E lovitură liberă pentru Sao Paulo. E Rogerio Ceni. E gol! O succesiune de evenimente deja normale pentru veteranul (39 de ani) goalkeeper al lui Sao Paulo.
Fostul selecționer Raymond Domenech a spus că Franța nu va câștiga nimic cu actualul nucleu de jucători Certurile dintre membrii lotului francez au fost la ordinea zilei și la Euro 2012, la fel ca și la CM 2010
Rivalitatea fotbalistică dintre Germania și Olanda, care își va consuma astăzi, la Harkov, cel de-al 38-lea episod din istorie, este una dintre cele mai
Portughezii au de ce să se teamă în meciul cu Danemarca. Deși sunt favoriți la casele de pariuri, lusitanii au pierdut ultimele două grupe preliminare (pentru CM 2010 și Euro 2012) în fața danezilor, fiind obligați să își joace șansa la baraj de fiecare dată. Iar nordicii au câștigat trei din ultimele cinci intâlniri dintre cele două echipe și vor șă-și asigure calificarea în sferturi, după ce victoria împotriva Olandei din primul meci de la Euro (1-0) le-a dat aripi.
Fundașul joacă în naționala „verzilor” pentru că are bunici irlandezi. Sean St Ledger, jucătorul care a marcat unicul gol al Irlandei în meciul pierdut cu Croația din grupa C a Euro 2012 (scor 1-3), este un nume necunoscut chiar și pentru britanici.
Jucătorii de culoare din naționala Olandei au fost ținta unor atacuri rasiste la penultimul antrenament dinaintea meciului de azi cu Danemarca. 500 de suporteri ai Wislei Cracovia i-au înjurat încontinuu pe Willems, Bouma (foto) și De Jong, însă aceștia au continuat antrenamentul. „Am fost la Auschwitz și acum jucătorii noștri sunt victime ale unor atacuri rasiste. Nu mai înțeleg nimic”, a spus căpitanul Mark van Bommel. Însă acesta a adăugat că jucătorii vor uita acest incident în timpul meciului contra Danemarcei, din debutul grupei B, cel mai ușor pentru batavi din „grupa morții”. Inițial, UEFA a infirmat speculațiile privind aceste atacuri, însă după ce presa olandeză a adus noi dovezi, forul european a publicat un comunicat prin care a recunoscut atacurile, însă nu a luat nicio măsură pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete.
Capitala Poloniei a îmbrăcat haine de sărbătoare și așteaptă cu nerăbdare fluierul de start al Euro 2012. Mii de steaguri și de afișe au împânzit centrul Varșoviei, iar localnicii nu discută decât despre meciul care va deschide a 14-a ediție a Campionatului European. Așteptările sunt mari, însă atmosfera din tabăra poloneză este realistă. Elevii lui Franciszek Smuda știu că șansele la victoria finală sunt mici, dar au promis că vor lupta în fiecare meci.
Au mai rămas două zile până la startul CE 2012 și toată lumea așteaptă să vadă cine va fi vedeta care-și va pune decisiv amprenta asupra desfășurării turneului. De-a lungul timpului, jucătorii care au reușit acest lucru au rămas definitiv în istoria fotbalului. Unii au ales să rămână în iarbă, începând cariera de antrenor, alții s-au îndreptat spre birouri, preferând să conducă sportul rege din funcții administrative.
Rivalitatea dintre Franța și Anglia este una dintre cele mai cunoscute din fotbalul european. Totuși, partida dintre cele două echipe, din grupa D a Euro 2012, care va avea loc luni pe „Donbass Arena”, nu va avea loc cu casa închisă! Federația engleză nu a vândut decât jumătate din cele 7.500 de bilete oferite de UEFA, din cauza prețurilor mari la cazare și a distanțelor uriașe dintre orașele organizatoare.
Cele 16 naționale care vor participa la Euro 2012 și-au ales hotelurile pe care le vor ocupa în timpul turneului, imediat după ce s-au calificat. Fie că vor locui la cinci sau la 1.500 de kilometri distanță de stadion, echipele calificate vor beneficia de cele mai bune condiții în următoarea lună, stabilindu-și cartierul general în hoteluri de 4 și 5 stele din Polonia și Ucraina. ProSport vă invită într-o incursiune în interiorul celor 16 hoteluri care găzduiesc echipele participante la turneul final care va începe vineri.
Favoritele la Euro 2012 au anunțat sumele pe care le vor oferi jucătorilor în cazul câștigării trofeului. Topul este condus de Franța, cu 320.000 de euro pentru fiecare jucător, „cocoșii” fiind urmați de Germania și Spania. La polul opus stă Anglia, fiecare jucător al naționalei Albionului urmând să primească 120.000 de euro în cazul unui succes final la EURO 2012.
Franța este a patra favorită la EURO, potrivit caselor de pariuri, după Spania, Germania și Olanda, dar pe primul loc la primele promise. Elevii lui Blanc vor încasa 320.000 de euro dacă vor ridica trofeul pe 1 iulie la Kiev! Suma, apropiată de cea promisă nemților (300.000 de euro), este foarte mare în comparație cu ce li se oferă englezilor. Ieri, Federația din Insulă a anunțat că fiecare jucător va încasa 120.000 de euro în cazul în care naționala Albionului va câștiga Euro 2012. Dacă va repeta victoria de la Euro 2008, Spania, principala favorită, va oferi 300.000 de euro fiecărui jucător din lotul deplasat de Vicente del Bosque la CE.
Criza lovește și aici! Sumele avansate de fiecare federație nu se compară cu cele oferite la precedentul Campionat European. Astfel, din cauza crizei financiare, spaniolii au acceptat o reducere cu 40% față de bonusul oferit de Federație la Euro 2008. După ce Spania a devenit campioană europeană, fiecare jucător spaniol a prim
După ce Barry și Lampard s-au accidentat în cursul săptămânii trecute și au fost înlocuiți în lotul Angliei pentru Euro, Roy Hodgson are din nou mari bătăi de cap. Deși Anglia a învins Belgia cu 1-0 în amicalul disputat sâmbătă, fundașul Gary Cahill și-a rupt maxilarul și ratează Euro 2012!
Selecționerul Italiei, Cesare Prandelli, mizează pe tehnică și viteză în atac la Euro 2012. Cei cinci atacanți convocați de Prandelli pentru turneul final din Polonia și Ucraina au cea mai mică medie de înălțime de la Euro, 1,75 m! La polul opus se află Suedia, care are o medie de înălțime de 1,87 m. Prandelli a rămas fidel principiilor utilizate în preliminariile turneului final din această lună și nu schimbă tactica Italiei. Cu atacanți scunzi, dar rapizi, Prandelli speră să dea peste cap apărările adverse.
Campionatul European a adus la fiecare ediție secÂvențe de neuitat, care au rămas întipărite în memoria microbiștilor. De la „scărița” lui Panenka, până la victoria danezilor în 1992, Prosport vă prezintă zece dintre cele mai spectaculoase momente disputate în istoria de 52 de ani a Euro.
Problemele pentru organizatorii Euro 2012 nu se mai opresc. După ce acuzațiile de rasism împotriva suporterilor polonezi și ucrainieni au făcut înconjurul Europei, o nouă problemă le dă mari bătăi de cap polonezilor. Cu doar zece zile înainte de meciul Spania – Italia, stadionul din Gdansk, pe care va avea loc derby-ul Grupei C a Euro 2012, nu este gata!
Deși pare o construcție impunătoare și este considerat „bijuteria” arenelor de la Euro 2012, stadionul din Gdansk are o mare problemă: nu este terminat! Ieri, zeci de muncitori lucrau de zor pentru a încheia de asfaltat principala cale de acces către tribunele arenei, printre mormane de pământ care așteptau să fie nivelate.
Însă aceștia nu par deloc încrezători, spunând că este imposibil ca o lucrare de asemenea amploare să fie gata până pe 10 iunie, data primului meci de pe arena din Gdansk: „E foarte mult de muncă, nu avem cum să finalizăm stadionul până la primul meci”. În acest moment, pe stadionul „PGE Arena” accesul se face printr-o singură cale, iar principala grijă a organizatorilor este modul în care vor ajunge pe stadion suporterii celor două echipe și evitarea unor confruntări între aceștia.
Borussia Dortmund a reușit să scrie istorie în fața marii rivale, Bayern Munchen. După ce i-a învins pe bavarezi peste tot pe unde i-a prins, campioana Germaniei din ultimii ani și-a desființat rivala și în finala Cupei, scor 5-2, reușind o premieră în istoria de 103 ani a clubului: eventul!
Kagawa a deschis rapid scorul pe stadionul din Berlin (min 3), „echipat” aproape complet în galben de cei peste 40.000 de norocoși care au primit tichete la marele meci, deși solicitarea fusese de aproximativ 450.000 de bilete! Bayern și-a adus aminte că este totuși finalista din acest an a Ligii Campionilor și dădea semne de revenire după egalarea semnată de Robben din penalty (25). Nu a fost însă așa, pentru că până în pauză Hummels (41, penalty) și Lewandowski au readus-o din nou pe Borussia în avantaj și au declanșat fiesta în tribune.
Polonezul a reușit dubla în minutul 58, după care cu un sfert de oră înaintea finalului Ribery a încercat să mai aducă de doi lei speranță pentru bavarezi. Nu a durat decât cinci minute această iluzie, Lewandowski realizând tripla și punând cireașa pe tortul unui sezon senzațional pentru Dortmund.
Cine-l mai oprește pe Messi (foto)? După ce a doborât recordul lui Gerd Muller de 67 de goluri marcate într-un singur sezon în toate competițiile, Messi este la un singur pas de recordul lui Dudu Georgescu, 47 de reușite într-un singur sezon în campionat.
Jucătorul lui Atletico Madrid a marcat, în primul său sezon în Spania, 33 de goluri, devenind printre cei mai prolifici atacanți ai secolului
Managerii și patronii barurilor bucureștene au explicat pentru ProSport de ce și-ar fi dorit ca în finala Europa League să fie măcar o echipă din Anglia.șțț
Obișnuită să critice România, presa spaniolă a schimbat tonul. Ieri, cotidianul „As” a elogiat „Arena Națională”, comparându-l cu o bijuterie. În schimb, au existat și fani nemulțumiți, care au criticat UEFA pentru organizarea finalei Europa League la București.
Sfârșit de eră la Barcelona. După patru ani în care a câștigat 13 trofee, Josep Guardiola a decis să renunțe la postul de antrenor al echipei catalane. Tehnicianul în vârstă de 41 de ani și-a motivat decizia prin uzura psihică acumulată în cea mai bună perioadă din istoria Barcei. Locul său a fost luat deja de secundul Tito Vilanova, o nominalizare surpriză.
Milan-Juve, derby-ul etapei cu numărul 25 din Serie A, s-a încheiat nedecis, într-un meci în care arbitrii au ținut să iasă și ei la rampă.
Scorul a fost deschid de „diavolul milanez”, prin Nocerino, jucător care a apărat în cariera sa și onoarea „Bătranei Do
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER