Lui Adrian Cristea îi merge din ce în ce mai bine. A fost reprimit în lot la Dinamo după ce a fugit din cantonament înaintea partidei cu Bistrița, Ioan Becali s-a impus în fața lui Borcea și Badea, iar Bianca Drăgușanu, supranumită „Blonda lui Bote”, l-a însoțit într-o scurtă și „binemeritată” vacanță.
Locația… Deva. Compania, o frumoasă și celebră localnică, Bianca Drăgușanu. Alias „blonda lui Bote”, femeia care se afișează (sau afișa, cine mai știe) la brațul creatorului de modă. Și care, recent, fusese supusă unui test cu detectorul de minciuni la o emisiune mondenă, unde după ce aparatul arătase că mințise prin răspunsul „Nu” la întrebarea „Ești îndrăgostită de Adrian Cristea?”, încercase să discrediteze aparatul respectiv cu replica „Sau, cel puțin, eu nu cred că sunt îndrăgostită”.
Momentan, sejurul de la Deva dă dreptate detectorului de minciuni. Cristea și Bianca au sărbătorit reprimirea mijlocașului în lotul lui Țălnar cu o incursiune în clubul Babo, evident, cel mai „glamour” club din orașul transilvănean. Dinamo tocmai se chinuise cu Poli Iași, iar fanii de la meci nu-l uitaseră nici pe „Prinț”, înjurându-l cu sârg, laolaltă cu ceilalți „dezertori” din lotul alb-roșiilor.
Nici aici n-a scăpat de reproșuri
Numai că mijlocașul era la câteva sute de kilometri distanță, într-un „Bamboo” hunedorean. Și totuși, a trecut și el prin ceva emoții, ieri.
La relaxare, pe o terasă de pe malul lacului Cinciș, lângă Hunedoara, fotbalistul a fost abordat de un grup de fani
Dumitru Muși (foto, 56 de ani) și-a dat demisia de la CSM Cetate Deva după trei etape, fiind nemulțumit de faptul că patronul echipei, Marian Muntean, nu și-a respectat angajamentele.
-Domnule Muși, de ce ați demisionat după trei etape? -M-a dezamăgit atitudinea lui Marian Muntean, care nu a făcut nimic pentru echipă din tot ceea ce mi-a promis: condiții normale de pregătire pentru echipă și transferul unor jucătoare pentru a putea face performanță. Este un tip fără scrupule. O persoană care nu respectă nimic și pe nimeni.
Cu exact 35 de ani în urmă, pe 20 iulie 1974, la Monte Carlo, naționala României învingea, scor 4-1, echipa similară a Bulgariei în ultimul act al Campionatului Mondial Universitar și, astfel, își apăra cu succes titlul cucerit în premieră în 1972, la Constanța.
Golurile „tricolorilor” au fost marcate de Ion Constantin (de două ori, Sportul Studențesc), Marin Dașcu (Poli Timișoara) și Gheorghe Mulțescu (Jiul Petroșani), care, în calitate de căpitan al echipei antrenate de
Campioana olimpică la gimnastică Sandra Izbașa a luat notă maximă la examenul oral la română de la Bac
Dăscălița lui Răzvan Lucescu din perioada în care actualul selecționer al naționalei a locuit la Hunedoara, Maria Izdrăilă (74 de ani), își aduce aminte că Lucică – așa cum îi spunea ea – avea veleități de antrenor încă de mic.
„Nu rata nicio pauză fără să încingă o miuță pe terenul de bitum din curtea școlii, împreună cu colegii de clasă. Se așeza în poartă, de unde își dirija colegii pe teren. când se întorcea în clasă, deseori îl surprindeam în bancă desenând pe caiet schematic fotbaliști pe terenul de joc. Era foarte preocupat de fotbal”, își amintește fosta învățătoare a lui Răzvan Lucescu.
În vara lui 1977, când Mircea Lucescu a hotărât să dea Capitala pe Hunedoara, pentru Corvinul, Răzvan avea 8 ani și de-abia absolvise clasa a II-a. El a fost transferat de la Școala Generală Nr. 118 din București, la Școala Generală Nr. 6 din Hunedoara, cea mai apropiată de blocul în care locuia familia Lucescu și care se afla în Piața Florilor 2/7.
Componentele lotului olimpic au fani în toată lumea, chiar și în industria muzicală. Aflați la Deva pentru a susține un concert cu ocazia „Serbărilor Cetății”, membrii trupei Boney M le-au arătat fetelor înregistrări cu ele, pe telefoanele mobile.
Aflate în plină pregătire pentru Mondiale, medaliatele cu bronz olimpic pe echipe au „evadat”, vineri seara, din cantonamentul de sub Cetate pentru a participa la un concert susținut de legendara formație de muzică disco Boney M. Însoțite de antrenorul coordonator Nicolae Forminte, ele s-au st
Jucătorii și antrenorii ambelor echipe au intrat la cabine în huiduielile spectatorilor de la tribuna a doua care le-au strigat: „Demisia”, „Rușine să vă fie” și „Blatiștilor”.
Rugby-ul bate fotbalul la Petroșani. Disputată în același interval orar, ieri la amiază, partida Știința Petroșani – Univ. Arad a atras mai mulți spectatori pe terenul din Dealul Institutului decât cei care au asistat la derby-ul Văii Jiului la fotbal. Să fi fost de vină prețul „piperat” al biletelor sau zvonul care a circulat prin oraș în săptămâna premergătoare jocului și care anunța că meciul va fi unul amical cu rezultat stabilit dinainte?
„Dubla” noii achiziții Ionuț Bălan și jocul pragmatic au readus Alba la conducerea seriei de Vest, dar mai ales au instalat liniștea printre jucătorii lui Șunda.
După patru ani și-a adus aminte și Ionuț Bălan de bucuria unui gol. Și nu o dată. La Deva, mijlocașul dreapta al lui Șunda, a marcat de două ori și a liniștit apele la Alba Iulia. „Nici nu mai știu de când nu am mai înscris. Cred că din 2005 nu am mai dat gol, dar ce bine ne-a prins. Eram într-un moment critic, în primele două partide nu am jucat așa de bine, așa că această victorie a picat perfect”, a spus la finele meciului Bălan, bucuros că la golul doi, din minutul 62, a reușit o execuție a la Hagi. „Nu sunt eu Pele sau Hagi, dar chiar am vrut să trimit la vinclu acea lovitură liberă de pe stânga!”, explică Bălan cea de-a doua reușită. Succesul categoric de la Deva nu i-a mulțumit însă pe deplin pe șefi. „E bine că am învins, că am îndepărtat presiunea, dar jocul prestat nu a fost chiar cel la care mă așteptam. Până la urmă contează victoria”, a declarat MaÂrian Sarmeș, președinte CA.
Gelu Simoc povestește că, pe vremea când Lucescu (foto) activa în Italia, ca antrenor al lui Inter Milano, într-o convorbire telefonică i-a spus în glumă tehnicianului că are de gând să-i ofere ghetele, contra cost, lui Massimo Moratti, patronul marelui club italian.
La 70 de ani, fostul președinte al Corvinului, Gelu Simoc (foto), a renunțat la afaceri și își împarte timpul între partidele de vânătoare și vizionarea meciurilor de fotbal la televizor și recunoaște că rar îl mai prinde treaz repriza a doua.
Ați mai fost la stadion? Nu am mai fost de mult timp. Ultima dată am văzut un meci al Corvinului în 2003. De atunci am evitat să mai ajung la stadion. Am vrut să rămân în memorie doar cu impresiile și amintirile din vremurile bune ale Corvinului.
Istoria se repetă dureros la Hunedoara. Orașul care a dat naționalei jucători mari precum Klein, Gabor, Andone, Rednic, Petcu, Mateuț, Hanganu sau Lobonț și a reprezentat prima bornă în cariera de antrenor a lui Mircea Lucescu a rămas din nou fără echipă de fotbal. Pentru a doua oară în ultimii patru ani.
Revenit în circuitul ligii secunde, după ce la începutul lunii octombrie a avut o tentativă de sinucidere, Sebastian Colțescu s-a achitat bine de sarcini la Deva.
Meciul de sâmbătă de la Deva l-a avut ca erou principal pe centralul craiovean. Opt avertismente – trei oaspeților și cinci gazdelor, pe care le-a lăsat în zece oameni încă din prima repriză, după eliminarea lui Vârtic, pentru cumul de cartonașe (’44) – și două lovituri de la 11 metri pentru FC Drobeta, acesta a fost bilanțul de sâmbătă al lui Colțescu. În mod surprinzător, niciuna dintre tabere nu l-a contestat, semn că arbitrajul lui a fost corect. De altfel, fostul arbitru internațional Grigore Macavei, prezent în tribună, a comentat: „Colțescu a judecat toate fazele ca la carte. A acoperit foarte bine terenul, a fost mereu aproape de locul unde s-a jucat mingea. Este un arbitru bun”.
Conducerea clubului Corvinul Hunedoara, ocupanta locului 17, ultimul, în seria a V-a a ligii a treia, a hotărât să se retragă din campionat. Vicepreședintele grupării hunedorene, Mircea Pătrașcu, a depus în această dimineață la Federația Română de Fotbal actele prin care „alb-albaștrii” renunță la dreptul de a mai evolua în eșalonul al treilea. Oficialul hunedorean a motivat abandonul prin „lipsa fondurilor financiare și a rezultatelor”.
Clubul va activa în continuare doar cu Centrul de Copii și Juniori care are 180 de sportivi legitimați. „Am trimis hârtie la Federație că ne retragem din competiție cu echipa mare. Doar cele șase echipe de copii și juniori angrenate în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara și în CampionatulRepublican își vor continua activitatea”, a declarat pentru ProSport, Mircea Pătrașcu.
Deși a câștigat un meci iar alte trei partide le-a terminat la egalitate după disputarea a 11 etape Corvinul avea zero puncte în clasament. Toți jucătorii hunedoreni vor fi declarați liberi de contract. FC Corvinul Hunedoara s-a înființat în anul 2005. În sezonul 2005-2006 a evoluat în liga secundă pe locul cedat de formația CS Deva.
În primul sezon în cel de-al doilea eșalon Corvinul a încheiat competiția pe locul 7, iar în sezonul 2006-2007 s-a clasat pe locul 8. În sezonul trecut „alb-albaștrii” au retrogradat în Liga III de pe ultimul loc nereușind să realizeze baremul de 25 de puncte. Vara trecută, patronul Florin Uscatu a vrut să vând
Înfrângerea categorică suferită vineri pe teren propriu, scor 0-3, cu FC Timișoara II și cele trei puncte rămase din penalizarea pentru neîndeplinirea baremului sezonul trecut i-au determinat pe conducătorii Corvinului Hunedoara să facă prima mutare pentru redresarea situației: înlocuirea antrenorului.
Președintele Corvinului Hunedoara, Mircea Alic, a pârât la FRF gruparea FC Corvinul 2005 că folosește ilegal numele, culorile și sigla. Departamentul juridic al FRF a somat clubul de Liga a III-a, Corvinul 2005 Hunedoara, să renunțe la actuala denumire.
Războiul pentru denumire, culori și siglă dus de cele două cluburi de fotbal ale municipiului Hunedoara botezate cu același nume – Corvinul, dar diferite prin anul înființării – 1921 respectiv 2005, nu s-a încheiat odată cu sentința definitivă și executorie a Curții de Apel. Alba-Iulia favorabilă grupării reprezentate de Mircea Alic. De curând, diferendul s-a mutat la Federația Română de Fotbal (FRF) care a luat deja prima măsură. Departamentul juridic al FRF a somat clubul de liga a treia Corvinul 2005 Hunedoara să renunțe la actuala denumire, altfel riscă să nu mai fie programat în viitorul campionat care va debuta pe 15 august.
După ce a studiat țintarul turului campionatului ligii secunde Seria a II-a vicepreședintele Jiului Petroșani, George Boboc spune că primele cinci etape vor fi hotărâtoare în stabilirea obiectivului echipei pentru sezonul viitor. „Cu trei echipe care vin din Liga I UTA Arad, „U” Cluj și Dacia Mioveni, Seria a II-a este foarte grea. Jiul va juca la victorie toate meciurile, iar dacă rezultatele ne vor duce în față nu ne vom da la o parte de la promovare”, spune George Boboc.
În penultimul amical din cantonamentul din Ungaria „minerii” au remizat, scor 1-1, cu echipa de prima ligă Debrecen. La pauză Jiul conducea cu 1-0 prin golul marcat de fundașul Horațiu Popa în minutul 32 din lovitură liberă de la 25 de metri. Antrenorul Haralambie Antohi a început meciul cu următoarea formulă de echipă: Zdrâncă – Cruceru, Pintilii, H. Popa, Boboc – Istinie, Apetri, Vlad, Maier – A. Câmpeanu, Antohi.
Fostul mijlocaș al lui FC Brașov, Marcel Șandor, va evolua sezonul viitor la echipa de Liga a III-a CFR Simeria. „Antrenorul Titi Alexoi m-a convins să vin să joc la Simeria. Vreau să promovez cu CFR în liga secundă”, a spus Șandor care în această vară a fost curtat de echuipele din liga secundă Mureșul Deva și UTA Arad.
Pentru revigorarea fotbalului hunedorean, fanii Corvinului au strâns peste 1.500 de semnături de la cetățeni, în doar patru zile.
Ultrașii alb-albaștrilor au organizat ieri un miting, mărșăluind pe străzile municipiului Hunedoara până în fața Primăriei. Pe traseu ei au scandat lozinci pro-Corvinul, iar la final i-au înmânat primarului
Aproximativ 200 de suporteri ai Corvinului au participat, ieri, la un mitig de protest pentru a atrage atenția oficialităților locale că fotbalul e pe cale de dispariție la Hunedoara
Înspăimântați de ideea că riscă să rămână fără echipă deși există două grupării cu numele FC Corvinul – înființat în 1921 și altul în 2005, suporterii hunedoreni au declanșat la începutul săptămânii, o amplă campanie de susținere a fotbalului hunedorean desfășurată sub denumirea „S.O.S. Corvinul!”.
Gruparea Corvinul Hunedoara a renunțat aproape la toți jucătorii. Alexandru Fotescu, Mario Găman, Constantin Vișan, Cătălin Bozdog, Bogdan Cristea și Radu Danciu au devenit liberi de contract după ce au renunțat la drepturile financiare. Jucătorii au primit „undă verde” de la conducătorii să negocieze cu orice club.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER