01:30 Sportivii români au pășit pentru prima dată pe Stadionul Olimpic din Londra. Delegația noastră a fost condusă de HoriaTecău, port-drapelul României, care s-a afișat într-un sacou galben, cămașă albă și pantaloni gri, la fel ca ceilalți sportivi. Hainele poartă semnătura legendei sportului românesc, Ivan Patzaichin.
Gheorghe Tadici (60 ani) este noul selecționer al naționalei feminine, după ce a fost validat ieri de Consiliul de Administrație al FRH. Tehnicianul Zalăului revine pe banca primei reprezentative după o pauză de patru ani și are ca obiectiv principal calificarea la JO de la Rio de Janeiro 2016. Tadici a stat de vorbă cu ProSport și și-a prezentat noua strategie pentru următorii patru ani.
Istoria celei de-a 7-a victorii a lui Rafael Nadal pe zgura imperială a Parisului s-a scris, pentru mine, într-o secvență din setul al doilea. Nadal pune bine o scurtă care cade la un metru de fileu, în dreapta lui Djokovici.
Pentru prima dată, celebra regattă de pe Coasta de Azur are la start două echipaje din România, pe două veliere: Natalia și Fra Diavolo. Natalia e un veteran al competiției participând deja de doi ani, în vreme ce Fra Diavolo aliniază o selecțională internațională organizată de BMW Sailing Academy în care se află trei navigatori din România.
Fostul lider ATP, Rafael Nadal (foto), s-a calificat, ieri, pentru a șaptea oară în semifinalele turneului masculin de la Roland Garros. Spaniolul a reușit să treacă în sferturi de compatriotul Nicolas Almagro, scor 7-6(4), 6-2, 6-3. Rafa poate câștiga, astfel, pentru a șaptea oară turneul de la Roland Garros, performanță unică în istoria competiției. În semifinale, Nadal îl va înfrunta pe câștigătorul dintre Andy Murray și David Ferrer, meci terminat după închiderea ediției.
HC Zalău a sperat timp de 35 de minute că poate răsturna situația în finala Cupei EHF, în manșa retur, dar forța fizică a Ladei Togliatti și-a spus cuvântul până în final, iar trofeul ia calea Rusiei după încă o victorie, scor 21-20.
Ellie White, ex solista formației Dj Project, a jucat astăzi tenis la Dr. Oetker Junior Trophy cu Bogdan Borza, campionul european la juniori. După câteva schimburi de mingi, Ellie White a acordat autografe fanilor. „M-am simțit extraordinar alături de copii și sunt foarte bucuroasă că România are atât de mulți juniori de valoare. Am fost emoționată să joc împotriva campionului european la juniori, la categoria sub 14 ani. Îmi place foarte mult sportul și sper să vedem cât mai mulți copii pe terenurile de tenis”, a declarat Ellie White. Artista nu se află la prima întâlnire cu micii tenismeni, aceasta participând recent și la Campania „Învață să fii campion!”, inițiată de Federația Română de Tenis în școlile din Capitală. La invitația președintelui FRT, Ruxandra Dragomir, în această seară cântăreața va susține un miniconcert la petrecerea micuților jucători, Player”s Party.
La câteva zile după ce Oltchim a devenit matematic campioană, HCM Constanța le-a urmat pe fetele lui Radu Voina și s-a impus la rându-i în competiția masculină. „Marinarii” au devenit campioni cu două etape înainte de final, după ce au învins ieri cu 37‑22 pe RomCri Brașov.
HCM și-a trecut în cont practic al cincilea titlu de campioană, în cele 22 de etape jucate până în prezent înregistrând un singur eșec, la Tg. Jiu, în turul campionatului. „Modelul nostru este Oltchim. Mai avem mult până să-i ajungem din urmă, dar suntem pe drumul cel bun. Adevăratul drum a început din toamna lui 2002, când echipa a fost preluată de Consiliul Local. De atunci, am cucerit cinci titluri”, ne-a declarat Ali Nurhan, directorul general al HCM.
Cum Oltchim este modelul HCM-ului, și Ioan Gavrilescu a devenit un exemplu pentru conducătorul constănțean. „Domnul Gavrilescu are însă avantajul a 30 de ani în fruntea Oltchimului. Eu am doar 11 ani”, a punctat Ali Nurhan.
Strategia de viitor vizează Liga Campionilor
HCM are cinci titluri la activ, dar sezonul 2009-2010 este cu siguranță cel mai bun din istorie. Pe lângă trofeul din întrecerea internă, Constanța a reușit, în premieră, depășirea fazei grupelor Ligii Campionilor în noul format. De altfel, strategia pentru sezoanele viitoare este îndreptată spre cupele europene.
HCM a reușit să prelungească contractele celor mai importanți jucători, iar în câteva zile speră să concretizeze alte 2-3 transferuri de marcă, posturile deficitare fiind în ce
14 fete, frumoase și semețe, ne învață ce înseamnă pasiunea. Sunt campioanele de la Vâlcea, care zboară spre finala Ligii Campionilor, o premieră absolută pentru sportul românesc în ultimii 20 de ani, după 24-20 cu Györ. Odată cu ele plutim și noi, trăim la cote alarmante și ne mândrim că suntem români.
Sala se cutremură cu două ore înainte de start, când echipa nici nu plecase încă de la hotel. Posibilitatea ca Oltchim să joace în premieră o finală de Champions League a transformat Vâlcea într-o adevărată nebunie. Totul începe de la 0-0. Egalul de la Györ (scor 25-25) din manșa tur a redus semifinala practic la un singur meci. Elevele lui Radu Voina pășesc apăsat în teren. Știu că pe umerii lor sunt speranțele a peste de 20 de milioane de români. Semifinala depășește cu mult granițele unei simple partide de handbal, s-a transformat în ultimele zile într-un meci cu adevărat național. Campioana Ungariei, mânată de Görbicz, mult mai proaspătă din punct de vedere fizic decât acum o săptămână, intră cu sânge rece și încearcă să pună stăpânire în joc de la debut. Sala „Traian” este însă greu de redus la tăcere, chiar dacă pe tabelă este înscris 0-2.
Apărarea, precum Carpații
Apărarea Oltchimului se așază ca la carte, Beșe, Luca, ajutate și de Neagu, sunt precum Carpații, iar Györ începe să sufere. De fapt, defensiva restabilește rapid ordinea, prilej pentru Oltchim să finalizeze prin acțiuni scurte, cu precădere pe contraatac. Doar Palinger mai reușește să stăvilească iureșul v
Mihai Popescu i-a îngenuncheat pe Karabatic & Co prin paradele lui. După meciul de joi a slăbit patru kilograme și s-a transformat într-un star la Constanța.
Provine din orașul frigiderelor, își îngheață adversarii, este căsătorit de aproximativ șase luni, consumă spanac, locuiește într-un apartament cu chirie și apără de șase ani în poarta Constanței, concurent fiindu-i deja celebrul Rudi Stănescu. În două cuvinte este Mihai Popescu (24 ani). Supranumit și Popeye Marinarul în vestiarul HCM-ului, goalkeeper-ul a fost fenomenal în partida de joi seara, cu Montpellier, contând pentru Grupa A a Ligii Campionilor. A sărit din bară în bară, l-a exasperat până și pe cel mai bun jucător al lumii, Nikola Karabatic, iar după joc a putut să concluzioneze că a făcut meciul vieții lui.
Campioana României are un avantaj moral substanțial în fața echipei Buducnost, adversara de mâine din grupa principală II. În sezonul trecut, Oltchim a câștigat la scor ambele partide, 35-22 (la Vâlcea) și 32-21 (la Podgorica).
La aproximativ un an de la ultima confruntare desfășurată în Muntenegru, Oltchim prezintă o echipă solidă, ceea ce îi determină pe specialiști să spună că avantajul este de partea reprezentantei țării noastre și la acest duel. Argumentele stau în cele nouă jucătoare noi care fac parte din lotul lui Rimanic față de disputa respectivă, unele cu mare experiență. Ardean, Luca, Szucs sau chiar ucrainencele Symkute și Pidpalova, incluse în cele din urmă în lot, aduc și mai multă forță campioanei României. E adevărat, nu mai sunt Beșe sau Stanca, dar cele două handbaliste au înlocuitoare pe măsură, Szucs, respectiv Manea.
Rimanic face declarații strategice
Oltchim este creditată cu prima șansă și la casele de pariuri. Antrenorul formației vâlcene este ceva mai rezervat, ba mai mult, o vede pe Buducnost favorită. „În fața a 6.000 de fani, Buducnost este clar favorită. Podgorica este o echipă bună, s-a întărit față de sezonul trecut. O echipă care le-a învins acasă pe Hypo și Copenhaga nu poate fi decât o formație foarte bună”, a spus Ivica Rimanic.
Surpriză de proporții în sânul echipei feminine a României prezente la Cupa Mondială din Danemarca. Înaintea meciului de debut, pierdut în fața Norvegiei (23-30), fetele antrenate de Radu Voina au primit vizita sueÂdezului Thomas Ryde, cel care declinase propunerea FRH, în urmă cu mai bine de o lună, de a deveni selecționer.
Ex-tehnicianul de la Viborg acceptase inițial, dar a cedat după ce s-a zvonit că s-ar fi speriat de antrenorii români. La un moment dat, au fost discuții că va rămâne în anturajul echipei naționale, dar a declinat în final, susținând că programul personal nu-i permite să preia reprezentativa medaliată cu argint la CM 2005. Marți-seara însă, Ryde a intrat înainte de meciul cu Norvegia în vestiarul româncelor și a vizionat apoi tot jocul alături de Ramona Maier, în tribune
Perioada mai tumultuoasă a Stelei a luat sfârșit tocmai în Liga Campionilor. După 23 de zile și 30 de minute de suferință, formația „militară” și-a găsit cadența în fața unei echipe mature în cupele europene, Cimos Koper. Campioana României trăiește! După ce a bătut-o cine a vrut și cine nu a vrut în Liga Națională, Steaua a avut o tresărire de orgoliu la masa bogaților. Apăsată de spectrul eliminării din cupele europene, trupa din Ghencea a intrat în jocul cu vicecampioana Sloveniei cu o determinare ieșită din comun. Lucrurile au ieșit însă numai pe jumătate în prima repriză.
Deplasarea de la Cluj, de ieri, s-a dovedit una cu probleme pentru antrenorul Gheorghe Tadici (foto). Pe lângă faptul că echipa sa, HC Zalău, a pierdut disputa cu „U” Jolidon (23-30), din etapa a treia a Ligii Naționale, fostul selecționer a mai și fost huiduit de spectatori pe întreaga durată a meciului din cauza protestelor tehnicianului la adresa arbitrelor Anton și Năstase. Mai mult, conform Mediafax, Tadici a avut și un schimb de replici cu jucătoarea Mihaela Ani-Senocico, care a făcut parte din naționala României la JO de Beijing.
Cu Tadici sau fără Tadici, cu Târcă sau fără Târcă, Oltchim – Rulmentul nu-și pierde câtuși de puțin din farmecul unui megaduel, ba din contră. La urma urmei, cu bugete între primele cinci ale continentului nici n-ar putea fi altfel.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER