trebuie rezolvată grabnic. Urmează meciul cu Franța A, iar „cocoșii”, se știe, nu iartă.
Alexei Șciebelin (SP Tablewere-Gatsoulis Bikes / Grecia) este primul rutier rus care câștigă Turul României, el fiind cel mai iute în ultima etapă desfășurată ieri, între Sibiu și Bâlea Lac.
Programată pe distanța a 90 de kilometri, ultima etapă a Micii Bucle a fost și cea mai dură din ediția cu numărul 46 a întrecerii. Sportivii au atacat cei mai înalți munți din România (Făgăraș), ei fiind incomodați și de diferența de temperatură între locul de start (Sibiu) și cel al sosirii (Bâlea Lac). Cel mai bine s-a descurcat Alexei Șciebelin (SP Tablewere-Gatsoulis Bikes / Grecia), care și-a croit drum pe șoseaua mărginită, spre final, de zăpadă, în două ore, 40 de minute și 44 de secunde. Rusul l-a detronat astfel pe grecul Ioannis Tamouridis și a câștigat Turul României, fiind urmat de bulgarii Vladimir Koev și Pavel Șumanov (Hemus 1896 Troian), victorioși în 2004, respectiv 2006.
Autor al unui eseu în debutul meciului cu Uruguay, după o acțiune clasică de atac cu intercalarea fundașului, Florin Vlaicu a fost principalul marcator al „stejarilor”, cu douăsprezece puncte – a transformat ambele încercări și a mai reușit o lovitură de pedeapsă chiar în debutul partidei. După meci, stelistul a acceptat să vorbească despre confruntarea cu sud-americanii.
La revenirea din Portugalia, unde echipa masculină de volei a României a ocupat locul 2, calificându-se în ultima fază a preliminariilor CM 2010, antrenorul Stelian Moculescu avertiza: „Nu așteptați să câștigăm toate meciurile. Reconstruim acum o echipă, motiv pentru care testăm diferite formule de echipă”. Avertismentul cunoscutul antrenor n-a fost gratuit. După ce au debutat cu o victorie muncită (3:2) cu Germania, în Liga Europeană, tricolorii au cedat în următoarea partidă. Iar astăzi au fost învinși în Grecia: 0:3 (-15, -23, -28). Ceea ce reprezintă o premieră de când naționala a fost preluată de Moculescu.
Conform așteptărilor, echipa feminină de volei a României a câștigat în Marea Britanie, însă setul cedat adversarei poate conta în ierarhia finală a grupei B din Liga Europeană: 3:1 (21, 23, -20, 20). Naționala noastră a fost „ajutată” astăzi de Turcia, care a câștigat cu 3:0 (21, 20, 23) în Franța.
Cu majoritatea „stranierilor” în lot, România a debutat cu o victorie, 17-11, cu Uruguay – la IRB Nations Cup, competiție organizată pentru al treilea an consecutiv la București. Scoția a făcut spectacol (49-7) cu Rusia, în timp ce Franța A s-a impus clar (31-15) în fața Italiei A.
Malonga a jucat perfect
În deschidereaa turneului, „cocoșii” lui Olivier Magne nu s-au obosit prea tare pentru a depăși selecționata secundă a Italiei. Cu cinci eseuri marcate, ei au câștigat cu 31-15, însă s-a observat că majoritatea jucătorilor vin după un sezon încărcat, mai ales cei de la campioana Perpignan. Nici măcar cei care n-au disputat semifinale în Franța nu s-au simțit mai bine. „E greu să joci după o pauză de trei săptămâni. A fost și destul de cald. Ne-am strâns și am câștigat”, a declarat pentru ProSport, Steve Malonga, flankerul de la Castres a cărui mamă e româncă impresionând prin fizic, dar și prin mobilitate.
Ploaia și furtuna au ocolit Bucureștiul ieri, în prima zi în care s-au disputat meciuri la IRB Nations Cup, unul dintre turneele rugbystice zonale prin care forul mondial încearcă să promoveze sportul cu balonul oval. Într-o ambianță plăcută, Franța A (31-15 cu Italia A), Scoția (49-7 cu Rusia) și România (17-11 cu Uruguay) și-au respectat statutul de favorite. În ceea ce-i privește pe „stejari”, aceștia au dat, în prima repriză, senzația că pot câștiga la scor. După pauză însă, Alexandru Manta, Sorin Socol și colegii lor au comis neașteptat de multe erori și, deși au dominat, n-au mai reușit să înscrie, primind un eseu pe o contră.
Pentru al treilea an la rând Bucureștiul va găzdui IRB Nations Cup, competiție păstorită de forul rugbystic mondial. Ocazie pentru cunoscuți jucători din Scoția, Franța și România de a evolua pe stadionul „Arcul de Triumf”.
Peste 20.000 de oameni i-au sărbătorit luni, pe jucătorii lui USA Perpignan, la revenirea acasă cu titlul de campioni ai Franței. Iar șase dintre eroii grupării catalane vor evolua și la București: Marius Tincu, Ovidiu Toniță (România), Chris Cusiter (căpitan Scoția A), Guillaume Vilaceca, Jean Pierre Perez și Jerome Porical (Franța A). Ultimul a fost vedata finalei câștigate cu Clermont, reușind 14 din cele 22 de puncte ale lui USAP. În ceea ce-l privește pe Cusiter acesta a avut neșansa de a nu fi trecut pe foaia de joc, situație în care s-a aflat și Toniță.
Mâine, însă, scoțianul are un motiv de bucurie, urmând a împlini 27 de ani. Altfel, Cusiter a adunat 36 de selecții în prima echipă a „ciulinilor”, dar și una în selecționata Leilor Britanici și Irlandezi. Și s-a remarcat și ca ziarist, ținând o rubrică pe site-ul BBC. Firește, pe teme rugbystice.
Tot cu ocazia turneului bucureștean se va produce și revenirea majorității internaționalilor români din Franța. Rareori în ultimii ani naționala i-a avut deopotrivă pe valoroșii Sorin Socol, Alexandru Manta, Petru Balan, Paulică Ion, Răzvan Mavrodin, Dragoș Dima, Florin Corodeanu. Din acest motiv președintele FRR, Alin Petrache, cel care le-a fost, de altfel, și coleg de echipă, visează la câștigarea co
Adversare în meciul de deschidere la IRB Nations Cup, mâine, de la ora 16:00, echipele secunde ale Franței și Italiei au anunțat astăzi componența XV-lui de start. La „cocoși”, pe post de flanker apare Steve Malonga (Castres Olympique), a cărui mamă este născută la București. Fostul campion mondial de tineret știe românește, el venind anual în vacanță în România.
Pentru al treilea an la rând Bucureștiul va găzdui IRB Nations Cup, competiție păstorită de forul rugbystic mondial. Ocazie pentru cunoscuți jucători din Scoția, Franța și România de a evolua pe stadionul „Arcul de Triumf”. Competiția începe mâine, biletele de acces costând 20 (tribuna I) și 10 (tribuna a II-a și peluză) lei. Copiii până la 14 ani au acces liber la tribuna a II-a și la peluză.
European Rugby Cup (ERC), forul care gestionează organizarea cupelor europene, a stabilit urnele valorice pentru tragerea la sorți a grupelor ediției 2009/10 a Challenge Cup. Selecționata Stejarii Bucureștiului va fi singura reprezentantă a României în această competiție. Ea a fost plasată în a patra grupă valorică, alături de Rugby Rovigo (Italia), Racing Metro 92 Paris, Albi (ambele din Franța) și o echipă invitată din Spania sau Portugalia.
Britanicul Jenson Button (Brawn GP) a obținut a șasea victorie din șapte posibile în acest sezon, distanțându-se la 26 de puncte de colegul său, Rubens Barrichello. Campionii mondiali Fernando Alonso, Kimi Raikkonen și Lewis Hamilton s-au pierdut în pluton.
De o simplă eroare a lui Sebastian Vettel (Red Bull) a avut nevoie Button pentru a trece la conducere în Marele Premiu al Turciei. Apoi, grație monopostului fiabil al echipei Brawn GP, dar și manierei sigure în care a pilotat, britanicul a semnat victoria cu numărul 6 din 2009. Totodată, el a devenit și cel dintâi care câștigă la Istanbul deși nu a plecat din pole position, poziție deținută de Kimi Raikkonen (victorios în 2005) și Felipe Massa (2006, 2007 și 2008). „Ce monstru de mașină mi-ați făcut! Vă mulțumesc! Sunteți geniali!”, le-a strigat Button inginerilor și mecanicilor săi după ce a trecut linia de sosire. Învins, Vettel a recunoscut superioritatea britanicului, asumându-și eroarea din primul tur: „Am pierdut controlul mașinii între virajele 9 și 10. Am avut probleme tot timpul cursei acolo, poate și pentru că bătea vântul din lateral. Jenson a fost prea rapid astăzi”. Germanul s-a arătat mirat de strategia echipei sale, Red Bull: „A face trei opriri la boxe nu e deloc eficace”.
Cunoscuți pentru temperamentul lor, catalanii au un nou motiv de sărbătoare. Cu Marius Tincu titular și Ovidiu Tonița în rezervă, echipa de rugby USA Perpignan a devenit campioană a Franței după 54 de ani! Reprezentantă a unui oraș de 117.500 de locuitori, aflat în zona catalană a Franței, formația „sang et or” („sânge și aur”) a izbutit sâmbătă seara, la Paris, să câștige pentru a șaptea oară titlul de cea mai bună grupare rugbystică din Hexagon.
Clasată pe primul loc la finalul sezonului regulat, Union Sportive des Arlequins Perpignanais (USAP) s-a impus cu 22-13 în finala cu Clermont, fiind prima echipă care reușește să întrerupă seria de victorii (15 ani la rând) a „tripletei” Stade Toulousain – Stade Francais – Biarritz Olympique. Totodată, Marius Tincu, titular sâmbătă, și Ovidiu Tonița, păstrat în rezervă, se alătură celorlalți trei români care au ridicat, de-a lungul timpului, „Le Bouclier du Brennus” („Scutul lui Brennus”), trofeul ce revine campioanei Franței la rugby.
Ei și colegilor lor au plecat ieri la Perpignan, unde au fost așteptați de mii de suporteri, atât din Franța, cât și din Spania – echipa dispută meciuri, în Cupa Europei, în Barcelona -, în La Place de Castillet.
Ambele meciuri disputate astăzi, în Sala Sporturilor din Constanța, în cadrul Ligii Europene de volei s-au încheiat cu victorie pentru România. La feminin, trupa lui Bogdan Paul a trecut ușor – 3:0 (21, 17, 11) de Marea Britanie -, în timp ce la masculin oamenii lui Stelian Moculescu au avut ceva treabă pentru a se impune „la mustață” în fața Germaniei: 3:2 (15, -22, -25, 18, 17).
În șase luni Stelian Moculescu a scos echipa masculină a României din mediocritate, calificând-o în ultima fază a preliminariilor CM 2010. „E alt volei!”, au exclamat și unii dintre antrenorii care l-au ascultat la cursul organizat în mai, la Izvorani. Iată trei explicații pentru metamorfoza suferită de jocul tricolorilor:
1. ORGANIZARE NEMȚEASCĂ‚. La revenirea din Portugalia, după a doua fază a preliminariilor CM din 2010, Gheorghe Vișan, președintele FRV, l-a felicitat pe Adrian Gontariu, cel mai bun realizator al echipei noastre. „A fost greu?”, a sunat întrebarea. „Da de unde, a fost ușor! Moculescu ne așază acolo unde trebuie pe teren, iar lucrurile devin mult mai simple”, a venit răspunsul jucătorului. Pe lângă o organizare în stil german, actualul antrenor a insuflat și încredere jucătorilor săi, aceeași care nu luau nici măcar un set în preliminariile precendete.
Cu 51 de puncte din 55 posibile, Jenson Button (Brawn GP) își ține adversarii la distanță. Favorit și în cursa de mâine, de la Istanbul, britanicul este amenințat de Rubens Barrichello (35p), al său coleg de echipă.
Statistica e elocventă, în întreaga istorie a Formulei 1 doar patru piloți au mai reușit ceea ce a făcut Button anul acesta, adică să câștige cinci din primele șase curse: Jim Clark (1965), Jackie Stewart (1969), Nigel Mansell (1992) și Michael Schumacher (1994 și 2004 – în 2002 a învins în toate 6). Și toți au devenit campioni mondiali. Nu întâmplător, rivalii britanicului sunt categorici.
„O victorie la Istanbul l-ar face campion pe Button”, spun sau gândesc mulți dintre piloți. „Dacă Jenson va continua să câștige, lupta pentru titlu s-ar încheia matematic după douăsprezece sau treisprezece curse”, este și mai categoric Alonso. Antrenamentele libere de ieri au fost dominate de Nico Rosberg (Williams) și Heikki Kovalainen (McLaren), în timp ce Button a fost pe 11, respectiv pe 12. Să fie un semn sau se va întâmpla ca la Monte Carlo, unde britanicul a obținut pole-position-ul și victoria în cursă deși n-a strălucit în teste. Primul răspuns astăzi (ora 13:55), în calificări.
Până să atingă sferturile de finală la Roland Garros, Sorana Cîrstea câștigase 480.535 de dolari în circuitul WTA, fiind cu puțin înaintea Monicăi Niculescu (477.863). Cu cei 132.500 de euro oținuți în Franța, târgovișteanca a depășit o jumătate de milion.
Și cum nu are decât 19 ani, Sorana Cîrstea are toate șansele să doboare recordurile stabilite de predecesoarele sale. Deocamdată însă, dintre jucătoarele active de la noi cel mai bine stă Edina Gallovits (626.151 dolari), însă timișoreanca are deja vechime în circuit – a împlinit în decembrie 24 de ani.
Federația Scoțiană de Rugby a anunțat astăzi că Andy Robinson a fost desemnat selecționer a selecționatei „ciulinilor”. Secund al lui Cliff Woodward la Cupa Mondială din 2003, când Anglia a cucerit titlul mondial, acesta va fi prezent la București, la IRB Nations Cup (12-21 iunie), ca antrenor al echipei Scoția A. Robinson îl înlocuiește pe Frank Hadden, care a debutat la cârma „ecosezilor” tot la București, în 2005.
La prima sa întâlnire cu Samantha Stosur (25 de ani / cap de serie nr. 30), Sorana Cîrstea a avut senzația că se află în fața unui zid.
Foarte bine pregătită fizic, australianca a anihilat din start majoritatea loviturilor româncei, mingea „sărind” din ea pe traiectorii tot mai greu de interceptat. Cu un serviciu foarte exact, dar și puternic (unul a atins 196 km/h), fostul număr 1 mondial la dublu s-a distanțat rapid (3-0), primul set consumându-se fără ca Sorana să schițeze o prea mare opoziție (6-1, în 27 de minute). Cu toate că la Paris nu a fost foarte cald ieri (22 grade Celsius), Sori a apelat deseori la prosop, încercând să taie ritmul adversarei, să se regăsească. Chipul celei care a răpus-o pe Jelena Jankovic, în „optimi”, trăda însă neliniște. Sau nemulțumire pentru mingile ratate. De partea cealaltă, Stosur își ascundea trăirile în spatele ochelarilor de soare. În jocul ei nu se întrezărea nicio fisură.
Fost număr 1 mondial la dublu (2006), australianca Samantha Stosur a dominat-o fizic pe rusoaica Elena Dementieva în „16″-imi. Foarte puternică, lovind devastator cu dreapta, jucătoarea de 25 de ani are și un serviciu liftat mai puțin întâlnit în circuitul feminin.
Ofensiva jucătoarelor din România la Roland Garros ține nu numai de rezultate. Campioană la junioare anul trecut, Simona Halep a atras atenția și prin bustul ei. Constănțeanca a fost detronată de Sorana Cîrstea, care are cele mai multe fotografii pe site-ul oficial.
În jurul orei 18:00, 36 de jucători, atât de țară, cât și din străinătate au fost prezenți la reunirea lotului național la stadionul „Arcul de Triumf”. La întâlnire a venit și Serge Lairle, noul antrenor al „stejarilor”, precum și cei doi antrenori-asistenți Romeo Gontineac (treisferturi) și Răzvan Mavrodin (înaintare). Jucătorii vor da teste fizice zilele următoare, ei urmând a se revedea mâine, la ora 9:30, pe pista stadionului de atletism din Complexul Sportiv „Tineretului”.
Două echipe au terminat la egalitate de puncte (7) turneul de la Povoa de Varzim contând pentru a doua fază preliminară a Campionatului Mondial de volei (masculin) din 2010: Portugalia și România. Departajarea nu s-a făcut după rezultatul din meciul direct (3:0 pentru tricolori), nici după setaveraj – ai noștri au terminat cu 11:5 (coeficient 2,2), lusitanii cu 9:5 (1,8), ci după punctaveraj… Aici gazdele au stat mai bine: 1,134 la 1,100! Astfel că România a terminat pe locul 2.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER