Fenomenul mafiot a fost tratat de mai multe ori de presa sportivă, dar ceea ce se întâmplă acum în China întrece orice imaginație. Asta, pentru că vorbim, pe de o parte, de unul dintre cele mai puternice state de pe planetă, dar și de o țară cu un regim închistat, încălcările drepturilor omului fiind un fapt curent în Imperiul de Mijloc. Interesant este că asiaticii au ajuns la o performanță de invidiat, din câte se pare. Astfel, mafia pariurilor, controlată de urmașii lui Mao, a ajuns să căștige bani chiar dacă meciurile se desfășoară corect! Asta, în Europa, pentru că dacă ne referim la China, ceea ce se petrece acolo fiind exact ca în 1001 de nopți.
Zăpada și-a făcut apariția la Vancouver, creditorii au anunțat că nu vor pretinde să le fie returnate hotelurile cu care au garantat organizatorii atunci când au amanetat jocurile, iar locurile de la finala de hochei masculin se vând cu 1200 de dolari bucata. Cam astea ar fi ingredientele unei competiții care va avea de toate. Nu numai recorduri si eroi, ci și o festivitate de deschidere discretă, spun organizatorii, care nu va avea fastul celei de la Beijing, dar se va concentra pe diferențele culturale ale țărilor participante.
Zlatan Ibrahimovic, cel mai scump jucător din istoria Barcelonei, nu își ascunde admirația pentru colegul Leo Messi, pe care îl compară cu un Playstation.
La doar câteva zile de la realizarea transferului lui „Ibra” de la Inter la Barcelona, ziarele catalane au vrut deja să știe care sunt primele impresii ale suedezului despre orașul lui Gaudi, despre antrenorul Pep Guardiola și despre noii săi coechipieri. „Totul este OK, sunt convins că voi fi și eu în fotografia de grup cu trofeul Ligii Campionilor, pe care îl vom câștiga cu siguranță la anul. Despre colegi, toți sunt fotbaliști unul și unul, dar acest Leo Messi este un fotbalist al cărui joc este atât de perfect încât ai impresia că totul se întâmplă pe un Playstation. Ba nu, mai mult decât atât! Messi este un Playstation în sine!”, și-a prezentat impresiile fostul coechipier al lui Cristi Chivu.
Numeroasele faulturi și agresiuni la care a fost supus proaspătul „galactic” Cristiano Ronaldo în meciurile de pregătire i-au determinat pe conducătorii Realului să-i asigure picioarele starului portughez.
Valorea stabilită este de exact 100 de milioane de euro, cu șase mai mult decât suma care a fost plătită lui Manchester United pentru aducerea lui Cristiano pe „Santiago Bernabeu”! În cele trei partide amicale disputate de madrileni până acum, Ronaldo a fost faultat de nu mai puțin de 35 de ori, media de 12 agresiuni pe meci fiind considerată excesivă de antrenorul Pellegrini, ca și de întreaga presă spaniolă. „Acestea au fost doar niște meciuri amicale, efectiv mi-e frică să mă gândesc ce i se va întâmpla jucătorului nostru în cele oficiale”, astfel a sunat declarația tehnicianului chilian. Dându-și seama că este în avantajul tuturor, atât a jucătorului, cât și a clubului, ca să fie acoperiți în cazul unei accidentări grave, a fost contactată o firmă de asigurări, care s-a declarat de acord ca polița de asigurare a picioarelor lui CR9 să fie de exact 100 de milioane de euro.
De 23 de ani pe banca tehnică a englezilor, proaspăt câștigător al actualei ediții a Premier League, dar și „nefericit” finalist al Ligii Campionilor, Alex Ferguson a primit felicitări de la toată lumea, inclusiv de la Rafa Benitez, care a făcut-o, ce-i drept, mai mult printre dinți. Se pot spune multe despre scoțianul care a devenit un mit în întreg Regatul, lucruri bune sau mai puțin bune, dar un lucru este cert: el este cel mai de succes manager din istoria fotbalului.
Reluăm partea a II-a a analizei șanselor ca fotbalistul de excepție care este Michael Owen să se ridice, din nou, la nivelul din anii trecuți. Reamintind cititorilor că partea I este atașată prezentului material, să continuăm de unde rămăseserăm. De la semnarea, într-o ceainărie, a contractului care-l va lega pe fostul copil teribil al fotbalului englez pentru doi de cel mai de succes club englez al ultimilor 20 de ani: Manchester United.
Anul trecut, atunci când Ronaldo făcea presiuni pentru a fi lăsat să plece în Spania, Alex Ferguson, managerul lui Manchester United, era conștient că fotbaliștii din sudul continentului visează să joace la Real Madrid sau la Barcelona. Ceva dreptate avea Sir Alex, cu mențiunea că nu numai cei proveniți din respectivul areal aveau astfel de idei, ci majoritatea celor care erau de vârstă cu portughezul. Astfel, o anchetă făcută de site-ul MyBestPlay.com nu lasă loc de îndoială: mai mult de jumătate dintre chestionați vor să evolueze pe Bernabeu sau pe Camp Nou, dar aceștia nu doar nativi mediteraneeni, ci tineri jucători de pe tot globul, inclusiv din Rusia sau din Statele Unite.
Probabil, nimeni nu ar fi aruncat un sfanț pe imaginea prăfuită a lui Owen, un fost copil-minune al fotbalului englez și care a și câștigat un Balon de Aur în urmă cu niște ani. Nimeni, cu excepția lui Sir Alex, un copoi cu un miros extrem de fin și care s-a gândit să-i întindă o mână de ajutor celui care își trimitea CV-uri cluburilor din Premier League cu intenția de a-și oferi serviciile. Sigur, el a venit ca jucător liber de contract, dar va primi un salariu cu mai multe zerouri, demn de numele pe care-l poartă.
Acum exact un an de zile, atunci cand nu era inca in scaunul cu rotile la care a fost condamnat in ultimele luni de viata, Una dintre legendele fotbalului insular, Bobby Robson,atunci în vârstă de 75 de ani, stia ca se stinge încetul cu încetul. Cancerul de care suferea de mai multă vreme pusese complet stăpânire pe corpul său.
Într-un interviu acordat The Sun, omul care l-a adus pe Gică Popescu la Eindhoven spunea că este împăcat cu soarta și că se bucură pentru fiecare minut pe care îl mai are de trăit.
„Dubla” pe care timișorenii o vor disputa împotriva lui Șahtior nu este chiar o premieră pentru bănățeni, generația lui Păltinișan eliminând pe marele Celtic Glasgow în 1981. Deci, nu este cazul ca băieții pregătiți de Neluțu Sabău să intre pe teren ca victime sigure, iar cititorii în vârstă știu că celebra Ripenisa i-a eliminat, cândva, pe AC Milan. Sigur, pe vremea aceea italienii nu ajunseseră la performanțele generațiilor lui Sacchi, Capello sau Ancelotti, dar repretentau cel mai puternic fotbal din lume, Italia câștigând două dintre cele trei Cupe Mondial interbelice. Ne-am gândit, deci, să readucem în memoria fanilor acea performanță fabuloasă, cu atât mai mult cu cât suntem sigur că generațiile mai tineri vor crede că este vorba despre o glumă. Vă asigurăm că totul s-a întâmplat aievea…
Prima echipă din România care a eliminat o formație maghiară a fost Rapid București care, în 1938, elimina, într-o dublă manșă disputata în Cupa Europei Centrale, chiar pe Ujpest Budapesta, după un senzațional 4-0 pentru giuleșteni în returul de la București. Ne-am gândit să vă spunem acum și care anume a fost prima grupare care a jucat în cupele europene și, tot ca o premieră, care a fost prima deplasare organizată a unor suporterii români. Este vorba despre Venus București, care a jucat tot împotriva lui Ujpest Budapesta, iar la meciul retur din capitala maghiară aproximativ 1000 de suporteri au făcut deplasarea pentru a-i încuraja pe jucătorii lui Venus. Era anul de grație 1937 și a doua conflagrație mondială bătea la ușă.
Ofertat de Manchester City și de Manchester United, Eto”o este tentat să îi aleagă pe campionii Angliei, deși aici ar primi un salariu sensibil redus față de ceea ce i-au propus rivalii „diavolilor roșii”.
Pentru a încheia definitiv conturile cu Barcelona, unde nu mai este dorit de conducerea clubului, camerunezul a cerut o primă în valoare de 15 milioane de euro net, ceea ce reprezintă jumătate din suma de transfer stabilită de impresarul său împreună cu Joan Laporta, președintele catalanilor. Altfel, africanul a spus că este dispus să rămână și să-și încaseze liniștit salariul de 7,5 milioane de euro pentru ultimul an de contract.
Unul dintre deliciile jocului de fotbal îl reprezintă golul, iar dacă acesta este marcat cu călcâiul, rămâne în memoria fanilor ani sau chiar zeci de ani. Golul lui Madjer, în finala dintre FC Porto și Bayern Munchen, finalizarea lui Del Piero din partida Dortmund – Juventus Torino sau geniala execuție a rapidistului Buga în partida contra lui Hamburg sunt câteva mostre în acest sens. Într-o analiză a fenomenului fotbalistic din Europa de Est, postul Discovery a analizat felul în care era privit jucătorul de fotbal în sistemul comunist, ajungând la concluzia că nu întotdeauna e bine să fii vedetă. Cel mai bun exemplu în acest sens este Eduard Ștrelțov, un rus care a marcat foarte multe goluri cu călcâiul, drept pentru care chiar și astăzi, la peste o jumătate de secol de perioada în care jucătorul lui Torpedo înfunda plasele adversarilor, execuția cu călcâiul se numește „ștrelțov”.
Denis Alibec a semnat vineri un contract pe patru ani cu Inter Milano, dar este conștient că îi va fi greu să se impună la echipa peninsulară. Fostul jucător al Farului Constanța a revenit ieri după-amiază din Italia, unde a fost însoțit de mama sa, iar pe 21 iulie trebuie să se prezinte la reunirea echipei secunde a campioanei Italiei. Denis recunoaște că nu a discutat deloc cu tehnicianul de la echipa a doua a italienilor, Fulvo Pea.
Denis, nu te-a amețit trecerea asta bruscă de la liga a doua din România la campionatul italian? Ei, nici chiar așa! Am avut eu ceva teamă, un pic de trac, dar acum nu mai e nicio problemă.
Una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului, a însemnat și renașterea Germaniei ca mare putere sportivă, după ce timp de câțiva ani nici nu mai existase ca stat, ci numai ca teritoriu ocupat de Aliați. Echipa Ungariei îi zdrobise în grupe, era neînvinsă de ani de zile, iar golurile marcate Puskas și Czibor au însemnat un 2-0 înregistrat chiar în primele minute ale meciului. A fost prima demonstrație a imensului orgoliu german, în componența primului „11” fiind trei fotbaliști ai căror tați erau prizonieri în Uniunea Sovietică, la peste nouă ani de la capitularea celui de-al treilea Reich.
Turneul amical Mundialito, la care a fost invitată și naționala de futsal a României, a însemnat un moment mai puțin plăcut pentru tricolori. Acest lucru s-a întâmplat în semifinalele competiției, unde naționala carioca, de patru ori campioană mondială, s-a impus cu un categoric 12-0. În afară de asta, golul marcat de Falcao este o aTurneul amical Mundialito, la care a fost invitată și naționala de futsal a României, a însemnat un moment mai puțin plăcut pentru tricolori. Acest lucru s-a întâmplat în semifinalele competiției, unde naționala carioca, de patru ori campioană mondială, s-a impus cu un categoric 12-0. În afară de asta, golul marcat de Falcao este o devărată bijuterie care, dincolo de orice resentimente, merită a fi consemnată.
America a redescoperit soccerul după finala pierdută în fața Braziliei, două milioane de telespectatori au urmărit „live” desfășurarea meciului, iar presa de specialitate de peste Ocean este entuziasmată de prestația „cowboys”-ilor. Dar, totul a început cu mesajul transmis lui Blatter de președintele Obama.
După ce a condus cu 3-0 și a fost egalată de Suedia, Anglia s-a impus la loviturile de departajare și va juca în finala CE Under-21.
Suedia, țara gazdă a turneului final, era considerată favorită înaintea partidei, dar englezii au început tare și au marcat trei goluri (Cranie, Onuoha și Bjarsmyr – autogol) într-o repriză pe care scandinavii au terminat-o în genunchi, fiind fluierați de propriul public. Nimeni nu anticipa ceea ce avea să se întâmple după pauză: cei care au făcut acum spectacol au fost nordicii, aceștia marcând de trei ori consecutiv (Berg de două ori, Toivonen) și aruncând meciul în prelungiri. Totul s-a decis la loviturile de departajare, unde Anglia a obținut calificarea în finală (scor 8-7), unde va juca împotriva învingătoarei dintre Italia și Germania (meciul s-a terminat după închiderea ediției).
Turneul de la Antipozi efectuat de „cocoșii” galici a continuat cu o înfrângere (10-14) la Wellington, în fața superputernicilor All Blacks. Dincolo de rezultat, rămâne penibila impresie lăsată gazdelor de ceea ce presa de acolo numește „Afacerea Bastareaud”. Mai exact, centrul de culoare din echipa Franței s-a prezentat la antrenament cu răni și tăieturi pe față, pretinzând că a fost insultat și lovit de către un grup de rasiști albi. Ceea ce a urmat, nu a fost prea favorabil reclamantului, nici țării în care s-a născut…
Mulți oameni se pot înșela, după cum la fel de mulți pot avea dreptate. Dar, atunci când persiști în greșeală, se spune că și-a băgat Michiduță coada. Cu siguranță nu de asta este vorba în cazul marelui Pele, poate problema o reprezintă infatuarea, poate dorința de a ieși în față cu orice preț, poate că și FIFA greșește atunci când folosește imaginea expirată a acestui om etc. Ne-am propus, deci, să vă prezentăm un clasament al celor mai mari gogoși consemnate de mass-media și fiind atribuite celui mai mare fotbalist din istoria sportului-rege. Cu siguranță, nu și a celui mai valoros analist.
Presa peninsulară se întrece în a găsi epitete potrivite pentru a descrie jenanta prestație a squadrei azzurra la Cupa Confederațiilor. Dincolo de jocurile de cuvinte care întorc cuțitul în rană, două sunt principalele concluzii pe care le-au tras gazetarii italieni: prima este legată de media de vârstă a componenților echipei din jocul cu Brazilia (0-3), 29 de ani și 7 luni, considerată matusalemică. A doua, lipsa de reacție a selecționerului și a componenților lotului, multe ziare nesfiindu-se să afirme că Italia are cea mai slabă generație de jucători din ultima jumătate de secol.
Pentru a fi sigur că Ibrahimovic nu va pleca ușor de la Inter, bossul Massimo Moratti i-a pus pe masă o ofertă de nerefuzat: o creștere a salariului cu câte un milion de euro pe an. Cotidianul italian Gazzetta dello Sport a dezvăluit ieri un amănunt care dă peste cap topul celor mai bine plătiți jucători din lume: în sezonul recent încheiat, Ibrahimovic a primit 13 milioane de euro și nu 12, așa cum a scris presa din întreaga lume. Plecând de la această sumă, în eventualitatea în care suedezul va accepta propunerea italienilor, în 2012-2013 el va ajunge să câștige nu mai puțin de 17 milioane de euro! În plus, Zlatan are și clauze care îi aduc destui bani suplimentari, numai la sfârșitul sezonului încasând o primă netă de 1,5 milioane de euro pentru că a marcat mai mult de 20 de goluri în campionatul recent încheiat.
Dubla dintre Steaua și Ujpest nu este o premieră, dar drept este că precendenta întâlnire a avut loc în anii dinaintea celui de-al doilea război mondial. De fapt, marea conflagrație deja începuse, dar România și Ungaria nu erau încă țări combatante. Am păstrat comentariile din presa vremii și nici nu am eliminat pasajele care priveau pe Ripensia și superba ei performanță. Să mai spunem doar că la marele Ujpest jucau cinci fotbaliști care jucaseră finala mondială de la Paris, pierdută de Ungaria în fața Italiei (2-4). Am făcut aceste precizări deoarece există unii care pretind că nu au auzit de respectiva formație ungurească. Iată numele celor cinci super jucători: György Szűcs, Antal Szalay, István Balogh I, JenÅ‘ Vincze, and the rising star of Hungarian football, Gyula Zsengellér.
Brazilia a umilit Italia, autogolul lui Dossena reprezentând cel mai bine neputința din jocul de aseară al squadrei azzurra. Deși Marcello Lippi promisese că „mumiile” își vor lua revanșa după înfrângerea cu Egiptul și vor închide gura criticilor, nu s-a întâmplat deloc acest lucru, meciul de aseară însemnând una dintre cele mai slabe prestații din istoria fotbalistică a Italiei.
Leonardo, noul antrenor al lui AC Milan, și-a stabilit strategia pentru sezonul viitor, iar reușita depinde de factorul Ronaldinho. Proaspăt numit pe banca milanezilor, brazilianul dorește să construiască noul Milan în jurul lui Ronaldinho, dar pentru asta trebuie să-l facă pe starul brazilian să uite complet sezonul recent încheiat, care a fost unul extrem de dezamăgitor pentru el.
Pachetul majoritar de acțiuni al clubului AS Roma a fost achiziționat de un holding germano-elvețian.Surse din cadrul clubului vorbesc de o sumă care se învârte în jurul a 300 de milioane de dolari, cumpărătorii fiind reprezentați la negocieri de agentul FIFA Vinicio Fioranelli. Astfel, se încheie perioada de 16 ani în care de destinele clubului s-au ocupat Franco Sensi și fiica acestuia, Rosella. Considerat de fanii romani ca fiind președintele cel mai devotat echipei, Franco Sensi a condus clubul între 1993 și 2008, anul decesului său. După această dată și până în prezent, destinele clubului au fost conduse de Rosella Sensi.
Deși Ibrahimovic a declarat de mai multe ori că vrea să joace la Barcelona, catalanii fiind și ei pe aceeași lungime de undă cu atacantul suedez, Zlatan ar putea ajunge la Real Madrid. Zilele trecute, Mino Raiola, impresarul jucătorului, a fost invitat în capitala Spaniei de către Florentino Perez pentru a negocia trecerea lui „Ibracadabra” pe „Santiago Bernabeu”. Suma de transfer s-ar ridica undeva în jurul sumei de 80-90 de milioane de euro. Dacă tranzacția se va efectua, Ibrahimovic va deveni al doilea cel mai scump jucător din lume, după Cristiano Ronaldo. „Galacticii” s-au orientat către Zlatan după ce s-au lovit de refuzul Valenciei în tentativa de a-l cumpăra pe Villa.
Primul studiu la nivel mondial care își propune să prezinte cele mai valoroase branduri sportive și cifra aproximativă care poate fi trecută în dreptul numelor acestora a luat în calcul 200 de cluburi, asociații sau ligi profesioniste. SportsPro Magazine, autorii analizei, estimează ca pe primul loc se situează NFL (National Football League), liga profesionistă a fotbalului american, estimată la aproximativ 4,5 miliarde de $.
Bossul Mike Ashley a achitat prime în valoare 12 milioane de euro și a mărit salariile jucătorilor cu procente cuprinse între 10 și 20%. Și asta, în ciuda retrogradării formației pregătite de Alan Shearer în liga a II-a engleză.
Senzaționala calificare a Coreii de Nord la Cupa Mondială ne-a determinat să căutăm și noi, prin intermediul Wikipedia sau al agențiilor de presă, detalii despre acești anonimi care au detonat bomba zilei. Propriul lor regim le-a interzis să iasă din țară ani buni, țara lor este o ruină cunoscută doar pentru ambițiile nucleare ale dictatorului Kim Jong Il, iar naționala se află pe un incredibil loc 106 în clasamentul mondial al FIFA, la egalitate cu… Republica Moldova.
În sfârșit, s-a găsit un răspuns la întrebarea „Cine valorează mai mult, Messi sau Ronaldo?”.
Potrivit unui studiu dat publicității de Frontier Economics, o firmă britanică de consultanță economică, Messi are o valoare de piață cu 34 de milioane de euro peste prețul plătit de Real lui Manchester pentru Cristiano Ronaldo, care a fost „ușor exagerat”. Cabinetul din Madrid al respectivei firme a constatat că sumele plătite de spanioli lui Manchester, respectiv Milanului, pentru Kaka, sunt cu 22 de milioane de euro mai mari față de cât ar fi fost normal. Adică 90 de milioane pentru portughez, respectiv 46 de milioane pentru brazilian.
Cum se calculează prețul
Englezii au luat în calcul 244 de transferuri realizate în La Liga în ultimii patru ani, iar analiza a ținut cont de „date obiective”, cum ar fi numărul de goluri marcate, accidentări suferite în carieră și gravitatea acestora, minutele jucate, convocările la loturile naționale, nominalizări pentru Balonul de Aur și trofee cucerite.
S-a ținut cont inclusiv de faptul că același jucător ar fi fost plătit de trei sau de patru ori mai mult la un club mai mare decât la o grupare mică și fără pretenții. Și vârsta este un factor esențial. Ronaldo (24 de ani) ar fi costat 115 de milioane de euro dacă avea 22 de ani, cât are Messi.
Florentino Perez a obținut linia de credit pentru a-i achiziționa pe Ronaldo și pe Kaka oferind drept garanție banii proveniți din comercializarea drepturilor de televizare. Președintele Realului a împrumutat 150 de milioane de euro de la principalele instituții financiare spaniole, Banco Santander și Caja Madrid, fiecare dintre acestea fiind de acord să verse în conturile „galacticilor” câte 75 de milioane. Consiliile de administrație ale celor două bănci și-au dat acordul după ce li s-au dat detalii despre sumele care urmează a fi încasate de madrileni de la Mediapro, compania care a cumpărat drepturile TV ale Realului până în 2011, pentru suma de 1,1 miliarde de euro.
Xerez, grupare antrenată de fostul tehnician dinamovist Esteban Vigo și la care evoluează ex-stelistul Abel Moreno, a promovat pentru prima oară în istoria clubului în prima ligă spaniolă.
Mijlocașul spaniol, considerat de presa iberică unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, a povestit pentru ProSport cum a trăit bucuria promovării după 2-1 în week-end cu Huesca, în penultima etapă: „Sunt extrem de bucuros, nimeni nu s-a așteptat să promovăm, Primăria ne-a organizat o fiesta pe cinste. Eu am mai evoluat în La Liga, pe vremea când jucam la Murcia, dar acum va fi altceva. De-abia aștept să joc contra Barcelonei, cea mai bună echipă a Europei, e ceva deosebit. În plus, Madridul s-a întărit serios odată cu venirea lui Ronaldo și a lui Kaka, așa că Spania are cel mai puternic campionat din lume”.
Pleacă Esteban Vigo?
Referitor la antrenorul Esteban Vigo, Moreno ne-a mărturisit că fără el nu s-ar fi ajuns aici: „Este meritul său, în primul rând. Eu am o relație foarte bună cu el și sunt hotărât să mai rămân aici, cel puțin încă un sezon. Sunt andaluz de origine și mă simt ca acasă”. Moreno a mai sugerat posibila plecare a antrenorului: „De fiecare dată când este întrebat ce va face, i se umezesc ochii. Această echipă este creația lui, dar are și alte oferte și eu îl înțeleg că vrea să plece la un club mai mare”.
Într-o analiză a recent încheiatului sezon din Ligue 1, săptămânalul France Footbal îl ironizează pe Daniel Niculae, atacantul lui Auxerre care nu a marcat niciun gol în ultima ediție a campionatului Franței.
„Niculae este atacant, dar asta numai în teorie”, a scris publicația citată, continuând: „A șutat la poartă de 45 de ori, iar bilanțul său stratosferic înseamnă exact zero. Este liderul celor numiți serial loser (n.r. – ratangii în serie, într-o traducere aproximativă)”. Fișa tehnică a jucătorului echipei burgunde este grăitoare: a evoluat în 32 de partide, în 14 dintre acestea fiind titular.
N-a mai marcat din martie 2008
Cupa Confederațiilor reunește de astăzi opt echipe de pe toate continentele, gazdele din Africa de Sud dorind să arate lumii că pot organiza turneul final de la anul fără probleme.
Este a opta ediție a acestui turneu organizat de FIFA, iar marea surpriză o constituie clima. Cotidianul spaniol Marca chiar a titrat pe prima pagină: „Bun venit la zăpadă în Africa”. Favoritele pentru finala de la Johannesburg, de pe 28 iunie, sunt Spania și Brazilia. Până atunci, se vor diputa azi Africa de Sud – Iraq și Noua Zeelandă – Spania.
Grupa A AFRICA DE SUD (țara organizatoare) Vedete: Pienaar (Everton), Mokoena (Portsmouth)
După ce anul trecut economia Spaniei a depășit-o pe cea a Italiei, lucru fără precedent de la al doilea război mondial, acum este evident că și fotbalul urmează cam același trend. Mai întâi fuseseră surclasați de Premier League, acum italienii constată cu tristețe că este rândul primei ligi profesioniste din Spania să ia fața Serie A. Sigur, analiștii „dau vina” pe impozitele mai mici percepute de spanioli, acuză lipsa de reacție a statului în ceea ce privește cluburile cu mari datorii, dar tot ei sunt cei care admit că mai este o explicație, iar aceasta este greu de înghițit. Pur și simplu, publicul italian a început să se sature de fotbal. Atenție, lucru valabil și pentru baschet sau volei, iar culmea ironiei este că singura manifestare sportivă cu un share TV în creștere este, n-o să vă vină să credeți, pescuitul sportiv. Dar, mai întâi să vedem ce spun cifrele.
Suma astronomică plătită de Florentino Perez lui Manchester pentru a-l aduce pe Ronaldo pe Santiago Bernabeu a deschis o serie de polemici care au inflamat spiritele în Spania și nu numai. Sunt voci care-i cer bossului Realului să spună de unde are cei 300 de milioane de euro, cum îi va amortiza și dacă aceștia nu sunt cumva numai pe hârtie. De altfel, însuși președintele UEFA, Michel Platini, s-a declarat șocat de sumele pe care le aruncă madrilenii pe piață, în timp ce mai mulți politicieni catalani au cerut fiscului să ancheteze afacerile lui Perez și ale clicii sale.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER